06-03-2016

NEC pakt in slotfase volle buit tegen Heracles

NIJMEGEN – Na het echec tegen Roda JC van vorige week wilde Heracles Almelo in Nijmegen de goede prestaties van dit seizoen weer oppakken. Reden om een dag eerder te vertrekken zodat fris aan de wedstrijd tegen NEC begonnen kon worden. Met Pelupessy weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld en Gosens deze keer als rechtsback begon Heracles sober aan de eerste helft. Hoofdzaak de deur gesloten te houden en dat lukte mede door doelman Castro die Foor van scoren afhield. Het had zowaar nog 0-1 kunnen worden indien Bruns een schoenmaatje groter had gehad. Nu kwam hij een teen tekort om de vrije trap van Bel Hassani binnen te tikken. Vlak voor rust raakte Zomer geblesseerd waardoor Justin Hoogma (17) zijn debuut kon maken.

In de tweede helft kreeg Heracles meer grip op de Nijmegenaren en werd de wedstrijd meer het aanzien waard. NEC was het dichtst bij een doelpunt toen Dumic zijn kopbal op de lat zag eindigen. Aan de andere kant verzuimde Navratil de Heraclieden op voorsprong te zetten en ook Bel Hassani zag dat zijn schot in de korte hoek werd gepareerd door doelman Jones.. Met nog enkele speelminuten voor de boeg leek het duel dus in 0-0 te eindigen maar daar dacht de ‘geschorste’ Santos anders over toen hij een voorzet over links prima inschoot (0-1). Het hoger beroep tegen de door de KNVB opgelegde straf werd dus dik beloond.

Toch toonde trainer Stegeman zich na de wedstrijd niet ontevreden. “Wij moesten vandaag al team voetballen en dat is gelukt. Met name in balbezit moet het nog wel beter. De wedstrijd ging gelijk op maar in de slotfase kregen wij het moeilijk met hun opportunistische spel. Al met al vervelend dat wij hier verliezen.”

Zondag wacht Heracles om 16.45 uur de thuiswedstrijd tegen Cambuur en dat wordt geen ‘makkie’. De Friezen hielden Feijenoord in de Kuip lang op 1-0, maakten zelfs gelijk maar zagen de Rotterdammers alsnog in de laatste tien minuten de zege pakken (3-1).

NEC – Heracles Almelo 1-0 (0-0)
1-0 Santos (88)

Fotoreportage: Harry Broeze