Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-07-2012  

Op ontdekkingsreis in Expeditie Indiƫ

 

ALMELO – Heel Almelo kon zaterdag op expeditie door de restanten van het Indiëcomplex van TenCate aan de Sluiskade waar een tiental kunstenaars hun werken lieten zien in deze bijzondere beleveniswereld waar vroeger de weefgetouwen aan de lopende band hun weefsels op de rol produceerden.
Het complex dat door de Rijssense bouwer Ter Steege moet worden omgeturnd tot Almelo’s nieuwste woningbouwlocatie in het centrum van de stad. Zeg maar inbreien in de omgeving met behoudt van een aantal gebouwen zoals o.a. de beoogde kunsthal.
De recessie zorgde voor vertraging maar kunstenaars als Martina Kelder - interieur architect, ontwerpster, Mirjam de Noord - grafisch ontwerpster, Ayla Fraatz - interieur architect, ontwerpster, John Reinders - beeldend kunstenaar, Joost van Baars – fotograaf, Randy van Lingen - beeldend kunstenaar (surrea design), Roelie van Lingen - muziek management (vanlingenmusic), Iwan Veneman - beeldend kunstenaar, Mirella Wichers Schreur - ontwerpster plus size mode (stylicious, Jordy Wichers Schreur - glas in lood kunstenaar (hajom) en Linda Biemans - beeldhouwer in marmer en brons lieten in hun tijdelijke onderkomens zien wat er zoal in hun breinen is ontsproten.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (28 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina