01-04-2017

Heracles Almelo sloopt Sc Heerenveen

ALMELO – In een bijna perfecte eerste helft speelde Heracles Almelo het bezoekende Sc Heerenveen naar een 4-1 nederlaag. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van den Kerkhof zocht Heracles de aanval met vooral een dreigende Kuwas en de scherp spelende Armenteros die in de eerste minuten twee keer opdook voor keeper Mulder maar ook evenzovele keren door de scheidsrechter werd teruggefloten.
Het  waren de Friezen die op voorsprong kwamen toen Te Wierik aan de verkeerde kant dekte en zijn fout met een sliding binnen de zestien goed wilde maken. De bal bleef onbereikbaar en ging dus op de stip.  Reza Goochannejhad faalde niet waardoor Heracles achter de feiten aanliep (0-1).

Met de steun van 10.912 man op de tribunes toonde Heracles dat de wil om te winnen niet was gebroken. Het was Kuwas die na negen minuten speeltijd vanaf de achterlijn een lage voorzet voor het doel bracht en de in de basis debuterende Reuven Niemeijer was er als de kippen bij om de gelijkmaker achter doelman Mulder te tikken (1-1). Dik tien minuten later stond Heracles zelfs op voorsprong. Armenteros versierde een vrije trap net buiten de zestien en schoot zelf subliem in de bovenhoek om Mulder het nakijken te geven (1-2). Heerenveen probeerde zich te hervinden maar zes minuten later volgde opnieuw een vrije trap. Nu was het Kuwas die doelman Mulder vanaf dik 20 meter het nakijken gaf (3-1). De snelle aanvallende combinaties van de Heraclieden bezorgden de Friezen hoofdbrekens en het was centrale verdediger St. Juste die onnodig zijn tweede gele kaart pakte om de opstomende Gosens nog ver van het doel dwars te zitten. Van den Kerkhof stuurde St. Juste van het veld, trainer Streppel offerde topscorer Reza voor Faes op de plek van St. Juste centraal in de Friese defensie, maar het mocht allemaal niet baten. Op slag van rust maakte Heracles het karwei af. Kuwas nam de corner op rechts op maat en de inlopende Stevenson kopte de bal hard in de touwen achter Mulder (4-1).

Na de thee een compleet andere wedstrijd. Heerenveen bleef defensief ingesteld ondanks de ingevallen en pionierende eenzame Zeneli en Heracles vond het wel welletjes. Pas in de slotfase poogden de Heraclieden het publiek nog wat extra te bieden op deze toch al mooie voetbalavond maar doelman Mulder kon tot twee keer over erger voorkomen .

Woensdagavond wacht Heracles in het Polman Stadion het bezoekende Vitesse. Dan zonder Te Wierik die met vijf gele kaarten verplicht moet toekijken. Een overwinning tegen de Arnhemmers brengt Heracles goed op koers naar de Play Offs.

Heracles Almelo – SC Heerenveen 4-1
(4-1)
Score: 6. Goochannejhad 0-1 (pen.), 9. Niemeijer 1-1, 20. Armenteros 2-1, 26. Kuwas 3-1, 44. Peterson 4-1.

Scheidsrechter: Van den Kerkhof.

Rode kaart: 31. St. Juste (SC Heerenveen)(2xg).
Gele kaart: Te Wierik (Heracles Almelo) Thorsby (SC Heerenveen).

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers (75. Pröpper), Te Wierik, Hoogma, Gosens, Bruns (64. Navratil), Pelupessy, Niemeijer, Kuwas, Armenteros, Peterson (71. Darri).
SC Heerenveen: Mulder, Marzo, St. Juste, Van Aken, Bijker, Thorsby, Van Amersfoort (75. Schmidt), Kobayashi, Slagveer, Ghoochannejhad (36. Faes), Larsson (57. Zeneli).

Fotoreportage: Harry Broeze