Sportberichten


Plaatsing  
 
22-06-2009  

Willem John van der Mheen wint zware ponyderby

bron: Almelose Ruiterdagen
 

ALMELO - Het was niet mis de zware ponyderby die parcoursbouwer Jos Brinkman als grote finale van de ponydagen had neergezet. Een aantal geplaatsten waren ook zeker nog niet zover om een dergelijk parcours met wallen en een sloot te rijden. Het specifieke van de derby is, dat de natuurlijk uitziende hindernissen en wallen natuurlijk niet overal gereden worden en dat maakt Almelo dan ook uniek in de ruitersport bij het springen.
Zeven vierfouters mochten aan de 'winning round' deelnemen en even leek het er dan ook op dat de ponyderby een winnaar zou krijgen die de loodzware derby al eens eerder op de palmares kon bijschrijven. Jaline Laarman (Beerzerveld) won de derby vorig jaar en zij was de eerste die met haar pony 'Winston' in de barrage een nulrit liet zien. Die illusie viel voor de protégé van trainster Jannie Morsink (Almelo) al in de volgende rit in duigen toen Sherin Hogenkamp (Doesburg) haar pony 'Scharonie' bijna vijf seconden sneller foutloos rond liet gaan. De uit Hoevelaken komende Willem John van der Mheen wist als enige van de drie nulfouters in de barrage met 'Don Juan' echter het snelst de finishlijn te passeren.
Ken Willemsen (Hulsen) deed met 'Troublemaker' nog een dappere poging maar liep onderweg tegen een balkje op zodat hij uiteindelijk vijfde werd net na Aimee van Gerwen (Vught) die met 'I love Donald' absoluut de snelste tijd op de klok zette maar sneuvelde op de allerlaatste hindernis. Klik hier voor meer foto's.

Archief
Terug naar vorige pagina