29-04-2012

AKC stunt tegen koploper LDODK

ALMELO - Afgelopen zondag heeft AKC voor een grote verassing gezorgd door de zaalhoofdklasse kampioen LDODK te verslaan. Door deze 2 punten behoudt de ploeg zicht op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Door het grote aantal blessures bij de dames speelden junioren Ingeborg Lucassen en Melissa Kappert in de basis. AKC begon behoorlijk aan de wedstrijd en in het begin liepen de ploegen gelijk op. Tot de rust liep AKC uit naar een 9-5 voorsprong, met een goed spel waarin men vooral omdat men in de afronding scherper was dan LDODK. In de tweede helft wist de ploeg de 4 punten voorsprong te behouden tot 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. LDODK wist met behulp van wissels weer terug te komen tot 2 doelpunten. In de laatste minuut scoorde LDODK nog de aansluitingstreffer maar deze bleek voor de statistieken omdat scheidsrechter de Vos enkele seconden later de wedstrijd beëindigde. Een erg knappe overwinning van AKC met een erg jong dameskwartet (allemaal vorig jaar nog in de junioren) en men is weer helemaal terug in de strijd tegen degradatie. Volgende week wederom een lastige wedstrijd uit tegen een andere titelkandidaat Tempo. Met een achterstand van slechts 1 punt op de veilige zesde plaats is er voor AKC nog van alles mogelijk.
(Tekst: Mark Landhuis - AKC)

Fotoreportage: Nick Zweers