08-04-2017

Go Ahead in de zorgen na verlies tegen Heracles

DEVENTER – In de Overijsselse derby tussen hekkensluiter Go Ahead Eagles en runner up Heracles Almelo werd de hoofdrol gespeeld door scheidsrechter De Graaf. In de beginfase zag hij bij een verdedigende actie van Armenteros hands over het hoofd  en bestrafte hij vermeend hands van Go Ahead verdediger Manu met rood. Heracles kwam door de toegekende penalty on de 12e minuut op voorsprong omdat Bruns vanaf de stip zuiver inschoot (0-1).
Amper 3 minuten later ondernam de in vorm verkerende Kuwas een lange rush waarin hij Stevenson bediende. De linker aanvaller speelde zich behendig vrij en deponeerde de bal via doelman Zwarthoed bij spits Armenteros die in de rebound de Devemter sluitpost geen kans gaf (0-2). Het was de evenaring van het eredivisieclubrecord van Everton Ramos da Silva uit het seizoen 2010-2011.
Peterson zelf zorgde vlak daarop met een mooi schot in de kruising, voor de 0-3. De tien van Go Ahead  sloegen echter onmiddellijk terug via een fraai krul van Crowley die voor doelman Castro onbereikbaar was (1-3). Nog voor de rust gooiden de bezoekers van de Adelaarshorst de wedstrijd op slot. Linker verdediger Gosens werd het strafschopgebied van de Deventernaren ingestuurd en Fischer zag geen kans dat te pareren zonder overtreding waardoor scheidsrechter De Graaf deze keer terecht de bal opnieuw op de stip legde. Armenteros faalde niet en liet zijn tweede van de avond aantekenen (1-4) evenals het absolute eredivisieclubrecord van de Heraclieden.

In de tweede helft een controlerend Heracles. Go Ahead probeerde het via uitvallen maar het waren Niemeijer en Armenteros die de Deventer doelman dwongen tot reddende acties. Met nog zo’n kwartier op de klok had Hendriks pech dat zijn vrije trap achter de Almelose doelman op de paal belandde. In de tegenstoot overkwam Niemeijer hetzelfde. Een nieuwe poging van de jonge Oldenzaler werd gepareerd door de Deventer doelman. De tweede helft eindigde dus zoals het begon, waarmee de Heraclieden op koers liggen voor de nacompetitie om Europees voetbal .  Voor de Deventernaren wordt prolongatie van de eredivisie een stuk moeilijker.

Met de overwinning en de doelpunten was coach Stegeman wel tevreden. Minder was hij dat over de tweede helft waarin het tempo te laag lag.

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 1-4 (1-4)
Doelpunten: 13. Bruns 0-1 (pen.), 16. Armenteros 0-2, 21. Peterson 0-3, 22. Crowley 1-3, 43. Armenteros 1-4 (pen.).

Scheidsrechter: De Graaf.

Rood: 12. Manu, (Go Ahead Eagles)
Geel: Fischer en Chirivella (Go Ahead Eagles) en Hoogma (Heracles Almelo).

OPSTELLINGEN
Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Locigno (86. Groenbast), Fischer, Schenk, Ritzmaier, Chirivella, Crowley, Duits (46. Duits), Antonia (67. Marengo), Hendriks, Manu.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Bruns (58. Darri), Pelupessy (85. Thomas), Niemeijer, Kuwas (46. Navratil), Armenteros, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze