Sportberichten


Plaatsing  
 
17-06-2009  

Meisjes de Veene/VZ&PC 3e tijdens NK

 

Zaterdags werd een plaats in de kruisfinale behaald. In die kruisfinale was Donk uit Gouda weer de tegenstander. Tijdens de voorronde hadden de meisjes van regerend landskampioen met 4-3 gewonnen. Het werd wederom een spannende wedstrijd, waarbij de strijd gelijk op ging. Donk was niet bij machte de vele man meer situaties (18 tegen slechts 5 voor de Veene/VZ&PC) uit te buiten. Pas laat in de wedstrijd toen inmiddels drie basisspeelsters(Karin Smelt, Jolien van Brouwershaven en Leonie

Landkroon) met drie P's niet meer mochten meespelen kon Donk de voorsprong uitbreiden naar 6-2. Maar de Veene/VZPC gaf niet op en door twee prachtige doelpunten van de dove Elke Kruisink werd het 6-4. Doordat Donk nog één keer scoorde werd het uiteindelijk een 7-4 nederlaag.
In de wedstrijd om de derde plaats was de Ham de tegenstander, Wederom werd het een spannende wedstrijd waarbij de Veene/VZ&PC meisjes de Ham niet in hun spel lieten komen. De wedstrijd werd verdiend met 3-1 gewonnen.

Er werd ook nog een persoonlijk succes behaald want de coaches en de scheidsrechters riepen na afloop Valerie Robers van de Veene uit tot de beste keepster van het toernooi. Hierdoor kreeg de behaalde bronzen medaille nog meer glans.

De behaalde prijzen zijn voor beide verenigingen uniek. Het zijn beloningen voor de goede samenwerking en voor de toekomst een stimulans om op deze voet verder te gaan.

Archief
Terug naar vorige pagina