Sportberichten


Plaatsing  
 
28-01-2017  

PSV mazzelt en Heracles oogst pech

 

ALMELO – Heracles Almelo is er niet in geslaagd om punten af te snoepen van landskampioen PSV. In het eigen Polman Stadion werd het 1-2 door de winnende treffer in de slotfase van Davy Pröpper die in de belangstelling staat van het Russische Fc Zenith.

PSV begon goed aan de wedstrijd met een gedegen gesloten defensie. ‘We hebben het in Almelo altijd moeilijk’ zei trainer  Philip Cocu daar na afloop over. De eerste kans was dan ook voor de Eindhovenaren via Gastón Peirero, maar de Almelose doelman Bram Castro gaf geen krimp. Peter van Ooijen stelde daar een kans tegenover met een afstandsschot maar ook doelman Jeroen Zoet stond op zijn post.
Heracles ontworstelde zich echter aan de druk van de Eindhovenaren. Aanvoerder Thomas Bruns was overal te vinden, Brahim Darri hield rechtsback Santiago Arias op zijn plek en Samuel Armenteros was met de bal aan de voet ongrijpbaar voor de Eindhovense defensie. Het leidde tot een overtreding van Daniel Schwaap waarna scheidsrechter Blom de bal op de stip legde. Armenteros zou zelf het ‘vonnis’ voltrekken om zijn negende doelpunt te laten aantekenen. Nog nimmer had hij van de stip gemist, maar doelman Zoet koos voor de goede hoek en stompte de bal richting zijlijn. Een tweede kans om de Almeloërs op voorsprong te zetten was weggelegd voor Brahim Darri maar zijn schot ging nipt langs het Eindhovense doel. Met 0-0 stuurde Blom derhalve de beide teams de kleedkamers in voor de thee. 

Na rust opnieuw een geconcentreerd PSV, vastbesloten het verlies van het vorig seizoen in Almelo te wraken. Er was echter een fout voor nodig van Mike te Wierik om op voorsprong te komen. Uitgerekend de weinig scorende Bart Ramselaar profiteerde en liet zich het buitenkansje op 0-1 niet ontnemen. De Eindhovenaren hadden even een overwicht en scoorden nog twee keer maar Blom floot evenzoveel keer af wegens buitenspel.
Voor Heracles bleef de hoop op de gelijkmaker overeind en met nog een kwartier speeltijd kwam die er ook toen Brandley Kuwas een voortreffelijke voorzet van zijn schoen liet vertrekken op de vrijlopende Armenteros die wonderschoon de bal ineens op de slof nam om doelman Zoet het nakijken te geven (1-1). Stichter van dit alles was de nieuwe aanwinst Kristoffer Peterson die zijn kermend op de grond liggende aanvoerder Bruns negeerde en Kuwas in de gelegenheid stelde om voor te zetten.
PSV leek even aangeslagen en het duel leek gelijk te eindigen. Het mocht echter niet zo zijn. Davy Pröpper kon van afstand nog een keer aanleggen en zag zijn schot via de weer puik spelende Justin Hoogma alsnog achter de plotsklaps kansloze doelman Castro in het Almelose doel belanden. Daarmee pakten de Eindhovenaren maar wat gelukkig de 1-2 overwinning.

Trainer Philip Cocu: ‘We begonnen goed aan de wedstrijd. Het was de verdienste van Heracles dat zij daar goed onderuit speelden. Daarom namen we een tandje terug om nog compacter te staan. In de tweede helft werd een tandje bijgezet maar we lieten na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Met enig geluk viel alsnog de winnende goal maar mede ook omdat opnieuw bleek dat Siem de Jong een slimme speler is. Ik heb complimenten voor mijn team dat bleef voetballen.’

Trainer John Stegeman: ‘Ook ik heb complimenten voor mijn team. Ze hebben hartstochtelijk gespeeld en ik heb veel goede dingen gezien. Het team speelde met lef en durf tegen een heel goede ploeg. De jongens hebben alles geprobeerd en als we zo blijven spelen gaan we een goed restant van de competitie tegemoet. Wel moeten we dan hard blijven werken. Deze wedstrijd hadden we minimaal een punt verdiend.’


Stegeman kan in de uitwedstrijd tegen Willem II niet beschikken over aanvoerder Bruns die tegen zijn vijfde gele kaart opliep. Te Wierik staat met vier keer geel op scherp.
Daarna volgen twee thuiswedstrijden op rij tegen Roda JC en Excelsior. Alle drie wedstrijden waarin punten gepakt moeten worden.

Heracles Almelo - PSV 1-2 (0-0)
0-1 Ramselaar (50), 1-1 Armenteros (74), 1-2 Pröpper (87)

Toeschouwers: 11.245

Scheidsrechter: Blom

Geel: Te Wierik, Bruns
Bijz: Armenteros (Heracles) mist strafschop (10)
Blom hield kaarten op zak bij overtreding Schwaab

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Breukers; Bruns (Duarte/78), Pelupessy, Van Ooijen (Vermeij/73); Kuwas, Armenteros, Darri (Peterson/61).
PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Willems (Brenet/69); Pröpper, Guardado, Van Ginkel, Ramselaar (Siem de Jong/83); Luuk de Jong, Pereiro (Bergwijn/79).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina