Sportberichten


Plaatsing  
 
21-04-2012  

Heracles pakt 3 punten en eindigt met 9 man


Superboer Yuri Roos gooit de beuk er in
 

DOETINCHEM – Voetballen op de Vijverberg betekent meestal spektakel, maar deze keer zorgde scheidsrechter Makkelie er voor. Hij zond de Heraclieden Duarte met rood en Looms met twee maal geel het veld uit en verwees ook nog eens trainer Peter Bosz naar de tribune wegens wegwerpgebaren.
Desondanks namen de Almeloërs de volle winst mee naar huis met 2-3 waardoor De Graafschap nog vaster onderin aan een touwtje bungelt.

El Hassnaoui zette de ‘superboeren’ op voorsprong en het werd door hem ook bijna 2-0 maar toen ketste de kopbal af op de paal. De Graafschap kreeg meer kansen en ook de oud- Heraclied Yuri Rose verzuimde de voorsprong te vergroten. Armenteros zette de Almeloërs echter tegen de verhouding in na 20 minuten langszij en even later werd het zelfs 1-2 toen ook Gouriye het net achter doelman doelman De Winter trof.

Na de pauze was het Everton die raak schoot en daarmee leek de strijd gestreden. Een charge met hoog geheven been van Duarte betekende voor hem rood en dat zette de Vijverberg op zijn kop. De Superboeren gooiden alles op de aanval en de druk werd groot en door een penalty kwam men zelfs op 2-3. Breukers liep tegen geel aan en Looms zelfs twee keer, zodat ook hij kon vertrekken en hem naast Duarte eveneens een schorsing wacht. Trainer Peter Bosz werd in de slotfase eveneens weg gestuurd toen hij bij ‘dood’ spel wilde wisselen, maar het arbitrale viertal vond dat Bosz moest wachten. De wegwerpgebaren waren genoeg om hem naar de tribunen te verwijzen. Het werd dus nog hectisch in de slotminuten, maar de zwart-witten wisten erger te voorkomen en pakten de volle winst.

Foto: Harrie Broeze

(Klik hier voor meer foto's)

Peter Bosz: ‘Ik bepaal zelf de wissel

De Graafschap - Heracles Almelo 2-3 (1-2)
1-0 El Hassnaoui (11), 1-1 Armenteros (19), 1-2 Gouriye (26), 1-3 Everton (53), 2-3 Leeuw (83/pen)
Arbiter: Makkelie
Geel: De Leeuw, Breukers, Evers, Looms, Jansen
Rood: Duarte (78), Looms (88/twee keer geel)
De Graafschap: De Winter, Evers(Sreckovic/67), Jansen, Van de Pavert, Fränkel, Rose, Meijer, El Hassnaoui, Vermouth (Jansen/67), Poepon, De Leeuw.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Davidson, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Gouriye (Pedro/75), Armenteros, Everton (Bruns/75).

Archief
Terug naar vorige pagina