Sportberichten


Plaatsing  
 
27-06-2009  

Youngsters de baas op Almelose Ruiterdagen


Sander Geerink (links) won het Z 2 fasen
 

ALMELO - Op de eerste dag van het springen in de zware klassen bij de Almelose Ruiterdagen vormden de youngsters een front door de meeste overwinningen op te eisen.

Sjaak Sleiderink (Denekamp) was al om half acht in de ochtend paraat om zich goed voor te bereiden op de anderhalf uur later beginnende eerste rubriek klasse Z klassiek. Hij liep al vroeg het parcours te verkennen. Met Duilina liet hij een fraai gecontroleerde rit zien zonder fouten. Ook in de ingebouwde barrage viel er geen balk. Sleiderink deed dat ook nog eens in een supertijd van 35,17 seconden. Een tijd die niemand verbeterde.

Judith Vetker (Wierden) kwam weliswaar met Winnipeg in de buurt maar kwam toch zeventienhonderdste seconde tekort. Frank Gerritsen (Hoonhorst) moest door alle geweld genoegen nemen met een derde plek en eindigde met Upset in 37,02 seconden.

Hendrik Jan Schuttert (Ommen) legde in het ZZ klassiek beslag op de eerste twee plaatsen door respectievelijk met Pontiack en Cerona Z foutloos te blijven als tijdsnelsten. Yvonne van Dijk (Annen) werd met Urlando uiteindelijk derde. Het ZZ twee fasen werd een prooi voor Judith Vetker (Wierden) met Vida Loca voor Pim Mulder (Zwolle) met Unpayable BML en Chantal Regter (Enschede) die met Now It's Time als derde foutloos door de finish ging.

Sander Geerink (Gelselaar) werd winnaar van het Z2 fasen met MF Wimbledon voor Yvonne van Dijk met Vayrenta en Pim Mulder met Vigor op een derde plaats. (foto)

bron: Tc Tubantia

Fotoimpressie van de vrijdag. De Almelose Ruiterdagen duren nog t/m zondag en de toegang is gratis.

Archief
Terug naar vorige pagina