Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-09-2013  

Veiligheidsschoenen voor VMBO leerlingen

 

ALMELO - De Vereniging Vakopleiding Bouwberoepen Almelo (VVBA) heeft samen met de bouwbedrijven uit Almelo en regio alle 3e jaars leerlingen van het VMBO Bouw voorzien van veiligheidsschoenen voor in het praktijklokaal en op de bouw tijdens stages.
De schenking is een van de manieren om jongeren te blijven interesseren voor de bouw en om ervoor zorgen dat de (meer)kosten voor de studie geen aanleiding zijn om een andere leerrichting te kiezen. Dinsdagmiddag was het zover en kwamen alle leerlingen bouw van het Pius X college, het Erasmus en Het Noordik naar de VVBA aan de Veldkampsweg om de veiligheidsschoenen met stalen neuzen in ontvangst te nemen. VVBA-directeur Robert Herman hield de jongeren voor dat dat het belangrijk is dat jongeren voor een bouwopleiding blijven kiezen. ‘Want over een jaar of vier, vijf, zijn de mensen weer hard nodig’, voorspelde hij voor de periode na de bouwcrisis.
Behalve de leerlingen van de Almelose scholengemeenschappen krijgen ook de derde jaar leerlingen van het Twickel in Borne en het Twents Carmel College in Oldenzaal veiligheidsschoenen aangeboden.

De ruim zeventig bouwondernemingen in Almelo en omstreken hebben een eigen opleidingsbedrijf: de Vereniging Vakopleiding Bouwberoepen Almelo (VVBA). De VVBA leidt niet alleen timmerlieden, metselaars en tegelzetters op, ze houdt zich ook bezig met de promotie van bouwonderwijs.

Archief
Terug naar vorige pagina