30-06-2009

Heracles wint oefenduel met 0-11 van Den Ham

Everton klopte doelman Bernard Jonker vanavond 4x en werd daarmee de topscorer van de avond.

DEN HAM - Heracles Almelo heeft vanavond een 0-11 zege geboekt in een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke voetbalvereniging uit Den Ham. Hiermee opende Heracles een reeks van oefenwedstrijden tot aan het begin van de competitie.
Heracles begon zwak aan het duel; Den Ham had al op 2-0 kunnen staan maar verzuimde dit te doen. Een kans voor open doel werd tot ieders verbazing naast geschoten. Na 13 minuten verzilverde Schulmeister een penalty, waarna Bartek Pacuszka en Willy Overtoom (2x) de ruststand van 0-4 op het nieuwe scorebord zette. Vlak voor rust haalde doelman Jørg van Nieuwenhuyzen een doorgebroken speler neer buiten het 16-meter gebied, waarop scheidsrechter Erik te Brake hem de rode kaart gaf. De resterende minuten werden in het doel volbracht door gelegenheids-keeper Bartek Pacuszka.
In de tweede helft werden de mankrachten hernieuwd en werd stonden weer 22 spelers binnen de lijnen. 'Piecke' hield zijn doel schoon; collega-doelman Bernard Jonker kreeg nog 7 doelpunten te verwerken.