Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-07-2012  

Op ontdekkingsreis in Expeditie Indië

 

ALMELO – Heel Almelo kon zaterdag op expeditie door de restanten van het Indiëcomplex van TenCate aan de Sluiskade waar een tiental kunstenaars hun werken lieten zien in deze bijzondere beleveniswereld waar vroeger de weefgetouwen aan de lopende band hun weefsels op de rol produceerden.
Het complex dat door de Rijssense bouwer Ter Steege moet worden omgeturnd tot Almelo’s nieuwste woningbouwlocatie in het centrum van de stad. Zeg maar inbreien in de omgeving met behoudt van een aantal gebouwen zoals o.a. de beoogde kunsthal.
De recessie zorgde voor vertraging maar kunstenaars als Martina Kelder - interieur architect, ontwerpster, Mirjam de Noord - grafisch ontwerpster, Ayla Fraatz - interieur architect, ontwerpster, John Reinders - beeldend kunstenaar, Joost van Baars – fotograaf, Randy van Lingen - beeldend kunstenaar (surrea design), Roelie van Lingen - muziek management (vanlingenmusic), Iwan Veneman - beeldend kunstenaar, Mirella Wichers Schreur - ontwerpster plus size mode (stylicious, Jordy Wichers Schreur - glas in lood kunstenaar (hajom) en Linda Biemans - beeldhouwer in marmer en brons lieten in hun tijdelijke onderkomens zien wat er zoal in hun breinen is ontsproten.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (28 foto's)...

 
01-07-2012  

Pleinfeest Westeres onderstreept saamhorigheid

 

ALMELO – Wijkcentrum ’t Dok is een van de wijkcentra in de stad waar de saamhorigheid bijzonder groot is. Tal van activiteiten worden er ontwikkeld in de oudste wijk van Almelo. Denk daarbij aan computerlessen, zumba, naailessen, koersbal, koffieochtend, kaartavonden en jeugdactiviteiten. Dat doet men uit eigen initiatief en in eigen beheer en men zorgt er ook voor dat ’t Dok prima wordt onderhouden. Dat nu staat onder druk omdat de gemeente het beheer van het gebouw in eigen hand wil hebben om de horeca-exploitatie te kunnen verpachten. Daardoor wordt een teloorgang van de saamhorigheid gevreesd. Dat men desondanks een pleinfeest voor de buurt opzette, onderstreept nog maar eens dat men in de Westeres niet zomaar de oortjes laat hangen. Dat deed men ook niet toen grootse sloopplannen werden gepresenteerd. Ruim 100 jaar Westeres maakt de buurt in de Noordelijke binnenstad uniek en dat moet volgens zeer velen zo blijven en moet volgens die velen ook doordringen in het op steenworp afstand gelegen gemeentehuis.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 38 foto’s)

Fotoreportage (12 foto's)...

 
01-07-2012  

Genieten van BBA live in het Beeklustpark

 

ALMELO – De Big Band Almelo (BBA) bestaande uit 16 muzikanten waaronder de ritmesecties en 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons gaf vanmiddag een vrij concert in het Beeklustpark. Het begon allemaal als Big Band van de Muziekschool Almelo in de jaren ’70 maar anno nu heeft men naam gemaakt en werd BBA in mei 2010 tijdens het nationaal Big Band Concours in Hoofddorp zelfs tweede. Al jaren speelt BBA dan ook met gastsolisten in ondermeer Theater Hof 88 en bestaat het reportoire uit arrangementen van coryfeeën als Bill Holman, Nelson Riddle en Sammy Nestico. Al met al dus reden genoeg voor een middagje Beeklustpark waar volop werd genoten.

Fotoreportage: Jan Bril 

Fotoreportage (16 foto's)...

 
01-07-2012  

Opening Diaspora 5 in Kunsthal Hof 88

 

ALMELO – In Kunsthal Hof 88 werd vanmiddag de expositie Diaspora 5 geopend door cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh. De expositie die duurt van 1 juli t/m 5 augustus toont werken van Varuzh Karapetian (Riga), Ralf Heynen (Nijmegen) en Petros Margosyan (Almelo).
Aan de opening van de expositie werkte mee het Overijssels-Russisch vrouwenkoor ‘Radujsja’. De stichting van Haiks is de organisator van de expositie.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (15 foto's)...

 
01-07-2012  

Uit je dak op de Woonboulevard

 

ALMELO – Het kon zaterdagavond onder de klanken van DJ’s als ‘Bingo Players’, Quintino en Gregor Salto. Viva ‘Taste of Cuba’ was het thema van het tweede grote Dance Event aan de Woonboulevard en zo’n 2000 betalende bezoekers van heinde en verre kwamen er op af tot tevredenheid van de organisatoren. Voor een avondje uit in de scene van House, Electro en Latin mochten dus deze keer de ‘beats’ wat verder doorklinken in de omliggende wijken. Vreemd dat dit volgens de plannen niet mag in een nieuw voetbalstadion.
 

 
02-07-2012  

Diefstal tuingereedschap moestuin Voedselbank

 

ALMELO – De Voedselbank is ernstig gedupeerd door een diefstal van al het tuingereedschap uit de moestuin aan de Zwaluwenstraat. Naast het tuingereedschap met een waarde van zo’n 1.000 euro werd ook een tuinset gestolen en zelfs de koffiepads en de suiker.
In de moestuin wordt door vrijwilligers groente gekweekt om de voedselpakketten, die worden uitgereikt aan mensen in nood, te completeren.
Door de diefstal is de Voedselbank ernstig gedupeerd. Tips die tot opheldering van de diefstal kunnen leiden worden dan ook gaarne tegemoet gezien.
U kunt de Voedselbank ook helpen door een gift op bankrekeningnummer 14.89.76.697 t.n.v. Stichting Voedselbank Almelo, want men wil het nog niet opgeven om ook de stadgenoten in financiële nood van gezonde groente te voorzien.

Lees ook: 'Moestuin Voedselbank officieel geopend'

< De Voedselbank moet door de diefstal helaas weer nieuw tuingereedschap aanschaffen, want stoppen met het moestuinproject voor minima wil men niet. Wilt u de Voedselbank als vrijwilliger helpen? Meldt u zich dan hier.
 

 
02-07-2012  

CSG Noordik sluit overeenkomst met Landstede

 

ALMELO – In navolging van de overeenkomst tussen CSG Noordik en de opleiding Sport en Bewegen van ROC Twente te Enschede kunnen de toppers van de opleiding SDV (Sport, Dienstverlening en Veiligheid) van CSG Het Noordik aan de Catharina van Renneslaan straks ook kiezen voor een vervolgopleiding aan het ROC Landstede te Zwolle.
De voorwaarden voor de doorstartstudie zijn streng. De ‘toppers’ van CSG Noordik moeten volgens de beoordeling van hun docenten goed presteren en zeer gemotiveerd zijn om de ‘sterrenstatus’ te bereiken. Bij CSG Noordik krijgt men al te maken met o.a. de vakken sportoriëntatie en organisatie- en sportmanagement als basis voor een vervolgstudie op MBO-niveau.

< Zij die uiteindelijk kiezen voor ROC Landstede in Zwolle mogen als toegift gratis een competitiewedstrijd van de sporttoppers Landstede Basketbal of Landstede Volleybal bijwonen.

Tja, wat kost dagelijks nu minder reistijd, Enschede of Zwolle? En waar geeft men de beste opleiding? (Red.)

 
03-07-2012  

Topturnster Wyomi Masela rondemiss i.p.v. O.S.

 

ALMELO - Topturnster Wyomi Masela van BosanTON Almelo gaat niet naar de Olympische Spelen zo heeft de rechtbank in Zutphen gisteren uitgesproken. Zij was al door de KNGU aangewezen maar werd door haar concurrente Céline van Gerner via een geding gedwongen tot een nieuwe onderlinge competitie. Door een blessure kon Masela echter niet aan de laatste wedstrijd deelnemen en werd van Gerner afgevaardigd.
Door haar noodgedwongen thuisblijven heeft Wyomi Masela echter tijd voor andere bezigheden dan alleen turnen. Op vrijdag 31 augustus a.s. fungeert zij als Rondemiss van de Profronde Almelo. Een leuke onderbreking van haar straffe trainingsschema, de wedstrijden en andere turnverplichtingen. Ze grijpt die functie voor één dag ook aan om aandacht te geven aan een goed doel waarvan ze ambassadeur is: Goede Doelen Bedels.

Organisaties van wielerwedstrijden strikken altijd prachtige jonge vrouwen voor de rol van Rondemiss. De Profronde Almelo daarentegen geeft de voorkeur aan een gastvrouw die schoonheid combineert met méér. Topprestaties op sportgebied is de ideale combi, en juist dat doet Wyomi Masela. Dat ze bijkans dagelijks traint in de IISPA maar sinds kort ook nog in Almelo woont, is dat een extra pluspunt.
Wyomi Masela is inmiddels achttien jaar, turnt al jarenlang op topniveau en studeert marketing en communicatie aan de Johan Cruyff academie in Enschede. Haar vrije tijd wordt opgeslorpt door het turnen; ze traint alleen al dertig uur in de week. Haar prestaties leverden haar een nominatie op voor de Olympische Spelen, maar de KNGU kwam voor het eerst in de historie na tussenkomst van de rechter daarop terug. Masela reageerde met een bewonderenswaardige kalmte op die enorme tegenslag en blijft keihard trainen, omdat ze eerste reserve is voor een startbewijs.

Een dagje Rondemiss zijn vond ze hartstikke leuk, temeer niet iedereen voor die functie wordt benaderd. ´Voor mij is het ook wel ´vet´ om al die wielrenners te leren kennen en met ze te praten´, aldus Masela. Daarnaast had ze nog een motief. Rondemiss zijn voor de wielerronde brengt haar in de positie om Goede Doelen Bedels subtiel onder de aandacht te brengen van de gasten en tienduizenden toeschouwers.

Goede Doelen Bedels is een Almelose organisatie die speciaal voor goede doelen bedeltjes laat ontwerpen en maken. Ieder doel heeft een eigen bedeltje, en de opbrengst gaat dan ook naar het goede doel. De bedeltjes passen onder meer op de razend populaire Pandora armbanden. Wyomi draagt uiteraard de armbanden als rondemiss, maar regelde ook dat de Goede Doelen Bedels auto in de reclame karavaan mee mag toeren. Ze zet zich graag in voor de organisatie en is blij met de aandacht die de Profronde oplevert. ´Als kind deed ik in school al mee aan acties voor het WNF, ik vond dat leuk. We maakten tekeningen en kleurplaten en met gym deden we kunstjes…het is me altijd bijgebleven. Het spreek me sowieso aan om iets voor een goed doel te doen. Als ik straks sponsors vind die mij helpen, dan help ik ook mijn beurt ook weer iemand anders. En het is fijn om mijn bekendheid te gebruiken voor een ander.´

 
03-07-2012  

Bouw winkelcentrum Soeteman twijfelachtig?

 

ALMELO – Juridisch adviesbureau JEEJAR noemt de bouw van het nieuw beoogde winkelcentrum aan de Soeteman in de wijk Windmolenbroek uiterst twijfelachtig. JEEJAR voorspelt zelfs dat de projectontwikkelaars de einddatum 31 december 2012 in stilte voorbij laten gaan.
JEEJAR baseert dat op het plan van het college van B&W om de marktconforme koopprijs van de grond weer aan de ontwikkelaars terug te geven om de bouw überhaupt mogelijk te maken. De ontwikkelaars hebben zelf ook reeds aangegeven dat het plan niet haalbaar is als de gemeente Almelo niet bijdraagt.
Zo’n bijdrage acht JEEJAR in strijdt met Europese wetgeving betreffende oneerlijke mededinging en feitelijk door de gemeente moet worden gemeld bij de Europese commissie in Brussel.
JEEJAR wijst er in deze ook op dat er feitelijk al een akkoord was om het huidige winkelcentrum aan de Gors te renoveren en te moderniseren. JEEJAR acht het zeer waarschijnlijk dat de eigenaren van het winkelcentrum aan de Gors in bezwaar zullen gaan tegen een bestemmingsplanwijziging aan de Soeteman vanwege zeer zwaar wegende benadeling. JEEJAR acht het dan ook verstandiger dat de gemeente op haar schreden terug keert en het plan de Gors weer oppakt met de belanghebbenden.

Lees ook:
'Verzet tegen plan de Soeteman'
'Stelt klankbordgroep Windmolenbroek iets voor'
'De teloorgang van een winkelcentrum'

 
04-07-2012  

Rectorsvilla mag gesloopt worden

 

ALMELO – Als het aan het college van B&W ligt, mag het laatste restant van het klooster 'De Goede Herder' aan de Vriezenveenseweg gesloopt worden. De gemeenteraad zette eind januari op initiatief van de Youngsters van de VVD een rem op de ontwikkeling wegens de vele bezwaren uit de bevolking, maar het college geeft de voorkeur aan verkoop en sloop aan Tactus om op die locatie een nieuw opvangcentrum voor 16 drugsverslaafden te bouwen. Het college van B&W acht dat van een groter belang dan het voormalige Rectorshuis als gemeentelijk monument te verklaren. De PvdA had toen al geen bezwaar tegen sloop.
Het college doet ook niets met de kritiek op het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied en wil september a.s. het definitieve besluit door de gemeenteraad loodsen.

Lees ook: ‘Rem op sloop Rectorsvilla’ 

 
04-07-2012  

Gemeente koopt grond JAVApark


De buitenkant moet nog in de loop van dit jaar worden voorzien van een rode beplating naar ontwerp van de Eindhovense architect Stefan de Bever.
 

ALMELO – De parking op het voormalige emplacement bij het station Almelo CS staat er al weer enkele maanden, maar de grond was nog steeds eigendom van Prorail. Na lange onderhandelingen heeft de gemeente nu de licht vervuilde ondergrond gekocht voor 635.000 euro en moet ook de nieuwe omheining betalen.
Als de tijdelijke parking op termijn weg moet, komen daar aan bodemsaneringskosten nog eens 20.000 euro bij, maar het college van B&W hoopt dat te kunnen terug te verdienen door een waardestijging van de grond op termijn.

Lees ook: ‘Gratis parkeren in JAVApark

 
04-07-2012  

Veiligheidsconvenant gemeente en onderwijs

 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft een overeenkomst gesloten met onderwijsinstellingen waarin afspraken staan hoe de veiligheid op schoollocaties kan worden bevorderd. Partners zijn verder Politie Twente, het Openbaar Ministerie en Bureau Halt.
Met de gemaakte afspraken moet overlast, vandalisme en ‘crimineel’ gedrag worden ingedamd, om een beter sociaal klimaat rond de onderwijsinstellingen te bevorderen. Ook zijn er sanctieafspraken gemaakt waarin omschreven is hoe er met overtreders wordt omgegaan en wat de verantwoordelijken van de partners zijn. Het convenant wordt jaarlijks geëvalueerd.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (6 foto's)...

 
04-07-2012  

Diamanten fietsklem niet Almelo maar Apeldoorn

 

ALMELO – Ruimte voor de fiets houdt in dat Prorail in totaal 500.000 fietsklemmen moet plaatsen rond de stations van NS. Inmiddels staat het tellertje op 300.000 en dat liep Almelo maar net mis omdat het project rond Almelo CS nog gaande is.
De diamanten fietsklem kwam daarom Apeldoorn toe, eveneens een stad met grote ambities en helaas ook heel veel schuld. Nog meer dan de 54 miljoen euro die Almelo moet wegpoetsen volgens de jaarcijfers 2011.

< In Almelo wordt nog volop gewerkt aan meer fietsstallingen

 
04-07-2012  

AOC Oost organiseerde Groene Markt voor ALS

 

ALMELO – Leerlingen van klas 2 van AOC Oost / Het Groene Lyceum organiseerden dinsdag een ‘Groene Markt’ waarvan de baten deels bestemd waren voor de stichting Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS), de stichting die de strijd tegen deze dodelijke zenuw-/spierziekte ondersteunt. Een ziekte ook die onze eigen fotograaf ‘Paparazzo’ Freek getroffen heeft.
Maar de markt hield meer in. De leerlingen moesten zelf alles regelen, van kraam tot inhoud, van PR tot financiën, kortom een allesomvattend project waarbij taakomschrijving en taakverdeling extra factoren waren om tot een succesvolle markt te komen.
De leerlingen werden beoordeeld op kraampresentatie, inhoud van de kraam, kennis van de producten en klantvriendelijkheid. Naast leerlingen en medewerkers van school bezochten ook vrienden en bekenden, omwonenden en andere bealngstellenden deze markt op het Groene Lyceum in Almelo. Er werd volop verkocht zodat klas 2 van AOC Oost terug kan kijken op een geslaagde markt en de stichting ALS een bijdrage tegemoet kan zien.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (16 foto's)...

 
05-07-2012  

Braderiefeest op het Sluitersveld

 

ALMELO – Duizenden bezoekers trok de Braderie op het Sluitersveld. In drommen trok men langs ruim 120 kramen, keek en luisterde men naar optredende artiesten, werd er gedanst en werd op het Eskerplein vooral de ‘vraatzucht’ in kippenpootjes aangemoedigd. Voor de winnaars waren er aardige prijsjes.
Vooral de mooie weersomstandigheden maakten er een gezellig uitje van. De organiserende gezamenlijke winkeliers kijken dus terug naar een eerste geslaagde braderieavond en hopen dat vrijdagavond pluvius ook aan het Sluitersveld voorbij gaat.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (64 foto's)...

 
05-07-2012  

Slachtoffer burenruzie overleden

  ALMELO – De 64-jarige man die zaterdag 23 juli bij een ontstane burenruzie ten val kwam, is gisteren in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De ruzie ontstond tussen de 36-jarige zoon van de overleden man en de achterbuurvrouw Beide percelen aan de Violierststraat en Anjelierstraat grenzen aan elkaar aan de achterzijde.
Uit de woordenwisseling ontstond enig duw en trekwerk waarna de 61-jarige echtgenoot van de achterbuurvrouw en de 23-jarige zoon zich in de strijd mengden. Ook de 64-jarige vader van de 36-jarige man mengde zich daarop in de strijd waarbij hij ernstig ten val kwam en naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. Het meningsverschil begon omdat de 59-jarige achterbuurvrouw zich telkens begluurd voelde door de 36-jarige bewoner van de Violierstraat. Deze reageerde met; 'Ik kijk waar ik zelf wil´, waarna het uit de hand liep.
De 61-jarige vader en zijn 23-jarige zoon zijn toen evenals de 36-jarige man aangehouden en opgesloten voor nader onderzoek. Gelet op de toestand van zijn vader werd de laatste na enkele dagen vrijgelaten, maar Politie Twente is nog volop bezig de gebeurtenis in kaart te brengen en doet nog steeds een oproep aan specifieke getuigen zich te melden.
Lees verder...

 
05-07-2012  

21-jarige dode bij ongeval N36

 

ALMELO – Op de N36 langs het Bedrijvenpark Twente is vanmiddag om 14.30 uur een 21-jarige automobilist uit Almelo overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een ongeval waarbij 3 auto’s betrokken raakten.
Vermoedelijk is de jonge automobilist in een slib geraakt waarna hij op de andere weghelft een tegemoetkomende auto ramde. Deze werd vervolgens weer aangereden aan de achterzijde. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van Politie Twente heeft het ongeval in onderzoek.

< Foto: klik 112twenterand.com
voor meer foto's van Kevin Sand
 

 
06-07-2012  

Beter Wonen bouwt alleen tot huursubsidiegrens

 

ALMELO – De Almelose woningstichting Beter Wonen heeft min of meer afscheid genomen van de ontwikkeling van luxe dure projecten en concentreert zich op de sociale woningbouw. Dat gaf directeur Peter van Hout woensdagavond te kennen tijdens het politiek café van ALA/AOV in restaurant The Corner aan de Windmolenbroeksweg. Zo betreurde hij het dat coprporaties en dus ook Beter Wonen flink moet meebetalen aan het Vestia-debacle, waardoor dat geld niet in Almelo geïnvesteerd kan worden.

Van Hout hoopt dat in september de bouwhekken geplaatst kunnen worden aan de Bavinkstraat voor de start van een appartementengebouw met 20 appartementen en op de begane grond de uitbreiding voor Ter Horst Mode. De appartementen worden in tegenstelling tot het eerdere plan toegankelijk voor huurders met recht op huursubsidie.

Hetzelfde voorziet van Hout met vervangende woonruimte voor de appartementen van de Kloosterhofflat die moeten wijken voor de herontwikkeling van de binnenstad. De gemeente kocht een deel van de Kloosterhofflat, maar kan vanwege de financiële situatie de koopsom niet betalen. Nu betaald de gemeente maandelijks een schadevergoeding voor de geleden schade van Beter Wonen. Directeur van Hout hoopt aan dat probleem een einde te maken door samen met Urban Interest het voormalige V&D-complex te her-ontwikkelen waarbij Beter Wonen 25 appartementen aan het Waagplein voor zijn rekening neemt als vervangende woonruimte voor het te slopen deel van de Kloosterhofflat. Urban Interest kan dan verder met het te slopen Scheer & Foppe en het te slopen deel van de Kloosterhofflat.
Die oplossing komt in beeld door de ideeën van gepensioneerd projectontwikkelaar Jan Voskamp die de binnenstad niet megalomaan maar sfeer-verhogend wil vernieuwen. Ook wil Voskamp de pleinen niet verkleinen maar verbinden door het huidige pand McDonalds te slopen en vooral het gevelaanzicht rond Marktplein en Waagplein te verbeteren.
Urban Interest is verder in overleg met Voskamp om zijn ideeën verder te integreren in het binnenstadplan. Voskamp vindt het daarom jammer dat de gemeente al de schop heeft gezet in het Waagplein en betreurt het dat de platanen zijn gesneuveld. Een overbodige actie in zijn visie voor het Waagplein.
MKB-bestuurder Makkinga gaf te kennen dat het dalende aantal middenstanders nog zal zakken tot 75 procent van wat 10 jaar geleden aanwezig was. Een landelijke tendens zodat meer vierkante meters winkelruimte feitelijk onzinnig is. Hij vindt een te herzien parkeerbeleid veel meer van nut voor de binnenstad. Het instellen van blauwe zones met 2 uur gratis parkeerduur en langparkeerders naar de P-garages acht hij van veel groter belang om de 'koopvlucht' uit het centrum verder te voorkomen.

 
07-07-2012  

Genieten van Moke, CCC Inc en meer bij HobNob

 

ALMELO - De organisatie van het HobNob Festival 2012 kan terugkijken op een geslaagd festival. Duizenden toeschouwers trokken zaterdag naar het Schelfhorstpark om te genieten van topentertainmant en het fraaie weer. Artiesten en bands als Stefany June, Goeiemiddag, Moke, CCC Inc en The Animals & Friends trokken wellicht de meeste bezoekers maar ook de rest van de line up mocht er wezen.
Onze fotografen Nick Zweers en Coen Mulder namen een kijkje.
(Klik hiervoor alle 208 foto's van Coen)
(Klik hier voor alle 155 foto's van Nick)

< De ska band GoeieMiddag! - Foto: Nick Zweers

Fotoreportage (61 foto's)...

 
09-07-2012  

Eendracht zomeravondconcert in De Colckhof

 

ALMELO – In DAC De Colckhof (Schelfhorst) gaf muziekvereniging De Eendracht maandagavond een gezellig zomeravondconcert voor bewoners, medewerkers en belangstellenden. Het groot-orkest en het jeugdorkest van De Eendracht lieten swingende klanken door de zaal van De Colckhof schallen tot vreugde van de bewoners die verheugd van het concert genoten.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (38 foto's)...

 
09-07-2012  

Nieuwe autospuit voor brandweer Almelo Noord


Uiteraard werd er op de nieuwe autospuit geproost!
 

ALMELO – Maandagavond werd bij Brandweer Almelo een nieuwe autospuit afgeleverd. De Mercedes met een Ziegler brandweertechniekopbouw (Winschoten) heeft 2000 liter water aan boord en is voorzien van de modernste digitale technieken.
Het voertuig is bestemd voor de brandweerpost Noord aan de Vriezenveenseweg. Gemeentesecretaris De Haan kreeg de eer het voertuig voor te rijden en het alarmsignaal te laten ‘kraaien’.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld nam de sleutel in ontvangst en overhandigde deze aan kazernecoördinator van de post Noord, Guido Tijhof.
De burgemeester gaf de manschappen nog mee dat het het laatste brandweervoertuig is dat door de gemeente direct wordt aangeschaft. Per 1 januari 2013 gaat de gemeentelijke Brandweer Almelo namelijk op in Brandweer Twente. Dat samengaan moet leiden tot een efficiënter brandweerbeleid en verhoogde veiligheid in de Regio Twente.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-07-2012  

Inzet Fietsambulance en politie in uitgaansgebied

 

ALMELO - Ambulance Oost beschikt sinds kort over fietsambulances. Dat zijn verplegers die op een fiets hulp bieden. De zogenoemde ‘Ambu-bikers’ kunnen naar verwachting zich makkelijker een weg banen door een menigte bij evenementen of uitgaanspubliek, dan een gewone ambulance.

Dinsdagavond werd dan ook geoefend bij het café met de toepasselijke naam ‘Brandpunt’ aan de Kerkstraat in Almelo. Natuurlijk moest ook ‘Hermandad’ assistentie verlenen om al te lastige omstanders in de boeien te slaan, voordat de ‘Ambu-bikers’ hun werk konden doen. De politie werd daarbij geassisteerd door de toezichthouders uit de Almelose horeca. Om bij calamiteiten op elkaar afgestemd te zijn, kregen zij maandag al een theoretische trainingssessie in het centrale oefencentrum van Politie Twente in Borne.

De 'Ambu-bikers' hebben op hun bike de meest elementaire hulpmiddelen bij zich, zodat ze snel eerste hulp kunnen verlenen in afwachting van de vakbroeders met de gemotoriseerde vierwieler.

De test verliep dan ook boven verwachting en Ambulance Oost wil de ‘Ambu-bikers’ dan ook inzetten op evenementen en drukke uitgaansavonden.

Vrijdag 31 augustus zou dat dus al kunnen tijdens de jaarlijkse Profronde. Alleen hoeven de ‘Ambu-bikers’ het qua snelheid dan niet op te nemen tegen de toppers uit de Giro, de Tour de France en de Olympische Spelen, want dat is onbegonnen werk.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (29 foto's)...

 
12-07-2012  

Sociale agenda moet welzijn burgers opkrikken

 

ALMELO – In de oude hallen van TenCate op het Indiëcomplex vond vanmiddag een conferentie plaats over de toekomstige sociale agenda van de gemeente Almelo. Woningbouwcorporaties, onderwijs, ondernemers, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, welzijnswerkers en ambtenaren gingen in praatsessies met elkaar in gesprek om voorstellen te lanceren voor de Almelose sociale agenda. De term ‘het verschil maken’ wordt in de politiek veel gebruikt, maar hier ging het er om hoe de kansen van minder bedeelden in de maatschappij kunnen worden opgekrikt. De suggesties uit de verschillende praatrondes werden op het eind geïnventariseerd en moeten uiteindelijk in beleid worden gevat en tot optimale samenwerking met werkgevers en organisaties leiden, waardoor echt het verschil kan worden gemaakt.

Fotoreportage: Coen Mulder


Uitleg over de sociale agenda
Programma werkconferentie sociale agenda (pdf)
Almelo zet Sociale Agenda 2020 om in acties

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-07-2012  

Street Kings Art Festival

 

ALMELO - Graffiti Art, muziek en dans, mozaïeken en kunstschilderen vormden de hoofdmoot van de activiteiten op de beoogde bouwplaats van een nieuw stadhuis als dat nog door mocht gaan. Niet iedereen nam de moeite om te gaan kijken, maar als graffiti op deze wijze wordt toegepast zijn er nog wel een aantal plekjes in de stad om op te fleuren.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (58 foto's)...

 
14-07-2012  

G-Voetbal op nieuw 'grass' in Polmanstadion

 

Tekst volgt...

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (46 foto's)...

 
14-07-2012  

Voetballen voor 'Fun Ie Fit' van De Klub

 

ALMELO – De wedstrijd waarin Heracles Almelo zich voorstelt aan het Almelose publiek vindt inmiddels al weer drie jaar plaats op de plek waar het allemaal ooit begon aan de Bornsestraat. Het decor, de oude houten Engelse tribune die het hoofdveld van AVC Heracles siert en inmiddels tot Rijksmonument is verheven.
Onder het motto ‘Een Almeloos feestje’ namen de profs het op tegen een selectie van Almelose amateurs van alle voetbalverenigingen in Almelo. Dik 2000 toeschouwer omzoomden het veld en namen de wolkbreuk op de koop toe.
Dankzij de toeschouwers en de sponsoren kon er ook nog 4000 euro geschonken worden aan de stichting De Klub die inmiddels is gestart met het realiseren van het interactieve sportcentrum ‘Fun Ie Fit’ in de voormalige gymzaal aan de Berlagelaan.
Qua spel was het voor de Heraclieden eigenlijk geen oefenwedstrijd, want het werd een ‘walk over’ van 14-0

Fotoreportage: Coen Mulder

Klik hier voor alle 194 foto's van Coen

Fotoreportage (27 foto's)...

 
17-07-2012  

Eiveko Bornerbroek wordt Erve Schothorst

  BORNERBROEK - Exclusief en landelijk wonen dat kan binnenkort op het voormalige terrein van Eiveko in Bornerbroek. Holtkamp Bouw is onlangs gestart met de verkoop van de eerste kavels voor Erve Schothorst. De ontwikkelaar heeft bij de ontwikkeling van Erve Schothorst vooral gedacht vanuit de gedachte van toekomstige bewoners. Daarbij was het uitgangspunt ‘Welke leefomstandigheden wenst een toekomstige bewoner van Erve Schothorst en kunnen wij dat realiseren’.
Die gedachte maakt dat Erve Schothorst een uniek project is in Twente. Er is gekozen voor ruime kavels waarop de woningen niet allemaal op één rooilijn staan maar verspringen. Dat bevorderd de privacy op Erve Schothorst, dat gelegen is aan de rand van het dorp tegen de natuur. Elke woning heeft uitzicht op weilanden en deels zelfs op ‘De Doorbraak’, het nieuwe natuurgebied waardoor de afwatering van Twente over een lengte van 13 km deels vorm krijgt met ruimte voor de dieren in het wild of zicht op het bos de Keeriet. Wonen op Erve Schothorst betekent dus genieten van de verschillende jaargetijden.
Lees verder...


Afbeelding indeling kavels en bouwtypes

 
17-07-2012  

ROC klust voor de Stadsboerderij

 

ALMELO – Vrijdag jl. hebben bouwleerlingen van het ROC van Twente – locatie De Sumpel – de handen uit de mouwen gestoken bij de Stadsboerderij Beeklust. Een van de schuilhutten werd compleet onder handen genomen en er werd volop vakkundig gesloopt, getimmerd, gezaagd en geschilderd om het dierenonderkomen weer in orde te krijgen.
Volgend jaar wordt de tweede schuilhut onder handen genomen zo is nu al besloten. De leerlingen Bouw van het ROC willen daarmee hun maatschappelijke betrokkenheid laten blijken voor de Twentse Zorgcentra waar de Stadsboerderij een van de onderdelen is.
De Stadsboerderij ligt aan de Ledeboerslaan pal tegenover het Beeklustpark dat deze week voor het eerst is onderscheiden met de Britse Green Flag Award. Na het Schelfhorstpark en het Goossenmaat spark het derde park in Almelo dat werd onderscheiden volgens de normen van The Civic Trust.

 
17-07-2012  

Politie pakt fietsendief, eigenaren gezocht


Van de fietsen die in het gangpad waren gezet (zie foto) en het gereedschap bestaat het vermoeden dat deze ook van diefstal afkomstig zijn. De politie verzoekt eigenaren zich te melden en\of alsnog aangifte te doen van diefstal.
 

ALMELO – In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 48-jarige man uit Almelo aangehouden die verdacht wordt van diefstal en/of heling van één of meerdere fietsen. Omstreeks 01.00 uur kwam bij de politie een tip binnen dat iemand een aantal gestolen fietsen
in een gangpad aan de Rietstraat zette. Agenten namen poolshoogte en zagen op de aangewezen plek drie fietsen staan. Een buurtbewoner meldde dat degene die de fietsen had neergezet eerder op de avond op een feestje in de buurt was geweest.
Bij onderzoek in de omgeving troffen de politieagenten de man aan. Hij wilde net wegrijden op een fiets met achterop een doos met gereedschap. Deze fiets was dezelfde nacht weggenomen uit een schuur aan de Beekstraat. De man werd aangehouden voor diefstal en/of heling. Onderweg naar het politiebureau werd de man recalcitrant, hij beledigde en bespuugde de agenten, daarop werd hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De man is een bekende veelpleger.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-07-2012  

Krap 1000 deelnemers bij stille tocht Aziz Kara

 

ALMELO – Bij de stille tocht ter nagedachtenis van de na een burenruzie overleden Aziz Kara (64) liepen zo’n 1000 mensen mee en dat was veel minder dan de organisatoren Ibrahim Mercanoglu en Volkan Kaya hadden verwacht.
Burgemeester Jon Hermans riep de aanwezigen op tot dialoog maar liep niet mee in de tocht die voorop werd gegaan door de echtgenote en kinderen van Aziz die overleed aan de gevolgen van een val bij de ruzie.
Voor het huis van de familie Aziz werden bloemen gelegd.

Fotoreportage: Jan
Bril

Klik hier voor een video van Erik Schaddelee

Fotoreportage (37 foto's)...

 
18-07-2012  

Almelose brandweer ‘sjo(u)wt´ in Nijmegen

 

ALMELO/NIJMEGEN - 12 leden van Brandweer Almelo nemen deel aan de 96e Nijmeegse Vierdaagse. Maandagmorgen rond 10.00 uur vertrokken de wandelaars, onder toeziend oog van familie en collega's, samen met de verzorgers naar Oosterhout (gem. Overbetuwe). Nadat we vriendelijk werden onthaald in het dorpshuis en de slaapplekken waren ingericht zijn een aantal wandelaars naar Nijmegen gegaan om de inschrijving af te ronden en de verzorgers zijn naar Grave gegaan om zich daar te melden bij de collega's van Rotterdam. De personeelsvereniging van brandweer Rotterdam loopt dit jaar de 66e vierdaagse en de Almelose brandweerlieden kunnen aansluiten in het verzorgingssysteem van de Rotterdamse collega's. Aan het einde van de middag was er in de kazerne van brandweer Nijmegen een feestelijk onthaal voor alle wandelaars en verzorgers van de deelnemende brandweer korpsen.
Volg de ‘dapperen’ via Twitter: @BRWAlmeloActief.

< Kijk hier naar meer foto’s van Patrick Weegink

 
18-07-2012  

Talamini geeft gratis ijsjes in speeltuin Nieuwland

 

ALMELO – De onrustbarende berichten dat speeltuin Het Nieuwland aan de Steffensweg wellicht als laatste speeltuin in Almelo het loodje dreigt te leggen, is voor Piet Talamini aanleiding om zondagmiddag iets speciaals te doen.
Talamini maakt zich boos dat er zoveel verloren is gegaan voor kinderen in Almelo en wil de vrijwilligers van het Nieuwland een hart onder de riem steken door zondagmiddag met de Italiaanse ijscokar op bezoek te komen om alle kinderen die dan aanwezig te zijn te trakteren op een echt Italiaans ijsje.
Dat wordt dus smullen aan de Steffensweg!

Zondag a.s. is trouwens ook 21e jaarlijkse feestdag in speeltuin Het Nieuwland met tal van activiteiten voor jong en oud , en gast optredens van diverse zangers. Bovendien kan men een kraam huren voor de Rommelmarkt. De feestdag begint om 11.00 uur en het bestuur kan uw steun best gebruiken, komt dus allen! 

 
18-07-2012  

Voorzitterswissel op komst bij Profronde Almelo


De gaande en komende man bij de voorzitterswissel
 

ALMELO – Na 10 jaar voorzitterschap door Egbert Willems, geeft deze de voorzittershamer van het bestuur van de Profronde Almelo na de ronde op 31 augustus a.s. over aan Reinier van Broekhoven. Voor Egbert Willems betekent dat niet dat hij het rustiger aan kan doen, want naast zijn notariaat is hij ook nog actief in velerlei andere organisaties waaronder het voorzitterschap van de stichting Almelo Promotie, het orgaan dat de subsidiegelden namens de gemeente Almelo beheert en verdeelt.
Voor Soweco-directeur Reinier van Broekhoven is het een hernieuwde kennismaking met de Profronde Almelo. Als wethouder van Sport en promotionele zaken had hij in zijn vorig ambt al regelmatig te maken met de Profronde dat toch als het grootste volksfeestje van Almelo gezien kan worden.
De beoogd voorzitter benadrukte zijn waardering voor de wijze waarop nu al 30 jaar de Profronde wordt georganiseerd en de professionele manier waarop dat gebeurt. ‘Dat is een grote verdienste geweest van het bestuur’, meent Van Broekhoven. Toch ziet ook hij in dat het in de komende jaren niet makkelijk zal zijn om het grootse evenement onverkort overeind te houden. ‘ Het is een grote uitdaging met een terugtrekkende overheid en sponsorbudgetten die bij bedrijven onder druk staan.
En natuurlijk zal het lastig zijn. Maar juist daarom is het belangrijk dat ik mijn steentje bijdraag.’

De aankondiging van de bestuurswissel werd mede aangegrepen om het Profronde Magazine te presenteren. Het full color magazine wordt vanaf vandaag in een oplage van 50.000 stuks in de regio huis aan huis verspreid.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-07-2012  

Voedselbank op zoek naar nieuw onderkomen

 

ALMELO – Al enige jaren is de Voedselbank Almelo gevestigd in de voormalige Plus Markt aan het Wethouder van Dronkelaarplein. Van daaruit werden wekelijks 145 voedselpakketten verstrekt aan gezinnen in nood en de ruimte die om niet door Plus Retail B.V. beschikbaar werd gesteld, was ideaal voor het samenstellen van die voedselpakketten.

Door nieuwe ontwikkelingen in het pand, moet de Voedselbank Almelo echter op korte termijn omzien naar een nieuw onderkomen, een zoektocht waar het stichtingsbestuur al hard mee bezig is.
Voorzitter Henk Zielhuis doet daarom ook via de pers een oproep aan O.G.-eigenaren die ruimte leeg hebben staan. Zo’n 600 m2 heeft de Voedselbank Almelo nodig voor het samenstellen van pakketten en voor het plaatsen van een koelcel om verse waar te kunnen herbergen.
U kunt hem bellen via 06-41605996 als u ruimte beschikbaar wilt stellen voor dit maatschappelijke doel.

 
19-07-2012  

Uitvaller 1 voor Brandweer Almelo in Nijmegen

 

NIJMEGEN – Ook voor de wandelaars van de brandweer komt na dag een dag twee in de Nijmeegse vierdaagse. De wekker in de slaapzaal ging al af om 03.00 uur en alom werd gekreund vanwege de spierpijn. Voor één deelnemer was na dag een het einde al gekomen en hij mag verder assisteren in het verzorgingsteam van de brandweer dat naast de Almelose ‘firefighters’ ook het Rotterdamse team onder hun hoede heeft.
De rest ging er na een verfrissende douche en een goed ontbijt weer vol goede moed tegenaan. Rond 04.15 uur in de vroege morgen werden de enthousiastelingen afgezet bij de Wedren in Nijmegen omdat het centrum op latere uren een onneembare vesting is voor autoverkeer dat er niet persé moet zijn.

Terwijl de doorzetters aan hun tocht begonnen, gingen de kwartiermakers uit Almelo en Rotterdam naar Wijchen waar een rust- en verzorgingspost werd opgezet. De brandweerlieden uit Rotterdam hebben daarvoor een speciale haakarmbak ter beschikking waarin een grote tent, tafels, banken, stoelen, een mobiele keuken, maar ook massagetafels vervoerd kunnen worden. De Almelose brandweerlieden zijn dus maar wat blij met hun Rotterdamse collega’s.

< Voetenbadje aan de bar

Klik hier voor de foto’s van Patrick Weegink en hier voor dag 3.

 
19-07-2012  

Bouw De Bavink kan eindelijk starten

 

ALMELO – Verzet uit de buurt en de bouwcrisis zorgden er voor dat de bouw van appartementencomplex De Bavink aan de Bavinkstraat maar niet van de grond kwam. Gedwongen door het tijdsbeeld werd ook het deel van het appartementencomplex aangepast zodat dit met huursubsidie bereikbaar is en dat is ook de lijn die woningstichting Beter Wonen als opdrachtgever wil bewandelen.
Op de begane grond komt een uitbreiding van Ter Horst Mode.
Nu het college van B&W het advies van de commissie bezwaren volgt om de bezwaren van enkele omwonenden af te wijzen, kan in september het bouwhek geplaatst worden zoals directeur Peter van der Hout al eerder hoopte.

< De Bavink is een ontwerp van architectenbureau Harmonische Architectuur en sluit qua vormgeving aan bij de nabij gelegen objecten Oxford en Manchester van Beter Wonen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-07-2012  

Afzwemdiploma's bij Z & PC De Veene

 

ALMELO/WIERDEN – Bij de Almeloos/Wierdense Z & PC De Veene was het woensdag afzwemmen voor 13 kinderen voor zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Ditmaal in zwembad de Kolk in Wierden. Onder toeziend oog van Mevr. Nijenhuis, examinator bij de NPZ/NRZ, het instituut dat in Nederland zorgt voor alle zwemdiploma’s, moesten de kinderen zowel gekleed als in badkleding diverse onderdelen laten zien. Daarbij kwamen onderdelen als wedstrijdzwemmen, schoonzwemmen, polo en reddingzwemmen aan bod.
Z & PC De Veene geeft deze lessen o.a. in Wierden en dat is een welkome aanvulling op het reguliere zwemdiploma. Uiteindelijk behaalden alle 13 kandidaten hun diploma, dit tot blijdschap van instructrice Milou Bouwhuis.

< Danique Afink laat zien hoe er met een vuilniszak extra drijfvermogen gemaakt kan worden.

 
21-07-2012  

Bibliotheek sluit filialen uit geldnood

 

ALMELO – De door de gemeente Almelo opgelegde subsidiebezuiniging van 150.000 euro voor de bibliotheek heeft tot gevolg dat de filialen in het Polmanstadion en wijkcentrum De Schelf op termijn dichtgaan. De bezuiniging gaat al in 2013 in. Ook vorig jaar werd het subsidiebudget al met 60.000 euro gekort en toen werd de bedrijfsvoering volledig uitgeknepen.
De huur voor het filiaal in het Polmanstadion loopt begin 2014 af. Tot die tijd kan daar niet op worden bezuinigd. Pas daarna kan ook de sluiting van het filiaal in De Schelf doorgevoerd worden om huisvestingskosten te besparen. Daarmee doemt voor de gemeente zelf ook een fikse schadepost op, omdat de gemeente het wijkcentrum in eigen stedelijk beheer heeft en het bibliotheekfiliaal feitelijk de financiële ‘drager’ van de exploitatie is, zoals oud- directeur Jan Krol al eens bij eerdere opgelegde bezuinigingen opmerkte.
Huidig directeur Gert-Jan Sweep ziet geen andere oplossing, meldt hij in TC Tubantia. Wel wil Sweep de pijn verzachten voor mensen die slecht ter been zijn. Daarvoor wil hij een beroep doen op vrijwilligers om een bezorgdienst te starten. Ook gaan de contributietarieven omhoog. In september wil Sweep een compleet plan lanceren om de begroting sluitend te krijgen.

 
21-07-2012  

Almeloërs lopen Nijmeegse Vierdaagse uit

 

NIJMEGEN – Van het team van Brandweer Almelo wisten 10 deelnemers de finish te halen opde Via Gladiola. Eerder deze week was er een uitvaller en de tweede uitvaller viel voor de start van de laatste dag. Hij had dermate verwondingen aan zijn voet dat hij op advies van de begeleiders naar een arts werd vervoerd voor behandeling. De resterende 10 lopers begonnen om 04.24 uur aan de laatste 50 km om uiteindelijk op de Via Gladiola te worden verwelkomt door familie en kennissen die naast de gladiolen ook Almelose kruidenbitter en andere versnaperingen bij zich hadden. Gezamenlijk werd op het overnachtingspunt in Oosterhout nadien nog een feestje gevierd.
< Klik hier voor alle foto’s van Patrick Weegink

Ook een andere Almelose loopster behaalde de finish. Normaal ‘sjouwt’ Monica Egberts heel wat km op het terras van ’t Wetshuys, maar nu werd dat gepresteerd rondom Nijmegen.
Zie fotobijlage.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-07-2012  

Daarleveense liep 4-Daagse voor Fun Ie Fit

 

ALMELO/DAARLERVEEN - Jerinda Bosch uit Daarlerveen heeft dit jaar voor de tweede keer in haar leven de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Dit jaar was voor haar heel speciaal omdat zij geld in heeft gezameld voor een goed doel, te weten stichting De Klup Twente voor het E-Health en E-Sport Centrum, Fun-Ie-Fit in Almelo. Volgens Jerinda had zij ook voor organisaties als Kika en Doe en Wens kunnen kiezen, maar dat is erg massaal. Zij koos voor het goede doel in de buurt, omdat De Klup Twente zich inzet voor mensen met een beperking en ze weet hoe belangrijk dat is. Haar zusje heeft namenlijk het syndroom van Down, maar zij doet aan allerlei activiteiten bij De Klup mee, zoals dansen en de soos. Omdat er voor haar altijd wat te doen is, gaat daardoor haar ontwikkeling ook door.
Na terugkeer van de Vierdaagse werd Jerinda door vertegenwoordigers van De Klup Twente gefeliciteerd met het behaalde resultaat (foto). Zij vertelde dat zij elke dag 40 km. had gelopen. Op de camping en onderweg had ze veel nieuwe vriendschappen gesloten. Tijdens de eerste zeer regenachtige dag had zij schoenkappen gebruikt, zodat ze geen last van natte voeten had gehad. De derde dag, de 7-Heuvelentocht vond ze het zwaarst,
maar volgens Jerinda voel je tijdens de laatste dag je eigen voeten niet meer, want je wordt gedragen door het publiek. Jerinda was die dag vroeg vertrokken om zo te kunnen genieten van alles wat er allemaal gebeurde in en om Nijmegen.

 
22-07-2012  

Basketbaltheater Streetball op Marktplein

 

ALMELO – Het Marktplein stond zondag in het teken van de basketbalsport met de laatste voorronde van Het NK Streetball Masters, daarna volgt de finale in Den Haag. De Streetball Masters 3 tegen 3 Playground Tour is een initiatief van de Nederlandse Basketball Bond in samenwerking met diverse lokale organisaties zoals de Almelose Basketbalschool van oud- internatianal Matthieu van Dam.
Vanaf 11 uur in de ochtend waren teams in diverse leeftijdscategorieën op het Marktplein actief om de felbegeerde finale plaats in Den Haag te winnen. Tijdens het toernooi waren er ook een groot aantal andere activiteiten zoals de Talamini IJs Dunkcontest en de NBA2K 3-pointcontest.
Voor de Almelose jeugd en deelnemers van de Basketball’s Cool Almelo en City Streetball 0546 was er ook de Dolle Pret Basketball Race4Fun waar leuke prijzen te winnen waren.
Daarnaast waren graffiti kunstenaars actief om een decoratief basketbaldecor te maken op de geluiden van Hippe DJ’s die elkaar opvolgen om zo van een binnenstad van Almelo tijdelijk een Urban Basketball paradijs te maken.
Vorig jaar deden 29 teams vanuit heel Nederland mee aan het Streetball Masters Almelo. De winnaars van de Heren 23+ categorie hebben daarna tevens de finaleronde in Den Haag gewonnen en aansluitend zijn ze als Nederlands Kampioen afgevaardigd naar Moskou om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen Streetball.

Fotoreportage: Coen Mulder
 

Fotoreportage (13 foto's)...

 
22-07-2012  

Drukke feestdag in speeltuin Het Nieuwland


Een gratis ijsje van Talamini gaat er altijd wel in!
 

ALMELO – In de laatste speeltuin van Almelo, Het Nieuwland aan de Steffensweg, werd vandaag het 21e jaarfeest georganiseerd met een rommelmarkt, spelletjes, luchtkussens, verloting en nog veel meer.
Het bestaan van de speeltuin staat financieel onder druk door de terugtredende lokale overheid die de geldkraan steeds verder dichtdraait, zodat ook om het voortbestaan van deze laatste Almelose speeltuin oude stijl gevreesd kan worden.
Toch zit het bestuur niet bij de pakken neer en organiseert van alles om het hoofd boven water te houden. Reden ook voor de oudste ijssalon van Almelo, Talamini Venetia de nieuwe ijskar voor te laten rijden om alle kinderen te laten genieten van een gratis Italiaans ijsje.
Toch kan speeltuin Het Nieuwland nog wel enige hulp gebruiken om het voortbestaan te verzekeren. U kunt zich hier melden!

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (12 foto's)...

 
23-07-2012  

IISPA op werelds grootste architectensite

 

ALMELO – De IISPA, het Almelose prestigeproject met een miljoenen euro’s overschrijdende kostenpost, staat prominent op werelds grootste architectensite Arch Daily. Het ontwerp van Koppert+Koenis trekt dus wereldwijd de aandacht.
Alleen jammer dat deze P.R. uiteindelijk is betaald door de Almelose belastingbetaler omdat de begeleidende ambtelijke teams alleen maar naar prestige keken en niets met elkaar koppelden waardoor het project financieel volledig uit de klauwen liep en de basissporten nu moeten bloeden.

< De foto's van Erik Karsten geven op Arch Daily overigens een mooie gedetailleerde weergave.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-07-2012  

Wietlucht 14 plantjes leidt tot aanhouding

 

ALMELO – Klachten van omwonenden betreffende een sterke wietlucht leidde dit weekend tot de aanhouding van een 34-jarige Almeloër die in zijn huis aan de Rohofstraat maar liefst 14 wietplantjes kweekte voor eigen gebruik. Het kwekerijtje werd ontmanteld en de plantjes werden vernietigd. Overigens was er geen sprake van illegaal stroomverbruik.
Dat roep te vraag op of één plantje misschien wel of misschien niet mag?

 
23-07-2012  

Start Zomerwijkweken op de Schelfhorst

 

ALMELO – Tijdens de zomervakantie worden in diverse wijken de Zomerwijkweken georganiseerd. Vandaag was de start van de eerste activiteit in De Schelfhorst. Bij het winkelcentrum werd de parkeerkuil ingericht als speelveld vol met allerhande luchtkussens en glijbanen, tobbedansen, buikglijden, airbrushtattoo, een zeephelling en er was een gratis ijsje toe.
Het mooiste project is echter Huttenland van 13 t/m 30 augustus. Dan kan er weer volop gezaagd en getimmerd worden om de mooiste bouwprojecten te realiseren. Op de slotavond gaat het uiteindelijk in de hens, maar ook dat is een prachtig spektakel.
Voor alle informatie over de activiteiten in elke wijk kunt u terecht op de site van de Zomerwijkweken.

Fotograaf Jan Bril nam vandaag alvast een kijkje bij de start van het programma.

Fotoreportage (37 foto's)...

 
24-07-2012  

Binnenstad heeft zorgen over evenementenbeleid

 

ALMELO – Wijkplatform Almelo Centrum heeft in een brief aan het college van B&W haar zorgen uitgesproken over controle en handhaving van evenementen in de binnenstad. Het wil zelfs dat organisatoren de volledige aansprakelijkheid toebedeeld krijgen en wil dat er fikse boetes tot wel 10.000 euro toe kunnen worden opgelegd als het onverhoopt fout gaat.
Reden voor de brief is dat het onderdeel PECT van de gemeentelijke Markt & Havendienst niet zoals voorzien wordt ondergebracht bij de nieuwe stichting Almelo Promotie (STAP). Marktmeester Toon Schrijver wil niet deels onder verantwoordelijkheid van STAP vallen en heeft verkozen voor honderd procent ambtenaar te blijven. Dat gegeven zet de doelstelling onder druk waardoor voorzitter Egbert Willems op zoek moet naar een andere coördinator inzake regelgeving en controle bij evenementen. Het Wijkplatform Centrum zuid wijst in de brief op de wettelijke verantwoordelijkheid inzake vergunningverlening en handhaving door de gemeente en wil nu dat de aansprakelijkheid bij organisatoren wordt vergroot.


Brief Centrum Zuid aan college van B&W

 
24-07-2012  

Boegsprietlopen tijdens Almelose havendagen

 

ALMELO – Niet bang voor een natpak? Dan is de organisatie van de Almelose havendagen naar u op zoek. Tijdens de Almelose havendagen van 8 t/m 11 augustus organiseert men zogenoemde boegsprietloopwedstrijden. Heen en weer over de boegspriet in de snelst mogelijke tijd bepaald de winnaar en eeuwige roem.
Via de voorrondes op woensdag, donderdag en vrijdag kunnen de tijdsnelsten zich plaatsen voor de finales op zaterdag. Voor degenen met de meest ludieke kostuums zijn tevens finaleplaatsen beschikbaar. De wedstrijden voor junioren vinden plaats in de middag tussen 14.00 - 15.00 en die van de senioren in de vooravond tussen 19.00-20.00. Voorinschrijven kan via www.almelosehavendagen.nl. Indien er plaatsen over zijn kan aanmelden ook nog op de wedstrijddag. Kijk snel en schrijf je in.

 
24-07-2012  

Stagiaires gezocht voor Almelo promotie

 

ALMELO - Gezocht leuke en enthousiaste stagiaires! Ben jij opzoek naar een leuke en uitdagende stage? Misschien zijn wij wel opzoek naar jou! Almelo Promotie zoekt voor de periodes september 2012 t/m januari 2013 en februari t/m juni 2013 nog stagiaires op MBO of HBO niveau. Als stagiair zal je meedraaien op de afdeling Promotie, VVV en Citymarketing. Wij zoeken stagiaires die kennis hebben op het gebied van (City)Marketing, Communicatie, Toerisme en/of Recreatie. In overleg zorgen wij voor een passende stageopdracht. Lijkt het jou leuk om bij ons stage te lopen? Neem dan contact op met ons via: info@almelopromotie.nl

 
24-07-2012  

Flink doortrappen met Toerclub Ruiten Drie

 

ALMELO – ATV Ruiten Drie is een van de verenigingen in Almelo die tal van ‘doetochten’ organiseert. In juni werd nog de Watermolentocht gereden en vorige week toerde men naar Heracles Almelo in het trainingskamp te Billerbeck (D).

De club ontstond in 1981 vanuit AWV De Zwaluwen waar prestatie de boventoon voert, maar de toertochten van ATV Ruiten Drie vergen ook wel de nodige conditie. Elke dinsdag, donderdag en zondag koerst men zo’n 80 à 100 km om de beenspieren en zitvlees in vorm te houden.
Een flinke sliert aan rijders neemt daar telkens aan mee en men put uit een nog steeds groeiend ledenaantal van 650 leden.
Fotograaf Coen Mulder kon met de scootmobiel het tempo niet bijbenen, maar wist via een afkorting toch de start en een punt onderweg vast te leggen.

Meer weten over ATV Ruiten Drie klik hier.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
25-07-2012  

AWV De Zwaluwen bij Tour du Jour

 

ALMELO – Iedereen die de praatprogramma’s van Wilfred Genee en Johan Derksen volgt op RTL, zal het niet gemist hebben, de fietsploeg van AWV De Zwaluwen die op de rollenbank kilometers bij elkaar moest trappen voor een goed doel.
Maar de ‘vogels’ uit Almelo zijn er maar wat trots op dat zij er vrijdag jl. waren en ook nog met oud- profrenner Gert Jacobs ende rondemiss van de dag op de foto konden.
 

 
25-07-2012  

Volop in training voor New York City Marathon

 

ALMELO – AlmeloNieuws-fotograaf Coen Mulder kwam in het grafelijk gebied, ondanks de hitte, een hard trainende Peter Egbers tegen. De bedrijfsleider van Bier & Wijnlokaal ’t Hookhoes neemt ook dit jaar weer deel aan de New York City Marathon op 4 november a.s. Dat wil hij niet onvoorbereid doen, dus er wordt behoorlijk arbeid verricht en daarbij kan hij wel trainingsmaatjes gebruiken.
Over zijn inzamelingsactie voor KiKa hoeft hij zich geen zorgen te maken. Tijdens de haringparty bij ’t Hookhoes in juni jl. haalde hij al dik 15.000 euro bijeen.
 

 
26-07-2012  

Hermandad voetballend met 3-0 ten onder

 

ALMELO – Onder tropische temperaturen voetbalden de ‘sterren van het politiekorps Almelo’ gisteravond tegen PH3 op het kunstgras aan de Veenelandenweg. In twee keer een half uurtje, onderbroken door veel drinkpauzes, werd uiteindelijk tegen het eindsignaal de 3-0 nederlaag tegen de geoefende voetballers in ouderwets PTT Post tenue duidelijk.
Het team van Hermandad wil het de komende maanden ook nog opnemen tegen de businessclub van Heracles Almelo en tegen de Horeca, maar uiteindelijk ging het gisteravond natuurlijk om een lekkere barbecue in de ‘Bigge Bulse Puupe’ van Lino Cardone.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (24 foto's)...

 
26-07-2012  

Up Holland Up, naar Londen via de schreeuw

 

ALMELO – Een gratis tripje naar de Olympische Spelen is in Londen tegenwoordig te verdienen door de ‘hardste schreeuwers’. VW lanceert namelijk de Up - World Car of the Year 2012 - en ook Almelo wordt aangedaan. Rond 18.00 uur vanavond aan de Loofgang mag in ieder geval iemand proberen om de door geluid aangedreven VW Up over de eindstreep naar Londen te schreeuwen.
U kunt zich nog opgeven via www.uphollandup.nl 

 
26-07-2012  

Jonge poes gered in de Bolkshoek

 

ALMELO – Als je tijdens fraai weer door de mooie omgeving ‘snort’ dan zie je zo af en toe wel wat bijzonders. Coen Mulder genoot van zijn tochtje door de Bolkshoek en nam waar dat de mensen van de Dierenambulance nabij de Loolee op ‘jacht’ waren naar een enkele weken oud poesje dat er al een paar dagen moederloos rondzwierf. Met behulp van de hond van de jachtopziener en een lekker hapje werd het diertje uiteindelijk gelokt en in zijn nekvel gegrepen om naar zijn nieuwe onderkomen in dierenasiel ’t Noordbroek gebracht te worden.
Belangstellenden die het diertje een goed tehuis willen bieden, kunnen zich daar melden.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
27-07-2012  

Politie haalt UFO uit de lucht

 

ALMELO – Politie Twente werd donderdagavond meerdere malen gealarmeerd door burgers die een vermeende UFO met knipperende lichtjes boven de stad zagen hangen. Het Almelose korps ging daarop op onderzoek en zagen het fenomeen ook. Echter het stilstaande object was uiteindelijk te traceren en bleek een vlieger te zijn voorzien van gekleurde knipperlichtjes. De vliegeraar werd daarop gesommeerd zijn modernistische vlieger binnen te halen i.v.m. de vliegroutes boven Almelo, waardoor piloten in verwarring zouden kunnen raken.

< wisselend gekleurde lichtjes - foto: S.H.
Klik hier voor het filmpje

Fotoreportage (4 foto's)...

 
27-07-2012  

Aalderinkssingel en Eilandsbrug weer open

 

ALMELO – Na maanden van werkzaamheden aan brug, riolering en wegdek wordt vanmiddag de verkeersroute Aalderinkssingel-Kolthofsingel weer opengesteld voor alle verkeer. Ook de fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor is in gebruik genomen. De Eilandsbrug is met een fietspad voor twee richtingen aan één zijde verbreed.
Met de ingebruikname van de fiets- en voetgangerstunnel is de veiligheidssituatie rond de spoorovergang enorm verbeterd. Fietsverkeer mag dus ook niet meer op straatniveau het spoor oversteken.
Nog dit najaar wordt het tweerichtingenfietspad vanaf de Eilandsbrug doorgetrokken naar de kruising met de Plesmanweg.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (36 foto's)...

 
27-07-2012  

De Klup op vakantie naar Leiwen (D)

 

ALMELO – Vanmorgen zijn 35 deelnemers van De Klup Twente met hun begeleiders op vakantie gegaan naar Leiwen in Duitsland. Een week lang wordt doorgebracht in het gebied rond de Moezel van waaruit ook uitstapjes naar Luxemburg en Trier worden ondernomen. Voor de ‘vaste’ deelnemers is het jaarlijkse uitstapje voortdurend onderwerp van gesprek tijdens de aktiviteiten bij De Klup en kan men niet wachten tot de dag zoals vandaag weer is aangebroken.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (9 foto's)...

 
29-07-2012  

Koets te water, paard ongedeerd

 

ALMELO – Een koetsier is gisteren tezamen met zijn paard en koets pardoes het kanaal Almelo-Nordhorn ingereden, nadat het paard ergens van schrok. De koetsier wist het paard uit zijn tuig te bevrijden en ongedeerd op de kant te krijgen voordat de gealarmeerde brandweer aankwam en kon gaan assisteren bij het lieren van de koets uit het kanaal.

Foto: Kevin Sand
– (klik hier voor meer foto’s)
 

 
30-07-2012  

Massaal op visite bij Open Dag Heracles Almelo


De Rembrandtschildertjes maakten hun eigen interpretatie
 

ALMELO – Tijdens de open dag van Heracles Almelo was er van alles te beleven voor de circa 14.000 bezoekers die naar het Polman Stadion waren gekomen. De nieuwe spelers werden per Griekse strijdkar ten tonele gevoerd en alle spelers begaven zich onder het publiek voor een privéfotoshoot en het uitdelen van handtekeningen.
Een kijkje kon worden genomen in de catacomben en ook de perskamer was deze keer open om uitleg te krijgen over het bouwplan van een nieuw voetbalstadion met en capaciteit van 15.000 toeschouwers. Met naamgever Polman van het huidige stadion schijnt een deal in de maak te zijn om in het nieuwe stadion de bovenring de naam te geven van Polman-ring.
Op het plein voor het stadion was er voetbalboarding, kon de spelersbus worden bewonderd en waren tal van spellen opgesteld en was uiteraard de fanshop druk beklant voor de nieuwe clubshirts van Erima. Ook waren de Rembrandtschildertjes present om hun indruk op het 'doek' te zetten.
Op het nieuwe kunstgras van hoofdsponsor TenCate streed de jeugd van de Almelose amateurverenigingen om de Almelo Cup.
Heracles-huisfotograaf Harry Broeze maakte van het geheel een grote reportage.

Het begin, deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, voetbalboarding.

 
31-07-2012  

Eiken Christoffelstraat moeten wijken


De twee eiken ontnemen natuurlijk wel wat zicht!
 

ALMELO – ‘Het buurtverzet tegen het kappen van twee eiken op de voormalige locatie van de St. Christoffelkerk heeft niet mogen baten. De buurtbewoners werd tijdens een voorlichtingsavond ambtelijk voorgehouden dat de eiken niet meer gezond zijn’, zo vertelde een der buurtbewoners aan AlmeloNieuws.nl
In het besluit dat het college van B&W onlangs nam, stond echter dat de eiken de bodemsanering in de weg staan. De uitleg is dus tweeledig.
Nu was daar vroeger een gemeentelijke stortplaats, maar sinds dat in de jaren ’60 de St. Christoffelkerk naar voorbeeld van de Bossche architectuur werd gebouwd, is de straat omgedoopt van Beltweg naar Christoffelstraat.
Bouwbedrijf Goossen wil op die locatie 22 woningen bouwen en sloopte al langer geleden de kerk en de pastorie. Sindsdien is het terrein verworden tot een wildernis, dit tot ergernis van de omwonenden.

Lees ook: ‘Bodemsanering en woningbouw Christoffelstraat

 
31-07-2012  

75 banen weg bij EchoStar Europe Almelo

 

ALMELO – Het Amerikaanse EchoStar Technologies L.L.C., fabrikant van o.a. decoders en satellietontvangers, verdwijnt op termijn uit Almelo. Alleen de afdelingen financiën en distributie blijven voorlopig nog in Almelo. Door de reorganisatie verliezen in eerste instantie 75 soft- en hardware-ontwikkelaars hun baan. EchoStar Global gaat deze activiteiten verleggen naar Engeland en Oekraïne waar dat goedkoper kan. Voor de ontwikkelaars is reeds ontslag aangevraagd. Voorlopig blijven 17 mensen hun functie behouden.

Archief
Terug naar vorige pagina