20-03-2016

DRC wint, ON gelijk en ASV verliest

Spelmoment uit de wedstrijd Sv DRC 2012 tegen SVV'56

ALMELO – Het zaterdagvoetbal in de gemeente Almelo bracht een overwinning, gelijkspel en verlies. Sv DRC won Op De Riet in de vierde klasse D de thuiswedstrijd met 2-0 tegen SVV’56  uit Sibculo en is dus met een goede reeks bezig van twee gelijke spelen en twee winstpartijen. Tegen SVV was het vooral een rommelige wedstrijd in de eerste helft mede door drie schorsingen en een blessure. Na de rust een ‘herboren’ DRC door een tweetal omzettingen waarbij Anton Futa en Johan Kuipers de zege veilig stelden.

In dezelfde klasse moest het Aadorpse ASV’57 het opnemen in de thuiswedstrijd tegen De Blauwwitters uit Borne. De Aadorpers spelen nogal eens wisselvallig en keken al snel tegen een achterstand aan maar kwamen met 3-3 weer langszij. De Blauwwiters bleven echter scherper en namen opnieuw afstand tot 3-5. De 4-5 aansluittreffer van ASV was louter nog voor de statistiek.

In de tweede klasse H nam ON het na vier nederlagen op rij op tegen het bezoekende ASC’62 uit Dalfsen, een duel tussen het op de derde plek van onderen staande ON en de derde van boven. Voetballend deden de ON’ers niet onder voor ASC en dat werd bevestigd met een 1-1 eindstand, hetgeen voor ON niet genoeg bleek om de voorsprong op concurrent SVI te behouden. ON staat dus nu voorlaatste op ruime afstand van hekkensluiter Fc RDF uit Deventer.