Sportberichten


Plaatsing  
 
01-04-2017  

Heracles Almelo sloopt Sc Heerenveen

 

ALMELO – In een bijna perfecte eerste helft speelde Heracles Almelo het bezoekende Sc Heerenveen naar een 4-1 nederlaag. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van den Kerkhof zocht Heracles de aanval met vooral een dreigende Kuwas en de scherp spelende Armenteros die in de eerste minuten twee keer opdook voor keeper Mulder maar ook evenzovele keren door de scheidsrechter werd teruggefloten.
Het  waren de Friezen die op voorsprong kwamen toen Te Wierik aan de verkeerde kant dekte en zijn fout met een sliding binnen de zestien goed wilde maken. De bal bleef onbereikbaar en ging dus op de stip.  Reza Goochannejhad faalde niet waardoor Heracles achter de feiten aanliep (0-1).

Met de steun van 10.912 man op de tribunes toonde Heracles dat de wil om te winnen niet was gebroken. Het was Kuwas die na negen minuten speeltijd vanaf de achterlijn een lage voorzet voor het doel bracht en de in de basis debuterende Reuven Niemeijer was er als de kippen bij om de gelijkmaker achter doelman Mulder te tikken (1-1). Dik tien minuten later stond Heracles zelfs op voorsprong. Armenteros versierde een vrije trap net buiten de zestien en schoot zelf subliem in de bovenhoek om Mulder het nakijken te geven (1-2). Heerenveen probeerde zich te hervinden maar zes minuten later volgde opnieuw een vrije trap. Nu was het Kuwas die doelman Mulder vanaf dik 20 meter het nakijken gaf (3-1). De snelle aanvallende combinaties van de Heraclieden bezorgden de Friezen hoofdbrekens en het was centrale verdediger St. Juste die onnodig zijn tweede gele kaart pakte om de opstomende Gosens nog ver van het doel dwars te zitten. Van den Kerkhof stuurde St. Juste van het veld, trainer Streppel offerde topscorer Reza voor Faes op de plek van St. Juste centraal in de Friese defensie, maar het mocht allemaal niet baten. Op slag van rust maakte Heracles het karwei af. Kuwas nam de corner op rechts op maat en de inlopende Stevenson kopte de bal hard in de touwen achter Mulder (4-1).

Na de thee een compleet andere wedstrijd. Heerenveen bleef defensief ingesteld ondanks de ingevallen en pionierende eenzame Zeneli en Heracles vond het wel welletjes. Pas in de slotfase poogden de Heraclieden het publiek nog wat extra te bieden op deze toch al mooie voetbalavond maar doelman Mulder kon tot twee keer over erger voorkomen .

Woensdagavond wacht Heracles in het Polman Stadion het bezoekende Vitesse. Dan zonder Te Wierik die met vijf gele kaarten verplicht moet toekijken. Een overwinning tegen de Arnhemmers brengt Heracles goed op koers naar de Play Offs.

Heracles Almelo – SC Heerenveen 4-1
(4-1)
Score: 6. Goochannejhad 0-1 (pen.), 9. Niemeijer 1-1, 20. Armenteros 2-1, 26. Kuwas 3-1, 44. Peterson 4-1.

Scheidsrechter: Van den Kerkhof.

Rode kaart: 31. St. Juste (SC Heerenveen)(2xg).
Gele kaart: Te Wierik (Heracles Almelo) Thorsby (SC Heerenveen).

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers (75. Pröpper), Te Wierik, Hoogma, Gosens, Bruns (64. Navratil), Pelupessy, Niemeijer, Kuwas, Armenteros, Peterson (71. Darri).
SC Heerenveen: Mulder, Marzo, St. Juste, Van Aken, Bijker, Thorsby, Van Amersfoort (75. Schmidt), Kobayashi, Slagveer, Ghoochannejhad (36. Faes), Larsson (57. Zeneli).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
04-04-2017  

Tienjarig Obifit start met Outdoor Sport

 

ALMELO – Het is het bekendste fitnesscentrum in de regio Almelo, Obifit langs de voet van de A35 op het bedrijvenpark Twentepoort West. Tien jaar bestaat Obifit en al 10 jaar timmert het aan de weg met vernieuwingen. ‘De jongste vernieuwing is Outdoor Sport’, vertelt eigenaar Michel Verweg. ‘We hebben flink geanalyseerd of Obifit nog beter aan de verwachtingen van de consument kan voldoen en kwamen tot de conclusie dat Outdoor Fitness daar een toevoeging aan kan zijn.  Thijs Blikman wordt de trainer van onze nieuwe accommodatie voor Obifit Outdoor Sport, een unieke accommodatie die je in Almelo en omgeving nergens vindt en dat met een ervaren trainer voor individuele begeleiding en groepsbegeleiding en ook een flinke Bootcamp niet uit de weg gaat’, aldus Michel Verweg. De Outdoor Sport accommodatie van Obifit omvat verrassende trainingselementen en met dat alles kan men tijdens de ‘Try Out’ van 10 tot en met 25 april gratis kennismaken.  
Op zaterdag 29 april volgt de officiële opening. Dan zijn er speciale informatie-stands, is er een kabelbaan en een klimwand van liefst 12 meter hoog. Te winnen valt er dan ook iets, want Obifit Outdoor Sport stelt drie Sensa-mountainbikes van Almelose makelij beschikbaar.

De Outdoor Sport accommodatie is niet de enige vernieuwing die eigenaar Michel Verweg bij Obifit doorvoert. Zo is Mike Kerr, oud- voetballer van o.a. Luctor, SVZW en DETO, aangetrokken als algemeen bedrijfsleider, geeft Ilse Roelofzen leiding aan het cardio-gym en leidt Mirel Bosma vanaf nu de groepslessen en persoonlijke training bij Obifit Indoor.
Kijk voor meer info op: www.obifit.nl en meldt je aan voor de Try Out

 
04-04-2017  

Heracles kan onderling naast Vitesse komen

 

ALMELO - Zes remises, drie nederlagen en twee zeges is het resultaat van Heracles Almelo tegen het Arnhemse Vitesse dat woensdagavond op bezoek komt in het Polman Stadion. Tijd dus om de totaalstand gelijk te trekken door de Arnhemmers op een nederlaag te trakteren. Dat moet dan wel zonder de geschorste Mike te Wierik die in de winstpartij tegen Fc Utrecht tegen zijn vijfde gele kaart opliep. Robin Pröpper wordt zijn vervanger.
Trainer Stegeman kan verder geen beroep doen op Vincent Vermeij, Peter van Ooijen, Wout Droste  en Mark-Jan Fledderus. Daarmee lonkt een tweede cap voor jongeling Reuven Niemeijer die zich in de wedstrijd tegen Fc Utrecht van zijn beste kant liet zien. De oefenmeester verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de Arnhemse bekerfinalist die het op 30 april a.s. opneemt tegen AZ.
De wedstrijd in het Polman Stadion tussen Heracles Almelo en Vitesse begint woensdagavond 5 april om 18.30 uur.

 
05-04-2017  

Heracles Almelo nipt de mindere van Vitesse


'Man of the Match' Brandley Kuwas (foto boven en onder) kon vaak alleen onreglementair afgestopt worden.
 

ALMELO – De midweekse wedstrijd tussen Heracles Almelo en het Arnhemse Vitesse kan worden ingeschaald als matig maar toch aantrekkelijk om naar te kijken. Er gebeurde veel met vooral veel doelrijpe kansen waarvan er slechts een werd benut door Navorone Foor die daarmee de 0-1 overwinning voor de Arnhemmers veilig stelde.

Heracles kreeg in de eerste helft de meeste kansen. De bij Vitesse teruggekeerde linksback Alexander Büttner had een zware avond. Brandley Kuwas was daarbij zijn plaaggeest die hem met regelmaat dolde en vanaf de achterlijn de bal deponeerde bij spits Samuel Armenteros en linkerspits Kristoffer Peterson. Het vizier stond echter niet scherp en doelman Eloy Room kon erger voor de Arnhemmers voorkomen.
Vitesse stelde daar weinig tegenover, kreeg nauwelijks kansen maar nam wel de leiding na een mistrap van Robin Gosens in de Almelose defensie.  Milot Rashica kon de gemiste bal binnen de zestien oppikken en neerleggen bij de vrijstaande Navarone Foor die doelman Bram Castro kansloos het nakijken gaf (0-1).

Na rust drong Heracles meer aan waarbij de Arnhemmers meer in het defensief gedwongen werden. Reuven Niemeijer was na zijn debuut en doelpunt in de voorgaande gewonnen wedstrijd tegen Sc Heerenveen dichtbij een herhaling. Zijn pegel van afstand eindigde echter buiten bereik van doelman Room tegen de paal.

Daarna kwam de hoofdrol voor scheidsrechter Bax. Hij bestrafte Robin Pröpper twee keer met geel zodat de Heraclied vroegtijdig onder de douche kon. Vooral de tweede gele kaart ontmoette veel kritiek bij vriend en vijand. Een dik halfuur was er nog te gaan en ondanks de minderheid in aantal bleef Heracles het avontuur zoeken in zowel het spel als de wissels. Kristoffer Peterson poogde bij herhaling doelman Room het leven zuur te maken net zoals hij dat deed bij zijn directe tegenstander Kevin Diks. Ook deze werd gestraft met twee keer geel en in de slotfase naar de kleedkamer gezonden. Ook hier kritiek op de tweede gele kaart voor een overtreding die  de naam nauwelijks kon dragen. Vitesse had in de voorgaande minuten al bij herhaling kansen verprutst en ook Castro stond in het Almelose doel zijn mannetje.

De slotfase was er een van alles of niets, maar telkens ontbrak de zuiverheid zodat de Arnhemmers de magere winst toch over de streep trokken.

Heracles-trainer John Stegeman vond beide tweede gele kaarten voor Heraclied Pröpper en Vitesse-speler Diks voorbeelden van gele kaarten waar niemand op zit te wachten. Uitte kritiek op zijn spelers qua eerste helft en en de slordigheden in de eindpass en gaf collega Henk Fräser te kennen dat hij met zijn twee zoons Vitesse komt aanmoedigen in de bekerfinale tegen AZ. Stegeman doelde daarmee op de negende plek die zijn team na vanavond nog inneemt met de kans op de nacompetitie voor Europees voetbal.
Collega Fräser voelde zich na afloop bevrijd van zijn persoonlijke last dat hij met zowel ADO als Vitesse nog nooit van de ‘jongens’ van Stegeman gewonnen had. Hij kondigde ook een gesprek aan met zijn spelersgroep omdat zijn team vooral in de tweede helft uit de organisatie liep te voetballen en teveel op persoonlijke successen uitwas, die er echter niet kwamen. Fräser was zich er van bewust dat de nipte overwinning ook zomaar op een nederlaag had kunnen uitlopen.

Heracles Almelo mag het zaterdag a.s. in de derde wedstrijd binnen een week opnemen in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Op vrijdag 14 november ontvangt het AZ met de ex- Heraclieden Wout Weghorst, Iliass Bel Hassani en Ben Rienstra.

Heracles Almelo - Vitesse 0-1
  (0-1)
0-1 Foor (43)

Scheidsrechter: Bax
Geel: Kuwas, Nathan
Rood: Pröpper (2x geel/56), Diks (2x geel/86)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy (Darri/68), Niemeijer (Thomas/80); Kuwas, Armenteros, Peterson (Navratil/85).
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Miazga, Büttner (Leerdam/68); Nakamba, Foor, Baker (Kruiswijk/85); Rashica, Van Wolfswinkel, Nathan.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
08-04-2017  

Go Ahead in de zorgen na verlies tegen Heracles

 

DEVENTER – In de Overijsselse derby tussen hekkensluiter Go Ahead Eagles en runner up Heracles Almelo werd de hoofdrol gespeeld door scheidsrechter De Graaf. In de beginfase zag hij bij een verdedigende actie van Armenteros hands over het hoofd  en bestrafte hij vermeend hands van Go Ahead verdediger Manu met rood. Heracles kwam door de toegekende penalty on de 12e minuut op voorsprong omdat Bruns vanaf de stip zuiver inschoot (0-1).
Amper 3 minuten later ondernam de in vorm verkerende Kuwas een lange rush waarin hij Stevenson bediende. De linker aanvaller speelde zich behendig vrij en deponeerde de bal via doelman Zwarthoed bij spits Armenteros die in de rebound de Devemter sluitpost geen kans gaf (0-2). Het was de evenaring van het eredivisieclubrecord van Everton Ramos da Silva uit het seizoen 2010-2011.
Peterson zelf zorgde vlak daarop met een mooi schot in de kruising, voor de 0-3. De tien van Go Ahead  sloegen echter onmiddellijk terug via een fraai krul van Crowley die voor doelman Castro onbereikbaar was (1-3). Nog voor de rust gooiden de bezoekers van de Adelaarshorst de wedstrijd op slot. Linker verdediger Gosens werd het strafschopgebied van de Deventernaren ingestuurd en Fischer zag geen kans dat te pareren zonder overtreding waardoor scheidsrechter De Graaf deze keer terecht de bal opnieuw op de stip legde. Armenteros faalde niet en liet zijn tweede van de avond aantekenen (1-4) evenals het absolute eredivisieclubrecord van de Heraclieden.

In de tweede helft een controlerend Heracles. Go Ahead probeerde het via uitvallen maar het waren Niemeijer en Armenteros die de Deventer doelman dwongen tot reddende acties. Met nog zo’n kwartier op de klok had Hendriks pech dat zijn vrije trap achter de Almelose doelman op de paal belandde. In de tegenstoot overkwam Niemeijer hetzelfde. Een nieuwe poging van de jonge Oldenzaler werd gepareerd door de Deventer doelman. De tweede helft eindigde dus zoals het begon, waarmee de Heraclieden op koers liggen voor de nacompetitie om Europees voetbal .  Voor de Deventernaren wordt prolongatie van de eredivisie een stuk moeilijker.

Met de overwinning en de doelpunten was coach Stegeman wel tevreden. Minder was hij dat over de tweede helft waarin het tempo te laag lag. 

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 1-4 (1-4)
Doelpunten: 13. Bruns 0-1 (pen.), 16. Armenteros 0-2, 21. Peterson 0-3, 22. Crowley 1-3, 43. Armenteros 1-4 (pen.).

Scheidsrechter: De Graaf.

Rood: 12. Manu, (Go Ahead Eagles)
Geel: Fischer en Chirivella (Go Ahead Eagles) en Hoogma (Heracles Almelo).

OPSTELLINGEN
Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Locigno (86. Groenbast), Fischer, Schenk, Ritzmaier, Chirivella, Crowley, Duits (46. Duits), Antonia (67. Marengo), Hendriks, Manu.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Bruns (58. Darri), Pelupessy (85. Thomas), Niemeijer, Kuwas (46. Navratil), Armenteros, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (28 foto's)...

 
12-04-2017  

Tandem/Mare/Noorderborch winnen schoolvoetbal


Het team van De Mare
 

ALMELO – De afgelopen woensdagen werkten 178 teams van Almelose basisscholen hun jaarlijkse voetbaltoernooi  af op de velden van o.a.  Sv Almelo, Sv DRC 2012, ON en PH. Bij de laatste club werden vandaag ook de finales gespeeld.
Het was wat killer dan de vorige woensdagen maar de inzet was hoog tot vreugde van vriendjes, ouders en opa’s en oma’s die vanaf de kant toekeken.

UITSLAGEN FINALES 2017
Meisjes groepen 5 /6
1. De Tandem
2. De Mare
3. De Twijn
4. Radboud
Jongens groepen 5/6
1. De Mare
2. Noorderborch 1
3. De Weier 3
4. De Compaan 4
Meisjes groepen 7/8
1. Noorderborch 3
2. De Windhoek 2
3. De Tweeklank
4. St. Egbertus 3
Jongens groepen 7/8
1. De Mare 3
2. De Windhoek 1
3. De Windhoek 2
4. St. Egbertus

 
14-04-2017  

Zwak Heracles onderuit tegen AZ

 

ALMELO – Na overwinningen tegen Sc Heerenveen en Go Ahead en nipt verlies tegen Vitesse, was AZ de vierde tegenstander binnen twee weken voor Heracles Almelo. Het team van trainer Stegeman bleef echter ver van haar beste vorm verwijderd en kon tegen de bezoekende Alkmaarders geen vuist maken. Spits Weghorst kon echter al in de eerste seconden AZ op voorsprong zetten, maar de attente doelman Castro voorkwam het doelpunt van de ex- Heraclied.
Verdedigend was het ‘alle hens aan dek’ voor de Almeloërs die nauwelijks hun spitsen aan de bal konden krijgen.  Na Weghorst verzuimde Dos Santos 2 keer om de bezoekers de leiding te geven evenals Jahanbakhsh en Heracles stelde daar weinig tegenover zij het dat Hoogma het met een kopbal probeerde uit een corner en Stevenson, Kuwas en Bruns met een afstandsschot.  De wil was er wel maar teveel verkeerde balaannames en foute eindpasses zorgden er voor dat AZ het meeste balbezit had en het meest ten aanval trok.
Toch bleef het nog tot de rust zonder doelpunt.

Na rust de eerste poging door Luckassen op het doel van Castro maar de sluitpost hield de Heraclieden nog in de race. Even leek Heracles op te leven met aanvoerder Bruns die de hulp inriep van de toeschouwers. AZ kreeg echter al weer snel de overhand en dat werd na zeven minuten door de goed meevoetballende Weghorst bekroond toen hij uit de kluts de 0-1 liet aantekenen. Vanaf dat moment heerste AZ . Overeem verzuimde echter het vonnis te voltrekken. Petersson probeerde het op het Alkmaarse doel maar schoot over en Kuwas trof het zijnet. AZ bleef gevaarlijk via de counter en het was Jahanbakhsh die zijn fout uit de eerste helft goedmaakte ((0-2). AZ stapte over op controlerend voetbal en bracht nog Rienstra en Bel Hassani om nog eens voor hun oude aanhang op te treden. Heracles bleef machteloos maar in de verlenging kwam nog wel de eretreffer. Kuwas mocht met een vrije trap vanaf ruim 30 meter aanleggen. Hij liet een ‘streep’ los die doelman Krul volkomen mis deed grijpen (1-2).

Na afloop een blije coach John van den Brom die de Alkmaarders na een negatieve serie weer eens goed zag voetballen. Net op tijd voor de bekerfinale tegen Vitesse. ‘We hebben er de hele week speciaal op getraind. Ik heb leuke dingen gezien maar er hadden wat meer doelpunten van onze kant gemaakt moeten worden’, aldus Van den Brom.
‘We hadden te weinig balbezit op een te groot speelveld waardoor we nauwelijks aan aanvallen toekwamen tegen een kwalitatief sterk AZ’, erkende trainer Stegeman die het doelpunt van Kuwas als een ‘zondagschot’ betitelde. ‘We moeten hard werken voor de wedstrijd tegen PEC van volgende week en hoop op een volle bak voor de laatste thuiswedstrijd op zondag 7 mei tegen ADO en de uitwedstrijd in de Rotterdamse ‘Kuip’ nog voor de boeg. We hebben nog wel wat puntjes nodig om de competitie een verlenging te geven voor Europees voetbal’, aldus Stegeman.

Heracles Almelo – AZ 1-2
(0-0)
53.Wout Weghorst 0-1, 82.Alireza Jahanbakhsh 0-2, 90+2.Brandey Kuwas 1-2

Scheidsrechter: Kuipers

Gele kaart:Thomas Bruns, Kristoffer Peterson, Tim Breukers, Alireza Jahanbakhsh, Ridgecano Haps, Derrick Luckassen, Joris van Overeem

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Bram Castro, Tim Breukers, Mike te Wierik, Justin Hoogma, Robin Gosens, Thomas Bruns, Joey Pelupessy, Reuven Niemeijer (61.Brahim Darri), Brandley Kuwas, Samuel Armenteros en Kristoffer Peterson.

AZ Alkmaar: Tim Krul, Jonas Svensson (68.Mathias Johansson), Rens van Eijden, Ron Vlaar, Ridgeciano Haps, Derrick Luckassen, Joris van Overeem (83.Ben Rienstra), Stijn Wuytens, Alireza Jahanbakhsh (86. Iliass Bel Hassani), Wout Weghorst en Dabney dos Santos.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-04-2017  

Bekijk FOX ‘De bende van 1974´, de winst op Ajax

 

ALMELO – De oudere supportersschare van Heracles Almelo is het nog niet vergeten, de legendarische winst van Heracles in 1974 tegen Ajax in de bekercompetitie. Ajax met spelers als o.a. Heinz Stuy, Johnny Rep, Horst Blankenburg, Arie Haan, Johnny Dusbaba, Gerrie Mühren, Barry Hulshof, Willy Brokamp en Jan Mulder tegen het ‘noodlijdende‘ Heracles met o.a. Hans Polko, Warry Grobben, Hannes Lalopua, Gerrit Westerhof, Ferry Pirard, Tonnie van Duiven, Dick Mulderij en doelman Arend Steunenberg.
Met 4-2 werd Ajax op de ‘heilige grond’ aan de Bornsestraat van de mat geveegd. Een revanche van de verloren bekerwedstrijd uit 1970.
Rep zette de Amsterdammers in de tweede helft op een 0-1 voorsprong, Grobben kopte Heracles weer op gelijke hoogte.  Brokamp zette de Ajaxieden opnieuw voor maar Lalopua schoot de ‘bende van Almelo’ twintig minuten voor het einde weer gelijk. In de verlenging dan de apotheose. Westerhof zette de Almeloërs op voorsprong en Polko bezegelde het lot van de Amsterdammers definitief. 
Over ‘de bende van 1974’ en deze legendarische wedstrijd tegen Ajax  is zondagavond om 21.00 uur een documentaire te zien op Fox Sport. Het Heracles van toen, gered van de ondergang door wijlen  ‘roerganger’ Fred Hoogstraten. Kijk wat de helden van toen te vertellen hebben over die periode, hun onderlinge verhoudingen en de gevolgen van dat waanzinnige duel.

De 'bende' versus  Ajax
Arend Seunenberg, Paul Amweg,
Warry Grobben, Dirk Mulderij, Bert Prijs, Jan Bronkers, Tonnie van Duiven, Paul Kerlin, Hannes Lalopua,  Hans Polko,  Gerrit Westerhof, Ferry Pirard, Henk Schepers, Hans Groot, Jan Veneberg, Jan Kuipers, Jos Korte, Rob Hondebrink, Jan Eshuis, Jan Dekkers, Jan Besselink, Hans van de Berg.  

Ajax kwam deze wedstrijd uit met: Heinz Stuy, Henk van Santen, Horst Blankenburg, Barry Hulshoff, Johnny Dusbaba, Arie Haan, René Notten, Gerrie Mühren, Johnny Rep, Ruud Geels, Willy Brokamp en de invallers Jan Mulder en Pim van Dord.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-04-2017  

Kirsten Wild zilver en brons op WK Baan

 

HONG KONG – Kirsten Wild heeft op de slotdag van het wereldkampioenschap baanwielrennen in de voormalige Britse kroonkolonie Hong Kong haar tweede medaille veroverd. Op het onderdeel puntenkoers pakte de geboortige Almelose het brons achter de winnende Engelse Elinor Barker en de Amerikaanse Sarah Hammer. Vrijdag won Wild al het zilver op het omnium. 
Met de twee medailles scoorde Wild de helft van het aantal medailles van de Nederlandse afvaardiging. Bij de heren teamsprint werd het zilver evenals het verrassende zilver van debutant Harrie Lavreysen in het sprint individueel.

< Kirsten Wild links op het podium voor de puntenkoers (screenshot)

 
21-04-2017  

Heracles moet flink aan de bak tegen PEC


Leo Koopman en Joop Schuman (rechts), de topscorers aller tijden van PEC en Heracles. Koopman maakte van 1957 tot 1966 in de Tweede Divisie 128 doelpunten voor PEC. Joop Schuman maakte er van 1957 tot 1964 voor Heracles 175 in 175 wedstrijden(1 op 1) in de Tweede Divisie, Eerste Divisie en Ere Divisie hetgeen een absoluut Nederlands record is in het betaalde voetbal. Zijn seizoensrecord (en nog steeds nationaal record) staat op 44 (Eerste Divisie). Heracles haalde de Zwollenaar na een jaar weg bij Preussen Münster. Het jaar daarvoor had hij PEC geholpen voor promotie naar de Tweede Divisie met 21 doelpunten in het seizoen '55/'56. In 1964 keerde hij terug bij PEC waar hij nog 25 keer scoorde en de clubteller op 109 staat voordat hij in 1967 stopte met voetballen. Joop Schuman overleed op 13 september 2003 in het Sophia (nu Isala) Ziekenhuis te Zwolle. In Almelo is een tribune naar hem vernoemd.
 

ALMELO - Heracles Almelo zal zaterdagavond in Zwolle van PEC moeten winnen om de negende plek op de ranglijst vast te houden. Naaste concurrent voor de Play Offs Fc Groningen speelt namelijk een uur later in Deventer tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles.
Bij de Almeloërs zijn Lerin Duarte en Wout Droste na blessures weer wedstrijdfit, maar trainer Stegeman doet nog geen beroep op hen in de basis. Wel zitten zij op de bank.

De recentere historie tussen PEC en Heracles is een korte. Sinds 2012 kwamen de clubs vier keer tegen elkaar uit. Het eerste duel werd met 3-0 door de Heraclieden gewonnen. De tweede wedstrijd werd 1-1 gelijk. Daarna volgde verlies voor de Almeloërs met 2-4 en de meest recente wedstrijd werd wederom 1-1. De teams zijn dus aardig aan elkaar gewaagd qua uitslagen. De Zwollenaren zitten de laatste tijd in een dip en Heracles zou in goede doen moeten kunnen winnen. Het is noodzaak voor de Play Offs om Europees voetbal waar de Zwollenaren geen kans meer op maken. Zij kijken juist naar de achtervolgers, want qua punten komen de achtervolgers heel dichtbij met mogelijk nacompetitie om degradatie. Alle ingediënten dus voor veel inzet van beide kanten in de wedstrijd die onder leiding staat van scheidsrechter Makkelie die om 19.45 uur fluit voor het begin. 

 
21-04-2017  

Drie clubs in Rijssen bespreken voetbalfusie

 

RIJSSEN – De besturen van de voetbalclubs Rijssen Vooruit, Sportclub Rijssen en R.K.S.V. hebben van hun leden toestemming gekregen om een fusie bespreekbaar te maken. ‘Een van de uirdagingen bij de fusiebesprekingen is de locatie van een nieuw sportpark’, zegt Frank de Rijk, voorzitter van Sportclub Rijssen als woordvoerder namens de clubbesturen. Mocht het tot een fusie komen, kan er een club ontstaan van 700 leden. 
Sportservice Overijssel is gevraagd om het proces te begeleiden.
 

 
22-04-2017  

WK en NK dressuur-selectiestrijd op THC Almelo


Adelinde Cornelissen hier als coach van Frank Hosmar tijdens een pré Olympische wedstrijd in Rio de Janeiro.
 

ALMELO – Het Twents Hippisch Centrum in Almelo is zondag 23 april het domein voor jonge paarden. De Koninklijke Nederlands Hippische Sportbond houdt er in samenwerking met de organiserende rijvereniging De Looleeruiters selectiewedstrijden voor jonge 5, 6 en 7 jarige paarden met als doel zich te plaatsen voor de nationale selecties voor het NK en WK Dressuur voor jonge paarden.

Onder de deelnemers o.a. Oud- Europees kampioen Adelinde Cornelissen, de Olympische zilverwinnaar Frank Hosmar en internationale dressuurruiters als  Diederik van Silfhout en Tommie Visser. Van het thuisfront start Looleeruiter Marike Klok in de Internationale klasse de lichte tour. Daarin vinden we verder de regionale grootheden Femke Baljon (Zwolle), Marcella Hesselink (Haaksbergen) en Bart Veeze (Lochem).

Om 09.30 uur wordt gestart met de selectiewedstrijden voor het WK. Rond 11.00 uur de selectiewedstrijden voor het NK met de onderdelen ZZ-Zwaar en de Prix-St. George. Na de middag rond 15.30 vinden de kadervormende wedstrijden plaats in de zware toer zoals de Intermediaire I en de Grand Prix die tot ongeveer 19.00 uur in beslag nemen.

Een dag eerder op zaterdag zijn er op het THC in Almelo al dressuurwedstrijden voor de KNHS-selecties junioren en Young Riders.

De toegang en parkeren op de binnenstedelijke terreinen rond het THC aan de Vissedijk/Bosrand is gratis. Volg daarvoor de richtingbordjes gemarkeerd met CH. De complete startlijst vindt u op www.startlijsten.nl
 

 
22-04-2017  

Armenteros schiet Heracles naar zege in Zwolle


Armenteros was tegen PEC het goudhaantje.
Lerin Duarte maakte na blessureleed weer wat minuutjes.
 

ZWOLLE – Voor zowel PEC als Heracles was de Overijsselse derby in de slotfase van de competitie een belangrijke. PEC heeft punten nodig om veilig te zijn en Heracles om op koers te blijven voor de Play Offs om Europees voetbal. Het was Heracles dat de volle winst pakte dankzij twee kansen en evenzoveel doelpunten voor topscorer Armenteros. Van den Pavert tekende direct na zijn invalbeurt voor de enige Zwolse tegentreffer.

De derby begon aftastend met een zenuwachtig PEC. De eerste doelpoging was voor de Almeloërs. Aanvoerder Bruns schoot de vrije trap echter in handen van doelman Van der Hart. Bruns zorgde ookvoor schrik bij zijn eigen doelman door fout terug te spelen. Brock-Madsen prikte de bal langs de uitlopende Castro maar ook net aan de verkeerde kant van de paal. De tweede Zwolse kans was voor Menig maar ook hij vond het doel niet. Heracles stelde daar een kopbalvan Niemeijer tegenover uit een voorzet van Gosens maar de Oldenzaler zocht het doel iets te hoog. Voor de rust werd er dus niet gescoord.

Na rust kreeg Menig de eerste kans voor de Zwollenaren. Hij schoot voorlangs het doel van Castro. Heracles had het betere van het spel en dat vertaalde zich in kansen voor Breukers die in het zijnet schoot en in mindere mate voor Armenteros die Van der Hart op zijn post vond. Toch opende hij even later de score toen Stevenson zijn mannetje voorbij ging en vanaf de achterlijn op maat voorzette. Armenteros tikte beheerst in (0-1).
PEC zocht daarna meer de aanval maar Heracles bleef verdedigend overeind en zocht de omschakeling. Dat lukte toen Nijland strandde op Castro en die bediende Darri die Armenteros meteen de diepte in stuurde om op te stomen naar het Zwolse doel. Armenteros liet Van der Hart kansloos en liet zijn 18e seizoenstreffer aantekenen.
PEC wist zich verslagen en ging met de moed der wanhoop meer en meer opportunistisch spelen. Het leidde tot een corner en de tegentreffer van de net ingevallen Van der Pavert die vrij kon inkoppen.
De slotminuten werden daarom nog hectisch, maar de Heraclieden gaven de zege niet meer uit handen.

Trainer John Stegeman was blij met de punten maar minder tevreden over het spel. “De opbouw was in de eerste helft goed maar in de eindfase creëren wij niets. Na de tweede treffer hebben wij juist niet meer gevoetbald. Al met al met ik blij met de punten, maar het spel moet constanter.”
Trainer Ron Jans baalde door de nederlaag tegen Heracles. Na het verlies van Fc Groningen had hij juist de druk wat opgevoerd om tegen Heracles te vlammen. “Dit was een goed moment om de puntentegen Heracles te pakken. Nu moet dat tegen Sc Heerenveen. Je moet wel durven voetballen. Wie dat niet durft moet zich maar melden anders hebben ze een probleem met mij.”

Zondag 7 mei speelt Heracles om 14.30 uur de laatste reguliere thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Een week later wacht Feijenoord in De Kuip.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-2 (0-0)
0-1 Armenteros (55), 0-2 Armenteros (80), 1-2 Van de Pavert (86)

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Holla, Peterson

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Bouy (Van de Pavert/85), Schenkeveld; Saymak (Thomas/65), Holla, Warmerdam; Ehizibue (Nijland/65), Brock-Madsen, Menig.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens (Droste/64); Niemeijer (Duarte/81), Pelupessy, Bruns; Kuwas, Armenteros, Peterson (Darri/78).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
23-04-2017  

Gert Huzink tweede in Morocco Desert Challenge

 

Gert Huzink is met zijn Riwald Rally truck als tweede in de zevendaagse Morocco Desert Challenge, een coast-to-coast-rally van de Atlantische kust bij Agadir en Plage Blanche naar Saïdia aan de Middellandse Zee. De route is echter geheel nieuw: zeven nieuwe etappes, zeven nieuwe roadbooks, zeven bijzondere bivaks.

Als winnaar van het algemeen klassement werd Martin van den Brink afgevlagd waardoor Renault in het truckklassement de eerste twee plaatsen bezette. De Portugese Elisabete Jacinto eindigde met haar MAN truck als derde all over.

In de slotetappe van vandaag moest het Riwald Tuck Team twee bandenwissels voor lief nemen en werd de voorsprong geconsolideerd vanwege een lekkend differentieel. Huzink maakte zich dus geen illusies om in te lopen op van den Brink maar had meer zorgen om Jacinto achter zich te houden.
Huzink: "We kwamen voor de extra wedstrijdkilometers, maar wat hebben we genoten. De Morocco Desert Challenge is een prachtige rally, heel uitdagend en zwaar. We hebben tijdens deze week ook ontzettend veel meegemaakt en geleerd. Voor Rob was dit een ultiem goede leerschool op navigatiegebied en voor mij goed om de kilometers te maken met de truck. Ik merk ook dat ik lekker aan bleef haken bij de snelheid die Martin vd Brink heeft en dat doet me wel goed. Al met al kijken we tevreden terug. We kwamen niet voor een podiumplek, maar vanavond bij de prijsuitreking ben ik er toch maar wat trots op."

Archief
Terug naar vorige pagina