Sportberichten


Plaatsing  
 
19-03-2016  

Heracles wint derde keer op rij in Heerenveen


Jaroslav Navratil bezorgde Heracles dit seizoen de vierde winst op een Friese ploeg. Zowel tegen Sc Heerenveen (2-0 en 0-1) als tegen Sc Cambuur (1-6 en 3-1) werd uit en thuis gewonnen.
 

ALMELO – Voor Sc Heerenveen begint Heracles Almelo zo langzamerhand een ‘angstgegner’ te worden. De Almeloërs wonnen voor de derde keer op rij een uitwedstrijd in Heerenveen, deze keer door een doelpunt van de Tsjech Navratil. De Heraclieden hadden in de eerste helft weliswaar het meeste balbezit maar dat leidde amper tot kansen tegen een Sc Heerenveen dat totaal vormloos speelde en nauwelijks tot aanvallende impulsen tot staat was. De weinige kansjes waren dus voor de Almeloërs die door Navratil op voorsprong werden gezet toen deze scherp reageerde op een fraaie steekpass van Bel Hassani en doelman Mulder het nakijken gaf (0-1). Het bleek gelijk de ruststand en eindstand.

In de tweede helft bleef Heracles compact spelen en gaf daarbij nauwelijks kansen weg. Het onmachtige Heerenveen zocht het in afstandsschoten die alle, voor zover op doel, werden gepareerd door doelman Castro. In de slotfase was het voor de Friezen louter pompen of verzuipen met lange ballen richting invaller Veerman maar ook die kon de defensie van de Heraclieden niet kraken.
Trainer Stegeman toonde zich tevreden met de winst maar vond dat zijn jongens toch te weinig gebruik hadden gemaakt van de beschikbare ruimte om de winst eerder veilig te stellen. Het bleef daarom spannend tot het eindsignaal.
Collega Foppe de Haan (72) schrok van zijn eigen ploeg na het goede resultaat tegen PSV; “Thuis wil je toch de pannen van het dak spelen? Dat willen ze wel, maar konden ze niet. Bang of zo”, oordeelde de trainer die eind dit seizoen definitief stopt en wordt opgevolgd door Jürgen Streppel.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 0-1
(0-1)
33. Navratil 0-1

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Lindhout


OPSTELLINGEN
SC Heerenveen: Mulder, Marzo, Otigba, Van Aken (78. Van den Boomen), Cavlan, Slagveer, St. Juste, Thorsby (88. Veerman), Zeneli, Te Vrede, Larsson.
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Pelupessy, Bel Hassani (85. Darri), Bruns, Navratil (78. Van Ooijen), Weghorst, Gosens.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina