Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-09-2013  

Installateur Meulenbeld ook privé failliet

 

ALMELO – De rechtbank in Almelo heeft vandaag ondernemer Bert Meulenbeld ook privé failliet verklaard. Eerder al werd de holding en de exploitatiemaatschappijen Meulenbeld-Hofhuis, Van Egdom en Slot failliet verklaard. Zij waren allen werkzaam in de installatiebranche. Door dat faillissement kwamen 70 mensen op straat te staan terwijl 8o personeelsleden mee konden na de overname door de Loohuis Installatiegroep in Saasveld.
Het privé-faillissement werd aangevraagd door curator Mr. J. Stekelenburg die meer zicht wil hebben op de privé-geldstromen van de in Borne wonende ondernemer Bert Meulenbeld. Volgens Stekelenburg zijn er sterke aanwijzingen van fraude voorafgaand aan het zakelijke faillissement. De zakelijke schuld bedraagt 8,8 miljoen euro.
Door het privé-faillissement moet er duidelijkheid komen over de vermogenspositie van ondernemer Meulebeld. Mocht Meulenbeld zich privé hebben verrijkt, kan mogelijk hem de totale schuldenlast in de schoenen worden geschoven. In het privéfaillissement is Mr. J. van der Hel aangesteld als curator.
 

Archief
Terug naar vorige pagina