Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-09-2013  

SCOOP zet actievoerders De Riet buiten de deur


Hendry Bosch op de zeepkist in Rumoer
 

ALMELO – De actiegroep voor behoudt van activiteiten voor ouderen in Dienstencentrum De Riet is door de welzijnsorganisatie SCOOP buiten de deur gezet. Dat onthulde coördinator Hendry Bosch donderdagavond op de ‘zeepkist’ in het discussieprogramma Rumoer in de bibliotheek. Volgens Bosch heeft de actiegroep een brief ontvangen van SCOOP-directeur Annabell Engles waarin ze alle contacten met de actiegroep verbrak.
De actiegroep bevocht met succes de plannen om de ouderenactiviteiten over diverse wijkcentra te verspreiden en kreeg de gemeenteraad zover om extra geld uit te trekken. Ook verhuurder woningstichting Beter Wonen deed water bij de wijn. Die inzet lijkt nu vergeefs omdat de hoofdhuurders SCOOP en Aveleijn in oktober het dienstencentrum gaan verbouwen waardoor er voor de ouderen geen plek meer is.

Onderwerp van discussie in Rumoer was ook de toekomst van het huidige stadhuis. Het college van B&W wil het stadhuis laten slopen en iets meer dan de de helft van de grond verkopen aan zorginstelling TMZ die er zorgappartementen wil bouwen.
Het verzet tegen de sloop neemt echter toe, mede omdat het het laatste ontwerp is van architect J.J.P. Oud, een der oprichters van de Stijlgroep waartoe ook Le Corbusier behoorde.
Eerder al verkondigden de architecten Buitenweg en Zeillemaker dat er alternatieven zijn en daar voegde zich tijdens het debat de stichting Present aan toe. Woordvoerster Ruth Dam verkondigde dat het ‘jonge monument’ van Oud een ‘bruishuis’ moet worden met op elke verdieping een andere activiteit.

Fotoreportage: Jan Bril

Lees ook: ‘Toch alternatief i.p.v. stadhuis van Oud?

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina