Sportberichten


Plaatsing  
 
01-04-2012  

Twents succes op KNHS Indoorkampioenschap


Tess Krabbe - KNHS Indoorkampioen klasse M
  ERMELO (KNHS) - Afgelopen zaterdag werden in vier klassen de KNHS titels in het Indoorkampioenschap springen paarden verdeeld. Vier spannende wedstrijden met mooie barrages en met veel publiek op de tribune. In de medaillekast van Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) ontbrak tot zaterdag nog één KNHS kampioenschapslint, die van de klasse ZZ. Dat lint veroverde Van den Brink met de merrie Ultra.

<< In de klasse M ging de zege naar de 19-jarige Tess Krabbe uit Agelo bij Ootmarsum. Zij maakte geen fouten en was de snelste in de barrage met Zip Code.

Voor de kampioene in de klasse L, de 17-jarige Bo Cranen uit Boekel, was er naast de titel ook een BMW uit de 1 serie, want die had haar vader haar beloofd als zij kampioen zou worden. Het brons was hier weggelegd voor Edwin Oosterbroek (Losser) met Tuinpoint Zariska
Lees verder...

 
01-04-2012  

Heracles faalt in Arena in aanloop naar De Kuip


Pasveer kon het niet alleen!
Foto: Heracles - Harry Broeze
  AMSTERDAM – Heracles Almelo heeft zichzelf geen dienst bewezen door volledig te falen tegen Ajax in de Amsterdam Arena (6-0). De mannen van Peter Bosz waren overduidelijk meer bezig met de bekerfinale van volgende week tegen PSV in de Rotterdamse Kuip. Het is maar goed dat de beschikbare 17.500 kaartjes in de afgelopen week aan de man werden gebracht. Ook voor trainer Bosz en zijn technische staf was het een deceptie: “Maar wij hebben ze het dan ook heel gemakkelijk gemaakt. Vaak is er nog wel de intentie om te voetballen maar dat is vandaag niet gebeurd. Dat heeft niet alleen met de kwaliteit van Ajax te maken. Ik heb me kapot geërgerd. Wij zijn geen moment in de wedstrijd geweest.”
Lees verder...

 
02-04-2012  

Twee medailles taekwondo Belgian Open 2012

 

GENT - De spelers van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo wisten tijdens het Belgium Open in Gent wederom prijzen in de wacht te slepen. Dit toernooi kende een sterke bezetting met deelnemers uit landen uit de hele wereld.

Opkomend talent Abdulkarim Yasakov (foto) wist heel knap een bronzen medaille in de wacht te slepen in de klasse Junioren Heren -51kg. De nog slechts 14jarige Yasakov moest hiervoor diverse tegenstanders verslaan. In zijn eerste partij wist hij overtuigend de Poolse vertegenwoordiger met 7-1 opzij te zetten. Vervolgens won Yasakov nipt met 5-4 van Alex Needham van Team Ultimate. In de kwartfinale tegen Mohammed Rezki uit België begon de speler van Oude Luttikhuis met een 2-0 achterstand maar deze werd omgezet in een duidelijke 10-4 overwinning. In de halve finale tegen Lachlan Comito uit Australië volgde een zeer spannende strijd die uiteindelijk eindigde in een 8-8 gelijkspel. In de verlenging wist de Australiër het eerste winnende punt te scoren. Desalniettemin een sterk toernooi voor Yaskov met als bekroning een bronzen medaille.

Michael Oogink uitkomend in de klasse Senioren Heren -87kg wist eveneens beslag te leggen op de bronzen medaille. De eerste partij van Oogink tegen de Belg Murat werd overtuigend met 7-2 gewonnen dankzij 2 mooie hoofdtreffers. In de tweede partij moest Oogink aantreden tegen de ervaren Duitser Daniel Habecker, ditmaal was de uitslag 7-3 in het voordeel van Oogink. In de halve finale was de tegenstander Dionys Kronreif, recent nog finalist tijdens de Dutch Open. Na afloop van de reguliere speeltijd was de stand nog steeds gelijk. In de verlenging werd de partij aan de Duitser toegekend vanwege 2 opgelopen waarschuwingen aan de kant van Oogink, desondanks toch een goede bronzen plak. De Duitser won uiteindelijk ook de klasse -87kg.

Joyce van Baaren stond eveneens aan de start in Gent en deed dit in de klasse Senioren Dames -62kg. Haar eerste partij tegen Frankrijk wist ze duidelijk met 10-2 in haar voordeel te beslissen.Tijdens de tweede partij kwam haar tegenstander niet opdagen waardoor Van Baaren automatisch doormocht naar de kwartfinale. In de kwartfinale stond ze tegen Mi Young Park uit Korea. Na een spannende strijd ging deze partij nipt met 3-2 naar de Koreaanse waardoor Van Baaren net buiten de prijzen bleef. De Koreaanse won uiteindelijk ook overtuigend het goud.

Meer informatie over Taekwondo op www.tkdoudeluttikhuis.com

 
03-04-2012  

Ten Tusscher begint aan raceseizoen in Assen


Het team van Erison Racing met tweede van rechts coureur Lesley ten Tusscher
 

ALMELO – Voor de bijna 21-jarige Lesley ten Tusscher begint het raceseizoen dit weekend in Assen tijdens de Paasraces in de Dutch Super Sport 600cc. Het is voor de Almeloër het tweede seizoen in de 600cc en hij eindigde vorig jaar ‘overall’ op plek 24 met een zesde plaats in een race als beste resultaat.
Dit jaar moet dat beter kunnen is de stellingname van het Erisson Raceteam dat wordt geleid door zijn vader Eric. Het team heeft er dus al een trainingssessie opzitten in Spanje waar de nieuwe onderdelen en banden van sponsor Ten Kate Motoren uit Nieuwleusen werden getest op de Honda CBR 600RR waarmee het Erison Raceteam het raceseizoen ingaat.
De kwalificatieraces zijn op zaterdag en Lesley is er zeker van dat hij zich zal plaatsen voor de races op tweede paasdag, als tenminste het pechduiveltje niet toeslaat. Op 20 mei a.s. wacht dan de internationale races in Hengelo Gelderland.

Meer weten over het Erison Raceteam? Klik
hier

 
04-04-2012  

ON-G´tjes hebben dag van hun leven bij Ajax


Dit strakke schot is een prooi voor Jarek
  AMSTERDAM – Wat bijna ondersneeuwde op de burelen van de redactie bij al het nieuws over bekerfinalist Heracles Almelo is het bezoek van de G-voetballertjes van CVV Oranje Nassau aan het Ajaz-opleidingscentrum De Toekomst en de Amsterdam Arena tijdens de wedstrijd Ajax-Heracles (6-0). Dat ON-buurman Heracles verloor was dan misschien een kleine domper, de clinic op De Toekomst en het bezoek aan de Arena waren hoogtepunten.
Een viertal G-teams van diverse clubs waren door sponsor Aegon uitverkoren om een clinic te volgen op De Toekomst onder leiding van de Ajax-trainingsstaf.
“Ik heb de hele dag bijna alleen maar glunderende koppies gezien.”, aldus Wilma van Ekelenburg, coördinator G-voetbal bij CVV Oranje Nassau.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-04-2012  

Noordik huldigt NK-schaatsteam

  ALMELO – Een groot applaus ging vandaag op voor het meisjesschaatsteam van CSG Het Noordik, dat op 13 maart jl. in Hoorn Nederlands Kampioen scholenploegenachtervolging werd. Het Noordik huldigde de dames vandaag in de kantine van de vestiging Noordikslaan.

De Almelose sportwethouder E.J. van Marle droeg zijn steentje bij met schriftelijke felicitaties aan het adres van de Noordikleerlingen Britt Büter, Sanne Schothuis, Daphne de Jonge en Marit Steunenberg. De brief werd in een bomvolle kantine voorgelezen door LOOT-coördinator Topsport Talentschool, Annemien Lamberts.
Lees verder...

 
07-04-2012  

SVZW na verlies tegen HHC in degradatienood


'Ik weet het ook niet meer', schijnt Hans Kraaij jr. hier te gebaren na het laatste fluitsignaal.
 

WIERDEN – In de thuiswedstrijd van Topklasser SVZW tegen HHC Hardenberg is het team van Hans Kraay jr. verder in de zorgen gekomen en door de 1-4 nederlaag op een directe degradatieplaats beland omdat concurrent Barendrecht wel met 4-0 won van het nu gedegradeerde ARC.
De Wierdenaren namen nog wel de leiding via een doelpunt van Dewi Perik die uit de rebound de inzet van Machiel van Keulen in het doel werkte, maar daarmee was in feite alles gezegd. Nog voor de thee had HHC de achterstand in een 1-4 voorsprong omgebouwd.
Ook na de pauze viel voor SVZW weinig eer te behalen omdat HHC de zaak achterin goed gesloten hield en in feite de stand wel goed vond. Daar mocht de inzet van Maris in de plaats van de in de kleedkamer achtergebleven Sahin de Wierdenaren eveneens niet baten. Kort voor rust was de geblesseerde Tim Engbers al vervangen door Niels ten Hoeve en kort voor het einde hielp de inbreng van Kamphuis voor van Keulen eveneens niet.
Tweede paasdag zal SVZW uit een ander vaatje moeten tappen tegen het bezoekende Capelle. De wedstrijd op Sportpark Het Lage Veld begint zoals gewoonlijk om half 3.

SVZW - HHC 1-4
(1-4).
10. Perik 1-0, 13. Pol 1-1, 17. Penterman 1-2, 30. Offringa 1-3, 45.+3 Pol 1-4.
Opstellingen:
SVZW: Doornbos, Parnela, Zwiers, Sahin (46. Maris), Gobel, Smit, de Graaf, Engbers (40. Ten Hoeve), van Keulen (81. B. Kamphuis), Mulderije, Perik.
HHC: Beukeveld, Siekman, Voshaar, Penterman, Kroeze, Berger, Pol, Klok, Scheepmaker, Offringa, Starke.

 
08-04-2012  

Heracles kan niet op tegen PSV in de bekerfinale


Deze foto van Harrie Broeze staat symbool voor de omklemming waarin Heracles verkeerde
  ROTTERDAM – Ruim 18.000 supporters in de Rotterdamse Kuip konden Heracles Almelo niet over de drempel tillen in de KNVB-bekerfinale tegen PSV. Vanaf het begin kwamen de Heraclieden niet in hun vertrouwde spel en verloor het feitelijk kansloos tegen PSV met 3-0.

Tot verrassing van iedereen stond niet Matavz in de spits maar de snelle Jeremy Lens die binnen 30 seconden oog in oog stond met doelman Pasveer maar tot schrik van alles wat PSV heet voorlangs schoot. De Eindhovenaren zetten meteen druk op het Almelose team dat nog niet van de schrik bekomen was. Het kwam dan ook het eerste kwartier niet in de buurt van doelman Tyton die een basisplaats onder trainer Cocu heeft zeker gesteld. Tyton verwerkte het schot van Overtoom tot hoekschop maar die leverde niets op. Heracles probeerde orde op zaken te stellen en leek daar op dat moment ook in te slagen, maar de uitbraak van Labyad op rechts betekende een zuivere pass op Toivonen die kort daarvoor buitenspel stond en mede daardoor zijn directe tegenstander te snel af was. Pasveer had op zijn beurt geen kans tegen het hakje achter het standbeen langs waarmee Toivonen scoorde. Kort daarvoor plukte Pasveer nog de bal van de schoen van Mertens die door Lens op maat was bediend.
PSV bleef druk op de ketel houden waardoor Heracles bleef zoeken naar de opbouw die het team gewend is. Tot de rust werd echter niet meer gescoord.
Lees verder...

 
09-04-2012  

Hexel on Wheels druk bezocht

 

HOGE HEXEL – Hexel on Wheels trok het afgelopen weekend duizenden bezoekers. Vooral zaterdag was het goed toeven bij het motorisch spektakel, maar ook tweede paasdag kwamen ondanks het slechte weer veel toeschouwers naar het speciaal aangelegde circuit.
Bekijk de uitslagen en de foto’s.

 
09-04-2012  

Ten Tusscher 11e NK Open 600cc in Assen

 

ASSEN – De Almeloër Lesley ten Tusscher (20) coureur van Erison Raceteam heeft tweede paasdag een prima elfde plaats behaald bij het Open Nederlands Kampioenschap Motorrace op het soms natte en koude TT circuit in Assen. Hij deed mee in de koningsklasse Dutch Super Sport 600cc.
De Paasraces op het circuit in Assen is traditioneel de opening van het raceseizoen in Nederland.

 
09-04-2012  

Jelle Klaasen wint Open Darts Vroomshoop

 

VROOMSHOOP – Niet naamgever Christian Kist won het 1e Christian Open Darts Vroomshoop in sporthal De Stobbe, maar Jelle Klaasen, de Lakeside-winnaar van 2006.
De internationale topper versloeg regerend BDO-wereldkampioen Kist in de halve finale met 5-4.
In de finale won Klaasen (foto) met 6-3 van 'Mr. Coat' Jan Dekker - halve finalist van de Lakeside - en nam zo de overwinningspremie van 1000 euro mee naar huis.

 
09-04-2012  

SVZW wint van Capelle met 1-0

 

WIERDEN – Het in degradatienood verkerende SVZW heeft het dubbele programma tijdens het paasweekend in de Topklasse met winst kunnen afsluiten tegen Capelle. Zaterdag liet het de punten liggen tegen HHC Hardenberg.
De winst tegen Capelle kwam moeizaam tot stand en de Wierdenaren moesten tot de bodem om de punten thuis te houden. Pas vijf minuten voor tijd wist clubtopscorer Dewi Perik het net te vinden, waardoor SVZW in punten weer gelijk kwam met Harkemase Boys.
‘Aanjager’ Hans Kraay gaf het team van trainer Piet de Kruijf na afloop een compliment over de getoonde inzet. Dat was volgens hem ook de winst van de afgelopen vier maanden sinds de komst van het duo.
SVZW speelt a.s. zaterdag uit tegen FC Lisse dat niets meer te winnen of te verliezen heeft. Degradatie-concurrent Harkemase Boys ontvangt IJsselmeervogels en concurrenten Barendrecht en Montfoort strijden tegen elkaar om degradatie.

Klik hier voor meer foto's

 
11-04-2012  

Olympische droom amazone Witte spat uiteen

  SCHIJNDEL - Aan de Olympische droom van Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) kwam hedennacht een abrupt einde. Haar toppaard MacRider Vontango overleed aan de gevolgen van een acute koliekaanval. "We hebben alles in het werk gesteld om hem te redden, maar tijdens de operatie in de dierenkliniek te Someren bleek dat Vontango helaas niet te redden was", aldus een zeer aangeslagen Madeleine Witte.

Madeleine Witte en Vontango (foto), die tien jaar oud is geworden, bouwden gezamenlijk hun carrière heel geleidelijk aan op. Zo was zij regelmatig deelneemster aan de SubTop Dressuur op het Twents Hippisch Centrum in Almelo en werden ze drie maal achtereen KNHS kampioen in de Lichte Tour en vier weken geleden zegevierde ze in de Zware Tour. Die laatste prestatie, mede omdat deze combinatie ook al twee A-kader scores had gerealiseerd, was voor bondscoach Sjef Jansen aanleiding om Madeleine Witte-Vrees op te nemen in het Olympisch kader. Afgelopen week nam ze nog deel aan de internationale dressuurwedstrijden in het Engelse Addington. Zij eindigde daar met een A-kader score als vierde in de Grand Prix.
Lees verder...

 
11-04-2012  

Olympische dressuurruiters in Almelo (upd)

  ALMELO – De eerste kwalificatiewedstrijd om het Nederlands kampioenschappen dressuur wordt gehouden van 14 t/m 15 april op het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Het belooft een mooi en sportief weekend te worden met dagelijks dressuurwedstrijden van het hoogste niveau. Daarbij zullen zo´n beetje alle kandidaten voor de Olympische equipe aanwezig zijn. Zo zal regerend Europees kampioene Adelinde Cornelissen zaterdagmorgen twee keer aan de start verschijnen met haar jonge paard Zephyr (v: Jazz) in het ZZ Zwaar. De Grand Prix wordt s ´middags vanaf 17.00 uur verreden en daarin zal Hans Peter Minderhoud zijn nieuwe troef; Donna Silver (v: Blue Hors Don Schufro) aan de start brengen. Beiden bekend van de vele wereldbekerwedstrijden die zij de afgelopen jaren hebben gewonnen. Edward Gal zal met de onlangs aan hem toevertrouwde Glock´s Undercover zijn eerste Grand Prix buitenwedstrijd verrijden. Het is een lust voor het oog om te zien hoe ruiter en paard zich in een zeer korte tijd hebben gevonden en nu al een goede combinatie vormen. Deelname aan de Olympische spelen is het doel. En wie niet naar de Olympische spelen gaat kijken kan de belangrijkste ruiters nu al in Almelo aan het werk zien, en… de toegang is gratis.
Lees verder...


Startlijsten zaterdag 14 april 2012 (exelbestand)
Startlijsten zondag 15 april 2012 (exelbestand)

 
11-04-2012  

Heracles pakt verdiend de punten in Breda

 

BREDA – Heracles Almelo speelde in Breda als herboren na de nederlaag in de bekerfinale tegen PSV. Zonder de geblesseerden van der Linden en Overtoom kwam NAC Breda er in de eerste helft nauwelijks aan te pas, maar Heracles vergat doelpunten te maken. In de derde minuut al knalde Bruns op vijf meter van het doel over en na een kwartiertje kon ten Rouwelaar nipt een doelpunt voorkomen door het afstandsschot van Everton onschadelijk te maken.
De Heraclieden combineerden beter terwijl NAC slordig speelde en veel ballen inleverde. Een doelpunt van Heracles-zijde bleef echter uit, mede omdat Armenteros een drietal kansen niet wist te verzilveren.
Zoals vaker viel het doelpunt aan de andere kant toen Buys een afgeslagen corner van Lurling vanaf 20 meter vol op de slof nam en Pasveer het nakijken gaf. Hij had er vlak voor rust zelfs 2-0 van kunnen maken toen hij fraai Pasveer omspeelde, maar Davidson voorkwam op de doellijn erger.

Na rust vergat Buys opnieuw de voorsprong te vergroten toen zijn volley buiten bereik van Pasveer rakelings over ging. Heracles zette een tandje bij waardoor NAC nog verder in het defensief werd gedwongen en Heracles meerdere kansen kreeg op de gelijkmaker. Ten Rouwelaar stond echter op zijn post en maakte o.a. een van richting veranderd schot van Duarte onschedelijk en werd op de doellijn door aanvaller Lurling geassisteerd toen hij kansloos was op een schot van opnieuw Duarte. Everton faalde alleen voor ten Rouwelaar en Duarte schoot zelf nog eens langs de verkeerde kant van de paal.
Toch werd het 1-1 toen Gouriye vanuit de draai via de onderkant van de lat doel trof uit een voorzet van Duarte.
Vijf minuten later kwamen de Heraclieden verdient op voorsprong (1-2) maar hadden daarbij de hulp nodig van de aan Bredase zijde ingevallen Gudelj die een voorzet van Wierdenaar Bruns knullig achter zijn eigen doelman werkte. Gudelj was er dermate door van slag dat hij vlak voor het eindsignaal Bruns vol in het gezicht trof en met rood de gang naar de kleedkamer kon maken.
Voor Heracles Almelo een verdiende overwinning die goed is voor het moreel en de stand in de competitie, maar zeker geen revanche op de verloren bekerfinale tegen die andere Brabantse ploeg. Dat kan wellicht door nog een fraai einde aan de competitie te maken!

Foto: Harry Broeze
(Klik hier voor meer foto’s)

NAC Breda - Heracles Almelo 1-2 (1-0)
1-0 Buijs (40)
1-1 Gouriye (78)
1-2 Gudelj (83/ed)


Commentaren:
Peter Bosz: ‘Helemaal aan gort gespeeld’
Lerin Duarte: ‘Zeker aan zondag gedacht’
Jordi Buys: ‘Had er meer moeten maken’

Arbiter: Gozubuyuk
Geel: Boukhari, Bruns
Rood: Gudelj (90)
Opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Koenders,Luijckx, Botteghin, El Akchaoui, Buijs, Gilissen (Gudelj/65), Schilder (Bayram/82), Lurling, Kolk, Boukhari (Sarpong/69).
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers,Rienstra, Davidson, Looms, Quansah(Vejinovic/61), Bruns, Duarte, Gouriye, Armenteros, Everton (Pedro/89).

 
14-04-2012  

Zware domper SVZW in Lisse

 

WIERDEN – Zo langzamerhand moet ook in Wierden duidelijk zijn dat plaatselijke trots SVZW eigenlijk nog niet in de Topklasse thuis hoort. Men doet er in Wierden alles aan om klasbehoud te bewerkstelligen, maar ook de komst van het duo Kraay/de Kruiff bracht feitelijk geen verbetering. Wel worden al spelers ‘gekocht’ voor het volgende seizoen, maar of dat nog voor de Topklasse is wordt uiterst dubieus.
In Lisse werden zaterdag kostbare punten achtergelaten en ging men met 5-0 onderuit. Hans Kraay hoefde ook niet met zijn colbertje te gooien, want de Lissenaren hadden keurig een kapstok naast de dug-out gezet. FC Lisse kwam al in de vijfde minuut op voorsprong door Bas Ent. Tot de rust bleef die stand gehandhaafd, maar SVZW kon nauwelijks een vuist maken. Kort na rust werd de ellende voor de Wierdenaren nog groter toen Marnix Smit de bal achter zijn eigen doelman werkte en kort daarop FC Lisse de 3-0 liet aantekenen door Vermeulen. De ‘koppies’ gingen naar beneden en Lisse kon nog verder uitlopen door doelpunten van Greuter en nogmaals Vermeulen.
De situatie voor het in degradatienood verkerende SVZW blijft daar door precair. De mazzel is dat concurrent Harkemase Boys thuis verloor van IJsselmeervogels met 3-2. De Wierdenaren hebben echter een slechter doelsaldo.

FC Lisse - SVZW 5-0 (1-0).
5. Ent 1-0, 54. Smit 2-0 (e.d.), 61. Vermeulen 3-0, 63. Greuter 4-0, Vermeulen 5-0.

 
14-04-2012  

Edward Gal wint met Undercover GP in Almelo

 

ALMELO – Regerend Olympisch kampioen Edward Gal heeft op het Twents Hippisch Centrum in Almelo de Grand Prix op zijn naam geschreven met zijn nieuwe troefpaard Glocks Undercover. Hoewel niet volkomen foutloos, legde hij een prima proef af op de Alweatherbodem van het THC Almelo. Beide juryleden gaven Edward Gal met de zwarte Ferro-afstammeling Glocks Undercover 359,5 en 347,5 punten, zijnde een score van 75,21 procent.
De voor stal Laarakkers rijdende Vai Bruntink kwam daar met Romanoff niet bij in de buurt en werd tweede met 67,82 procent. Wima Wensen reed de eveneens Ferro-afstammeling Oklarette naar 64,95 procent.
Regerend Europees kampioene Adelinde Cornelissen won de eerste groep in de Prix St. George met de Jazz-afstamming Tiara met een score van 72,57 procent. In de tweede groep PSG deed dat Theo Hanzon met Ips Zhivago met een score van 73,29 procent.
Ook zondag wordt er nog dressuur verreden op het THC Almelo aan de Bosrand. De toegang is gratis.

< Adelinde Cornelissen met Zephyr
Lees ook: Hippisch Twente
Kijk naar een impressie van Coen Mulder


Uitslagen topdressuur THC Almelo 14 - 15 april 2012

Fotoreportage (12 foto's)...

 
15-04-2012  

Olympische droom Almeloër Mullenberg over

 

TRAPZON – Aan de Olympische droom van de Almelose bokser Peter Mullenberg is vanavond in het Turkse Trabzon een eind gekomen. De viervoudige nationaal kampioen ging in de eerste wedstrijd van het Olympisch kwalificatietoernooi onderuit tegen de Italiaan Simone Fiori. Deze werd door de jury in de derde en laatste ronde van het gevecht meer treffers toegekend dan Mullenberg, die na de tweede ronde nog leidde met 6-5. Fiori stond op 10-9 na ronde drie. In de vierde ronde scoorden beide boksers geen enkele treffer.

Lees ook:
Almeloërs Mullenberg en Gedik pakken bokstitel
Almelose bokser Mullenberg in militaire WK-finale

 

 
15-04-2012  

Heracles verzuimd te winnen van RKC


Duarte is een paar verdedigers van RKC te slim af.
(foto: Harry Broeze - Heracles)
 

ALMELO – Een overwinning op RKC had Heracles Almelo dichterbij de play-off kunnen brengen, maar het team van Peter Bosz speelde een tandje minder dan vier dagen eerder in Breda tegen NAC. Daar stond tegenover dat RKC eveneens minder speelde dan in de thuiswedstrijd tegen PSV.
Toch waren de meeste kansen voor een overwinning nog voor de Almeloërs. Het gaf achterin weinig weg en Everton had al in de 39e minuut de 1-0 kunnen laten aantekenen als hij de toegekende penalty had weten te verzilveren. Scheidsrechter Blom kende de penalty toe omdat Ramos zijn directe tegenstander Armenteros licht toucheerde binnen het strafschopgebied. Everton schoot echter naast.
Toch konden de Heraclieden met een voorsprong aan de rust beginnen. Lerin Duarte schoot van afstand via de rug van Armenteros raak, waardoor RKC-doelman Zoet kansloos werd.
Ook na rust kwamen beide teams niet tot hoogstandjes. Wel kwam RKC langszij door een doelpunt van de debuterende Jeff Stans die een voorzet van Schet keurig afrondde met een knallend schot dat Pasveer te machtig was. De gymleraar van o.a. Holleeder in de penitentiaire inrichting De Schie kan dus op een goed debuut terug kijken.
Voor Heracles resten nog vier wedstrijden om een negende positie op de ranglijst te bewerkstelligen voor het spelen van de play-off. Gokken op een tweede plaats in de ranglijst voor PSV lijkt een te groot risico gelet op de verrassende uitslagen in de top van de ranglijst. Het moet dan wel RKC voorbij en de kans om op één puntje te komen lieten de Almeloërs vandaag liggen, dit tot ergernis van trainer Bosz, die het maar ‘slappe hap’ vond en zich geërgerd had aan het vertoonde spel van zijn pupillen.

< Lerin Duarte was nog redelijk in vorm. - foto: Harry Broeze
(Kijk hier naar meer foto’s)

Duarte: ‘Baalt van gelijk spel
Stans: ‘Had al een vermoeden

Heracles Almelo - RKC 1-1 (1-0)
42. Duarté 1-0, 52. Stans 1-1
Scheidsrechter: Blom
Gele kaart: Ramos (RKC)
Bijzonderheid: 39. Everton (Heracles Almelo) mist strafschop.
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra (65. Van Mieghem), Davidson, Looms, Quansah, Bruns, Duarté, Gouriye (46. Vejinovic), Armenteros,Everton.
RKC: Zoet, Bandjar, Drost, Ramos, Van Peppen, Stans, Martina, Meijers (85. Alakmak), Braber, Castillion (67. Van Hout), Schet.

 
16-04-2012  

Turnsuccessen voor Almelose clubs


Spartanen Zita Bakker en Eveline van Rijn behaalden zilver en goud.
 

UTRECHT – Voor het eerst turnden Marit Janssen en Allyson Veldkamp voor hun club Achilles WIL tijdens de landelijke finale van de 3e divisie in Utrecht. Na drie toestellen stond Marit Janssen zelfs op een vierde plek, maar op de balk ging het helemaal mis en viel ze terug naar een 29e plaats. Allyson Veldkamp werd op dit niveau uiteindelijk 34ste. Een goed debuut op dit niveau.

NIEUWLEUSEN – Tijdens de regionale toestelwedstrijden in Nieuwleusen behaalde Spartaan Eveline van Rijn een gouden medaille in de categorie senioren niveau 5. Clubgenote Zita Bakker moest met een zilveren medaille genoegen nemen. Beide dames presteerden voor het eerst op het niveau van de 4e divisie na de promotie een jaar eerder met daarna veel trainingsarbeid en blessureleed. In ieder geval hebben zij zich weten te plaatsen voor de districtsfinale op 12 mei a.s. in Hellendoorn.

Lauren Olsman van Achilles WIL behaalde in Nieuwleusen een gouden medaille. Haar clubgenoten Kirsten Molenaar, Melisa Sancar en Madelein Tijhof plaatsten zich eveneens voor de finale.
Dat was ook het geval voor de senioren Suzanne en Marjon Versteeg en Sharon Keizer. Zij allen mogen Achilles WIL vertegenwoordigen tijdens de districtsfinale in Hellendoorn.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-04-2012  

Bekerfinale PH C1 na winst op GO AHEAD C1


De C1 selectie van PH Almelo bestond gisteravond uit :
Daan vd Woude, Kai Mos, Dyon Veurink, Daan Morsink, Stijn Hilberink, Koen Lubbers, Kenny da Costa, Tim van Vlijmen, Ron Spoler, Lahude Lahdo, Kubilay Coban, Jurre vd Hof, Tim Ent, Nick ter Meer en Julian Bakker.
Leiders: Rudy Provoost, Jeroen Schwarte en Clemens Mos.
 

ALMELO – Het C1 team van PH Almelo heeft de bekerfinale bereikt door het C1 team van Go Ahead Eagles uit Deventer te verslaan. In een enerverende eerste helft, waarin PH Almelo duidelijk het overwicht had, werd door PH Almelo met 2-0 afstand genomen. Tim van Vlijmen en Koen Lubbers zorgden voor deze ruststand.
Direct na de start van de 2e helft kwamen de Deventernaren terug via een geslaagde strafschop, maar PH Almelo liet zich verder niet meer van de wijs brengen. Een uitstekend keepende Daan van der Woude bracht met een strakke trap Ron Spoler in stelling, die de doelman van Go Ahead passeerde en de 3-1 op het scorebord liet aantekenen. In het restant van de wedstrijd ontstonden nog een aantal behoorlijke kansen voor PH Almelo, maar deze werden niet benut. Zelf kwamen de Almeloërs nauwelijks nog in gevaar dankzij een solide verdediging.
PH Almelo C1 speelt nu de bekerfinale op zaterdag 2 juni a.s. in Elst tegen SV Orion uit Nijmegen. Orian bereikte de finale door na een 2-2 eindstand de strafschoppenserie beter te nemen dan tegenstander FC Zwolle. 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-04-2012  

Wereldprimeur TenCate voor Heracles Almelo


copyright 2012 TenCate
  ALMELO - Eredivisieclub Heracles Almelo zal het seizoen 2012 / 2013 spelen op een innovatief kunstgrasveld van TenCate op basis van een geoctrooieerde weeftechnologie. Dit is het eerste officiële kunstgrasveld waarin een aantal nieuwe ontwikkelingen is verenigd, waardoor een optimale bal- en spelperformance en volledige recyclebaarheid van het veld worden bereikt. De club heeft hiermee een wereldprimeur. Deze technologische ontwikkelingen zullen ook worden ingezet voor het hoofdveld in het nieuw te bouwen stadion van Heracles Almelo.
TenCate heeft een vernieuwende meerlaagse, driedimensionale (3D) weeftechniek ontwikkeld, waarmee meerdere (sport)technische eigenschappen in een sportveld kunnen worden verenigd. TenCate heeft in de praktijk via partners als GreenFields en Edel Grass ervaring opgedaan met de productie en installatie van geweven kunstgrasproducten. Voor het nieuwe veld van Heracles Almelo worden alle beschikbare technologische innovaties gecombineerd in één kunstgrasveld.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-04-2012  

Fabian Roosenbrand wint 4e Noabers Ranking

 

ALMELO - Vrijdag 20 maart was het decor van de vierde avond van de Noabers Ranking 2012 bij café Het Zuiden te Almelo. De opkomst was met 36 deelnemers wederom prima.

Aan het eind van de avond ging de finale tussen Fabian Roosenbrand en Raymond Hoevenberg. De weg van Roosenbrand ging via Nick Doldersum, Patrick Hendriks en Erno Bosma. En Hoevenberg zette achtereenvolgens Tom Prenger, Mark Meijer en Laurens Tukkers opzij.

In een spannende finale nam Roosenbrand een 1-0 voorsprong, maakte Hoevenberg gelijk waarna Roosenbrand twee legs oprij pakte en dus op 3-1 kwam. Dat was het moment dat Hoevenberg wat extra gas gaf en de volgende drie legs voor zich opeiste. Hiermee kwam Hoevenberg knap terug van 3-1 achter op 4-3 voor. De achtste leg weer een zeer sterk optreden van Roosenbrand. Met 11 darts trok hij die naar zich toe en zorgde hiermee dus voor 4-4 stand waardoor de negende leg de beslissing moest gaan brengen. In deze leg ging het gelijk op en kregen beide heren de kans om de wedstrijd uit te gooien. Het was Roosenbrand die met zijn 20e pijl de juiste dubbel wist te raken en hierdoor de winnaar werd van de 4e avond Noabers Ranking.

De verliezersronde werd gewonnen door Arjan Korte. Hij won in de finale met 3-0 van Henk de Jong. Verder werd de hoogste finish gegooid door Jerry Stuiver; hij gooide in zijn poule 120 uit.

In het klassement is Fabian Roosenbrand de nieuwe leider waardoor Patrick Hendriks momenteel genoegen moet nemen met de tweede plaats. Gea Meijer is nog steeds de beste dame op de ranglijst en zij zag haar voorsprong zelfs iets groter worden.

De belangrijkste uitslagen:

Verliezersronde Halve finales
Arjan Korte – Erwin Tukkers 3-0
Danielle Talen – Henk de Jong 0-3

Verliezersronde Finale
Arjan Korte – Henk de Jong 3-0


Winnaarsronde Kwartfinales
Fabian Roosenbrand – Patrick Hendriks 3-2
Alberto Ardesch – Erno Bosma 1-3
Laurens Tukkers – Olaf Oosterveld 3-2
Raymond Hoevenberg – Mark Meijer 3-0

Winnaarsronde Halve finales
Fabian Roosenbrand – Erno Bosma 4-2
Laurens Tukkers – Raymond Hoevenberg 1-4

Winnaarsronde 3e/4e plaats
Erno Bosma – Laurens Tukkers 3-1

Winnaarsronde Finale
Fabian Roosenbrand – Raymond Hoevenberg 5-4

Voor een uitgebreider verslag, alle uitslagen en een tussenstand kijk op noabersdarts.nl

 
21-04-2012  

Bezoekend Noordwijk zet SVZW simpel opzij


Marnix Smit zet zijn tegenstander een voet dwars
 

WIERDEN – Dat SVZW de degradatie uit de Topklasse nog kan voorkomen lijkt haast schier onmogelijk. Thuis verloor het vandaag met 1-6 van Noordwijk terwijl concurrent Harkemase Boys uit won van Montfoort en deze de tweede degradant is naast ARC. Harkemase Boys staat nu 3 punten los en Barendrecht 5 met nog twee wedstrijden te gaan. Barendrecht won uit tegen HHC. De Hardenbergers kunnen SVZW nog een dienst bewijzen door volgende week uit tegen Harkemase Boys te winnen. SVZW moet dan zeker winnen van Rijnsburgse Boys (uit) dat nog strijdt om het kampioenschap en van degradant ARC (thuis). Dat lijkt haast zeker een te grote opgave voor de Wierdenaren die tegen Noordwijk feitelijk nauwelijks een vuist konden maken en veel te veel balverlies leed.

In de eerste helft bleef SVZW nog aardig bij maar het kwam feitelijk niet tot echt doelrijpe kansen, zij het dat Jordi Kamphuis het met een kopbal probeerde. Noordwijk zette meer druk en scoorde tweemaal binnen vijf minuten door Rico Kogelmans die zijn tweede doelpunt door de handen van de tevergeefs grabbelende doelman Achterhoek over de doellijn zag rollen. SVZW wisselde al na een half uur Ozcan voor Ten Hoeve en zag ook clubtopscorer Dewi Perik nog uitvallen. Kamphuis maakte nog wel de aansluittreffer, maar het vertoonde spel was niet best.

Na rust ging SVZW geheel onderuit en liet het verdedigend grote steken vallen door persoonlijke fouten. Het ontbrak de Wierdenaren bovendien aan een rustgevende spelverdeler op het middenveld . en een strakke voorstopper voor Marnix Smit die in de tweede helft als laatste man fungeerde. Rond om hem heen werden zoveel persoonlijke fouten gemaakt dat er geen redden meer aan was en Noordwijk simpel de voorsprong naar 1-6 kon uitbouwen.

Fotoreportage: Henk Steen

SVZW - Noordwijk 1-6
(1-2). 23. Kogeldans 0-1, 28. Kogeldans 0-2, 45.+1 J. Kamphuis 1-2, 49. Goncalves 1-3, 62. Leonard 1-4, 65. De Ridder 1-5, 90. Manaputty 1-6.

SVZW: Achterhoek, Zwiers, Gobel, Ozcan (31. Ten Hoeve), Smit, de Graaf, Engbers, van Keulen, Mulderije (72. B. Kamphuis), Perik (40. Maris), J.Kamphuis

Fotoreportage (12 foto's)...

 
21-04-2012  

Heracles pakt 3 punten en eindigt met 9 man


Superboer Yuri Roos gooit de beuk er in
 

DOETINCHEM – Voetballen op de Vijverberg betekent meestal spektakel, maar deze keer zorgde scheidsrechter Makkelie er voor. Hij zond de Heraclieden Duarte met rood en Looms met twee maal geel het veld uit en verwees ook nog eens trainer Peter Bosz naar de tribune wegens wegwerpgebaren.
Desondanks namen de Almeloërs de volle winst mee naar huis met 2-3 waardoor De Graafschap nog vaster onderin aan een touwtje bungelt.

El Hassnaoui zette de ‘superboeren’ op voorsprong en het werd door hem ook bijna 2-0 maar toen ketste de kopbal af op de paal. De Graafschap kreeg meer kansen en ook de oud- Heraclied Yuri Rose verzuimde de voorsprong te vergroten. Armenteros zette de Almeloërs echter tegen de verhouding in na 20 minuten langszij en even later werd het zelfs 1-2 toen ook Gouriye het net achter doelman doelman De Winter trof.

Na de pauze was het Everton die raak schoot en daarmee leek de strijd gestreden. Een charge met hoog geheven been van Duarte betekende voor hem rood en dat zette de Vijverberg op zijn kop. De Superboeren gooiden alles op de aanval en de druk werd groot en door een penalty kwam men zelfs op 2-3. Breukers liep tegen geel aan en Looms zelfs twee keer, zodat ook hij kon vertrekken en hem naast Duarte eveneens een schorsing wacht. Trainer Peter Bosz werd in de slotfase eveneens weg gestuurd toen hij bij ‘dood’ spel wilde wisselen, maar het arbitrale viertal vond dat Bosz moest wachten. De wegwerpgebaren waren genoeg om hem naar de tribunen te verwijzen. Het werd dus nog hectisch in de slotminuten, maar de zwart-witten wisten erger te voorkomen en pakten de volle winst.

Foto: Harrie Broeze

(Klik hier voor meer foto's)

Peter Bosz: ‘Ik bepaal zelf de wissel

De Graafschap - Heracles Almelo 2-3 (1-2)
1-0 El Hassnaoui (11), 1-1 Armenteros (19), 1-2 Gouriye (26), 1-3 Everton (53), 2-3 Leeuw (83/pen)
Arbiter: Makkelie
Geel: De Leeuw, Breukers, Evers, Looms, Jansen
Rood: Duarte (78), Looms (88/twee keer geel)
De Graafschap: De Winter, Evers(Sreckovic/67), Jansen, Van de Pavert, Fränkel, Rose, Meijer, El Hassnaoui, Vermouth (Jansen/67), Poepon, De Leeuw.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Davidson, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Gouriye (Pedro/75), Armenteros, Everton (Bruns/75).

 
22-04-2012  

Remco Been wint auto CH Albergen


< Remco Been ontvangt de sleutel uit handen van de heer Haarhuis
(foto: J. Bonvanie)
 

ALBERGEN – De Grote Prijs van Albergen tijden het concours hippique van het 65-jarige organiserende Twentse Ros bleef binnen de gemeentegrens. De tot voor kort voor Stal De Huurne rijdende Remco Been troefde al zijn 26 medefinalisten af door met de zesjarige Rogillio afstammeling Brigitte zowel foutloos te blijven als de snelste tijd op de chrono te zetten. Ook de geboortige Albergenaar Peter Geerink sneuvelde als laatste starter door met Winston er bijna twee seconden langer over te doen in de ‘winning round’. Hij verspeelde er zijn mogelijke 18e gewonnen auto mee.
Voor Been dus de beloning in de vorm van een Peuquot 107 waarmee sponsor Haarhuis uit Geesteren flink in de bus had geblazen. Voor de tegenwoordig voor Stal Wiefferink in Geesteren rijdende Remco Been werden het twee ererondjes voor het vooral bij de feesttent dik met publiek omzoomde wedstrijd terrein aan de Zenderense weg. Er zal nog wel het nodige ontkurkt zijn.

Lees voor meer: www.hippischtwente.nl

 
24-04-2012  

Heracles verhuurt Telgenkamp aan Cambuur

 

ALMELO - Heracles Almelo en Dennis Telgenkamp zijn een nieuw contract overeen gekomen tot de zomer van 2016. De doelman, die vanaf 2008 onder contract staat in Almelo, beschikte over een aflopende verbintenis.
In het komende seizoen zal Telgenkamp verhuurd worden aan SC Cambuur om ervaring op te doen. Tot nu toe kwam de 24-jarige keeper tot drie competitieduels in de hoofdmacht en de belangrijke halve finale in het KNVB bekertoernooi tegen AZ. “Wij vinden Dennis een uitstekende keeper”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “Dennis heeft met name dit seizoen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat heeft hij onder meer bewezen in de halve bekerfinale, toen hij tegen AZ prima speelde. Dennis moet in onze ogen de toekomstige eerste doelman van Heracles Almelo worden. Dat is de hoofdreden om hem te verhuren aan SC Cambuur, want door wekelijks bij een goede club in de Jupiler League te spelen wordt hij nog beter.”

 
25-04-2012  

Heracles contracteert Davidson voor 2 jaar

 

ALMELO – De optie in het contract van de geboortige Australische verdediger Jason Davidson (20)(Melbourne) is door Heracles Almelo gelicht. Davidson die ook de Griekse nationaliteit heeft, kwam in de winterpauze op stage en beviel dermate dat hem eerst een contract tot het einde van de lopende competitie werd aangeboden. Nu heeft de club hem voor de twee komende seizoenen vastgelegd.

De linksbenige verdediger kwam inmiddels vier keer uit als basisspeler bij de Heraclieden als vervanger van o.a. de geschorste Van der Linden en Rienstra. De jonge verdediger speelde als zoon van een half- Japanse profvoetballer en Griekse moeder in zijn jeugd o.a. in Maleisië en Japan en als contractspeler o.a. in Australië (FC Hume City), Turkije en Portugal (Pacos de Ferreira, dat hem ook nog een seizoen aan Sporting Covilhã verhuurde). Heracles Almelo kwam de speler op het spoor toen hij zijn conditie op peil hield bij Borussia Mönchen Gladbach.

 
28-04-2012  

Striptekenaar Dik Bruijnesteijn overleden

 

HOORN – Op 84-jarige leeftijd is in het ziekenhuis in Hoorn striptekenaar Dik Bruynesteyn overleden. Dik Bruynesteyn’s eigenlijke naam werd geschreven als Bruijnesteijn. Hij werd onder meer bekend van zijn sportkarikaturen in de uitzendingen van Studio Sport en van 'Appie Happie', een dagelijkse voetbalstrip in een aantal kranten en ook in het Duitse voetbalblad 'Der Kicker' verschenen tekeningen van zijn hand.
Overzichtstentoonstelling
In 2007 werd ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag een overzichtstentoonstelling van zijn werk gehouden in het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Ook verscheen toen het album 'Appie Happie, terug van weggeweest'.
Via de website DikBruynestein.nl wordt zijn werk gedurende meer dan 60 jaar beschreven.

< Abe Lenstra kon in de jaren vijftig van de vorige eeuw een blanco contract invullen om in Italië te gaan voetballen. Hij deed het niet! Zijn enige uitstapje als betaald voetballer werd Sportclub Enschede en voor zijn plezier nog een aantal jaren bij de veteranen van PH Almelo in zijn woonplaats gedurende vele jaren. De karikatuur van 'Us Abe' door Dik Bruynesteyn behaalde destijds de internationale pers. Enige jaren geleden was Dik Bruynesteyn nog te gast bij de Profronde Almelo om gasten van de organisatie op papier te vereeuwigen.
 

 
28-04-2012  

Heracles onderuit in fantastische voetbalpot


Bas Dost speelde met een masker vanwege een breukje in het jukbeen.
 

ALMELO – ‘Het had zomaar 8-6 kunnen zijn’, reageerde Heerenveen-trainer Ron Jans na afloop van de 2-4 overwinning tegen Heracles in een kolkend Polmanstadion. De Heraclieden toonden wederom fantastisch voetbal te kunnen spelen, maar teveel punten te laten liggen door een slechte afwerking van doelrijpe kansen.
In de eerste helft hadden de Almeloërs een veldoverwicht maar de Friese doelman Nordfeldt stond treffers van Armenteros met goede reddingen in de weg. Ook Pasveer was op dreef met enkele prima reddingen maar bleef het antwoord schuldig op een inzet van ex- Heraclied Bas Dost nadat Davidson op de linksback-positie in de fout ging (0-1). Kort voor rust verzuimde Everton de stand gelijk te zetten.
Na rust wederom een sterk voetballend Heracles dat de Friezen onder druk zette maar ook de kansen mistte. Dat deed Narsingh niet na een vlijmscherpe counter (0-2). Twee minuten later zorgde Overtoom vanaf de stip voor de aansluitingstreffer (1-2). De Heraclieden roken kansen en gooiden er nog een schepje bovenop, maar het was Djuricic die met een geplaatst schot doelman Pasveer verschalkte. De kopjes gingen niet hangen en Heracles ging opnieuw op jacht naar de aansluitingstreffer. Thomas Bruns deed dat met een fraai afstandsschot in de bovenhoek waarop Nordfeldt het antwoord schuldig bleef (2-3). Het was Bas Dost die 10 minuten voor tijd de overwinning van Heerenveen veilig stelde door zijn dertigste treffer van het seizoen te laten aantekenen. Na afloop was hij duidelijk; 'We zijn hier helemaal weggetikt', daarmee aangevend dat voetballend de Heraclieden vandaag beter waren, maar niet de punten binnen haalden voor een plek in het linker rijtje of de play off.

< Foto: Heracles Almelo
(Klik hier voor meer foto’s)

Henri Krüzen: ‘We horen in het linker rijtje
Ron Jans: ‘
Het had zomaar 8-6 kunnen zijn
Bas Dost: ‘
Houdt het masker nog even op

Heracles Almelo - SC Heerenveen 2-4 (0-1)
0-1 Dost (13), 0-2 Narsingh (55), 1-2 Overtoom (57/pen), 1-3 Djuricic (69), 2-3 Bruns (73), 2-4 Dost (80)
Arbiter: Vink
Geel: Overtoom (Heracles Almelo), Schmidt, Breuer (SC Heerenveen)
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Davidson, Quansah, Overtoom, Bruns, Gouriye (Pedro/77), Armenteros, Everton.
SC Heerenveen: Nordfeldt, Schmidt, Gouweleeuw, Zomer, Breuer, Djuricic (Van Anholt/81), Kums, Elm, Narsingh, Dost (Fazli/89), Assaidi (Van La Parra/46).

 
28-04-2012  

DVO´71 degradeert op vooravond van fusie


Na mooie jaren nu helaas opnieuw degradatie voor de naar NEO vertrekkende trainer Manuel Sanchez Torres
 

ALMELO – DVO’71 heeft zich niet weten te handhaven in de derde klasse zaterdagvoetbal. Na twee kampioenschappen gevolgd door twee degradaties op rij begon DVO’71 slecht in de competitie vanwege de fusieperikelen en ontstane onrust. Spelers haakten af en enkelen van hen begonnen na de winterstop toch weer te voetballen. Het jonge team van trainer Sanchez Torres leefde weer op en boekte zelfs verrassende overwinningen maar het mocht uiteindelijk niet baten. De achterstand was groot en na de misser van vorige week uit tegen de kampioen CJV'ers uit Deventer werd vandaag ook tegen Voorwaarts een pijnlijke 3-4 nederlaag geleden. Het om de nacompetitie strijdende Voorwaarts kwam op een 0-3 voorsprong door doelpunten van Roy de Lange (2x) en Michel Lensen. Pas daarna veerde DVO’71 op door doelpunten van Hondebrink en Kuipers (2x), maar het was Slot die namens Voorwaarts het lot van DVO’71 bezegelde.
In het nieuwe seizoen zal na de fusie met sv Rietvogels met de nieuwe naam sv DRC 2012 een nieuwe start gemaakt moeten worden onder leiding van de nieuwe trainer Ronald Dams.
Dat kan dan in een gerenoveerd gebouwencomplex op De Riet.

 
29-04-2012  

4e editie gratis Sportkrant van Twente is uit

  HENGELO - In november is de eerste editie uitgebracht van de gratis Sportkrant van Twente. Hierop hebben we vele positieve reacties mogen ontvangen. Dit heeft er toe geleid dat we veel positieve energie hebben gekregen om ook van de volgende edities een succes te maken. Vandaag en morgen vindt de verspreiding van de extra dikke (24 pagina's tellende) 4e editie van de gratis Sportkrant van Twente plaats.

Hierin o.a. interviews met Rasmus Bengtsson (FC Twente), Thomas Bruns (Heracles), Peter van Merksteijn, Jeroen Velthuis, Maayke Heuver (FC Twente vrouw), Wyomi Masela, Erik Vijverberg, Nigel Blömer en Rianne Guichelaar. In de extra Wielerkrant, die in het teken staat van de 60e editie van de Ronde van Overijssel, staan interviews met de laatste Twentse winnaar Bart Boom en de nieuwe koersdirecteur Rik Reinerink.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-04-2012  

60e Ronde van Overijssel met Sven Kramer


Ronde van Overijssel - foto archief: Nick Zweers Fotografie
 

RIJSSEN - Wie binnen de wielerwereld in Nederland naar de Ronde van Overijssel vraagt weet vrijwel zeker dat hij een enthousiast verhaal te horen krijgt. Niet alleen is de Ronde van Overijssel de op twee na oudste klassieker van Nederland maar vooral de wijze waarop Overijssels Mooiste wordt georganiseerd wekt bij velen bewondering op. De term “best georganiseerde wielerwedstrijd in Nederland “ wordt vaak gehoord, zowel vanuit de KNWU als ook vanuit het grote leger fans en toeschouwers. Voor de 60e keer komen de renners dit jaar aan de start maar voor het eerst verspreid over twee dagen. Op vrijdag 4 mei start om 13.30 uur de eerste renner op de Raalterweg in Holten voor een proloog over 2800 meter. Zaterdag 5 mei, de traditionele eerste zaterdag in mei, vindt etappe twee plaats, van Rijssen naar Rijssen over 200 km. Om 12.00 uur gaat het beroemde hek van het Parkgebouw open om de renners doorgang te verlenen voor wat altijd zwaar en soms superzwaar uitpakt. De proloog van de Ronde van Overijssel wordt op 4 mei gereden over een afstand van 2,8 km rond de Holterberg. De start is om 13.30 uur op de Raalterweg bij de kruising met de Helhuizerweg. Op 5 mei volgt dan de 60e klassieker en start men in Rijssen om 12.00 uur bij het Parkgebouw. Rond 12.20 uur doorkruist men Bornerbroek richting Zenderen om geheel Twente te ronden. Overtuig u zelf op 5 mei om kwart voor vijf bij de finish in Rijssen. Of zoek een plekje ergens langs de route. Misschien komen de renners wel bij u door de straat. Zie voor deelnemers en route www.rondevanoverijssel.nl. Of volg de koers via twitter: @rvo2012.

Meer dan 20 nationaliteiten en 12 buitenlandse ploegen: de Ronde van Overijssel. Maar ook bekende Nederlandse namen. De jubileumeditie (60e) van de Ronde van Overijssel heeft met meervoudig wereld- en Olympisch kampioen op de schaats Sven Kramer een opvallende deelnemer, en tevens een publiekstrekker van jewelste. De Fries werd met de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) op het laatste moment aan het peloton toegevoegd. “Gelukkig was er een mogelijkheid om de NWVG te laten starten. Voor ons als organisatie is het meedoen van een groot kampioen als Sven Kramer natuurlijk erg interessant, vooral uit publicitair oogpunt”, sprak Jos Lammertink tijdens de presentatie van het deelnemersveld.

60e Ronde van Overijssel: Parcoursomschrijving met verwachte doorkomsttijden

 
29-04-2012  

AKC stunt tegen koploper LDODK


Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - Afgelopen zondag heeft AKC voor een grote verassing gezorgd door de zaalhoofdklasse kampioen LDODK te verslaan. Door deze 2 punten behoudt de ploeg zicht op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Door het grote aantal blessures bij de dames speelden junioren Ingeborg Lucassen en Melissa Kappert in de basis. AKC begon behoorlijk aan de wedstrijd en in het begin liepen de ploegen gelijk op. Tot de rust liep AKC uit naar een 9-5 voorsprong, met een goed spel waarin men vooral omdat men in de afronding scherper was dan LDODK. In de tweede helft wist de ploeg de 4 punten voorsprong te behouden tot 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. LDODK wist met behulp van wissels weer terug te komen tot 2 doelpunten. In de laatste minuut scoorde LDODK nog de aansluitingstreffer maar deze bleek voor de statistieken omdat scheidsrechter de Vos enkele seconden later de wedstrijd beëindigde. Een erg knappe overwinning van AKC met een erg jong dameskwartet (allemaal vorig jaar nog in de junioren) en men is weer helemaal terug in de strijd tegen degradatie. Volgende week wederom een lastige wedstrijd uit tegen een andere titelkandidaat Tempo. Met een achterstand van slechts 1 punt op de veilige zesde plaats is er voor AKC nog van alles mogelijk.
(Tekst: Mark Landhuis - AKC)


Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Korfbalvereniging  AKC organiseert een sport- en spelmiddag voor de Almelose jeugd tijdens de meivakantie op woensdag 2 mei a.s. van 15.00 tot 16.30 uur op het veld van korfbalvereniging AKC aan de Sluiskade (achter zwembad ’t Sportpark). AKC daagt alle jeugd van 4 tot 12 jaar uit te komen kijken en vooral om mee te doen met onze instuif. Sportschoenen en sportkleding nodig!

Fotoreportage (15 foto's)...

 
30-04-2012  

Jur Vrieling kampioen, zilver voor Bruggink

  MIERLO - Jur Vrieling (Holwierde) heeft in Mierlo voor de tweede maal in zijn loopbaan het Nederlands Kampioenschap springen bij de Senioren weten te veroveren. De eerste maal in 2008 deed hij dat met de hengst VDL Emmerton en nu werd hij kampioen met een hengst uit dezelfde stal en wel VDL Bubalu. Na de eerste wedstrijd stond hij vierde, maar Vrieling klom in de tweede wedstrijd op naar de eerste positie, om die in de derde wedstrijd niet meer uit handen te geven. Zilver was er voor Gert-Jan Bruggink (De Lutte) met Primeval Wings en brons voor Mathijs van Asten (IJsselsteyn) met VDL Groep Credence Z. Hendrik-Jan Schuttert eindigde keurig als zesde met Cerona Z, net voor Gerco Schroder met Eurocommerce Vigaro
Lees verder...

 
30-04-2012  

Dames 1 PH Almelo kampioen

 

ALMELO – Het eerste damesteam van PH Almelo is zondag voor de 2e keer in dit seizoen (najaar én voorjaar dus!) kampioen geworden en wel met de uitgesproken cijfers van 24 behaalde punten uit 8 wedstrijden.
Vorige week woensdagavond werd La Premiere met 8-1 verslagen en gisteren werd Stevo uit Geesteren met 6-0 de deur gewezen. Daardoor promoveert het eerste damesteam van PH van de 5e naar de 4e klasse, de klasse waarin ze al in september feitelijk had willen beginnen. Na 1 jaar afwezigheid van het seniorendamesvoetbal bij PH Almelo besliste de KNVB in 2011 helaas anders. Volgens PH is de club op de juiste koers om het damesvoetbal uit te breiden en op een hoger plan te brengen. Voor elke leeftijdsgroep vanaf de E-jeugd heeft ze 1 of meer damesteams en volgt de ontwikkeling de groeiende landelijke tendens qua damesvoetbal. Ook bij PH Almelo is het de snelst groeiende voetbalafdeling.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina