Sportberichten


Plaatsing  
 
11-04-2012  

Olympische dressuurruiters in Almelo (upd)

 

Frank Hosmar uit Haarle is definitief geplaatst voor de Paralympics 2012 in Londen met zijn paard Tiësto. Hij heeft op het laatste moment gekozen om niet te starten in Almelo maar in België. De lijst met internationale ruiters die dit weekend zullen deelnemen is groot, o.a. Lotje Schoots die als Young Rider vele internationale titels op haar naam heeft geschreven. Verder zullen aanwezig zijn vader en zoon Alex en Diederik van Silfhout met een vergelijkbare reputatie, maar ook lokale bekende gezichten zoals Carolien Reverdink, winnaar van de finale Kür op Muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen in 2011, de Almelose Inge Kempers en de regionale toppers Linda Verwaal en Janneke Punte. Gabrielle Rensink uit Almelo zal met Trione (v: Jazz) deelnemen aan Intermediaire II de laatste stap naar de Grand Prix. “Het gaat goed met Trione, we zijn in staat 70% rijden en zijn bijna klaar voor de Grand Prix. Als ik zaterdag maar lekker kan rijden dan komt het ook in Almelo ook wel goed” aldus de enthousiaste amazone. Ze zal de strijd aan moeten gaan met Gal en Minderhoud omdat de wedstrijd Intermediaire II en Grand Prix in handicap wordt verreden.
Almelo heeft de eerste kwalificatiewedstrijd voor dit seizoen in de categorieën ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Midden Tour, er zullen ruim 300 deelnemers uit heel Nederland op zaterdag en zondag aan de start verschijnen. De Finale van het KNHS kampioenschap zal dit jaar worden verreden in juni tijdens Outdoor Gelderland in de Steeg. Op zondag zal naast ZZ-Licht tevens een rubriek in het kader van het KNHS-SUBLI Kampioenschap jonge dressuurpaarden worden verreden met Sarah van Fessem, Linda Mars en Saskia Spaan.
De wedstrijden zijn op zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom op het Twents hippisch centrum Almelo en de toegang is gratis. Volg ons voor het laatste nieuws en tussenstanden op twitter.com/ruiterdagen
De finale van het KNHS-kampioenschap zat dit jaar worden verreden van 7 t/m 19 juni in Hoofddorp.

Lees ook archief: 'Minderhoud klasse apart in Almelo'

http://twitter.com/#!/a_cornelissen  'On the way to Almelo' - about one hour ago
 


Startlijsten zaterdag 14 april 2012 (exelbestand)
Startlijsten zondag 15 april 2012 (exelbestand)

Archief
Terug naar vorige pagina