Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-07-2012  

Daarleveense liep 4-Daagse voor Fun Ie Fit

 

ALMELO/DAARLERVEEN - Jerinda Bosch uit Daarlerveen heeft dit jaar voor de tweede keer in haar leven de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Dit jaar was voor haar heel speciaal omdat zij geld in heeft gezameld voor een goed doel, te weten stichting De Klup Twente voor het E-Health en E-Sport Centrum, Fun-Ie-Fit in Almelo. Volgens Jerinda had zij ook voor organisaties als Kika en Doe en Wens kunnen kiezen, maar dat is erg massaal. Zij koos voor het goede doel in de buurt, omdat De Klup Twente zich inzet voor mensen met een beperking en ze weet hoe belangrijk dat is. Haar zusje heeft namenlijk het syndroom van Down, maar zij doet aan allerlei activiteiten bij De Klup mee, zoals dansen en de soos. Omdat er voor haar altijd wat te doen is, gaat daardoor haar ontwikkeling ook door.
Na terugkeer van de Vierdaagse werd Jerinda door vertegenwoordigers van De Klup Twente gefeliciteerd met het behaalde resultaat (foto). Zij vertelde dat zij elke dag 40 km. had gelopen. Op de camping en onderweg had ze veel nieuwe vriendschappen gesloten. Tijdens de eerste zeer regenachtige dag had zij schoenkappen gebruikt, zodat ze geen last van natte voeten had gehad. De derde dag, de 7-Heuvelentocht vond ze het zwaarst,
maar volgens Jerinda voel je tijdens de laatste dag je eigen voeten niet meer, want je wordt gedragen door het publiek. Jerinda was die dag vroeg vertrokken om zo te kunnen genieten van alles wat er allemaal gebeurde in en om Nijmegen.

Archief
Terug naar vorige pagina