Sportberichten


Plaatsing  
 
15-04-2017  

Bekijk FOX ‘De bende van 1974´, de winst op Ajax

 

ALMELO – De oudere supportersschare van Heracles Almelo is het nog niet vergeten, de legendarische winst van Heracles in 1974 tegen Ajax in de bekercompetitie. Ajax met spelers als o.a. Heinz Stuy, Johnny Rep, Horst Blankenburg, Arie Haan, Johnny Dusbaba, Gerrie Mühren, Barry Hulshof, Willy Brokamp en Jan Mulder tegen het ‘noodlijdende‘ Heracles met o.a. Hans Polko, Warry Grobben, Hannes Lalopua, Gerrit Westerhof, Ferry Pirard, Tonnie van Duiven, Dick Mulderij en doelman Arend Steunenberg.
Met 4-2 werd Ajax op de ‘heilige grond’ aan de Bornsestraat van de mat geveegd. Een revanche van de verloren bekerwedstrijd uit 1970.
Rep zette de Amsterdammers in de tweede helft op een 0-1 voorsprong, Grobben kopte Heracles weer op gelijke hoogte.  Brokamp zette de Ajaxieden opnieuw voor maar Lalopua schoot de ‘bende van Almelo’ twintig minuten voor het einde weer gelijk. In de verlenging dan de apotheose. Westerhof zette de Almeloërs op voorsprong en Polko bezegelde het lot van de Amsterdammers definitief. 
Over ‘de bende van 1974’ en deze legendarische wedstrijd tegen Ajax  is zondagavond om 21.00 uur een documentaire te zien op Fox Sport. Het Heracles van toen, gered van de ondergang door wijlen  ‘roerganger’ Fred Hoogstraten. Kijk wat de helden van toen te vertellen hebben over die periode, hun onderlinge verhoudingen en de gevolgen van dat waanzinnige duel.

De 'bende' versus  Ajax
Arend Seunenberg, Paul Amweg,
Warry Grobben, Dirk Mulderij, Bert Prijs, Jan Bronkers, Tonnie van Duiven, Paul Kerlin, Hannes Lalopua,  Hans Polko,  Gerrit Westerhof, Ferry Pirard, Henk Schepers, Hans Groot, Jan Veneberg, Jan Kuipers, Jos Korte, Rob Hondebrink, Jan Eshuis, Jan Dekkers, Jan Besselink, Hans van de Berg.  

Ajax kwam deze wedstrijd uit met: Heinz Stuy, Henk van Santen, Horst Blankenburg, Barry Hulshoff, Johnny Dusbaba, Arie Haan, René Notten, Gerrie Mühren, Johnny Rep, Ruud Geels, Willy Brokamp en de invallers Jan Mulder en Pim van Dord.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina