Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-07-2012  

Voorzitterswissel op komst bij Profronde Almelo


De gaande en komende man bij de voorzitterswissel
 

ALMELO – Na 10 jaar voorzitterschap door Egbert Willems, geeft deze de voorzittershamer van het bestuur van de Profronde Almelo na de ronde op 31 augustus a.s. over aan Reinier van Broekhoven. Voor Egbert Willems betekent dat niet dat hij het rustiger aan kan doen, want naast zijn notariaat is hij ook nog actief in velerlei andere organisaties waaronder het voorzitterschap van de stichting Almelo Promotie, het orgaan dat de subsidiegelden namens de gemeente Almelo beheert en verdeelt.
Voor Soweco-directeur Reinier van Broekhoven is het een hernieuwde kennismaking met de Profronde Almelo. Als wethouder van Sport en promotionele zaken had hij in zijn vorig ambt al regelmatig te maken met de Profronde dat toch als het grootste volksfeestje van Almelo gezien kan worden.
De beoogd voorzitter benadrukte zijn waardering voor de wijze waarop nu al 30 jaar de Profronde wordt georganiseerd en de professionele manier waarop dat gebeurt. ‘Dat is een grote verdienste geweest van het bestuur’, meent Van Broekhoven. Toch ziet ook hij in dat het in de komende jaren niet makkelijk zal zijn om het grootse evenement onverkort overeind te houden. ‘ Het is een grote uitdaging met een terugtrekkende overheid en sponsorbudgetten die bij bedrijven onder druk staan.
En natuurlijk zal het lastig zijn. Maar juist daarom is het belangrijk dat ik mijn steentje bijdraag.’

De aankondiging van de bestuurswissel werd mede aangegrepen om het Profronde Magazine te presenteren. Het full color magazine wordt vanaf vandaag in een oplage van 50.000 stuks in de regio huis aan huis verspreid.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina