Sportberichten


Plaatsing  
 
14-04-2017  

Zwak Heracles onderuit tegen AZ

 

ALMELO – Na overwinningen tegen Sc Heerenveen en Go Ahead en nipt verlies tegen Vitesse, was AZ de vierde tegenstander binnen twee weken voor Heracles Almelo. Het team van trainer Stegeman bleef echter ver van haar beste vorm verwijderd en kon tegen de bezoekende Alkmaarders geen vuist maken. Spits Weghorst kon echter al in de eerste seconden AZ op voorsprong zetten, maar de attente doelman Castro voorkwam het doelpunt van de ex- Heraclied.
Verdedigend was het ‘alle hens aan dek’ voor de Almeloërs die nauwelijks hun spitsen aan de bal konden krijgen.  Na Weghorst verzuimde Dos Santos 2 keer om de bezoekers de leiding te geven evenals Jahanbakhsh en Heracles stelde daar weinig tegenover zij het dat Hoogma het met een kopbal probeerde uit een corner en Stevenson, Kuwas en Bruns met een afstandsschot.  De wil was er wel maar teveel verkeerde balaannames en foute eindpasses zorgden er voor dat AZ het meeste balbezit had en het meest ten aanval trok.
Toch bleef het nog tot de rust zonder doelpunt.

Na rust de eerste poging door Luckassen op het doel van Castro maar de sluitpost hield de Heraclieden nog in de race. Even leek Heracles op te leven met aanvoerder Bruns die de hulp inriep van de toeschouwers. AZ kreeg echter al weer snel de overhand en dat werd na zeven minuten door de goed meevoetballende Weghorst bekroond toen hij uit de kluts de 0-1 liet aantekenen. Vanaf dat moment heerste AZ . Overeem verzuimde echter het vonnis te voltrekken. Petersson probeerde het op het Alkmaarse doel maar schoot over en Kuwas trof het zijnet. AZ bleef gevaarlijk via de counter en het was Jahanbakhsh die zijn fout uit de eerste helft goedmaakte ((0-2). AZ stapte over op controlerend voetbal en bracht nog Rienstra en Bel Hassani om nog eens voor hun oude aanhang op te treden. Heracles bleef machteloos maar in de verlenging kwam nog wel de eretreffer. Kuwas mocht met een vrije trap vanaf ruim 30 meter aanleggen. Hij liet een ‘streep’ los die doelman Krul volkomen mis deed grijpen (1-2).

Na afloop een blije coach John van den Brom die de Alkmaarders na een negatieve serie weer eens goed zag voetballen. Net op tijd voor de bekerfinale tegen Vitesse. ‘We hebben er de hele week speciaal op getraind. Ik heb leuke dingen gezien maar er hadden wat meer doelpunten van onze kant gemaakt moeten worden’, aldus Van den Brom.
‘We hadden te weinig balbezit op een te groot speelveld waardoor we nauwelijks aan aanvallen toekwamen tegen een kwalitatief sterk AZ’, erkende trainer Stegeman die het doelpunt van Kuwas als een ‘zondagschot’ betitelde. ‘We moeten hard werken voor de wedstrijd tegen PEC van volgende week en hoop op een volle bak voor de laatste thuiswedstrijd op zondag 7 mei tegen ADO en de uitwedstrijd in de Rotterdamse ‘Kuip’ nog voor de boeg. We hebben nog wel wat puntjes nodig om de competitie een verlenging te geven voor Europees voetbal’, aldus Stegeman.

Heracles Almelo – AZ 1-2
(0-0)
53.Wout Weghorst 0-1, 82.Alireza Jahanbakhsh 0-2, 90+2.Brandey Kuwas 1-2

Scheidsrechter: Kuipers

Gele kaart:Thomas Bruns, Kristoffer Peterson, Tim Breukers, Alireza Jahanbakhsh, Ridgecano Haps, Derrick Luckassen, Joris van Overeem

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Bram Castro, Tim Breukers, Mike te Wierik, Justin Hoogma, Robin Gosens, Thomas Bruns, Joey Pelupessy, Reuven Niemeijer (61.Brahim Darri), Brandley Kuwas, Samuel Armenteros en Kristoffer Peterson.

AZ Alkmaar: Tim Krul, Jonas Svensson (68.Mathias Johansson), Rens van Eijden, Ron Vlaar, Ridgeciano Haps, Derrick Luckassen, Joris van Overeem (83.Ben Rienstra), Stijn Wuytens, Alireza Jahanbakhsh (86. Iliass Bel Hassani), Wout Weghorst en Dabney dos Santos.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina