Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-09-2013  

Obadja Letsoin wint Herman Krikhaarprijs 2013

 

ALMELO - De Almelose kunstenaar Obadja Letsoin heeft dit jaar de Herman Krikhaarprijs gewonnen. Hij was zichtbaar blij met de prijs. Naast de jury koos ook het publiek een winnaar voor de Lulofpublieksprijs. Dat werd dit jaar Harm Huttinga. Hij kreeg veruit de meeste stemmen van alle deelnemers.
Beide winnaars kregen uit handen van voorzitter Marius Leijten van de Stichting Atelierroute Almelo een bos bloemen en een cheque ter waarde van € 500,= overhandigd.

De Atelierroute Almelo werd – mede dankzij de aftrap die MAFF vrijdagavond gaf - een groot succes. Ook dit jaar werkten de Atelier- en theaterroute samen met MAFF.
Het hele weekend was het prachtig weer, waardoor honderden mensen vrijdagavond naar het spektakel bij de vijver tegen over Bibliotheek Almelo afkwamen en op zaterdag en zondag de ateliers bezochten. Door heel Almelo kwam men lopende of fietsende bezoekers aan de Atelierroute tegen.

Ook de jaarlijkse Theaterroute, die deel uitmaakt van de Atelierroute, was weer een groot succes. Er waren 16 locaties en met zeer diverse theatervoorstellingen. Vrijwel alle voorstellingen waren uitverkocht. Voorzitter Marius Leijten: “ook dit keer jaar waren er weer bijzondere plekken en mooie geschikte huizen beschikbaar waar we voorstellingen hebben gehouden. Al met al een prachtig weekend vol kunst en theater.
 

Archief
Terug naar vorige pagina