Sportberichten


Plaatsing  
 
05-01-2017  

Heracles contracteert E-Speler Bryan Hessing

  ALMELO – Na Ajax en PSV heeft Heracles Almelo nu ook een FIFA E-speler. De Almeloër Bryan Hessing heeft donderdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem de eerste E-Speler van Heracles Almelo maakt. Bryan, behorend tot de internationale top, gaat Heracles Almelo vertegenwoordigen op FIFA-toernooien in binnen- en buitenland. Met het rugnummer 99 op zijn shirt begint Bryan vanaf 14 januari aan het avontuur.

Als geboren en getogen Almeloër is Bryan (26) vereerd dat hij mag uitkomen voor zijn club. “Voor mij is dit absoluut een droom die uitkomt. Het gevoel is ontzettend goed. Al vanaf het eerste contact merk ik dat de club achter mij staat en mij alle mogelijkheden en faciliteiten biedt om door te groeien.” Bijzonder is dat ook Bryans vader in de jaren 1987 tot en met 1989 onder contract stond bij Heracles Almelo. Wim Hessing speelde twintig competitieduels voor de club en kreeg zijn opleiding bij het vroegere Sv Rietvogels.
Lees verder...

 
05-01-2017  

Huzink en Ter Beek gesneuveld in Dakar Race


Foto: Ewald Huzink - Riwald Dakar Team
 

TUPIZA (Bolivia) Gert Huzink was op de tweede dag van Dakar 2017 al het haasje. Met de Renault K520 van het Riwald Dakar Truckteam lag de Mandervener in de tweede proef op de tweede dag van Dakar 2017 op slechts 4 km voor de finish op een tiende positie in het truckersveld. Een grote stofwolk ontnam hem het zicht en in die stofwolk botste hij op een stilstaande truck. Door de botsing was zijn volledige rechtervoorwielophanging afgebroken. Met behulp van de snelle Ginaf assistentietruck, bestuurd door Ed Wigman, werd op drie wielen nog wel de compound bereikt maar ondanks een nacht door-sleutelen kwam de K520 niet op tijd klaar om weer van start te gaan. Na het echec op de voorlaatste dag van de editie 2016, toen zijn Tatra volledig uitbrandde, dus opnieuw een domper voor de Almelose handelaar in recyclebare metalen.   
Ed Wigman bleef met zijn teamleden Joël Ebbers en Rik Slijkhuis in de Riwald Ginaf nog wel in de race en verleent eveneens assistentie aan aan het Mammoet Rallysport Team van Martin van den Brink en het Maxxis Team. Gert Huzink pakt het eerste de beste vliegtuig naar huis en moet weer een jaar wachten om de race wel goed uit te rijden.

De Hengeloër Ronald ter Beek viel donderdag uit als ‘kistrijder’ in het motorklassement. De 49-jarige behoorde daarmee tot de twaalf motorcrossers die de eindstreep van de klassementsproef, op grote hoogte in Bolivia, niet bereikten. Ter Beek kampte met technische mankementen, die hij gaande de proef niet kon oplossen.
Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar is als ‘kistrijder’ nog wel in de race. Hij eindigde donderdag op plek 20 en staat in het klassement op 25.

De tweede dagoverwinning voor een Nederlander was voor trucker De Rooy met zijn Iveco. De eerste dagen had hij pech door leeglopende banden die het klassement voor de eerdere eindwinnaar van het truckklassement verziekten.
Martin van den Brink behaalde met zijn Renault Sherpa eerder deze week al een dagzege in het truckers-legioen. Vandaag was hij net op tijd binnen.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
06-01-2017  

Heracles wint oefenpotje, contract trainer verlengd

 

EPE – Dit jaar geen buitenlands tripje voor de spelers van Heracles Almelo tijdens de winterstop. Trainer John Stegeman, die vandaag zijn contract met een jaar verlengde tot de zomer van 2018, gunde de spelers een langere ‘kerstpauze’ en zocht zijn toevlucht voor een trainingsstage in zijn ‘hometown’ Epe op de Veluwe.
Na enkele dagen stevige trainingsarbeid werd vanmiddag op het veld van Sv Epe geoefend tegen de ‘Superboeren’ uit Doetinchem. Heracles liet de openingsfase aan De Graafschap en het was El Jebli die zag dat doelman Castro zijn inzet uit de kruising ranselde. Nadat De Graafschap was ‘uitgeraasd’, zette Armenteros een een/tweetje op met Gosens waarna de spits keurig de 1-0 binnentikte. Hoogma kreeg kort voor de pauze de kans om de rust in te gaan met 2-0, maar zijn schot ging ‘naams-getrouw’ hoog over.

Ook na rust het betere spel door de Heraclieden. Kuwas bediende Duarte op maat maar zijn kopbal werd op de doellijn gekeerd door doelman Bednarek. Bruns mocht het met een vrije trap proberen maar diens inzet kon de Doetinchemse doelman niet echt verontrusten. Heracles kon het overwicht toch uitdrukken met een tweede doelpunt, maar had daar wel topscorer Armenteros voor nodig die de aanvalscombinatie doeltreffend afrondde. Pelupessy had nog een derde op de schoen. Hij zag zijn afstandsschot rakelings over het doel van de ‘Superboeren’ gaan, waardoor het toch 2-0 bleef.

Heracles Almelo – De Graafschap 2-0
(1-0)
35. Armenteros 1-0, 76. Armenteros 2-0.

Scheidsrechter: Dieperink.


OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bruns, Duarte, Kuwas, Armenteros, Van Mieghem.
De Graafschap: Bednarek, Will, Lammers (75. Diemers), Linthorst (46. Straalman), Driver, Diemers (46. Kaak), Smeets (75. Bannink), Bannink (46. Nieuwpoort), El Jebli (46. Van den Hurk), Parzyszek (75. El Jebli), Van Overbeek (75. Linthorst).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
10-01-2017  

Bredewoud volgt Jan Smit op bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Heracles Almelo voorzitter Jan Smit (71) had tijdens de Nieuwjaarsspeech een verrassing, hij stopt per 1 juli a.s. als voorzitter. Sinds 1998 stond Smit aan het roer en hij ‘regeerde‘ met ijzeren vuist om de club financieel boven Jan te krijgen. In 2003 schreef de club zwarte cijfers met een bescheiden begroting van 2,9 miljoen euro. Nu is dat zo’n 11 miljoen euro en is het stadion uitgebreid met een tweede ring naar een capaciteit van ruim 12.000 toeschouwers.
Het kampioenschap van de eerste divisie, de verloren bekerfinale tegen PSV en het eerste Europese voetbal voor de uit 1903 stammende club waren sportieve successen voor Smit maar ook op de transfermarkt wist Smit zijn slag te slaan door goedkope spelers binnen te halen en met succes te verkopen.
Ondanks een te lage indeling door de KNVB, heeft de club geld op de bank, maar daar taalde Smit niet om omdat de club er financieel beter voorstaat dan menig club die financieel hoger werd gekwalificeerd dan de Almeloërs. De club heeft namelijk lage overheadkosten vanwege een kleine staf en bestuurders die zich kosteloos inzetten. Tussen de mensen en tussen de spelers dat was de ‘stiel’ van Jan Smit waarover wijlen trainer Frits Korbach ooit zei; ’Hij heeft geld als water maar als je hem op de kop zet, rolt er nog geen dubbeltje uit zijn broekzak.’ Het was kenmerkend voor de ooit jongste deurwaarder van Nederland die er om bekend stond zijn opdrachtgevers die centen te bezorgen waar men recht op had. Zuinig zijn, had hij van huis meegekregen toen hij als tiener al langs de deur ging om de klanten van de winkel van zijn ouders te helpen herinneren aan hun aflossingen. Zoals Smit privé zijn vermogen vergaarde met het deurwaarderskantoor, de kunstveilingen en ondernemingen waaronder De Bonte Wever in Assen, zo zuinig was hij ook als voorzitter van zijn club Heracles waar hij als jongetje liever onder het hek doorkroop dan een dubbeltje entree te betalen. Een overwinning tegen ‘aartsrivaal’ Fc Twente vierde hij te midden van zijn spelers, maar een premie zat er niet in. ‘Een overwinning op Fc Twente is al een beloning op zich’, verkondigde Smit daarover.
Nimmer nam Smit een blad voor de mond. Hij noemde bijvoorbeeld spelersmakelaars ‘zakkenvullers’. Smit kon dat zeggen omdat hij de laatste onbezoldigde voorzitter uit het betaalde voetbal is.
Ook de KNVB kreeg regelmatig een ‘veeg uit de pan’. Recent nog bekritiseerde hij directeur betaald voetbal Gijs de Jong die wegen zoekt om de eredivisie te verkleinen om meer spannende wedstrijden op hoger niveau te krijgen. ‘Zolang Feyenoord nog verliest bij Go Ahead en Ajax geen kampioen kan worden bij De Graafschap is er met de spanning in onze competitie niets mis’, aldus Smit die vindt dat de KNVB uitsluitend een facilitaire rol moet spelen. 

Smit wordt op 1 juli opgevolgd door Hans Bredewoud, registeraccountant van professie, ex- directeur van KroeseWevers Corporate Finance BV en huidige eigenaar van Bredewoud CF, een bedrijf dat waardebepalingen doet voor ondernemingen.
Bredewoud woont in Wierden en is geboren in het Gelderse Hattum. Voor hem zal de rol van voorzitter meer een bestuurlijk zijn en minder op de voorgrond. Voor de publieke rol zal algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma meer in de ‘spotlights’ treden.
 

 
11-01-2017  

Eurosped in halve finale na derbyzege op Set Up

 

ALMELO – De volleybalsters van het Almelose Eurosped hebben in de Twentse derby om de NEVOBO-Beker tegen het Ootmarsumse Set Up’65 in vier sets gewonnen. Voor de regerend bekerkampioen Eurosped betekent het de halve finale tegen Sliedrecht Sport.
De Estse nieuweling Kadi Kullerkann startte bij het thuisspelende Eurosped in de basis die verder bestond uit Eline Gommans, Judith Kamphuis, Daphne Knijff, Carliijn Koebrugge, Rochelle Wopereis en libero Kim de Wilde.
Aan de andere kant van het net  de zusjes Kirsten, Ilse en Carmen Oude Luttikhuis evenals Loes Engbers-Hollink, Kiki von Piekartz, Daphne Giesselink en libero Jorinda Kremer. DeOotmarsimse ‘meiden’ waren met ‘wraakgevoelens’ naar de IISPA afgereisd vanwege het eerdere thuisverlies van 0-3 in de competitie. Het kwam er niet van. In de eerste set liepen de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen al snel uit naar 6-0. Maar Set Up’65 is niet zo maar weg te blazen. Bij 12-12 stond de set weer in evenwicht en dat ging zo door tot 22-22. In de slotfase dan toch het gaatje naar setpoint bij 24-22. Toen vervolgens Carmen Oude Luttikhuis in het net sloeg, was de set binnen.  
In de tweede set maakte Eurosped de dienst uit en ging het via 20-14 en 24-19 naar de setwinst door de beslissende score van Kullerkann.
De derde set werd moeizaam voor beide teams die elkaar niets toegaven. Het verdedigende werk van de zusjes Carmen en Ilse Oude Luttikhuis gaf echter de doorslag voor een 2-1 stand in sets. De vierde set moest dus gewonnen worden door Set Up om nog aanspraak te kunnen maken op de volgende bekerronde.

Eurosped dacht daar echter anders over en bereikte al snel een comfortabele voorsprong van 12-6, een voorsprong ook, die het verdedigde tot het matchpoint van 24-20. Set Up stribbelde nog twee keer tegen voordat Carlijn Koebrugge de Almelose zege veilig stelde.

De regerend bekerkampioen moet het nu uit en thuis opnemen tegen Sliedrecht Sport. De andere halve finale gaat tussen VC Sneek en US Amsterdam.

Eurosped – Springendal Set-Up’65 3-1
(25-22, 25-19, 23-25, 25-22)

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (85 foto's)...

 
13-01-2017  

Heracles beschamend onderuit tegen Groningen

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft vanavond in een beschamende partij voetbal met 1-4 kansloos verloren van Fc Groningen. Het was het vierde opeenvolgende verlies van de Heraclieden bij hervatting van de competitie na de winterstop en dat mag opvallend worden genoemd.
De eerste kansen waren nog wel voor de Almeloërs via een schot van Van Mieghem dat met enig grabbelen kon worden gepareerd door doelman Padt. Armenteros was dichtbij met een kopbal en een schot van Duarte ging via de doelman over de achterlijn. Het waren ook de enige kansen voor het wegzakkende Heracles in de eerste helft.
Aan de andere kantontwikkelde Sørloth zich na een gemiste kans, tot een plaag voor de defensie van de Almeloërs die geen grip op hem kon krijgen. Het was Drost die een kwartier voor rust met een foute onderschepping de Groningers in het zadel hielp. Mahi liet zich de buitenkans niet ontnemen en zette de Groningers op een 0-1 voorsprong. Het werd chaos in de verdediging en al snel kon de volkomen vrijstaande rechtsback Payne van buiten de zestien de Groningse voorsprong uitbreiden naar 0-2. Toen Sørloth vlak daarop ook nog de 0-3 liet aantekenen, was Heracles verslagen.

Na rust zakte Heracles helemaal weg en kregen de Groningers kans op kans mede door een ijverige Sørloth die bijna elk duel in zijn voordeel besliste maar moeite had met de juiste richting. Armenteros en Bruns deden nog pogingen het tij te keren maar slaagden niet. Dat lukte de Groningers wel via Mahi die zijn tweede doelpunt van de avond liet aantekenen en Heracles op 0-4 zette. Vlak voor tijd viel nog wel de eretreffer toen Van Mieghem van afstand fraai  de 1-4 inschoot.
Coach Faber toonde zich tevreden en zag bij vlagen een uitstekend voetballend Fc Groningen dat in de passing, de omschakeling en doeltreffendheid de Almeloërs aftroefde.
Collega Stegeman toonde zich teleurgesteld maar liet ook weten dat hij zich stoorde aan de tendens van hoge verwachtingen door het supporterslegioen; ‘Ik zeg het niet vaak, maar dat we na één keer play-offs, het daaropvolgende seizoen dat zo weer bereiken, is niet vanzelfsperekend. Iedereen denkt blijkbaar dat we zo maar even in de top acht eindigen, maar daar zijn we nu nog niet goed genoeg voor. Forget it.’ Toch zag ook hij een zwak Heracles dat vooral verdedigend niet het normale niveau haalde en daardoor in de tweede helft ook niet ‘va banque’ kon spelen.

Heracles Almelo - FC Groningen 1-4
(0-3)
0-1 Mahi (30), 0-2 Payne (34), 0-3 Sørloth (39), 0-4 Mahi (87), 1-4 Van Mieghem (90)

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Tibbling, Sørloth, Hoogma

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy (Van Ooijen/71), Duarte (Vermeij/82); Kuwas (Navratil/64), Armenteros, Van Mieghem.
Fc Groningen: Padt; Payne, Larsen, Reijnen, Van Nieff; Tibbling (Idrissi/62), Bacuna, Jenssen (Memisevic/78), Linssen (Drost/74); Mahi, Sørloth.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (28 foto's)...

 
15-01-2017  

Groninger Kram wint 12e Winterloop Almelo

 

ALMELO – De Groninger Maurice Kram wist de 10 km van de 12e Winterloop in het Almelose Schelfhorstpark op zijn naam te schrijven. Hij passeerde de meet in 38 minuten en 20 seconden. Chris Rikhof (Almelo) en Martijn Kolkman (Vriezenveen) gingen met ruim 2 minuten achterstand als tweede en derde over de finish.
De Almelose Annemieke Buijs won bij de vrouwen in een tijd van 50 minuten en 3 seconden. Daarachter volgden Eveline Lenferink (Almelo) en Helga Lammers (Vriezenveen).

De 6 km kwam op naam van de Almeloër Bart Faassen (13) in een tijd van 24 minuten en 2 seconden. Hier volgden Tim Hendriks (28)(Geesteren) en Jan-Hendrik Kollen (50)(Almelo) als tweede en derde. Bij de vrouwen waren de eerste drie plaatsen een regionale aangelegenheid  met respectievelijk Fallon Siwes (29:21), Maureen Kassies (29:25) en Elke Tijhuis (30:39).

Bij de 4 km eindigden de Hengelose broers Kevin Voss en Mike Voss als eerste en derde. Robin Steentjes uit Enter wist zich als tweede daar tussen te wringen. De tijd van winnaar Kevin Voss was 14 minuten en 55 seconden.
Leonie Brummer uit Groningen ging als vierde over de meet en was de snelste dame in een tijd van 17 minuten en 28 seconden. Haar volgden Isabel Schiphorst en Mandy Krul beiden uit Almelo.

Daen Bonthuis uit Deventer liep in 8 minuten en 27 seconden het snelst de 2 km. Hem volgden Sil Kremer en Daniël Maag beiden uit Almelo.
Bij de meisjes was Lisanne Beunk uit Almelo het snelst met een tijd van 10 minuten en 18 seconden. Als tweede en derde volgden respectievelijk Liv Huisinga (Hardenberg) en Kyra Leijsen (Almelo).

Complete uitslagenlijsten: 10 km, 6 km, 4 km. 2 km.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (92 foto's)...

 
18-01-2017  

Schaatsen op natuurijs in de regio


Foto: De baan in Haaksbergen
 

De ijspret op natuurijs is vandaag begonnen maar zal gezien de weersverwachting niet lang stand houden. Vandaag kunt u terecht bij:

Haaksbergen IJSCH: Scholtenhagenweg 40 c, Open vanaf 11.00 uur – www.ijsch.nl
Wierdense IJsClub: 2e Lageveldsweg 6, Open vanaf 13.30 uur - tot 21.30 entree € 2,- pp - http://wierdense-ijsclub.nl/
Hengelo – Combibaan: Van Alphenstraat, Open vanaf 14.00 uur – http://combibaanhengelo.nl
 

 
20-01-2017  

Spannende Twentse derby brengt Heracles niets

 

ENSCHEDE – In een bijna volle Grolsch Veste waren 28.600 toeschouwers getuige van een aantrekkelijke en sportieve Twentse derby tussen Fc Twente en Heracles Almelo. Op het veld geen spanningen zoals zich die de dagen vooraf voordeden tussen ‘supportersgroepen’ van beide clubs.
Onder leiding van scheidsrechter Makkelie ontspon zich een tot het eindsignaal spannend duel waarbij hij slechts één keer de gele kaart trok. Fc Twente trok in het duel aan het langste eind met 1-0.

Fc Twente ontwikkelde na de start een licht overwicht en kwam na tien minuten op 1-0 toen Celina perfect voorgaf en de achter de hinkende Gosens vrijstaande Andersen koppend afrondde. Daarna werd Heracles gelijkwaardig waarbij het spel heen en weer golfde met kansen voor beide doelen, waarbij de doelmannen Marsman en Castro meerdere keren de sluitposten waren.  Vooral Heracles-topscorer Armenteros was een plaag voor de defensie van de Enschedeërs maar zijn afrondingen waren minder gelukkig. 

Na rust wederom een spannend kijkspel met kansen voor beide partijen. Invaller Vermeij vergat twee keer om af te ronden voor de Almeloërs en ook Kuwas zag een pegel op de vuisten van doelman Marsman eindigen.
Spits Unal die zo’n geweldige seizoenstart maakte, ligt al negen wedstrijden droog en zag nu zijn inzet achter de kansloze Castro tegen de paal belanden. De rebound van Celina ging naast. Gosens probeerde vervolgens Marsman nog te verschalken, maar zijn verre schot ging nipt naast, waardoor de snelle voorsprong van de Enschedeërs zich uitbetaalde.

Trainer Stegeman was teleurgesteld dat de Heraclieden wat slapjes waren begonnen waardoor de achterstand ontstond en vond het een onnodige nederlaag.
Trainer Hake was heel blij met de winst, ook al kwam die moeizaam tot stand. ‘Na de 1-0 werden we arrogant en kon Heracles zich weer in de wedstrijd knokken. Het had slechter kunnen aflopen, maar we zijn wel de verdiende winnaar’, aldus Hake.

FC Twente – Heracles Almelo 1-0 (1-0)
Score: 10. Andersen 1-0.

Scheidsrechter: Makkelie.

Gele kaart: Andersen (FC Twente)

OPSTELLINGEN
Fc Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely, Klich, Mokotjo, Celina (89. Bijen), Yeboah (46. F. Jensen), Ünal, Seys (82. Trajkovski).
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bruns (81. Bruns), Duarte (65. Vermeij), Kuwas, Armenteros, Van Mieghem (46. Navratil).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-01-2017  

Peterson naar Heracles, Van Mieghem verhuurd

 

ALMELO – Met het aantrekken van Kristoffer Peterson (22) heeft Heracles Almelo een talentvolle aanvaller aangetrokken. De Zweed ging op 16-jarige leeftijd van Sävedalens IF naar Liverpool werd uitgeleend aan Tranmere Rovers en verkaste in 2014 naar Fc Utrecht. Hij maakte de winnende treffer tegen Sparta, viel in tegen Ajax en miste in de beker tegen Cambuur een penalty. Voor het nationale Zweedse team onder 21 speelde hij vijf wedstrijden. “We hebben met Kristoffer een prima aanvaller vastgelegd. Hij is zeer talentvol, wij zien in hem een directe versterking voor onze selectie”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma die Peterson voor 2,5 jaar vastlegde.

Fc Twente lonkt naar Darri
Daar staat tegenover dat Heracles Almelo mogelijk aan het eind van het lopende seizoen Brahim Darri de poort uit ziet wandelen. Zijn contract loopt in de zomer af en bij Fc Twente is serieuze belangstelling. Darri kwam in 2014 over van Vitesse, leek dit jaar van vaste waarde te worden tot een hamstringblessure roet in het eten gooide. Darri heeft inmiddels de training hervat. 

Daryl van Mieghem op huurbasis naar De Graafschap
Heracles Almelo verhuurt Daryl van Mieghem voor de rest van het seizoen aan De Graafschap. De 27-jarige aanvaller maakt per direct de overstap naar Doetinchem. Van Mieghem keerde afgelopen zomer terug in Almelo, hij kwam dit seizoen 9 keer in actie (2 treffers). “Daryl moet op zijn leeftijd wekelijks spelen en dat kan bij De Graafschap”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “Uiteraard blijven wij Daryl op de voet volgen, we wensen hem veel succes toe.” De verbintenis van Van Mieghem in Almelo loopt tot medio 2018.

 
27-01-2017  

Oogink en Ten Tusscher sporters vh jaar

 

ALMELO – Tijdens de Almelose sportverkiezingen van het jaar werd Taekwondoka Reshmie Oogink (27) voor de vierde keer op rij verkozen tot sportvrouw van het jaar. Zij bereikte tijdens de Olympische Spelen van Rio de kwartfinale.
Tot sportman van het jaar werd verkozen  motorcoureur Lesley ten Tusscher (25). Hij werd in 2014 al eens genomineerd maar behaalde in 2016 titels in het Open Nederlands Kampioenschap en de BeNeCup in de klasse 600cc.

Sportteam

De volleybalsters van eredivisionist Eurosped werden als winnaar van de NEVOBO-beker geeerd met de titel sportploeg van het jaar.

Talent
Bij de talenten ging de titel naar de Bornse tunster Astrid de Zeeuw (13) van Topturnen Oost Nederland dat haar domicilie heeft in de IISPA te Almelo.

G-sportteam
De titel voor het team met een beperking was ‘weggelegd’ voor het G-team van de Mixed Hockey Club in Almelo dankzij de zilveren medaille tijdens de Special Olympics.

Stimuleringsprijs voor Prosoc/DRC 2012
De sportstimuleringsprijs ging naar het al vaker genomineerde Prosoc Passend Voetbal van trainer Peter van Meerten bij sportvereniging Sv DRC 2012 in Almelo waar autistische kinderen in teamverband aangepast trainen. Van de in totaal 55 kinderen uit de regio stroomden er 8 door naar het reguliere voetbal. Bijkomend gunstig effect is dat schoolprestaties verbeteren en medicijngebruik mindert, omdat de kinderen beter leren omgaan met hun individuele prikkels.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (61 foto's)...

 
28-01-2017  

Darri verkiest Heracles boven Fc Twente

 

ALMELO – Het ‘geflirt’ van Fc Twente met Heracles-aanvaller Brahim Darri (22) heeft er toe geleid dat Darri Heracles verkiest boven Fc Twente. Vrijdag tekende Darri een contractverlenging van 2 jaar met de club in Almelo. Zijn contract zou aan het eind van de lopende competitie aflopen. Hij maakte in januari 2015 de overstap van Vitesse naar de Heraclieden.
“Ik heb het enorm naar m’n zin in Almelo. Ook andere clubs toonden interesse, maar ik wil graag hier blijven en zie voldoende mogelijkheden mij bij Heracles verder te ontwikkelen", zegt de aanvaller op de website van Heracles.
Darri hervatte onlangs de training na een hamstringblessure.

 
28-01-2017  

PSV mazzelt en Heracles oogst pech

 

ALMELO – Heracles Almelo is er niet in geslaagd om punten af te snoepen van landskampioen PSV. In het eigen Polman Stadion werd het 1-2 door de winnende treffer in de slotfase van Davy Pröpper die in de belangstelling staat van het Russische Fc Zenith.

PSV begon goed aan de wedstrijd met een gedegen gesloten defensie. ‘We hebben het in Almelo altijd moeilijk’ zei trainer  Philip Cocu daar na afloop over. De eerste kans was dan ook voor de Eindhovenaren via Gastón Peirero, maar de Almelose doelman Bram Castro gaf geen krimp. Peter van Ooijen stelde daar een kans tegenover met een afstandsschot maar ook doelman Jeroen Zoet stond op zijn post.
Heracles ontworstelde zich echter aan de druk van de Eindhovenaren. Aanvoerder Thomas Bruns was overal te vinden, Brahim Darri hield rechtsback Santiago Arias op zijn plek en Samuel Armenteros was met de bal aan de voet ongrijpbaar voor de Eindhovense defensie. Het leidde tot een overtreding van Daniel Schwaap waarna scheidsrechter Blom de bal op de stip legde. Armenteros zou zelf het ‘vonnis’ voltrekken om zijn negende doelpunt te laten aantekenen. Nog nimmer had hij van de stip gemist, maar doelman Zoet koos voor de goede hoek en stompte de bal richting zijlijn. Een tweede kans om de Almeloërs op voorsprong te zetten was weggelegd voor Brahim Darri maar zijn schot ging nipt langs het Eindhovense doel. Met 0-0 stuurde Blom derhalve de beide teams de kleedkamers in voor de thee. 

Na rust opnieuw een geconcentreerd PSV, vastbesloten het verlies van het vorig seizoen in Almelo te wraken. Er was echter een fout voor nodig van Mike te Wierik om op voorsprong te komen. Uitgerekend de weinig scorende Bart Ramselaar profiteerde en liet zich het buitenkansje op 0-1 niet ontnemen. De Eindhovenaren hadden even een overwicht en scoorden nog twee keer maar Blom floot evenzoveel keer af wegens buitenspel.
Voor Heracles bleef de hoop op de gelijkmaker overeind en met nog een kwartier speeltijd kwam die er ook toen Brandley Kuwas een voortreffelijke voorzet van zijn schoen liet vertrekken op de vrijlopende Armenteros die wonderschoon de bal ineens op de slof nam om doelman Zoet het nakijken te geven (1-1). Stichter van dit alles was de nieuwe aanwinst Kristoffer Peterson die zijn kermend op de grond liggende aanvoerder Bruns negeerde en Kuwas in de gelegenheid stelde om voor te zetten.
PSV leek even aangeslagen en het duel leek gelijk te eindigen. Het mocht echter niet zo zijn. Davy Pröpper kon van afstand nog een keer aanleggen en zag zijn schot via de weer puik spelende Justin Hoogma alsnog achter de plotsklaps kansloze doelman Castro in het Almelose doel belanden. Daarmee pakten de Eindhovenaren maar wat gelukkig de 1-2 overwinning.

Trainer Philip Cocu: ‘We begonnen goed aan de wedstrijd. Het was de verdienste van Heracles dat zij daar goed onderuit speelden. Daarom namen we een tandje terug om nog compacter te staan. In de tweede helft werd een tandje bijgezet maar we lieten na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Met enig geluk viel alsnog de winnende goal maar mede ook omdat opnieuw bleek dat Siem de Jong een slimme speler is. Ik heb complimenten voor mijn team dat bleef voetballen.’

Trainer John Stegeman: ‘Ook ik heb complimenten voor mijn team. Ze hebben hartstochtelijk gespeeld en ik heb veel goede dingen gezien. Het team speelde met lef en durf tegen een heel goede ploeg. De jongens hebben alles geprobeerd en als we zo blijven spelen gaan we een goed restant van de competitie tegemoet. Wel moeten we dan hard blijven werken. Deze wedstrijd hadden we minimaal een punt verdiend.’


Stegeman kan in de uitwedstrijd tegen Willem II niet beschikken over aanvoerder Bruns die tegen zijn vijfde gele kaart opliep. Te Wierik staat met vier keer geel op scherp.
Daarna volgen twee thuiswedstrijden op rij tegen Roda JC en Excelsior. Alle drie wedstrijden waarin punten gepakt moeten worden.

Heracles Almelo - PSV 1-2 (0-0)
0-1 Ramselaar (50), 1-1 Armenteros (74), 1-2 Pröpper (87)

Toeschouwers: 11.245

Scheidsrechter: Blom

Geel: Te Wierik, Bruns
Bijz: Armenteros (Heracles) mist strafschop (10)
Blom hield kaarten op zak bij overtreding Schwaab

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Breukers; Bruns (Duarte/78), Pelupessy, Van Ooijen (Vermeij/73); Kuwas, Armenteros, Darri (Peterson/61).
PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Willems (Brenet/69); Pröpper, Guardado, Van Ginkel, Ramselaar (Siem de Jong/83); Luuk de Jong, Pereiro (Bergwijn/79).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina