Sportberichten


Plaatsing  
 
25-03-2016  

Hans P. Minderhoud voorop in finale wereldbeker

 

GOTHENBURG – Hans Peter Minderhoud is de Wereldbekerfinale dressuur uitstekend gestart met een overwinning in de Grand Prix. “Ik sta er goed voor. Het is fijn dat ik goed begonnen ben vandaag”, klinkt Minderhoud tevreden. “Zondag gaat het gebeuren in de Kür op Muziek. Het is nog geen gelopen race, maar de wereldbekeroverwinning is dichterbij dan ooit.”

Met een prachtig gereden Grand Prix met zijn 15-jarige ruin Glock’s Flirt had Hans Peter Minderhoud op de eerste dag van de Wereldbekerfinale dressuur de juryleden op zijn hand. Met een percentage van 76.871% beleef Minderhoud zijn Zweedse concurrenten Vilhelmson-Silfven (76.500%) en Patrick Kittel (76.400%) voor. Minderhoud was zelf ook tevreden over zijn proef: “Het was vloeiend van het begin tot het eind, heel steady. Ik moet wel rijden natuurlijk, maar dat het bijna vanzelf lijkt te gaan, is zoals het moet.”
Veertien dagen geleden bij Indoor Brabant waren Minderhoud en Glock’s Flirt ook de besten in de Grand Prix en in de Kür op Muziek. “Glock’s Flirt voelde vandaag heel goed aan. De vorm van Indoor Brabant is er. Het scheelt in de Grand Prix in punten nu heel weinig met mijn concurrenten Tinne en Patrick.”
Door afzeggingen van onder andere Edward Gal, Charlotte Dujardin en Isabell Werth hoort Minderhoud bij de favorieten voor de wereldbeker. “Als Edward en Voice en Charlotte met Uthopia hier waren geweest, dan hadden er acht kunnen winnen. Eigenlijk wist je dan de nummers 1 en 2 van de uitslag al. Nu zijn er vier of vijf, die kunnen winnen. Dat maakt het wel een stuk spannender.”
Het is Minderhoud’s zesde Wereldbekerfinale en het lijkt ook zijn meest succesvolle te worden na de vierde plaats in 2009. “Ik sta er goed voor. Het is fijn dat ik goed begonnen ben vandaag. Zondag gaat het gebeuren in de Kür op Muziek. Met twee Zweden in Gothenburg als mijn grootste concurrenten en ook Jessica von Bredow-Werndl die een hele goede Kür kan rijden, is het op nog geen gelopen race. Maar de wereldbekeroverwinning is dichterbij dan ooit. Ik weet dat als ik wil winnen zondag mijn kans is.”, kijkt Minderhoud met vertrouwen naar zondagmiddag. De winnaar van de Kür op Muziek is dan ook winnaar van de FEI Reem Acra wereldbekerdressuur 2015-2016.

Uitslag Grand Prix, FEI Reem Acra wereldbekerfinale dressuur
1. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Flirt (v.Florestan I), 76.871%
2. Tinne Vilhelmson Silfven (Zwe), Don Aurello (v.Don Davidoff), 76.500%
3. Patrick Kittel (Zwe), Scandic (v.Solos Carex), 76.400%

Bron: KNHS

Archief
Terug naar vorige pagina