Sportberichten


Plaatsing  
 
20-01-2017  

Spannende Twentse derby brengt Heracles niets

 

ENSCHEDE – In een bijna volle Grolsch Veste waren 28.600 toeschouwers getuige van een aantrekkelijke en sportieve Twentse derby tussen Fc Twente en Heracles Almelo. Op het veld geen spanningen zoals zich die de dagen vooraf voordeden tussen ‘supportersgroepen’ van beide clubs.
Onder leiding van scheidsrechter Makkelie ontspon zich een tot het eindsignaal spannend duel waarbij hij slechts één keer de gele kaart trok. Fc Twente trok in het duel aan het langste eind met 1-0.

Fc Twente ontwikkelde na de start een licht overwicht en kwam na tien minuten op 1-0 toen Celina perfect voorgaf en de achter de hinkende Gosens vrijstaande Andersen koppend afrondde. Daarna werd Heracles gelijkwaardig waarbij het spel heen en weer golfde met kansen voor beide doelen, waarbij de doelmannen Marsman en Castro meerdere keren de sluitposten waren.  Vooral Heracles-topscorer Armenteros was een plaag voor de defensie van de Enschedeërs maar zijn afrondingen waren minder gelukkig. 

Na rust wederom een spannend kijkspel met kansen voor beide partijen. Invaller Vermeij vergat twee keer om af te ronden voor de Almeloërs en ook Kuwas zag een pegel op de vuisten van doelman Marsman eindigen.
Spits Unal die zo’n geweldige seizoenstart maakte, ligt al negen wedstrijden droog en zag nu zijn inzet achter de kansloze Castro tegen de paal belanden. De rebound van Celina ging naast. Gosens probeerde vervolgens Marsman nog te verschalken, maar zijn verre schot ging nipt naast, waardoor de snelle voorsprong van de Enschedeërs zich uitbetaalde.

Trainer Stegeman was teleurgesteld dat de Heraclieden wat slapjes waren begonnen waardoor de achterstand ontstond en vond het een onnodige nederlaag.
Trainer Hake was heel blij met de winst, ook al kwam die moeizaam tot stand. ‘Na de 1-0 werden we arrogant en kon Heracles zich weer in de wedstrijd knokken. Het had slechter kunnen aflopen, maar we zijn wel de verdiende winnaar’, aldus Hake.

FC Twente – Heracles Almelo 1-0 (1-0)
Score: 10. Andersen 1-0.

Scheidsrechter: Makkelie.

Gele kaart: Andersen (FC Twente)

OPSTELLINGEN
Fc Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely, Klich, Mokotjo, Celina (89. Bijen), Yeboah (46. F. Jensen), Ünal, Seys (82. Trajkovski).
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bruns (81. Bruns), Duarte (65. Vermeij), Kuwas, Armenteros, Van Mieghem (46. Navratil).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina