Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-09-2013  

Pieperiet; het laatste doodvonnis in Almelo

 

ALMELO – In het jaar 1818 werd in Almelo het laatste doodvonnis uitgevoerd. De stad was in die tijd nog een belangrijk juridisch arrondissement en bleef dat tot begin dit jaar toen de Rechtbank Almelo onder de nieuwe nationale indeling tot de Rechtbank Overijssel ging horen met als hoofdzetel Zwolle. De terechtstelling van Gerrit Jan Pieperiet blijft echter een belangrijk moment, omdat na het ophangen van Pieperiet namelijk toch twijfels ontstonden of hij werkelijk wel de dader was van de moord op bewindvoerder Mr Jan Dikkers, die het faillissement van de in Delden wonende Pieperiet moest afwikkelen.

Dikkers werd vermoord gevonden liggend in een plas bij Azelo. Hij was als laatste gezien bij Pieperiet thuis te Delden, om deze een schikkingsvoorstel te doen in diens faillissement maar Pieperiet was voor geen rede vatbaar, zodat Dikkers onverrichterzake naar Almelo huiswaarts keerde waar hij nooit aankwam.

Pieperiet werd opgepakt en met hem ook diens vriend Gerrit Roessing. Beiden hielden echter maandenlang de kaken stijf op elkaar totdat uiteindelijk Roessing ‘doorsloeg’ en zijn maat Gerrit Jan aanwees als de dader. Hij kocht er zijn vrijheid mee en Pieperiet werd toen in het huidige restaurant ’t Wetshuys door de rechtsprekers daarna ter dood veroordeeld aan de galg. Op de aanpalende Koornmarkt werd Pieperiet ten aanschouwe van het 'gepeupel' gehangen als schrikwekkend voorbeeld, niet nadat hij vanaf het schavot  luidkeels het volk toeschreeuwde dat hij onschuldig was. Later ontstonden toch twijfels over diens daad maar het kwam nooit tot een nader vervolg.

De ‘case’ Pieperiet werd vanmiddag weer eens nagespeeld met in de hoofdrol de huidige magistraten van de Almelose vestiging van de Rechtbank Overijssel zoals de rechters Bloebaum, Vogel en Blomhert en officier van justitie Carlo Dronkers. Dit keer niet in de rechtbank of op de Koornmarkt maar in de ambiance van de Grote Kerk en het nabijgelegen Wevershuisje.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (64 foto's)...

 
01-09-2013  

Zomer duurt te lang voor buitenbad Sportpark

 

ALMELO – Terwijl het nog volop door-zomert, was het vandaag volgens planning een ‘hondse bedoening’ in het buitenbad van Het Sportpark aan de Sluiskade NZ. Baasjes mochten met hun honden zwemmen in het gechloorde water en dat is een traditie aan het worden. Geen kans dus op een nieuw bezoekersrecord want dat bleef na de slechte openingsmaanden mei en juni steken op zo’n 47.000 en dat is vergelijkbaar met vorig jaar.
Reden om het buitenseizoen toch niet te verlengen is gelegen in het feit dat de buitenbaden van een nieuwe coating moet worden voorzien en ook daarvoor benodigd men goede weersomstandigheden.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

 
02-09-2013  

Extra avondtreinen tussen Almelo en Deventer

  ZWOLLE - De Sprinter tussen Deventer en Almelo rijdt vanaf 2 september 2013 ´s avonds niet meer één keer per uur, maar elk half uur. Deze aanvulling op de uurdienst geldt voor de avonduren tussen 20.00 uur en 24.00 uur. De Sprinter bedient de stations Deventer, Deventer Colmschate, Holten, Rijssen, Wierden en Almelo. Met het verhogen van de frequentie willen Gedeputeerde Staten van Overijssel de verbinding tussen Deventer en Almelo met het openbaar vervoer verbeteren en nieuwe reizigers trekken.
Lees verder...

 
02-09-2013  

Saxion ontwikkelt games voor FUN IE FIT


De groep Saxion-studenten die speciale games gaat ontwikkelen.
Foto's: Coen Mulder
  ALMELO - Een groep van zeventig 2e jaar Saxion University of applied sciences studenten gaat voor het game- sport- en healthcentrum FUN-IE-FIT 6 speciale games maken. Dat gebeurt onder grote druk, in een tijdsbestek van acht weken. Met de games kunnen kinderen van het speciaal- en basisonderwijs belangrijke vaardigheden ontwikkelen. Onder meer op het terrein van gezond leven, wereldoriëntatie en samenwerking.

Al in de tijd dat het FUN-IE-FIT van stichting de Klup Twente nog op papier werd ontwikkeld, waren er contacten met de opleiding Gamedesign & scrum van Saxion in Enschede. In die periode liep er ook een onderzoek naar de mogelijkheden voor lespakketten in FUN-IE-FIT voor het speciaal onderwijs. Het onderzoeksrapport met aanbevelingen voor het trainen van vaardigheden met games en de bereidheid van Saxion om iets bijzonders te ontwikkelen voor het FUN-IE-FIT, worden nu gecombineerd in een heel bijzonder project.
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
03-09-2013  

Het gaat goed met Boessenkool en Vivochem


Boven Ronald IJzer van chemiebedrijf Vivochem en onder Eelco Osse van Machinefabriek Boessenkool met interviewer Martin Steenbeeke
 

ALMELO – In Zakelijk Almelo waren maandag de ondernemers Eelco Osse van machinefabriek Boessenkool en Ronald IJzer van chemiebedrijf ViVoChem te gast die werden ondervraagd door gespreksleider Marin Steenbeeke.

Vivochem werd gesticht door de Almelose ondernemers Visser en Vogelzang en begon in Aadorp langs het kanaal waarna de eerste uitbreiding werd gerealiseerd op het Bedrijvenpark Twente benoorden Almelo en verhuisde in het voorjaar van 2011 naar haar huidige onderkomen op het XL Businesspark Twente bij Bornerbroek langs de A35. Vivochem is tegenwoordig in handen van de Duitse chemiereus Büfa en verpakt en distribueert vanuit Almelo haar producten door de Benelux.
‘Wij zijn de AH van de chemiewereld’, aldus managing director Ronald IJzer. ‘Wij doen alles wat met chemie te maken heeft, van inkoop en verpakking tot en met verspreiding over de klanten.’ Dat ‘alles’ omvat onder meer fosforzuur voor Coca Cola, ethanol voor ziekenhuizen als het Twenteborg, zout voor waterbehandeling en producten voor de schoonmaak van bierflesjes en voor de voedingsindustrie. De inkoop gebeurt wereldwijd: veel in China, maar ViVoChem is ook regelmatig in Duitsland en de petrochemische industrie in Rotterdam te vinden.
Volgens managing director IJzer kan Vivochem haar eigen koers varen ondanks de Duitse paraplu die minder belastend is dan bijvoorbeeld een Amerikaanse eigenaar. ‘Büfa laat ons ondernemen, laat ons ons werk doen. Het zijn Duitsers, geen Amerikanen. Zij begrijpen ons beter. Amerikanen bedrijven meestal kortetermijnpolitiek. Duitsers kijken verder’, aldus IJzer.
Bij ViVoChem gaat veiligheid voor alles. Boven elke verpakkingsmachine hangt een sprinkler en water is er op het XL Bedrijvenpark bij Bornerbroek volop voor handen met twee grote bulkvoorraden langs de toegangsweg. Veiligheid waarover ook de inwoners van Bornerbroek en Almelo zich konden overtuigen tijdens de Open Dag ter gelegenheid van de opening.
Ondanks de crisis gaat het goed met Vivochem dat alweer een nieuwe uitbreiding met een tweede hal op stapel heeft staan. Het bedrijf verdubbelt dan het aantal personeelsleden van 40 naar 80 en gaat dan in twee ploegen werken.

Een ander Almelo’s bedrijf dat crescendo gaat is Machinefabriek Boessenkool. Het bedrijf begon ooit aan de Bornerbroeksestraat daar waar nu koffieshop Jemig de Pemig Mozes Kriebel is gevestigd maar werd al snel buur van beschuitenbakker Bolletje aan de Turfkade. Bij Boessenkool staat en stond vakmanschap altijd voorop met veelal specialistisch werk. Vooral dat laatste zorgt de laatste jaren voor een ‘boost’ in bedrijfsvergroting. Eelco Osse, directeur/eigenaar van machinefabriek Boessenkool, heeft dus een volle agenda. Zijn bedrijf kan de vraag nauwelijks aan. 'We zeggen wel opdrachten af omdat we het gewoon niet aankunnen, dat is een luxeprobleem. Wij doen veel dingen die een ander niet doet, we maken producten die concullega’s niet aandurfden’ vertelde Osse tegen interviewer Steenbeeke . “Dat is echt ondernemerschap: weten wat je wel en niet goed kunt. Ik ben gek op uitdagingen. Iemand zocht een grote ring voor een MRI-scanner. Probeer het maar eens in Almelo”, kreeg hij te horen. “Als een klant eenmaal bij ons is geweest en heeft gezien wat we kunnen, dan zijn ze overtuigd”, aldus Osse.
Hij schrijft de voorspoedige gang van zaken toe aan ‘de combi van goede machines en goed personeel. Er is vrijwel geen verloop. Het is een vaste club mensen, die hij bij belangrijke beslissingen betrekt. ‘Als het personeel “nee” zegt en ze kunnen me overtuigen, dan doe ik het niet. Door overleg kom je eerder tot oplossingen. Je krijgt meer commitment door hen erbij te betrekken. Als je hebt mogen meedenken ga je ervoor, dan heb je er een beter gevoel bij.’
Het is niet altijd eenvoudig om aan het juiste personeel te komen, zodat mensen veelal zelf opgeleid worden. De zaken gaan dus goed en onlangs werd een machine geplaatst waarmee trekkracht tot 1.500.000 kg kan worden getest. Er is belendend terrein gekocht voor een derde uitbreiding in enkele jaren en mogelijk volgt op termijn een vierde. De meeste omzet wordt momenteel behaald in de sector off-shore, maar dat fluctueert. ‘Het liefst heb ik spreiding, daarom hebben we ook weinig last van de crisis.’ Voor volgend jaar verwacht hij bijna een verdubbeling van de omzet. Waar het stopt? ‘Ik weet het niet’, glimlacht Osse.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (14 foto's)...

 
03-09-2013  

Almelose ziet dief met haar fiets fietsen

 

ALMELO – Een Almelose zag bij haar ‘shopping tour’ in de binnenstad een man op haar eerder gestolen fiets toeren en meldde dat direct aan de plaatselijke Hermandad. Dat meldt wijkagent Henk Buis via Twitter. De dienstdoende agent maakte er werk van zodat de onbekende fietsendief kon worden aangehouden en de fiets weer naar de rechtmatige eigenares kon.
 

 
03-09-2013  

Kermis in het centrum vol op stoom

 

ALMELO – De jaarlijkse kermis in het centrum is vandaag onder goed weergesternte van start gegaan. Liefst 43 attracties biedt de kermis zodat vertier is gewaarborgd. Grote trekker is de Turbine van ondernemer Hans de Voer. De zwenk-arm meet in zijn hoogste stand maar liefs 70 meter en dat is hoger dan de spits van de St. Georgius Basiliek die 63 meter de lucht in priemt. Natuurlijk ontbreken ook de Polyp, het Spookhuis, het touwtje trek en autoscooter niet, kortom voor elk wat wils.
Wel hopen de exploitanten dat het niet zo heet wordt als in de laatste maanden want dat houdt de mensen van de kermis weg. Voor hen moet Almelo dus een goed weekje worden om het seizoen qua inkomsten wat bij te spijkeren. Dat kan tot en met komende zondag.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (22 foto's)...

 
04-09-2013  

Japanners investeren in RWB

 

ALMELO – Het Japanse Metawater neemt een belang van 24,7 procent in het Almelose waterbehandelingsbedrijf RWB. Met de kapitaalsinjectie kan RWB de Europese markt op op het gebied van drink- en proceswater, afvalwaterzuivering en hergebruik.
RWB werd in 2011 opgericht door ex- werknemers van Rossmark, dat haar poorten in Almelo sloot, en is inmiddels uitgegroeid naar 70 personeelsleden. Door de kapitaalsinjectie kan RWB ook haar kansen grijpen in de reiniging van oppervlaktewater tot drinkwater en waterfractiebehandeling in biovergistingsinstallaties.
Voor het Japanse Metawater betekent de deelneming in RWB de betreding van het vaste land van Europa met producten als membraamfiltratie, ozongeneratoren en slibverbrandingsinstallaties. Metawater heeft al een vestiging in Engeland.

 
04-09-2013  

De scootmobiel doet het weer als vanouds

 

ALMELO - Kersten Revalidatietechniek is vanmorgen in de Gezondshop (v/h Scheepvaarthuis) begonnen met de gratis APK-keuring van scootmobielen die de gemeente Almelo aan Wmo-cliënten heeft uitgegeven. Ook AlmeloNieuws-fotograaf Coen Mulder liet zijn mobiel aan een inspectie onderwerpen en ‘scheurt’ er nu weer als vanouds mee van het ene nieuwtje naar het andere nieuwtje om fotoreportages te maken. De keuringen gaan ook donderdag nog door.

Op beide dagen wordt er tevens een scootmobiel-verkeerstraining gehouden i.s.m. Veilig Verkeer Nederland. De training is bedoeld om de kennis van verkeersregels op te frissen en om een betere beheersing over het voertuig te krijgen.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (18 foto's)...

 
05-09-2013  

Bewoners Rosarium beschilderen trafokasten

 

ALMELO – In het Rosarium zijn 13 grijze transformatorkasten door de wijkbewoners kleurrijk beschilderd met elk een eigen kunstzinnig ontwerp. Het initiatief kan worden bekostigd uit de door de gemeente beschikbaar gestelde wijkwaardebon. Op 12 september a.s. volgt de officiële ‘opening’ middels een wandeling langs de kunstobjecten die het Rosarium dan sieren.
Fotograaf Jan Bril nam voor AlmeloNieuws.nl al vast een kijkje.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
06-09-2013  

Rumoer vanuit de Bibliotheek.

Fotoreportage Jan Bril.
 

Fotoreportage (17 foto's)...

 
06-09-2013  

Van Merksteijn sluit vestigingen in Overpelt

 

ALMELO – De Van Merksteijn Groep gaat verder met concentreren in Almelo. Vorige week bracht provinciaal gedeputeerde Ineke Bakker nog een werkbezoek aan het staalconcern vanwege de ingebruikname van een eigen warmbad-verzinkerij voor getrokken draad en poedercoatlijn voor het coaten van hekwerken. Het concern meldde tijdens dat bezoek dat het door de investeringen de afzet in hekwerken fors vergroot en ook het aantal Customer Service Centers in Europa naar 10 uitbreidt.
Vorig jaar kondigde Van Merksteijn International de sluiting aan van van dochteronderneming Thibo Bouwstaal in Beek en Donk om de productie naar Almelo te verplaatsen. Vanaf dat moment werd in de Belgische nederzetting van Van Merksteijn in Overpelt gevreesd voor het voortbestaan en die vrees wordt bewaarheid. Eerder al werd aangekondigd dat de draadtrekkerij Van Merksteijn Quality Wire in Overpelt gaat sluiten en nu komt daar de aankondiging bij van de sluiting van Van Merksteijn Fences eveneens in Overpelt waar hekwerken worden gemaakt. Van Merksteijn Fences zag in de jaren 2010/2011 de omzet met 36 miljoen euro dalen en dook daardoor in de rode cijfers. In totaal verliezen in Overpelt daardoor 70 mensen voor het einde van dit jaar hun baan omdat ook het distributiecentrum dicht gaat.

Lees ook:
Van Merksteijn verbreedt afzet fors met hekwerken’
Overpeltse fabrikant hekwerk doet poorten dicht’

 
09-09-2013  

Concurrentienijd in Almelose supermarktwereld

 

ALMELO – Terwijl Albert Heijn vandaag en nieuwe supermarktoorlog ontketend door 1.000 artikelen in prijs te verlagen, zoekt Plus-markt eigenaar Van Limbeek (Bornsestraat) zijn heil bij de Raad van State om de vestiging van een Jumbo in het voormalige pand van autobedrijf ’t Jan Scholten Team aan de Raveslootsingel tegen te houden.
Of Van Limbeek bij de Raad van State enig succes zal boeken valt te betwijfelen ondanks de onlangs vastgestelde nieuwe detailhandelsvisie. De aanvraag is al van veel eerdere datum en tot nu verkondigde de gemeente dat juridisch niet tegen te kunnen houden. Ook eerdere rechtsgang hielp Van Limbeek niet in zijn verzet omdat het bestemmingsplan dit niet verbiedt. Ook de aanpalende Aldi Supermarkt zit er al jaren en zowel Jumbo als Aldi zien een versterking in elkaars functie pal naast elkaar, dit tot frustratie van Van Limbeek met zijn Plusmarkt aan de Bornsestraat.
Van Limbeek lanceerde zelf al eens het idee om Aldi juist te verplaatsen naar de Bornsestraat vlak naast zijn super, die ook in een voormalig garage is gehuisvest.
Destijds maakten omwonenden van de Plusmarkt ook veel bezwaar waardoor uiteindelijk de bevoorrading niet via de achterkant via de Reggestraat en/of Dinkelstraat mocht plaatsvinden maar alleen via de voorkant. Het plan van Van Limbeek om de Aldi naar zich toe te halen, leed al vroeg schipbreuk omdat daarvoor belendende percelen moeten worden aangekocht en ook het installatiebedrijf van Kooten zou moeten wijken.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-09-2013  

Ambtenaren vrijwillig aan het klussen

 

ALMELO – Onder het motto ‘Almelo Doet…’ hebben ambtenaren van de gemeente zich woensdagmiddag als vrijwilliger ingezet bij diverse clubs en instanties. Bij het Mr. Siebelinkhuis werd driftig geschoffeld en gesnoeid en werd de witkwast ter hand genomen om het gebouw weer een frisse uitstraling te geven. Dit met dank aan Sikkens Verf.
Ook assisteerden ambtenaren en burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld bij de bingo in De Koppel aan de Brouwerijstraat, omdat wegens de regen de geplande wandeltocht niet doorging. Of de vergunning voor de bingo geregeld was? In ieder geval hadden de bejaarden een prettige middag en werd er behoorlijk wat gekletst onder het genot van koffie en gebak.
Iets verderop bij Sv DRC 2012 op het sportcomplex aan de Rietstraat verleenden ambtenaren diverse hand en en spandiensten en op de Algemene begraafplaats ’t Groenendael werd het graf van de bekende Almelose architect Jan Jans geschoond.
Al met al hebben ruim 300 ambtenaren zich op diverse plekken in Almelo verdienstelijk gemaakt.

< Witten bij het Mr. Siebelinkhuis - Foto: Coen Mulder

 
11-09-2013  

Installateur Meulenbeld ook privé failliet

 

ALMELO – De rechtbank in Almelo heeft vandaag ondernemer Bert Meulenbeld ook privé failliet verklaard. Eerder al werd de holding en de exploitatiemaatschappijen Meulenbeld-Hofhuis, Van Egdom en Slot failliet verklaard. Zij waren allen werkzaam in de installatiebranche. Door dat faillissement kwamen 70 mensen op straat te staan terwijl 8o personeelsleden mee konden na de overname door de Loohuis Installatiegroep in Saasveld.
Het privé-faillissement werd aangevraagd door curator Mr. J. Stekelenburg die meer zicht wil hebben op de privé-geldstromen van de in Borne wonende ondernemer Bert Meulenbeld. Volgens Stekelenburg zijn er sterke aanwijzingen van fraude voorafgaand aan het zakelijke faillissement. De zakelijke schuld bedraagt 8,8 miljoen euro.
Door het privé-faillissement moet er duidelijkheid komen over de vermogenspositie van ondernemer Meulebeld. Mocht Meulenbeld zich privé hebben verrijkt, kan mogelijk hem de totale schuldenlast in de schoenen worden geschoven. In het privéfaillissement is Mr. J. van der Hel aangesteld als curator.
 

 
12-09-2013  

Almelo wil telefoongesprekken burgers opnemen

 

ALMELO – De gemeente Almelo wil telefoongesprekken met burgers gaan opnemen meldt het magazine voor gementen Burger en Bestuur. Aanleiding is een zaak waarin een burger een ambtenaar bedreigde indien zijn OZB-heffing niet werd vernietigd. De aanklacht tegen de burger werd door het openbaar ministerie geseponeerd omdat de verklaringen één op één tegen elkaar konden worden weggestreept en er dus geen wettelijk bewijs was.
Indien de gemeente het voornemen als eerste Nederlandse gemeente daadwerkelijk in de praktijk gaat brengen, zal de gemeente aan de nodige wettelijke voorschriften moeten voldoen. Zo is de gemeente dan bijvoorbeeld verplicht om bij aanvang van het gesprek te melden dat het gesprek wordt opgenomen.

< Burgers kunnen hun eigen telefoonrecorder voor 174 euro kopen bij de Spyshop

Raadslid Huub Isendoorn twittert:
RT
@HuubIsendoorn

Organisatie die klantvriendelijk wil zijn en gesprek met de klant opneemt om eventueel tegen de klant te gebruiken. Grap?

 

Advocatenkantoor Briedé Cassese twittert:
@briedecassese

waar is het vertrouwen gebleven? Begint een beetje op achterdocht en paranoïde te lijken.. waar moet dat heen., 36 minuten ago

 

Schrijfster van Procedures en Pistolen Mirjam Pool twittert:
 ‏@
MirjamPool 1u  op @briedecassese Punt is wat mij betreft ook vooral hoe de gemeente er steeds weer in slaagt een sfeer van wantrouwen te creëren.

 

 

 
15-09-2013  

Open monumentendag Huize Almelo

 

ALMELO – Tijdens de Open Monumentendag werd bij Huize Almelo vooral via de informatiemarkt op het voorplein inzicht gegeven wat er zoal reilt en zeilt rond het beheer van een landgoed dat ontstond in de 13e eeuw.
Er stonden informatiekramen over de melkveehouderij, de bosbouw, planten & bloemen en kruiden en ook de provincie Overijssel presenteerde zich over het beheer van landschap, wandelpaden en waterbeheer.
Het Huis en bijgebouwen bleven gesloten vanwege de privacy maar er kon wel gewandeld worden door de tuin rondom waarbij de grafelijke familie tekst en uitleg gaf over het ontstaan van de voormalige Heerlyckheid Almelo en het landgoed en de diverse verbouwingen van het huidige Huize Almelo. Het hoofdgebouw dateert van 1652 en werd in 1883 grondig gerestaureerd. De bijgebouwen dateren uit 1910 en 1930.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (49 foto's)...

 
15-09-2013  

Kunsten op straat Almelo begint druilerig

 

ALMELO – Het jaarlijkse Kunsten op Straat betekende tevens de opening van het Theaterseizoen. Na het druilerige ochtendbegin op zaterdagmorgen, werd het allengs drukker in het stadscentrum en zondag was het bezoek zelfs prima.
Toch zoekt de organisatie naar wegen om nog meer culturele activiteiten aan elkaar te verbinden. Enerzijds om provinciale subsidie veilig te stellen en anderzijds om de presentatie van culturele activiteiten te versterken.
Met de eerste stap om de opening van het Theaterseizoen te verbinden aan het jaarlijkse Kunsten op Straat te verbinden is men tevreden, zeker ook om het op de Open Monumentendagen te houden waarbij vooral de presentatie bij Huize Almelo de aandacht trok maar ook andere monumenten zoals het Wevershuisje en de molen in de Nieuwstraat te bezoeken waren.
De koppeling van Kunsten op Straat met Wierden pakte eveneens goed uit.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (77 foto's)...

 
16-09-2013  

Voordracht Stadsprijs Almelo 2013 geopend

 

ALMELO - Inwoners van Almelo kunnen tot 1 november a.s. iemand, een bedrijf, vereniging of organisatie voordragen voor de Stadsprijs. Medio november maakt een onafhankelijke commissie drie genomineerden bekend. Op 13 december 2013 onthult burgemeester Hermans-Vloedbeld tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Stadsprijs 2013. Met de Stadsprijs wil Almelo initiatieven stimuleren die de stad mooier, leuker of socialer maken, op cultureel, sportief, maatschappelijk of bijvoorbeeld ruimtelijk gebied. De prijs wordt sinds 1997 om de twee jaar uitgereikt.

Kandidaten voor de Stadsprijs leveren een bijdrage aan de stad op het gebied van sport, economie, cultuur, ecologie, welzijn of iets heel anders. Een eenmalige actie is niet voldoende, het gaat om een structurele bijdrage. De genomineerde zelf hoeft overigens niet uit Almelo te komen, als de bijdrage maar een meerwaarde heeft voor de stad.
Inwoners kunnen een kandidaat voordragen tot 1 november 2013. Dat kan online via www.almelo.nl/stadsprijs, door een mail te sturen naar stadsprijs2013@almelo.nl of per post ter attentie van Commissie Stadsprijs 2013, t.a.v. Irene Afink-Püper, Postbus 5100, 7600 GC in Almelo. De voordracht bevat naast contactgegevens van de inzender de reden(en) waarom deze kandidaat de winnaar moet worden van de Stadsprijs Almelo 2013. De Stadsprijs bestaat uit een sculptuur van kunstenaar Robert Jansen, een bedrag van € 3.000,- en een oorkonde. De winnaar mag zelf de bestemming van het bedrag bepalen, als het geld maar ten goede komt aan de Almelose samenleving.

De Commissie Stadsprijs
De commissie Stadsprijs, die onafhankelijk is, beoordeelt in november 2013 alle voordrachten van dit jaar. Ger Vermeulen is voorzitter van de commissie, leden zijn Frank van Nus, Siny Pots, Paul Smudde, Annemarie van den Broek en Esther Hammink (beide laatste zijn aftredend). Elk commissielid wordt aangewezen voor een periode van zes jaar.

Eerdere winnaars
Winnaar van de Stadsprijs 2011 was HobNob. Het festival is volgens de commissie uitgegroeid tot een niet meer weg te denken factor in cultureel en muzikaal Almelo. Bovendien draait het volledig op vrijwilligers en geeft het ontegenzeggelijk meerwaarde aan het culturele aanbod van Almelo. Eerdere winnaars zijn Stichting Atelierroute Almelo (2009), de Geleraaf / Marinus Blaak (2007), Stichting Activiteitengroep Beeklustpark (2005), Nolda Schepers en Diny Wind met het project Boodschappenmand (2003), Stichting Profronde Almelo (2001), Ineke Pezie (1999) en Jan Krol, voor zijn werk voor en namens de bibliotheek (1997).

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-09-2013  

Zwangere automobiliste uit auto gezaagd

 

ALMELO - Maandagmiddag rond half drie raakten twee auto's elkaar bij een wegversmalling op de Thorbeckelaan in Almelo. Eén van de bestuurders is een dame die aan aantal maanden zwanger is en uit voorzorg heeft de ambulancedienst de brandweer erbij gehaald om assistentie te verlenen. Deze knipte het dak van de Renault zodat de bestuurster met de wervelplank uit het voertuig kon worden gelicht om nadien naar het ziekenhuis te worden vervoerd voor controle.

< Fotoreportage: Patrick Weeging (klik hier)

 

 
18-09-2013  

Innerwheel schenkt aan Wensambulance

 

ALMELO – De stichting Twentse Wensambulance heeft van serviceclub Innerwheel Almelo een gift ontvangen van ruim 7.000 euro. De gift is bestemd voor de aanschaf van een nieuwe wensambulance in verlengde uitvoering en met brede brancard voor het vervoeren van meervoudig gehandicapte kinderen bij het vervullen van hun wens. De nieuwe ambulance wordt tevens voorzien van een tafeltje en stoelen zodat ook gezinsleden meekunnen.
Innerwheel kwam tot deze gift door een inspirerend betoog van de heer Cor Hhavelaar van de stichting Twentse Wensambulance. Havelaar nam tevens de symbolische cheque in ontvangst.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (9 foto's)...

 
19-09-2013  

SCOOP zet actievoerders De Riet buiten de deur


Hendry Bosch op de zeepkist in Rumoer
 

ALMELO – De actiegroep voor behoudt van activiteiten voor ouderen in Dienstencentrum De Riet is door de welzijnsorganisatie SCOOP buiten de deur gezet. Dat onthulde coördinator Hendry Bosch donderdagavond op de ‘zeepkist’ in het discussieprogramma Rumoer in de bibliotheek. Volgens Bosch heeft de actiegroep een brief ontvangen van SCOOP-directeur Annabell Engles waarin ze alle contacten met de actiegroep verbrak.
De actiegroep bevocht met succes de plannen om de ouderenactiviteiten over diverse wijkcentra te verspreiden en kreeg de gemeenteraad zover om extra geld uit te trekken. Ook verhuurder woningstichting Beter Wonen deed water bij de wijn. Die inzet lijkt nu vergeefs omdat de hoofdhuurders SCOOP en Aveleijn in oktober het dienstencentrum gaan verbouwen waardoor er voor de ouderen geen plek meer is.

Onderwerp van discussie in Rumoer was ook de toekomst van het huidige stadhuis. Het college van B&W wil het stadhuis laten slopen en iets meer dan de de helft van de grond verkopen aan zorginstelling TMZ die er zorgappartementen wil bouwen.
Het verzet tegen de sloop neemt echter toe, mede omdat het het laatste ontwerp is van architect J.J.P. Oud, een der oprichters van de Stijlgroep waartoe ook Le Corbusier behoorde.
Eerder al verkondigden de architecten Buitenweg en Zeillemaker dat er alternatieven zijn en daar voegde zich tijdens het debat de stichting Present aan toe. Woordvoerster Ruth Dam verkondigde dat het ‘jonge monument’ van Oud een ‘bruishuis’ moet worden met op elke verdieping een andere activiteit.

Fotoreportage: Jan Bril

Lees ook: ‘Toch alternatief i.p.v. stadhuis van Oud?

Fotoreportage (18 foto's)...

 
19-09-2013  

Uitreiking VVBA-diploma´s op bouwplek

 

ALMELO – VVBA, het opleidingscentrum voor de bouw in de regio Almelo, heeft donderdagavond onder het genot van een hapje en een drankje, vakdiploma’s uitgereikt aan een groep geslaagde bouwvakkers in opleiding. De uitreiking vond toepasselijk plaats op de werkplek in het in aanbouw zijnde pand voor Dimence in het Westerdok. De bouwcombinatie Goossen Te Pas en Dura Vermeer die het pand bouwen, hebben diverse leerlingen van VVBA aan het werk, zodat theorie en praktijk samen opgaan.

De eerste steenlegging van het nieuwe onderkomen voor Dimence is donderdag 3 oktober a.s. om 15.15 uur.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (13 foto's)...

 
20-09-2013  

Na 18 jaar de laatste expositie in Het Torentje

 

ALMELO – De beherende organisatoren van expositieruimte Het Torentje bij de Rechtbank, hangen na 18 jaar het organisatiewerk aan de wilgen. Zo komt er eind dit jaar een einde aan een stukje kunst en inhoudelijk leven in Almelo en Nederland en Het Torentje in het bijzonder. Het Torentje is een restant van de voormalige textielweverij van Royal ten Cate op deze plek en was een geschenk van het personeel bij de bouw van de toenmalige fabriek. Wat er nadien met Het Torentje gaat gebeuren is nog onbekend. Ook de gemeente Almelo heeft als eigenaar nog geen idee.

Elise van der Linden is de kunstenares die de eer te beurt valt om voor het laatst een kunstzinnige invulling te geven en sluit met haar werk ‘Inzicht’ een mooie periode van site specific installaties in Almelo af. Haar expositie in het markante torentje is een hypnotiserend bouwsel van houten stokken met een fascinerend lijnenspel dat is geïnspireerd door de langgerekte vorm van Het Torentje en als het ware naar de nok opklimt. De Deventerse combineert dat met intrigerende videoprojecties. Zij combineer dat met de ogenschijnlijke tegenstelling tussen technologie en natuur waardoor zij gefascineerd wordt. Het houten bouwsel in Het Torentje is enerzijds strak en architectonisch. Anderzijds is het organisch, alsof het gegroeid is in plaats van ontworpen. Van der Linden: ‘In een utopisch verlangen naar natuur of een mooiere wereld wenden wij allerlei technieken aan waardoor we soms juist meer van die gedroomde wereld weg raken. Techniek en natuur lijken ver van elkaar af te staan. Aan de andere kant: dat wat wij mensen maken is uiteindelijk ook een vorm van natuur. Als je uitzoomt op ons bestaan zijn wij een soort mieren met onze eigen patronen en wetmatigheden.’
Met haar installatie hoopt Van der Linden ervaringen van oneindigheid of het stil staan van de tijd op te roepen. Universele ervaringen die men vaak heeft in de ongerepte natuur, maar die Van der Linden met haar hypnotiserende video-installatie wil evoceren.

De expositie van videokunstenaar Elise van der Linden wordt op zaterdag 28 september 2013 om 16.00 uur geopend met een toespraak in de bibliotheek door kunsthistorica Linda Schregardus. Waarna het gezelschap zich lopend begeeft naar Het Torentje voor het in werking zetten van deze allerlaatste expositie die duurt t/m 31 december a.s.

Elise van der Linden
Elise van der Linden (Deventer, 1983) studeerde aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Haar werk was eerder te zien in Museum de Fundatie (Zwolle) en Museum Voerman (Hattem). Werken in de openbare ruimte realiseerde ze o.a. in Deventer en voor het Lowlands festival. Elise van der Linden woont en werkt in Deventer.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-09-2013  

Medewerkers Rabobank in actie...

 

ALMELO - Ruim 200 medewerkers van Rabobank Noord Twente staken zaterdag 21 september vrijwillig hun handen uit de mouwen tijdens de Rabo Coöperatiedag. Bij 24 verschillende projecten kwamen de Rabo-medewerkers in actie.

Pannenkoeken bakken, potjes bingo voor ouderen, een bezoek aan het Dolfinarium, speeltoestellen opknappen bij de peuterspeelzaal, tuinieren, schoonmaken bij het Leger des Heils, ramen wassen bij een basisschool… Het is maar een kleine greep uit alle activiteiten die hebben plaatsgevonden tijdens de Rabo Coöperatiedag.

“Net als vorig jaar was onze Rabo Coöperatiedag een groot succes”, aldus directievoorzitter Erik Jutstra. “Ik ben trots dat meer dan 200 collega’s zich op zaterdag vrijwillig inzetten voor de lokale gemeenschap. Het is prachtig om zoveel blije gezichten te zijn. De Coöperatiedag is een mooie manier om iets terug te doen voor onze klanten en het gebied waarin wij werkzaam zijn”, aldus een enthousiaste Erik Jutstra.

 
23-09-2013  

SOWECO detacheert 110 medewerkers


Willekeurige foto van een coax-kabelboom
 

ALMELO – Regio-werkvoorzieningsschap SOWECO detacheert per 1 oktober a.s. 110 medewerkers bij BUCA Electronics BV een nieuwe dochter van A1 Electronics Netherlands in Almelo. Zij blijven werkzaam op de huidige plek van de afdeling Elektronica van SOWECO waar printplaten en kabelbomen worden geassembleerd. Tot de klanten behoren o.a. A1 Electronics en PANalytical.

Het is de grootste groep werknemers die SOWECO tot nu toe detacheert bij een bedrijf. In totaal zijn nu 600 personeelsleden afgevloeid van de loonlijst van SOWECO.
Bij SOWECO moet in totaal 80 procent van de 1600 werknemers afvloeien vanwege de rijksbezuiniging op de Wsw-arbeid. De Wsw-status blijft voor de werknemers wel behouden bij de overgang naar het reguliere bedrijfsleven.

 
23-09-2013  

Toneelvereniging ONA stopt na 71 jaar

 

ALMELO – Ziekte van een der acteurs is mede de aanleiding voor toneelvereniging ONA om de handdoek in de ring te gooien. De club moet de geplande voorstellingen op 2. 6 en 9 november a.s. in Hof 88 annuleren, laat voorzitter Harrie Eggink weten op de website van ONA.
Een soortgelijk voorval overkwam de club ook al in 2008. Na 71 jaar valt nu dus definitief het doek voor toneelclub Ontspanning Na Arbeid. ONA dankt de trouwe aanhang en de sponsoren die de club al die jaren een warm hart toe droegen.

ONA kwam voort uit de voetbalclub Oranje Nassau. In die jaren was dat bij meerdere clubs gebruikelijk want ook het toenmalige Sv Rietvogels kende een eigen toneelgroep. De huidige bestuurskamer van fusieclub Sv DRC 2012 was zelfs het toneel. En bij de recente opknapbeurt van de kantine werd ook de filmcabine van destijds ‘herontdekt’.

 
24-09-2013  

Gijzelaar stadhuis Almelo in hongerstaking

 

TER APEL / ALMELO – Ahmet O. die op 16 juni 2008 in het stadhuis van Almelo wethouder B. Kuiper en vier ambtenaren gijzelde i.v.m. de vergunningsproblematiek van zijn echtgenote voor Restaurant De Rechter, is in hongerstaking sinds maandag jl.
Ahmet O. moet nog zitten tot zijn vrijlating in 2020 en is onlangs overgebracht naar het uitzetcentrum in Ter Apel omdat hij na het uitzitten van zijn straf onmiddellijk het land dient te verlaten.
Met de hongerstaking wil Ahmet O. dat bespoedigen zo staat in een brief van zijn hand aan de media te lezen. Hij en zijn familie willen niets meer met dit land te maken hebben na al de ellende in Almelo en ook door het negeren van zijn hartproblemen tijdens de detentie. Volgens O. wordt hij in detentie ook als psychisch gestoorde beschouwd. Hij wil zijn straf in Turkije uitzitten.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-09-2013  

Veiligheidsschoenen voor VMBO leerlingen

 

ALMELO - De Vereniging Vakopleiding Bouwberoepen Almelo (VVBA) heeft samen met de bouwbedrijven uit Almelo en regio alle 3e jaars leerlingen van het VMBO Bouw voorzien van veiligheidsschoenen voor in het praktijklokaal en op de bouw tijdens stages.
De schenking is een van de manieren om jongeren te blijven interesseren voor de bouw en om ervoor zorgen dat de (meer)kosten voor de studie geen aanleiding zijn om een andere leerrichting te kiezen. Dinsdagmiddag was het zover en kwamen alle leerlingen bouw van het Pius X college, het Erasmus en Het Noordik naar de VVBA aan de Veldkampsweg om de veiligheidsschoenen met stalen neuzen in ontvangst te nemen. VVBA-directeur Robert Herman hield de jongeren voor dat dat het belangrijk is dat jongeren voor een bouwopleiding blijven kiezen. ‘Want over een jaar of vier, vijf, zijn de mensen weer hard nodig’, voorspelde hij voor de periode na de bouwcrisis.
Behalve de leerlingen van de Almelose scholengemeenschappen krijgen ook de derde jaar leerlingen van het Twickel in Borne en het Twents Carmel College in Oldenzaal veiligheidsschoenen aangeboden.

De ruim zeventig bouwondernemingen in Almelo en omstreken hebben een eigen opleidingsbedrijf: de Vereniging Vakopleiding Bouwberoepen Almelo (VVBA). De VVBA leidt niet alleen timmerlieden, metselaars en tegelzetters op, ze houdt zich ook bezig met de promotie van bouwonderwijs.

 
26-09-2013  

Armoedepact, ontmoeting met Naturaregeling

 

ÁLMELO – Voorzitter van de stichting Jeugdfonds Almelo, voormalig wethouder Anthon Sjoers, gaf vandaag nader uitleg hoe de ‘Naturaregelingen’ via het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds werken. Via deze fondsen wordt aan minima een bijdrage geleverd in de contributie van verenigingen om kinderen van minima actief te laten deelnemen aan sport of cultuur. Deze contributies worden rechtstreeks betaald aan de desbetreffende verenigingen. Meerdere verenigingen nemen deel aan de naturaregeling. Bij het voetbal o.a. Sv Almelo, Sv DRC 2012 en anderen, maar ook de atletiekvereniging SISU of de honkbalvereniging Uitsmijters. Ook kan men op deze wijze lid worden van muziekverenigingen.Ook kan een bijdrage worden gevraagd voor een internet-aansluiting of abonnement op een krant. De maximale bijdrage voor elk gezinslid bedraagt 153,60 euro. Uitvoerend orgaan is Almelo Doet Mee aan de Rietstraat 143. Kantooruren: Ma/Wo/Vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Tijdens de bijeenkomst werd tevens een film vertoond waarin te zien was hoe Almeloërs gebruik kunnen maken van de Naturaregeling. Ook werd stil gestaan bij de recente activiteit van het Wijkcircus.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (6 foto's)...

 
26-09-2013  

Opening ‘Young at Art´ in de Havenpassage

 

ALMELO – De Havenpassage kan wel de ‘Kunstpassage van Almelo’ genoemd worden. De Havenpassage werd aangekocht door de gemeente vanwege de plannen voor de stadsvernieuwing maar de vertraging daarin biedt kunstenaars een unieke tijdelijke mogelijkheid om hun kunstwerken aan het volk te tonen. De Armeense kunstenaar Petros Margosyan was de eerste en breidt zijn imperium geleidelijk uit.
Donderdagavond opende cultuurwethouder Gerrit van Woudenberg de expositie ‘Young at Art’ van de gelinieerde stichting Nieuwe Twentse Kunst. Menno Dimitri Ouderkerk van de stichting assisteerde Van Woudenbergh bij de presentatie waarin jonge afgestudeerde Twentse kunstenaars en designers hun vernieuwende werk aan een breed publiek kunnen tonen. Naast de leegstaande panden in de Havenpassage doen zij dat dit weekend tevens op het festivalterrein van MAFF 2013 aan de Hagengracht.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (20 foto's)...

 
26-09-2013  

Rumoer over sport, cultuur en fotografie

 

ALMELO – In het discussieprogramma Rumoer in de bibliotheek ging het donderdagavond vooral over cultuur en sport. In de schijnwerpers de culturele activiteiten van dit weekend middels de Atelier- en Theaterroute en de experimentele digitale kunst van MAFF 2013 op het Amaliaplein en het MAFF-domein aan de Hagengracht.
Bij de sport werd de ambitie van TVT Eurosped belicht. Het Twentse topvollebalteam o.l.v. coach Jan Berendsen, dat haar domicilie heeft in de topsporthal IISPA, dreigde dit seizoen naar de onderste regionen van de eredivisie te worden verbannen door een grote leegloop. Maar met de komst van 3 Amerikaanse speelsters, een spijtoptand en enkele jonge talenten, ziet het er naar uit dat wederom kan worden gestreden om de hoogste plaatsen.
Ook Fotograaf Jos Galgenbeld vertelde over zijn passie voor de fotografie en de Fotoweek in de bibliotheek waaraan hij meewerkte en vele Almeloërs fotografeerde. De vakman voor portretten en familiefotografie ergert zich vaak ‘groen en geel’ aan de slechte kiekjes die mensen op hun facebookpagina zetten en volgens hem wordt ook in de media het vak verwaarloosd door slechte foto’s te publiceren.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (13 foto's)...

 
28-09-2013  

Gemeenteheffingen licht omhoog in 2014

 

ALMELO – Met een citaat uit de songtekst van het liedje ‘We beginnen pas’ van De Dijk ‘Alles komt terecht, we zijn op de goede weg maar we zijn er nog niet’, begon wethouder van financiën Jan van Marle de presentatie van de gemeentebegroting 2014. Een begroting die sluitend is en totaal een overschot toont van 34.000 euro. Het waren op onderdelen vooral de amendementen en moties van de gemeenteraad tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota in juni jl. die Van Marle ‘hoofdbrekens’ bezorgde.
Lees verder…

 
28-09-2013  

MAFF blikt in de toekomst

 

ALMELO – De experimentele kunst van het Media Art Flow Festival 2013 (MAFF) geeft een blik in de toekomst waarbij alles draait om het uitvergroten en opblazen van werkelijkheden. Het thema dit jaar is: Hoe ziet Almelo er uit in 2030?
In de tijdcapsule zoals het tijdelijke verbeeldingspaviljoen aan de Hagengracht genoemd wordt, wordt dat veelal digitaal zichtbaar maar ook fysiek zijn er tal van kunstwerken te bewonderen. Onderdelen van de MAFF-show verplaatsen zich dit weekend ook nog naar het Amaliaplein, het stadhuisplein, de stadsvijver en Het Torentje en na dit culturele weekend met de gelijktijdige Atelier- en Theaterroute ook nog naar diverse andere plekken in de stad.
In Popodium NAXTstage wordt zaterdagavond bovendien een technofeest georganiseerd met DJ Robert Voerknecht en hoofdact DJ Deep uit Parijs.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (56 foto's)...

 
28-09-2013  

Burgemeester ontving nieuwe stadgenoten

 

ALMELO – Met assistentie van vier wethouders en een aantal raadsleden ontving burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld zaterdag in het stadhuis de nieuwe inwoners die het afgelopen jaar in Almelo zijn komen wonen. Na een korte presentatie en een vragenronde werden de nieuwe stadgenoten uitgenodigd voor een stadswandeling waarbij diverse raadsleden tekst en uitleg gaven.

Foto: Coen Mulder

 

 
29-09-2013  

Een stralende dag voor " De dag van de lach "

 

ALMELO - Zo’n 80 mensen verzamelden zich zaterdagmorgen rond half 10 op de parkeerplaats van De Oude Boksschool aan de Jan Steenstraat in Almelo. Op de parkeerplaats stonden /bijzondere en opvallende auto’s klaar om kinderen met een beperking uit de wijk Ossenkoppelerhoek een dagje uit te bezorgen. Uiteraard gingen ook broertjes, zusjes, ouders en verzorgers mee met het reisje naar de
Waarbeek in Hengelo.

Initiatiefnemers Willem Kruithof en Eric Kers hebben deze dag samen met de Werkgroep “De Lach” talloze vrijwilligers deze prima verlopen dag georganiseerd . Met de grote gele bus van Soweco voorop, gevolgd door bijzondere bolides van onder andere de groep Black Widow uit Meppel en anderen en een truck van De Jong op het eind, ging de stoet via Bornebroek en Delden naar de Waarbeek in Hengelo .Daar kreeg iedereen een lunchpakket met dank aan o.a. Emté en Dekamarkt.

Na de stralende dag bij De Waarbeek werd rond half vier, vlak voor het huiswaarts keren, nog een fotoshoot door fotograaf Jan Bril georganiseerd met Waarbeek-mascotte Twekky. Bij aankomst bij De Oude Boksschool aan de Jan Steenstraat stond de snackwagen van Marcel Tijhuis klaar voor het uitdelen van een frietje, frikandel of kroket en ging iedereen nog even op de foto met een door de spelers van Heracles Almelo gesigneerde bal.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (130 foto's)...

 
30-09-2013  

Obadja Letsoin wint Herman Krikhaarprijs 2013

 

ALMELO - De Almelose kunstenaar Obadja Letsoin heeft dit jaar de Herman Krikhaarprijs gewonnen. Hij was zichtbaar blij met de prijs. Naast de jury koos ook het publiek een winnaar voor de Lulofpublieksprijs. Dat werd dit jaar Harm Huttinga. Hij kreeg veruit de meeste stemmen van alle deelnemers.
Beide winnaars kregen uit handen van voorzitter Marius Leijten van de Stichting Atelierroute Almelo een bos bloemen en een cheque ter waarde van € 500,= overhandigd.

De Atelierroute Almelo werd – mede dankzij de aftrap die MAFF vrijdagavond gaf - een groot succes. Ook dit jaar werkten de Atelier- en theaterroute samen met MAFF.
Het hele weekend was het prachtig weer, waardoor honderden mensen vrijdagavond naar het spektakel bij de vijver tegen over Bibliotheek Almelo afkwamen en op zaterdag en zondag de ateliers bezochten. Door heel Almelo kwam men lopende of fietsende bezoekers aan de Atelierroute tegen.

Ook de jaarlijkse Theaterroute, die deel uitmaakt van de Atelierroute, was weer een groot succes. Er waren 16 locaties en met zeer diverse theatervoorstellingen. Vrijwel alle voorstellingen waren uitverkocht. Voorzitter Marius Leijten: “ook dit keer jaar waren er weer bijzondere plekken en mooie geschikte huizen beschikbaar waar we voorstellingen hebben gehouden. Al met al een prachtig weekend vol kunst en theater.
 

 
30-09-2013  

Ontslag en sluiting dreigt voor Parker Hannifin

 

ALMELO/HOOGEZAND/OLDENZAAL – Parker Hannifin, fabrikant van vloeistofslangen voor hydraulische systemen, overweegt haar vestigingen in Almelo en Hoogezand te sluiten. Parker Hannifin kampt met lage afzet in Europa terwijl Azië wel op niveau ligt. In Almelo dreigt daardoor ontslag voor 50 personeelsleden en in Hoogezand voor 100 personeelsleden. In totaal werken voor Parker Hannifin in Nederland 700 mensen over meerdere locaties. De wereldwijde omzet bedraagt 13 miljard US-dollar.
De vestiging in Oldenzaal – inkoop, verkoop, productontwikkeling – wordt naar verwachting niet de dupe. Er is overleg gaande met de OR en de bonden.

<< Parker Hannifin Manufacturing Netherlands Parker Polyflex B.V. aan de Van Maasdijkweg 2 te Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina