Sportberichten


Plaatsing  
 
21-03-2016  

FC Twente op ‘ramkoers´ met oud- bestuurders

 

ENSCHEDE – FC Twente stelt de oud- bestuurders en commissarissen Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hein Trebbe, Hennie ten Hag en Joop de Winter persoonlijk aansprakelijk voor schade die de club lijdt door hun handelen, meldt Tc Tubantia. Daarmee ligt de club op ‘ramkoers’ met de ‘afgezette’ bestuurders. Weliswaar hoopt de club nog op een ‘herenakkoord’ maar dan gaat het wel om tientallen miljoenen euro’s en dat is ruim meer dan in een eerder crediteurenakkoord in december was overeengekomen. Dit crediteurenakkoord is feitelijk de ‘deadline’ gepasseerd voor de borg van 32 miljoen euro die de gemeente Enschede in het vooruitzicht stelde.
FC Twente stelt het vijftal oud- bestuurders aansprakelijk n.a.v. de ‘onrechtmatige’ overeenkomst met investeerder Doyen en de betaling van nepfacturen aan de zaakwaarnemer van Dusan Tadic bij diens  vertrek bij de Enschedese club, een mogelijke naheffing van de fiscus en bovendien leidt de club schade door een opgelegde straf van het drie seizoenen niet mogen spelen van internationaal voetbal.
Of de oud- bestuurders nu nog een deal willen sluiten, is de vraag. Met de claim is rechtsgang een dreigend alternatief waarbij de vraag opkomt of FC Twente op tijd sluitende jaarcijfers kan aanleveren bij de KNVB voor het behoud van de proflicentie.

Archief
Terug naar vorige pagina