Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-09-2013  

Concurrentienijd in Almelose supermarktwereld

 

ALMELO – Terwijl Albert Heijn vandaag en nieuwe supermarktoorlog ontketend door 1.000 artikelen in prijs te verlagen, zoekt Plus-markt eigenaar Van Limbeek (Bornsestraat) zijn heil bij de Raad van State om de vestiging van een Jumbo in het voormalige pand van autobedrijf ’t Jan Scholten Team aan de Raveslootsingel tegen te houden.
Of Van Limbeek bij de Raad van State enig succes zal boeken valt te betwijfelen ondanks de onlangs vastgestelde nieuwe detailhandelsvisie. De aanvraag is al van veel eerdere datum en tot nu verkondigde de gemeente dat juridisch niet tegen te kunnen houden. Ook eerdere rechtsgang hielp Van Limbeek niet in zijn verzet omdat het bestemmingsplan dit niet verbiedt. Ook de aanpalende Aldi Supermarkt zit er al jaren en zowel Jumbo als Aldi zien een versterking in elkaars functie pal naast elkaar, dit tot frustratie van Van Limbeek met zijn Plusmarkt aan de Bornsestraat.
Van Limbeek lanceerde zelf al eens het idee om Aldi juist te verplaatsen naar de Bornsestraat vlak naast zijn super, die ook in een voormalig garage is gehuisvest.
Destijds maakten omwonenden van de Plusmarkt ook veel bezwaar waardoor uiteindelijk de bevoorrading niet via de achterkant via de Reggestraat en/of Dinkelstraat mocht plaatsvinden maar alleen via de voorkant. Het plan van Van Limbeek om de Aldi naar zich toe te halen, leed al vroeg schipbreuk omdat daarvoor belendende percelen moeten worden aangekocht en ook het installatiebedrijf van Kooten zou moeten wijken.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina