Sportberichten


Plaatsing  
 
06-03-2016  

NEC pakt in slotfase volle buit tegen Heracles

 

NIJMEGEN – Na het echec tegen Roda JC van vorige week wilde Heracles Almelo in Nijmegen de goede prestaties van dit seizoen weer oppakken. Reden om een dag eerder te vertrekken zodat fris aan de wedstrijd tegen NEC begonnen kon worden. Met Pelupessy weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld en Gosens deze keer als rechtsback begon Heracles sober aan de eerste helft. Hoofdzaak de deur gesloten te houden en dat lukte mede door doelman Castro die Foor van scoren afhield. Het had zowaar nog 0-1 kunnen worden indien Bruns een schoenmaatje groter had gehad. Nu kwam hij een teen tekort om de vrije trap van Bel Hassani binnen te tikken. Vlak voor rust raakte Zomer geblesseerd waardoor Justin Hoogma (17) zijn debuut kon maken.

In de tweede helft kreeg Heracles meer grip op de Nijmegenaren en werd de wedstrijd meer het aanzien waard. NEC was het dichtst bij een doelpunt toen Dumic zijn kopbal op de lat zag eindigen. Aan de andere kant verzuimde Navratil de Heraclieden op voorsprong te zetten en ook Bel Hassani zag dat zijn schot in de korte hoek werd gepareerd door doelman Jones.. Met nog enkele speelminuten voor de boeg leek het duel dus in 0-0 te eindigen maar daar dacht de ‘geschorste’ Santos anders over toen hij een voorzet over links prima inschoot (0-1). Het hoger beroep tegen de door de KNVB opgelegde straf werd dus dik beloond.

Toch toonde trainer Stegeman zich na de wedstrijd niet ontevreden. “Wij moesten vandaag al team voetballen en dat is gelukt. Met name in balbezit moet het nog wel beter. De wedstrijd ging gelijk op maar in de slotfase kregen wij het moeilijk met hun opportunistische spel. Al met al vervelend dat wij hier verliezen.”

Zondag wacht Heracles om 16.45 uur de thuiswedstrijd tegen Cambuur en dat wordt geen ‘makkie’. De Friezen hielden Feijenoord in de Kuip lang op 1-0, maakten zelfs gelijk maar zagen de Rotterdammers alsnog in de laatste tien minuten de zege pakken (3-1).

NEC – Heracles Almelo 1-0 (0-0)
1-0 Santos (88)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter:
Manschot
Geel: Sleegers, Breinburg, Bruns, Kane, Bel Hassani, Fledderus, Foor, Darri, Navratil

OPSTELLINGEN
NEC: Jones, Kane, Dumic, Van Eijden, Woudenberg, Bikel (Grot/71), Breinburg, Foor, Limbombe (Appiah/85), Santos, Sleegers.
Heracles Almelo: Castro, Gosens, Te Wierik, Zomer (Hoogma/44), Fledderus, Pelupessy, Bruns (Gladon/90), Bel Hassani, Navratil, Weghorst, Darri.

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
13-03-2016  

Heracles scoort drie keer tegen Cambuur

 

ALMELO – Na vier nederlagen op rij heeft Heracles Almelo eindelijk weer een zege te pakken. Met de na een hamstringblessure terug gekeerde Droste weer op rechts in de verdediging en Pelupessy op zijn stek in de middenlinie leek ook het vertrouwen en vechtlust weer terug in het team van trainer Stegeman.
In de eerste 10 minuten was het wederzijds aftasten tussen de Almeloërs en de Friezen uit Leeuwarden maar de eerste kansjes kwamen voor de Heraclieden via Fledderus met een ver schot dat doelman Nienhuis niet klemvast kreeg maar uiteindelijk via de volgende corner niets opleverde. Pas na dik 20 minuten was Heracles dichtbij een doelpunt toen Navratil op rechts Bruns wegstuurde en diens voorzet door Weghorst via de paal naast belandde.
Cambuur had nog geen kans gehad maar nam na ruim30 minuten toch de leiding toen Byrne zich op het middenveld vrij speelde en van afstand het doel van Castro trof (0-1). Even daarvoor  ontsnapte Te Wierik aan een penalty door spits Barto aan banden te leggen maar scheidsrechter Kamphuis woof het protest van Barto weg.
Weghorst leek twee minuten later het antwoord te hebben op de Friese treffer maar verdediger Mac-Intosch zette hem op het allerlaatste moment de voet dwars. Heracles poogde nog wel in de eerste helft langszij te komen maar Bruns en Fledderus kwamen niet verder dan een bal op het Friese doel.
Na rust twee ongewijzigde ploegen met duidelijk een nog meer strijdend Heracles en dat werd na vijf minuten beloond met een treffer van Weghorst die zijn eerste inzet nog zag gekeerd door Nienhuis maar de rebound onberispelijk in het net pareerde (1-1).
Cambuur probeerde via Byrne het tij te keren, maar Heracles leek ontbrand hoewel Weghorst naast kopte, Zomer zijn kopbal zag gekeerd en Navratil voorlangs schoot. Cambuur kwam nauwelijks nog tot kansen en toen invaller Gosens na dik een half uur in de tweede helft Nienhuis kansloos liet, was het feitelijk ‘kat in het bakkie’ voor de Heraclieden.
Cambuur deed weliswaar alles om de bal richting Barto of invaller Van Veen te krijgen maar uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Heracles hield het veld klein en profiteerde in blessuretijd met een snelle omschakeling via Weghorst die met een sliding nog net de bal naar invaller Garcia kon loodsen en deze stuurde op zijn beurt Bel Hassani voorwaarts die de laatste verdediger uitkapte en doelman Nienhuis met een snoeihard schot van buiten de zestien meter het nakijken gaf (3-1).
Voor de Leeuwarders een bittere pil die concurrent De Gaafschap wel de winst zagen pakken tegen Roda JC en daarmee de rode lantaarn  overdeden aan de Friezen.
Trainer John Stegeman toonde zich verheugd dat een negatieve spiraal was doorbroken hoewel hij nog niet tevreden was over de passing in vooral de eerste helft. Hij gaf zijn team de credits dat ze bleven strijden voor een goed resultaat en gaf de supporters een pluim voor hun steun.
Zaterdag mag Heracles Almelo het in Heerenveen opnemen tegen de mannen van trainer Foppe de Haan. Het wisselvallige team uit het Friese Haagje wist dit weekend lijstaanvoerder PSV in Eindhoven te bedwingen met 1-1.   

Heracles Almelo - SC Cambuur 3-1
(0-1)
0-1 Byrne (32), 1-1 Weghorst (49), 2-1 Gosens (77), 3-1 Bel Hassani (90+3)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Kamphuis

Gele kaart: Darryl Lachman

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Bram Castro, Wout Droste, Mike te Wierik, Ramon Zomer, Mark-Jan Fledderus, Thomas Bruns (78.Peter van Ooijen), Joey Pelupessy, Iliass Bel Hassani, Jaroslav Navratil (86.Gonzalo Garcia Garcia), Wout Weghorst en Brahim Darri (62.Robin Gosens).
SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Marvin Peersman, Daryl Lachman,Calvin Mac-Intosh, Vytautas Andriuskevicius (81.Tom Hiariej), Erik Bakker, Sjoerd Overgoor (78.Kevin van Veen), Jack Byrne, Furdjel Narsingh (62.Rai Vloet) , Martijn Barto en Sander van de Streek.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
19-03-2016  

Heracles wint derde keer op rij in Heerenveen


Jaroslav Navratil bezorgde Heracles dit seizoen de vierde winst op een Friese ploeg. Zowel tegen Sc Heerenveen (2-0 en 0-1) als tegen Sc Cambuur (1-6 en 3-1) werd uit en thuis gewonnen.
 

ALMELO – Voor Sc Heerenveen begint Heracles Almelo zo langzamerhand een ‘angstgegner’ te worden. De Almeloërs wonnen voor de derde keer op rij een uitwedstrijd in Heerenveen, deze keer door een doelpunt van de Tsjech Navratil. De Heraclieden hadden in de eerste helft weliswaar het meeste balbezit maar dat leidde amper tot kansen tegen een Sc Heerenveen dat totaal vormloos speelde en nauwelijks tot aanvallende impulsen tot staat was. De weinige kansjes waren dus voor de Almeloërs die door Navratil op voorsprong werden gezet toen deze scherp reageerde op een fraaie steekpass van Bel Hassani en doelman Mulder het nakijken gaf (0-1). Het bleek gelijk de ruststand en eindstand.

In de tweede helft bleef Heracles compact spelen en gaf daarbij nauwelijks kansen weg. Het onmachtige Heerenveen zocht het in afstandsschoten die alle, voor zover op doel, werden gepareerd door doelman Castro. In de slotfase was het voor de Friezen louter pompen of verzuipen met lange ballen richting invaller Veerman maar ook die kon de defensie van de Heraclieden niet kraken.
Trainer Stegeman toonde zich tevreden met de winst maar vond dat zijn jongens toch te weinig gebruik hadden gemaakt van de beschikbare ruimte om de winst eerder veilig te stellen. Het bleef daarom spannend tot het eindsignaal.
Collega Foppe de Haan (72) schrok van zijn eigen ploeg na het goede resultaat tegen PSV; “Thuis wil je toch de pannen van het dak spelen? Dat willen ze wel, maar konden ze niet. Bang of zo”, oordeelde de trainer die eind dit seizoen definitief stopt en wordt opgevolgd door Jürgen Streppel.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 0-1
(0-1)
33. Navratil 0-1

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Lindhout


OPSTELLINGEN
SC Heerenveen: Mulder, Marzo, Otigba, Van Aken (78. Van den Boomen), Cavlan, Slagveer, St. Juste, Thorsby (88. Veerman), Zeneli, Te Vrede, Larsson.
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Pelupessy, Bel Hassani (85. Darri), Bruns, Navratil (78. Van Ooijen), Weghorst, Gosens.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
20-03-2016  

DRC wint, ON gelijk en ASV verliest


Spelmoment uit de wedstrijd Sv DRC 2012 tegen SVV'56
Foto: DRC-HvL
 

ALMELO – Het zaterdagvoetbal in de gemeente Almelo bracht een overwinning, gelijkspel en verlies. Sv DRC won Op De Riet in de vierde klasse D de thuiswedstrijd met 2-0 tegen SVV’56  uit Sibculo en is dus met een goede reeks bezig van twee gelijke spelen en twee winstpartijen. Tegen SVV was het vooral een rommelige wedstrijd in de eerste helft mede door drie schorsingen en een blessure. Na de rust een ‘herboren’ DRC door een tweetal omzettingen waarbij Anton Futa en Johan Kuipers de zege veilig stelden.

In dezelfde klasse moest het Aadorpse ASV’57 het opnemen in de thuiswedstrijd tegen De Blauwwitters uit Borne. De Aadorpers spelen nogal eens wisselvallig en keken al snel tegen een achterstand aan maar kwamen met 3-3 weer langszij. De Blauwwiters bleven echter scherper en namen opnieuw afstand tot 3-5. De 4-5 aansluittreffer van ASV was louter nog voor de statistiek.

In de tweede klasse H nam ON het na vier nederlagen op rij op tegen het bezoekende ASC’62 uit Dalfsen, een duel tussen het op de derde plek van onderen staande ON en de derde van boven. Voetballend deden de ON’ers niet onder voor ASC en dat werd bevestigd met een 1-1 eindstand, hetgeen voor ON niet genoeg bleek om de voorsprong op concurrent SVI te behouden. ON staat dus nu voorlaatste op ruime afstand van hekkensluiter Fc RDF uit Deventer. 
 

 
21-03-2016  

FC Twente op ‘ramkoers´ met oud- bestuurders

 

ENSCHEDE – FC Twente stelt de oud- bestuurders en commissarissen Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hein Trebbe, Hennie ten Hag en Joop de Winter persoonlijk aansprakelijk voor schade die de club lijdt door hun handelen, meldt Tc Tubantia. Daarmee ligt de club op ‘ramkoers’ met de ‘afgezette’ bestuurders. Weliswaar hoopt de club nog op een ‘herenakkoord’ maar dan gaat het wel om tientallen miljoenen euro’s en dat is ruim meer dan in een eerder crediteurenakkoord in december was overeengekomen. Dit crediteurenakkoord is feitelijk de ‘deadline’ gepasseerd voor de borg van 32 miljoen euro die de gemeente Enschede in het vooruitzicht stelde.
FC Twente stelt het vijftal oud- bestuurders aansprakelijk n.a.v. de ‘onrechtmatige’ overeenkomst met investeerder Doyen en de betaling van nepfacturen aan de zaakwaarnemer van Dusan Tadic bij diens  vertrek bij de Enschedese club, een mogelijke naheffing van de fiscus en bovendien leidt de club schade door een opgelegde straf van het drie seizoenen niet mogen spelen van internationaal voetbal.
Of de oud- bestuurders nu nog een deal willen sluiten, is de vraag. Met de claim is rechtsgang een dreigend alternatief waarbij de vraag opkomt of FC Twente op tijd sluitende jaarcijfers kan aanleveren bij de KNVB voor het behoud van de proflicentie.

 
22-03-2016  

Heracles verlengt contracten vier spelers

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de opties in de aflopende contracten met middenvelders Iliass Bel Hassani en Joey Pelupessy en met spits Wout Weghorst gelicht waardoor zij tot einde seizoen 2016-2017 vastliggen. Hetzelfde geldt voor verdediger Mark-Jan Fledderus (33) die op basis van het aantal gespeelde wedstrijden in de huidige competitie automatisch een jaar langer blijft.

Voor Rick Hemmink, Gino Bosz, Menno Heerkes en Bas Sibum (33) viel een besluit minder gunstig uit. Zij speelden slechts sporadisch in de hoofdmacht waarbij vooral Sibum door blessures werd gekweld. Vooralsnog eindigt voor hen de verbintenis per einde van dit seizoen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-03-2016  

Eurosped TVT feestelijk onthaald op stadhuis.

 

ALMELO – Het damesvolleybalteam van Europsped TVT uit Almelo werd dinsdagavond in het stadhuis gehuldigd voor het behalen van de nationale volleybalbeker. Het jonge team van trainer Jan Berendsen behaalde de beker vorige maand tijdens de Final Four in het Topsportcentrum Almere door overwinningen op medefinalisten Coolen Alterno en Set Up ’65.
In de kampioenspool om het nationale kampioenschap kan Eurosped TVT echter geen potje meer breken en wreekt zich het zware seizoen met bekervolleybal en Europees volleybal.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

 
23-03-2016  

Gift 10.000 euro voor Jeugdsportfonds Almelo

 

ALMELO – Jeugdsportfonds Almelo voorzitter Anthon Sjoers ontving dinsdagavond in het stadhuis uit handen van Otto Snel, voorzitter Roggekamp/Peitschfonds, een cheque van 10.000 euro. Met de gift kan het Jeugdsportfonds kinderen uit minima-gezinnen toch laten sporten.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (8 foto's)...

 
24-03-2016  

Johan Cruijff kon strijd tegen kanker niet winnen


Fotocollage: Johan Cruyff Foundation
 

BARCELONA – Vandaag maakte de Johan Cruyff Foundation publiekelijk dat de naamgever van de stichting op 14 maart 2016 in Barcelona op 68-jarige leeftijd vredig is overleden in het bijzijn van zijn familie. In oktober werd longkanker bij hem vastgesteld en tot voor kort dacht hij zelf dat hij inde eerste helft met 2-0 voorstond in zijn strijd tegen kanker.
Als voetballer genoot de op 25 april 1947 geboren Amsterdammer wereldfaam. Hij vierde successen als speler bij Ajax Amsterdam, FC Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante, opnieuw Ajax, Feyenoord en bij het Nederlands Elftal en kreeg zo diverse bijnamen als Nummer 14 en El Flaco (De Magere). Drie keer werd hij gekozen tot Europees speler van het jaar en bij de verkiezing van Wereldvoetballer van de twintigste eeuw eindigde hij als tweede achter Pelé. Met het Nederlands Elftal reikte hij in het WK van 1974 niet verder dan het zilver door in de finale te verliezen van Duitsland. De voormalige aanvaller en spelverdeler werd met name geroemd vanwege zijn techniek, startsnelheid, handelingssnelheid en spelinzicht en zal voor de Nederlandse fans altijd de Nummer 14 blijven.

Als trainer diende hij o.a. Ajax en FC Barcelona waar hij toen de bijnaam El Salvador (De Verlosser) kreeg als grondlegger van het totaalvoetbal dat de club zo fameus maakt. Onder Cruijff werd in 1992 de Europacup I behaald. Nooit werd hij bondscoach van Nederland maar hij bleef de sport trouw als analyticus en adviseur en met zijn foundation realiseerde hij wereldwijd honderden Cruyff Courts om de jeugd te laten voetballen of buiten te laten spelen op een zogenoemd Schoolplein 14. Johan Cruijff zette zich verder in voor gehandicaptensport en leende zijn naam aan diverse onderwijsinstellingen die studieprogramma’s ontwikkelden voor topsporters met als belangrijkste misschien wel de Cruyff University.

Het voetbal heeft ‘Het orakel’ (van Betondorp) veel gebracht maar hij gaf minstens hetzelfde terug aan de samenleving en daar past alleen diepe bewondering voor. Niet voor niets werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Jopie bedankt!

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-03-2016  

Hans P. Minderhoud voorop in finale wereldbeker

 

GOTHENBURG – Hans Peter Minderhoud is de Wereldbekerfinale dressuur uitstekend gestart met een overwinning in de Grand Prix. “Ik sta er goed voor. Het is fijn dat ik goed begonnen ben vandaag”, klinkt Minderhoud tevreden. “Zondag gaat het gebeuren in de Kür op Muziek. Het is nog geen gelopen race, maar de wereldbekeroverwinning is dichterbij dan ooit.”

Met een prachtig gereden Grand Prix met zijn 15-jarige ruin Glock’s Flirt had Hans Peter Minderhoud op de eerste dag van de Wereldbekerfinale dressuur de juryleden op zijn hand. Met een percentage van 76.871% beleef Minderhoud zijn Zweedse concurrenten Vilhelmson-Silfven (76.500%) en Patrick Kittel (76.400%) voor. Minderhoud was zelf ook tevreden over zijn proef: “Het was vloeiend van het begin tot het eind, heel steady. Ik moet wel rijden natuurlijk, maar dat het bijna vanzelf lijkt te gaan, is zoals het moet.”
Veertien dagen geleden bij Indoor Brabant waren Minderhoud en Glock’s Flirt ook de besten in de Grand Prix en in de Kür op Muziek. “Glock’s Flirt voelde vandaag heel goed aan. De vorm van Indoor Brabant is er. Het scheelt in de Grand Prix in punten nu heel weinig met mijn concurrenten Tinne en Patrick.”
Door afzeggingen van onder andere Edward Gal, Charlotte Dujardin en Isabell Werth hoort Minderhoud bij de favorieten voor de wereldbeker. “Als Edward en Voice en Charlotte met Uthopia hier waren geweest, dan hadden er acht kunnen winnen. Eigenlijk wist je dan de nummers 1 en 2 van de uitslag al. Nu zijn er vier of vijf, die kunnen winnen. Dat maakt het wel een stuk spannender.”
Het is Minderhoud’s zesde Wereldbekerfinale en het lijkt ook zijn meest succesvolle te worden na de vierde plaats in 2009. “Ik sta er goed voor. Het is fijn dat ik goed begonnen ben vandaag. Zondag gaat het gebeuren in de Kür op Muziek. Met twee Zweden in Gothenburg als mijn grootste concurrenten en ook Jessica von Bredow-Werndl die een hele goede Kür kan rijden, is het op nog geen gelopen race. Maar de wereldbekeroverwinning is dichterbij dan ooit. Ik weet dat als ik wil winnen zondag mijn kans is.”, kijkt Minderhoud met vertrouwen naar zondagmiddag. De winnaar van de Kür op Muziek is dan ook winnaar van de FEI Reem Acra wereldbekerdressuur 2015-2016.

Uitslag Grand Prix, FEI Reem Acra wereldbekerfinale dressuur
1. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Flirt (v.Florestan I), 76.871%
2. Tinne Vilhelmson Silfven (Zwe), Don Aurello (v.Don Davidoff), 76.500%
3. Patrick Kittel (Zwe), Scandic (v.Solos Carex), 76.400%

Bron: KNHS

Archief
Terug naar vorige pagina