Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-06-2013  

Twentse Lente is nog geen ‘Nacht´

 

ALMELO – De omzetting ging van de jaarlijkse ‘Nacht van Almelo’ in het ‘Twentse Lente Festival’ bracht toch nog aardig wat mensen op de been. De verbreding in het programma zorgde er in ieder geval voor dat Almeloërs die normaal gesproken de ‘Nacht’ mijden, nu toch mondjesmaat het centrum ingingen om op locaties als de Grote Kerk, en het park cultuur te snuiven.
Toch was het niet bomvol in de stad en dat heeft ongetwijfeld te maken met het ontbreken van dure ‘toppers’. Maar het feitelijke doel, het steunen van het Almelo’s Kinderfonds, werd wel gehaald. De ‘nieuwe culturele nacht’ bracht namelijk toch nog 16.000 euro op.

Fotoreportage: Nick Zweers, Coen Mulder en Roel Immink

Fotoreportage (50 foto's)...

 
01-06-2013  

Koninklijke onderscheiding voor Frits Saraber

 

ALMELO – Zaterdagmiddag tijdens de officiële opening van het nieuwe clubhuis van de Mixed Hockey Club Almelo (MHC) door NOC/NSF directeur Maurits Hendriks, werd ook de 80-jarige Frits Saraber in het zonnetje gezet. Hij ontving voor zijn vele verdiensten voor het hockey en zijn club MHC in het bijzonder, een koninklijke onderscheiding. Saraber werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden hem opgespeld door door burgemeester Jon Hermans-Vleodbeld.

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder

 

Fotoreportage (49 foto's)...

 
02-06-2013  

Rembrandt Fiesta

 

ALMELO - Het twaalfde Rembrandt Fiësta kan toch weer een aardig evenement genoemd worden. Even dreigde het multi-culturele feest ten onder te gaan aan subsidie-perikelen, maar dat werd voor deze uitvoering alsnog zeker gesteld.

Fotoreportage: Jan Bril, Nick Zweers en Coen Mulder

Fotoreportage (100 foto's)...

 
03-06-2013  

Valse bommelding ROC De Sumpel


twitterfoto
 

ALMELO – De vestiging De Sumpel van het ROC van Twente in Almelo werd maandagochtend opgeschrikt door een bommelding. De melding per email werd serieus genomen, zodat de school in alle haast werd ontruimd. Zo’n 800 leerlingen en medewerkers werden naar buiten gestuurd, waaronder een aantal die juist examen deden. Ook een kinderdagverblijf in de nabijheid werd uit voorzorg ontruimd.
De politie doorzocht het gebouw aan De Sumpel op explosieven, maar vond niets. Rond 10.30 uur werd het gebouw weer vrijgegeven. Of de examens werden hervat is nog onbekend. Wel maakte de politie bekend dat opsporing wordt gedaan naar de dader die de email heeft verzonden. Opsporing kan dan tot fikse kosten leiden voor de dader.

 
03-06-2013  

Schoorsteen-renovatie bij restaurant Kreta

 

ALMELO – Hangende in een bakje wordt stevig geklust aan de oude schoorsteen van het vroegere Van Heek Scholco dat samen met de portiersloge de bewaarde ‘oude kern’ vormt van het huidige Griekse restaurant Kreta.

< Loszittende voegen worden schoon gebikt en opnieuw gevoegd.


Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
03-06-2013  

Nog steeds chaos op stationsplein

 

ALMELO – Voor de echte Almeloërs is het een bekende aanblik, het open liggende stationsplein. In de afgelopen 25 jaar lag het stationsplein meer op de schop dan dat je er als verkeersdeelnemer en treinpassagier fatsoenlijk langs kon. Telkens ook werden de mooiste verbeteringen aangekondigd. Nu dan de zoveelste fase van de ‘snelle fietsverbinding’ richting Enschede. Ja, het wordt allemaal beter. Met al dat toekomstige extra goederenvervoer over spoor, kun je straks misschien echt wel sneller fietsend naar Enschede.
Maar vraag echter niet wat al die klussen hebben gekost en hoeveel geld daarvan er in de loop der jaren is verspild. Vooruitdenken is namelijk niet het grootste talent in het Almelose gemeentehuis.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
03-06-2013  

Woningbrand aan de Mennistenhoek

 

ALMELO - Maandagmiddag om kwart over vijf gaan de piepers van de brandweerlieden, er is een woningbrand aan de Mennistenhoek. In een woning op de eerste verdieping was brand uit gebroken. Twee honden zijn door de brandweer uit de woning gehaald. De brand brak omstreeks 17.15 uur uit op de benedenverdieping van het appartementencomplex. De eigenaar van de honden was op dat moment niet aanwezig. Daarom waarschuwde de brandweer de dierenambulance. Maar uiteindelijk kon het baasje toch zelf met de dieren naar de dierenarts.

fotoreportage Patrick Weegink

 
04-06-2013  

Promo-professionals in Zakelijk Almelo


Evy Goessen is de nieuwe directrice van de stichting Almelo Promotie
 

ALMELO - Te gast bij Zakelijk Almelo waren dit keer eens niet twee vertegenwoordigers uit de innovatieve maakindustrie hier ter stede, maar twee directeuren wier instelling of bedrijf zich bezighoudt met presentatie en promotie in binnen- en buitenland: Evy Goessen (Stichting Almelo Promotie) en Peter Hilbrink (Expovorm International).

Evy Goessen heeft haar wortels in Zuid-Limburg en is via Drenthe in Twente beland. Ze had destijds weinig beeld bij Almelo en dacht: ‘Als dat voor mij geldt, zal dat ook voor vele anderen gelden. Dat is een mooie uitdaging.’ Inmiddels is ze ‘verknocht geraakt aan wat wij hier hebben’.

Stichting Almelo Promotie houdt zich bezig met citymarketing, de instandhouding van de VVV, de bundeling van mankracht en budget, het coördineren van evenementen, het faciliteren ervan en kan partners helpen vinden bij projecten. De stichting wil ‘ontzorgen voor evenementenorganisaties’, kan en wil helpen bij de aanvraag van vergunningen, adviseren inzake veiligheid en heeft draaiboeken op de plank liggen.
Voor het bedrijfsleven wil Evy Goessen ‘een soort ontmoetingsplatform creëren, waarin we het willen hebben over de aantrekkelijkheid van de stad om te wonen en werken’. Het eerste (en drukbezochte) café vond maandag 27 mei plaats. Hier stond een ideeënboom, waaraan een ieder een idee kon hangen. Een ervan was om de verschillende woonwijken te presenteren. Een andere suggestie was om winkel- en uitgaanstijden naadloos op elkaar te laten aansluiten. ‘Je moet mensen na het shoppen niet laten weglopen uit de stad, maar ze hier houden.’

In de korte tijd dat ze hier nu werkzaam is, constateert Evy Goessen dat er tussen verschillende ondernemers goede samenwerking plaatsvindt. Die samenwerking wil ook zij zoeken. Voor haar kan Almelo zich ten opzichte van andere (Twentse) steden profileren als waterstad, topsportstad en groene stad. ‘We hebben een streepje voor. Kijk ook maar naar het aantal hotels en restaurants. Daarin kunnen we ons meten aan Enschede.’ Nu nog wat meer positivisme.

Expovorm International bestaat 26 jaar, waarvan de laatste 16 jaar in Almelo en sinds enige jaren in een deel van het voormalige pand van machinefabriek Brugman op het Indië-complex aan de zijde van de Kolthofsingel.
Peter Hilbrink was ooit ambtenaar, studeerde chemie en verrichtte milieuonderzoeken. Echter, ‘wat wij verdienden ging in een potje. Toen heb ik iets anders gezocht’.
Dat andere werd: opvouwbare stands. Een schot in de roos, al ging het te goed: ‘We verkochten meer dan we ooit konden produceren. Dat bracht een spanningsveld tussen ons en de Duitse leverancier’. In Bergschenhoek trof hij vervolgens een bedrijf voor levering van de materialen. Nu is er al 23 jaar een goede samenwerking.
Expovorm International is inmiddels 18 jaar zo’n beetje de hofleverancier van IBM. In Duitsland, een echt beursland, zit voor hem en zijn team van 23 mensen veel werk.
Expovorm is aangesloten bij een internationaal standbouwnetwerk en bracht twintig jaar geleden al het maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk. ‘We verschepen geen stands, we doen alleen datatransport. Je krijgt dezelfde Nederlandse kwaliteit met buitenlandse partners en support. Als we in Frankfurt een stand bouwen, gebeurt dat met twee mensen van ons. De rest is lokaal.’

Expovorm is een familiebedrijf met weinig verloop – het is ‘uurtje factuurtje’ en zeker geen van-negen-tot-vijfbaan. Eerdaags draagt Peter Hilbrink het bedrijf over aan de volgende generatie: zijn dochter, schoonzoon en een werknemer van het eerste uur. Van een buurman koopt hij grond voor uitbreiding. In Almelo, dus. Niet in Borne, waar hij op werd gewezen. Daar hebben ze volgens Peter Hilbrink zitten ‘slapen’ toen hij er zich kwam oriënteren.

Voor wie wekelijks de inhoud van De Roskam tot zich neemt, behoefde de columnist geen nadere toelichting. Wim van Dalfsen (‘Ik ben een betrokken buitenstaander’) geeft in dit weekblad telkenmale zijn visie op onder meer het ondernemen, onderwijs en wonen in Twente. Bij Zakelijk Almelo sprak hij over de twee gezichten van Almelo.

Tekst: Coen Heldeweg
Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (14 foto's)...

 
04-06-2013  

Aanhoudingen in onderzoek bommelding ROC

 

ALMELO - De politie heeft op dinsdag 4 juni naar aanleiding van de bommelding van het ROC aan de Sumpel in Almelo twee personen aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat ze betrokken zijn bij de recente bommelding. De gemeente Almelo, het ROC van Twente, de politie en het OM hebben aangegeven deze bedreiging serieus te nemen en zorgvuldig te onderzoeken. Dit om de veiligheid van de leerlingen te kunnen blijven garanderen.

De politie heeft daarnaast in het kader van het onderzoek dinsdagochtend omstreeks 08.30 uur in samenwerking met de school een aantal klassen doorzocht. Leerlingen werden gefouilleerd en de inhoud tassen en kluisjes werden gecheckt. Tijdens dit onderzoek werden geen onregelmatigheden aangetroffen. Het ROC heeft de leerlingen en hun ouders geïnformeerd over de reden van het onderzoek van de politie op school.

De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie zet het onderzoek naar de bommelding voort. Meer informatie kan de politie op dit moment in het kader van het lopende onderzoek niet geven.
 

 
05-06-2013  

Dominic Steggink vangt karper van 80 cm.

 

ALMELO - Vanavond om ongeveer 19,15 uur aan het Nordhornkanaal nabij Het Sportpark, ging de werphengel van Dominic Steggink krom staan , geen flauw idee hoe groot de vis zou zijn die er aan zat. Door de hengel te laten vieren , en steeds meer iets verder binnen te halen , kwam de karper met behulp van een groot schepnet boven water. Na de fotoshoot ging de flinke karper van ongeveer 80 cm al snel weer te water, want daar hoort hij thuis volgens Steggink.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (6 foto's)...

 
06-06-2013  

Beroep Middelkamp sloop Indië ongegrond

 

ALMELO – Al jaren vecht milieuactivist Marcel Middelkamp tegen de sloop van een deel van het Indiëcomplex. Eerst in persoon – hij huurde er zelfs een garagebox voor om belanghebbende te zijn – en later eerst namens sloper Kolenbrander uit Bornerbroek en daarna namens de Nijmeegse Vereniging Stedelijk Leefmilieu, Groen en milieubeheer. Ook vond Middelkamp al eens een beetje asbest van een soort dat in Nederland een eeuw geleden nauwelijk tot niet werd gebruikt tijdens de bouw van bedrijven of woningen. Onafhankelijke inspecties, o.a. in opdracht van het Openbaar Ministerie, vonden daarna niets wat de omgeving zou moeten verontrusten.
Maar doorn in het oog voor Middelkamp was de mobiele puinbreker die slopersbedrijf RGS inzette in opdracht van Ter Steege Indië Almelo BV, op het gigantisch grote voormalige bedrijfsterrein van Koninklijke Ten Cate.
Volgens Middelkamp was de mobiele puinbreker vergunningplichtig als bouwobject en ook zou sloper RGS onvoldoende maatregelen nemen tegen verstuiving van bouwstof. Hele reportages wijdde AlmeloNieuws.nl aan de sloop en telkens stonden de sproei-installaties volop te spuiten als er foto’s werden geschoten, maar Middelkamp zag de vernevelaars schijnbaar nooit.
In beroep bij de rechtbank Overijssel kreeg de Nijmeegse milieuvereniging en haar juridisch adviseur Middelkamp nu wederom nul op het rekest. Al met al een jaren voortslepende affaire die ontwikkelaar Ter Steege veel vertraging oplevert bij de ontwikkeling van de beoogde woonlocatietussen de jachthaven en de Visschedijk. Bovendien is de gemeente als wettelijk toezichthouder sinds 2010 kapitalen kwijt aan rechtsgang mede ook door juridisch geblunder. Of de strijd nu over is? Middelkamp en de zijnen kunnen nog binnen 6 weken hoger beroep aantekenen bij de Raad van State in Den Haag.

 
06-06-2013  

Montessorischool wint verkeersproef 2013

 

ALMELO – De Almelose Montessorischool aan de Jan Janslaan heeft de gemeente op bescheiden kosten gejaagd. De school werd voor de derde keer op rij als beste geklasseerd bij het afleggen van de jaarlijkse praktische verkeersproef. De wisselbokaal wordt daardoor definitief eigendom van de school en de gemeente moet nu een nieuwe wisselbokaal aanschaffen. In de historie van de verkeersproef is dat nog maar één keer eerder gepresteerd en wel door Obs De Tandem. Wethouder Anja Timmer overhandigde de wisselbokaal en de bijbehorende verkeersdiploma om 12.30 uur aan de leerlingen.

Foto's: Coen Mulder

Fotoreportage (11 foto's)...

 
06-06-2013  

Matige opbrengst van haringparty op Indië

 

ALMELO – De traditionele haringparty bij restaurant Kreta werd dit jaar verplaatst naar de oude sterkerij op het in ontwikkeling zijnde Indiëcomplex waar meer ruimte is om de gasten te ontvangen dan op de pontons in de vijver bij KRETA.
Het eerste vaatje ‘Hollandse Nieuwe’ bracht 2.500 euro op door het hoogste bod van de heer Looms (Pit Plastics Almelo) en de veiling van een kunstwerk vulde het bedrag aan tot een totaal van 6.250 euro dat wordt verdeeld tussen de stichtingen Nomen Nescio en EKIKO die zich beide inzetten voor minder bedeelden.
De totale opbrengst kan matig genoemd worden, gelet op het feit dat er in 2010 nog 17.600 euro werd opgebracht. De crisis slaat kennelijk toe in het Almelose en dat was niet het geval bij de ‘illegale’ haringparty een week eerder in Vriezenveen waar het tellertje rond de 25.000 euro eindigde.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 184 foto's)

Fotoreportage (29 foto's)...

 
06-06-2013  

Foeilelijk gashuisje wordt kunstobject

 

ALMELO - Kunstenares Marie-Louise Kersbergen van galerie- en skulpturenpark Groeneveld heeft van het foeilelijke gashuisje op het terrein van het Meester Siebelinkhuis een fraaier aanzien gegeven en een extra functie bezorgd als ´reclamezuil´ voor het game- sport- en healthcentrum FUN-IE-FIT.
De transformatie van het afzichtelijke gashuisje bij het Siebelinkhuis tot kunstobject is een van de succesprojecten die zijn voortgekomen uit de maatschappelijke ruilbeurs De Slinger. Van Kersbergen bood daar haar diensten aan. Zakelijk leider Hans van Riet van het Meester Siebelinkhuis sprak met haar over het gashuisje en de kunstenares zag er wel een uitdaging in. Ze deed eerst inspiratie op in het nieuwe FUN-IE-FIT in het Siebelinkhuis en maakte vervolgens een ontwerp voor het gashuisje. Ze koos voor ieder vlak één van de kleuren van de ledverlichting in het game- sport- en healthcentrum. Iedereen die rond het huisje loopt ziet hetzelfde kleurenspel als binnen, in het FUN-IE-FIT.
Leraren en personeel van het ROC van Twente (Netwerkschool) hebben het oude gashuisje goed geschuurd en Nijland Twente zette het object ´gratis en voor niets´ keurig in de grondverf. Met het beplakken van het logo van stichting De Klub Twente is het nu klaar.

 
07-06-2013  

Stadionplan herzien met Saturn en Runnersworld

 

ALMELO – Het uitbrengen van de gemeentelijk detailhandelsstructuurvisie heeft een dag later onmiddellijk geleid tot reactie van de zijde van de plannenmakers van een nieuw voetbalstadion aan de Weezebeeksingel.
Donderdag werd koortsachtig overlegd tussen de plannenmakers enerzijds en het college van B&W en de gemeenteraadsfracties anderzijds. Plannenmaker Wyckerveste Groep toonde schriftelijk de intentie 40 miljoen te willen investeren in een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo. Ook deed men water bij de wijn t.a.v. het aantal gewenste m2 detailhandel nu het college van B&W in de detailhandelsstructuurvisie onomwonden voor de binnenstad heeft gekozen en zich qua voetbalstadion te willen houden aan reeds eerder gemaakte afspraken. Heracles-voorzitter Jan Smit toonde zich in Tc Tubantia verwachtingsvol t.a.v. een compromis, maar feitelijk zette men in het voorstel aan de gemeente slechts een streep door de helft van het gewenste aantal extra m2 dat men na de eerder gesloten deal nog op tafel heeft gelegd. Dat betekent dat het compromisvoorstel van de plannenmakers nog altijd 5.000 m2 meer is dan de gemeente beoogd in haar structuurvisie.
Voor het eerst ook kwamen in het koortsachtige overleg officieel namen over tafel van winkelketens die zich in een nieuw stadion willen vestigen. In de ‘wandelgangen’ heeft AlmeloNieuws.nl vernomen dat dit o.a. de sportartikelenketen Runnersworld zijn en het RTV-concern Saturn. De laatste vormt zeker nog een probleem omdat dit geen sportgerelateerd bedrijf is. In een eerder stadium werd ook al eens de naam Decathlon genoemd. Een Franse keten in sportartikelen en sportkleding. Ook namen als Action, Aldi, Bristol en Top 1 Toys circuleerden en of dat allemaal het stempeltje sportgerelateerd krijgt?
Er moeten dus nog wel wat plooien glad worden gestreken, voordat de gemeenteraad een definitief besluit neemt over de detailhandelsstructuurvisie en de zaak muurvast ligt. Vooral coalitiepartner CDA loopt nog niet te juichen. D66 en de VVD hebben wel oren naar het compromisvoorstel, maar de VVD zal dan ongetwijfeld veel moeten uitleggen aan de traditionele achterban (middenstand), indien het akkoord gaat met 5.000 m2 extra 'vrije' detailhandel aan de Weezebeeksingel. Het ‘inschuiven’ van het plan Almelo Nouveau zou wel eens tot de oplossing kunnen leiden. Mede ook omdat de gemeente een Outletstore in Almelo Nouveau aan de Nijreesingel vierkant afwijst.

 
07-06-2013  

Sloop Indië kan verder maar watertoren blijft

 

ALMELO - De sloop van de gebouwen rondom de watertoren op het Indiëterrein in Almelo kan verder na een gerechtelijke uitspraak over een bezwaar tegen de sloopactiviteiten. Uiteraard blijft de watertoren zelf gespaard. De watertoren wordt de komende tijd wind- en waterdicht gemaakt, evenals een aantal andere historische panden op het terrein. Voor dat behoud heeft de provincie Overijssel financieel bijgedragen. Voor het hergebruik van o.a. de historisch watertoren is projectontwikkelaar Ter Steege Vastgoed uit Rijssen op zoek naar een exploitant. Daarbij wordt gedacht aan een horecafunctie in- en aan de voet van de watertoren met het nog aan te leggen stadsstrand rondom. In afwachting daarvan is een tijdelijke invulling bespreekbaar.
De minder historische fabrieksbebouwing is grotendeels gesloopt. De ontwikkelaar heeft samen met architectenbureau 4D en de gemeente de eerst te realiseren ontwikkelingsfase afgerond en ook is de aanbesteding voor het bouwrijp maken bijna aan een gunning toe.
Als eerste worden de twee-onder-een-kapwoningen aan de zijde van de Vissedijk gerealiseerd. Met de eerste kandidaat-kopers worden gesprekken gevoerd t.a.v. persoonlijke wensen die eventueel kunnen worden ingepast. Ter Steege Vastgoed is daarbij ook bereid de verkoop van een eigen woning te bevorderen.
Naast koopwoningen wordt ook een deel huurwoningen in de vrije sector gepland. Ook daarover lopen gesprekken met investeerders.
Bovendien is de gemeente bezig met de aanleg van de ontsluiting via de burgemeester Schneiderssingel die een verbinding krijgt tussen de Kolthofsingel en de Grenzen bij de binnenstads-jachthaven.
Indië komt dus tot leven, nee is in leven want met regelmaat worden culturele manifestaties gehouden in de voormalige bedrijfshallen van Koninklijke ten Cate en donderdag jl. was er zelfs een heuse haringparty. Op het aanpalende complex van het Twents Hippisch Centrum worden bovendien van 14 t/m 23 juni de 47e Almelose Ruiterdagen gehouden en ook zijn de jaarlijkse Almelose Havendagen in juli op komst. Indië en omgeving leeft !

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-06-2013  

Haringhappen en Ivo's carrièreonthulling

 

ALMELO – Het jaarlijkse haringhappen bij Bolk Transport in Almelo is ‘the Place to be’ voor ondernemers en overheidsbestuurders om de onderlinge contacten te verstevigen en dat kan alleen als je in de mobiel van Henk Bolk staat. Ieder jaar dus weer een ‘gevecht’ om er bij te zijn en om de lijst van genodigden niet te lang te laten worden. Het management van Bolk Transport en CTT heeft er zelf geen invloed op want vijf jaar geleden, toen ondernemer Henk Bolk een stapje terug deed en voorzitter van de raad van commissarissen werd van beide logistieke bedrijven, werd dat afgesproken onthulde Bolk-directeur André Pluimers bij zijn welkomstwoord. Hij verkondigde tevens dat het logistieke samenwerkingsverband ‘Port of Twente’ de handschoen heeft opgepakt om gezamenlijk te bewerkstelligen dat er in Twente nog vijf bedrijven ter grootte van Timberland bij moeten komen om ‘Port of Twente’ tot een logistiek succes te maken.
Henk Bolk verkondigde daarop dat hij de eregasten Professor Pieter van Vollenhoven, minister Ivo Opstelten en FC Twente voorzitter Joop Munsterman uitnodigde om gezamenlijk met hem officieel afscheid te komen nemen van de 'oude' haring omdat het officiële ‘Hollandse Nieuwe seizoen’ enige vertraging heeft opgelopen. Voordien echter nam Ivo Opstelten het woord en legde o.a. uit dat ondernemers als Henk Bolk er nu juist voor zorgen dat in moeilijke tijden vooruit wordt gekeken. “Dat deed Henk Bolk bij het begin van het bedrijf in een crisistijd en ook nu. Hij liet ook niet na ons te overtuigen dat de N35 en de A1 van eminent belang zijn voor Overijssel. Overal heeft het kabinet op moeten bezuinigen maar niet op de verbetering van deze twee verkeersaders. Sterker er kwam zelfs extra geld voor vrij en ook de provincie doet een duit in het zakje”, aldus de minister. Opstelten prees ook de Twentse en Overijsselse bestuurskracht die samen met de Twentse ondernemer Dik Wessels de luchthaven Twente weer nieuw leven in blazen. “Henk Kamp deed het dicht als minister van defensie, maar draagt nu als minister van economische zaken een steentje bij om het weer te openen”, zei Opstelten die verder nog wees op de lagere criminaliteitscijfers en er van overtuigd is dat het samengaan van de politie tot verdere successen in deze zal leiden. Opstelten onthulde ook aan wie hij zijn carrière te danken had en wees daarbij op pianist en hobbykok Tonny Eyk. “Tonny speelt vaak op feestjes in het Haagse circuit. Toen Utrecht vrij kwam, zei hij tegen Wim Kok ‘Je moet Ivo nemen’, toen Rotterdam vrij kwam zij hij in het Haagse opnieuw ‘Je moet Ivo nemen’. Tonny is dus mijn vriend”, riep Opstelten ten overstaande van een grinnikend publiek.
Het was Henk Bolk die persoonlijk een einde maakte aan deze conference om de gasten naar de haringkar te leiden maar niet voordat Opstelten verkondigde nog wat langer te zullen blijven omdat hij een grote fan is van de artiest die daarna nog zou optreden. Dat bleek Frans Bauer te zijn en Opstelten was niet te beroerd om de polonaise op gang te helpen. Maar dat kan volgens Opstelten alleen in Twente waar gemoedelijkheid en zakendoen hand in hand gaan.

Fotoreportage: Coen Mulder en Roel Immink
(Klik hier voor alle 216 foto's)

Fotoreportage (75 foto's)...

 
07-06-2013  

Slingerbeurs scoort 142 matches

 

ALMELO - De derde Slingerbeurs in Almelo heeft in totaal 142 matches opgeleverd met een gezamenlijke waarde van 187.600,00 euro. Tijdens de beurs kwamen 63 maatschappelijke instellingen (vragers) en 40 bedrijven (aanbieders) bijeen om met gesloten beurs te onderhandelen over vraag en aanbod. In totaal gaat het bedrijfsleven nu 2487 uur aan de Almelose samenleving besteden in de vorm van maatschappelijke betrokkenheid.
De beursvloer werd vrijdag 7 juni 2013 geopend door de burgemeester van Almelo, mevr. Jon Hermans - Vloedbeld. In een woord vooraf gaf ze aan zich erg betrokken te voelen bij De Slinger. Zo was ze onder meer verantwoordelijk voor het oprichten van De Slinger Ridderkerk. “Ik vind het een hele eer om deze beurs te mogen openen. Het is heel bijzonder om te zien dat mensen graag iets voor elkaar willen betekenen. Dat past echt bij het noaberschap dat we in Almelo willen uitstralen.” Tevens kreeg Hermans als dank voor het openen van de beurs het speciale speldje van De Slinger opgespeld door voorzitter Henny Ganseman. Ruim 200 mensen waren aanwezig in het ROC van Twente om De Slingerbeurs 2013 bij te wonen. Alle aanbieders gingen met een certificaat voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen naar huis.
“Het is absoluut geweldig dat het ons dit jaar weer gelukt is om zo’n geweldig resultaat te behandelen tijdens de Slingerbeurs. De opbrengst van dit jaar is echt bijzonder hoog, zeker als je ziet dat we het met minder aanbieders moesten doen in vergelijking met het voorgaande jaar,” vertelt Birgit Muijsenberg, projectleider van De Slinger. “Tijdens de beurs heb ik verschillende mooie verhalen gehoord over de gemaakte matches. Dat is toch waar je het voor doet. Het is geweldig om te zien hoe graag men elkaar wil helpen.”
Ook voorzitter Henny Ganseman kijkt met grote tevredenheid terug op de beurs. “Ongelooflijk is eigenlijk alles dat ik kan zeggen. De bedrijven uit Almelo hebben wederom een groot aantal mooie cadeautjes uitgereikt aan maatschappelijke instellingen. Zeker als je bedenkt dat ze in hetzelfde aantal uren steeds meer werk moeten verzetten, dus eigenlijk kun je stellen dat we alsnog winst hebben geboekt ten opzichte van vorig jaar.” Vorig jaar werden er tijdens De Slingerbeurs 150 matches gemaakt met een waarde van 203.000, 00 euro.
Binnenkort vindt u op www.deslingeralmelo.nl een compleet overzicht van de gemaakte matches. Deelname aan De Slingerbeurs Almelo was gratis en voor iedereen toegankelijk. Met deelname aan de beurs tonen bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid en hun sociale gezicht. De Slingerbeurs is voor hen een goede en laagdrempelige mogelijkheid om vorm te geven aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Slinger matcht bedrijven aan maatschappelijke instanties, het hele jaar door, maar tijdens De Slingerbeurs gebeurt het live.
Tijdens de organisatie van deze editie van De Slingerbeurs kreeg De Slinger Almelo tevens hulp van studenten van het ROC van Twente.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-06-2013  

Gezellig akoestisch Straatmuziekfestival

 

ALMELO – Het vijfde Akoestisch Straatmuziekfestival dat werd georganiseerd door het kleine cultuurtheater Paco Plumtrek Almelo zorgde voor een fijne sfeer in de Almelose binnenstad. Vooral ook omdat gekozen werd door akoestische presentaties. Publieekstrekkers waren o.a. ‘Dancing Dollekamp’ (met André Manuel) en het van Oerol bekende ‘Los Pepinos’. Ook Lt & the Winedrunk Patrolmen, Des Fais Do-Do, Half Way Station, The Red Hots, The Balcony Players, Arthur Adam Trio, Yiriwa, Come Again en het Ibo Bakker Trio droegen hun steentje bij.
Fotograaf Coen Mulder sjeesde van het personeelsfeest bij Bolk Transport naar de binnenstad voor bijgaande reportage en ook fotograaf Nick Zweers 'schoot' de nodige foto's.
(Klik hier voor alle foto's van Coen)

Fotoreportage (46 foto's)...

 
08-06-2013  

Truckersparty bij Bolk Transport

 

ALMELO – Na het jaarlijkse haringhappen bij Bolk Transport van de ‘bobo’s, is het ook traditie bij Bolk dat de medewerkers en hun familieleden niet worden vergeten. Ook dan wordt er menig harinkje verschalkt, is er een drankje en patat en limonade voor de ‘kids’ van de truckers en veel vermaak met luchtkussenattracties. Ook dan is er een drukte van belang waarbij de medewerkers van Bolk en CTT Hengelo zich prima vermaken. Oud-trucker Coen Mulder nam een kijkje en maakte bijgaande fotoreportage.
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (22 foto's)...

 
09-06-2013  

Koopzondag vol muziek en bewegen

 

ALMELO – De koopzondag in het Almelose winkelhart werd een gezellige dag vol muziek en beweging. In de Almelose ‘koopgoot’ presenteerden zich diverse dansgroepen en ook tal van muzikale gezelschappen lieten hun tonen horen. Het zonnetje deed de rest om van de koopzondag een gezellig gebeuren te maken.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-06-2013  

Haringparty ´t Hook voor Deggie en Alp d´HuZes

 

ALMELO – Maandagavond was het dan zover, de haringparty voor ‘Deggie’. Bedoeld wordt de vorig jaar op 3 juli overleden Marcel Dechering (47), ook wel bekend als ondernemer van Intrasport Zentra in de Grotestraat. Tien jaar duurde zijn strijd tegen kanker, maar hij verloor. Als ondernemer en als vriend stond Dechering bekend als een aimabel persoon die nooit opgaf en altijd vooruit keek. Toch verloor hij de ongelijke strijd. Vrienden van ‘Deggie’ besloten daarop een jaar later deel te nemen aan Alp d’HuZes, de heroïsche beklimming van de Mont Ventoux. Vorige week werd dat gepresteerd en daarom ook de baten van de haringparty voor ‘Deggie’ bij Bier- en Wijnlokaal ’t Hookhoes voor de actie die bijdraagt om kanker te kunnen genezen. De opbrengst was 9.000 euro en ook volgend jaar krijgt dit bij ’t Hook een vervolg, want de vrienden van ‘Deggie’ gaan door!

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (22 foto's)...

 
11-06-2013  

Installatiebedrijf Meulenbeld-Hofhuis failliet

 

ALMELO – Het ruim 40 jaar oude installatiebedrijf Meulenbeld-Hofhuis in Almelo is failliet. Oorspronkelijk begon ondernemer Meulenbeld in Vriezenveen met een installatiebedrijf en nam eind jaren ’90 het Bornse installatiebedrijf Hofhuis over, waarna het zich in 2005 vestigde op het Bedrijvenpark Twente in Almelo. In 2007 volgde de overname van Slot Installatietechniek in Enschede en een jaar later werd het failliete installateursbedrijf van Egdom in Almelo overgenomen. Van Egdom was van oudsher een familiebedrijf dat toen een historie kende van 75 jaar en in bezit was gekomen van J.E. van de Griendt Holding uit Den Bosch. Curator Daniëls verkocht het failliete van Egdom in 2008 aan Meulenbeldt-Hofhuis BV. Zowel Slot als van Egdom werkten door als zelfstandige werkmaatschappijen maar het huidige faillissement treft allen inclusief Meulenbeld-Hofhuis.
Moederbedrijf Meulenbeld-Hofhuis hoopt op een doorstart omdat het een redelijk gevulde orderportefeuille heeft, maar de banken trokken de stekker uit het concern waarna het bedrijf zelf het faillissement aanvroeg. Tot curator is benoemd Mr. J. Stekelenburg (Enschede) die de taak heeft om de belangen van de schuldeisers te behartigen. Bij het concern werkten in totaal 150 medewerkers, die hun vakantiegeld nu door het UWV zien uitbetaald.

 
11-06-2013  

Op de motor van Bali naar Almelo

 

BALI/ALMELO – In september 2011 vertrok Almeloër Gerard Elferink, toen 53 jaar, huis en haard en liet hij ook zijn stamkroeg ’t Hookhoes voor wat het was om een 'laid back live' op te bouwen met de duikschool Q-Dive op het zonnige Bali zoals hij destijds vertelde in het Almelo's Weekblad. Bijna 2 jaar later blijkt dat een illusie te zijn geworden omdat Nederland geen apostilleverdrag heeft met de voormalige kolonie Indonesië. Avonturier Elferink is dus ‘persona non grata’ en kan alleen in het land verblijven op basis van een toeristenvisum.
Elferink schrijft er over op zijn reisblog en verkondigt ook dat hij de terugreis naar Almelo zoveel mogelijk over land gaat maken. Daarvoor heeft hij een Honda SupraX 125cc “bebek” (eend) gekocht om deze te preparen voor de ‘barre’ tocht die hem o.a. door landen als India en Pakistan voert. Enige ondersteuning voor deze tocht kan hij wel gebruiken. Lees zijn reisblog hoe en kijk wat zijn plannen zijn.

 
12-06-2013  

Oprichting van Club41 International Almelo

 

ALMELO – Almelo is weer een nieuwe serviceclub rijker met de oprichting van Club41 International Almelo. De leden zijn allen tussen de 40 en 55 jaar met als doel vriendschapsbanden te versterken, kennis en ervaring met elkaar te delen en invulling te geven aan een sociaal oogpunt.
Jaarlijks wil Club41 Almelo een groots evenement organiseren waarvan de revenuen ten goede komen aan nader te bepalen goede doelen. In 2014 moet het eerste evenement plaatvinden. Club41 International heeft in 20 landen al organisaties.
Het dagelijks bestuur van Club41 International Almelo bestaat uit: Henk Paul Visser (muntenmeester) Coen Kienhuis (secretaris) en Jaap Besteman (Voorzitter)

< Achter v.l.n.r.: Gabriel Urucoglu, Gerd van der Kolk, Niek Peters, Andre Koopman, Gert Wolfert, Arthur Asveld en Robert Reinders
Voor v.l.n.r.: Henk Paul Visser, Coen Kienhuis en Jaap Besteman.

(Foto: Coen Mulder)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-06-2013  

Theo Bennes boek, De Zoon Van De Kruidenier

 

ALMELO - De Almelose columnist/tekstschrijver/cartoonist/illustrator Theo Bennes heeft een boek geschreven, getiteld: De Zoon Van De Kruidenier. Het is een biografische roman over zijn vader Gerrit Bennes, die tot halverwege de jaren 60 een VéGé kruidenierszaak had in de Utrechtse wijk Hoograven.
In zijn boek beschrijft Theo Bennes drie generaties kruideniers en zes generaties familie. Hij vertelt over zijn vaders jeugd, de kruidenierswinkel in de oorlogsjaren, hoe zijn vader de zaak overnam van zijn ouders, de klap van de definitieve sluiting van de winkel en de verhuizing naar Almelo; over zijn vaders gezin en over het zijne.

De Zoon Van De Kruidenier is te koop voor 14 euro bij o.a. The Read Shop in Almelo of via www.theobennes.nl
 

 
13-06-2013  

Rumoer over detailhandelslocaties

 

ALMELO – In de gemeenteraad is een groot deel raadsleden dat problemen ziet in de wensen van Heracles Almelo om in het nieuw te bouwen stadion meer m2 detailhandel en vrije vestiging te wensen. Het college van B&W raadde het af en geeft de voorkeur aan vernieuwing van de binnenstad. Tegelijkertijd moeten de aanlooproutes naar het centrum in de toekomst inkrimpen wat winkelbestand betreft. Qua stadionplan wil het college vasthouden aan eerder gemaakte afspraken met de plannenmakers van een nieuwe voetbaltempel.
In het discussieprogramma Rumoer werd donderdagavond verder gesteggeld. Volgens het onderzoeksrapport Droogh, Trommelen & Partners (DTNP) heeft Almelo al veel te veel m2 detailhandel. Uitbreiding bij het stadion kan dus zeer negatief uitpakken voor de binnenstad maar ook voor het winkelcentrum De Gors.
Namens de plannenmakers van het stadion liet woordvoerder Pieter Nieuwenhuis (Hypercube) in Rumoer weten dat nu ook Lidl zich heeft gemeld voor een stadionlocatie. De plannenmakers hebben investeerder Wyckerveste nu gevraagd om te onderzoeken of Lidl of Aldi zich niet beter in De Gors kan vestigen i.p.v. het nieuwe stadion. "Ik kan me voorstellen dat de onzekerheid een verlammende werking op het gemiddelde raadslid heeft", zei Nieuwenhuis in Rumoer. Daarmee diskwalificeerde hij feitelijk de gemeenteraad.
Zeker lijkt, dat de middenstand in het centrum en die uit de aanlooproutes Nieuwstraat, Bornsestraat en Ootmarsumsestraat zich tegen de detailhandelsstructuurvisie en de wens van de ‘stadionbouwers’ zullen keren. Hetzelfde geldt voor de belanghebbenden in de Woonboulevard. Zij willen ook ruimere detailhandelsmogelijkheden als dit wordt geboden aan het naastgelegen nieuw te bouwen stadion. De gemeente dreigt dus in langdurige juridische procedures verzeild te geraken.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (17 foto's)...

 
14-06-2013  

Dinnershows ROC goed voor gift 4.410 euro

 

ALMELO – De dinnershows die werden georganiseerd door de ‘horecaffers’ van het ROC van Twente in Almelo, hebben 4.410 euro opgebracht voor de stichting Vlinderkind. De stichting zet zich in voor kinderen die worden geboren met Epidermolysis Bullosa (EB), een erfelijke huidziekte die zorgt voor blaren en wonden. De huid van vlinderkinderen is zo teer als de vleugels van een vlinder. Stichting Vlinderkind zorgt voor financiële middelen om onderzoek mogelijk te maken en om vlinderkinderen een betere toekomst te kunnen geven.
Stichting-vertegenwoordigster Linda Koehorst (foto) kwam vrijdag symbolisch het bedrag in ontvangst nemen dat de koks, kelners en horeca-managers in opleiding bij elkaar wisten te sprokkelen met hun dinnershows. Ook de leerlingen van de artiestenopleiding bam het ROC droegen met hun optredens bij aan het succes en zelfs de fooienpot werd belangeloos ingeleverd voor de stichting Vlinderkind.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-06-2013  

Graduation Party Almelo bij Theaterhotel

 

ALMELO – Ook dit jaar was er weer een Graduation Party voor geslaagde leerlingen uit Almelo en omgeving van de vier voortgezet onderwijs scholen in Almelo (CSG Het Noordik, OSG Erasmus, PiusX College en Canisius). Een beloning voor het harde werken en de mooie prestatie. Doel van de Graduation Party is eveneens dat de geslaagden in en na verdere studie oog houden voor de bedrijven in Almelo en omgeving voor stages, afstudeeropdrachten en mogelijk daarna natuurlijk een mooie baan. Het Twentse bedrijfsleven heeft de hoger opgeleiden namelijk hard nodig in de toekomst. De Graduation Party werd dan ook door het bedrijfsleven gesponsord.
Alle geslaagden kregen uit handen van onderwijs-wethouder Johan Andela de ‘stadsbul’ uitgereikt waarna het traditionele “throw hat” volgde en het feest kon beginnen.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-06-2013  

TMZ huldigt jubilarissen regio Almelo

 

ALMELO – TriviumMeulenbeltZorg heeft tijdens een gezellig samenzijn in de regio Almelo bij de locatie Het Meulenbeld een achttal jubilarissen in het zonnetje gezet als blijk van waardering voor hun jarenlange inzet. Ook de collega’s en de familieleden van de jubilarissen woonden de sfeervolle bijeenkomst bij.
Vijfentwintig jaar in dienst zijn Bennie Prinsen, Lilian Woudenberg - ten Hove, Peter Renkens, Sabine Harmsel en Moniek Pierik. Voor het 40-jarig dienstverband werden gehuldigd Gerard Timmer, Agnes Korte – Krikhaar en Siny Everlo - Lohuis.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-06-2013  

2daagse De Colckhof, toch nog een feestje

 

ALMELO – Het was zo mooi gepland, een wandel2daagse met de cliënten van De Colckhof op de Schelfhorst en van andere Twentse Zorgcentra uit de regio. Donderdagavond zou worden gestart, maar Pluvius gooide roet in het eten. Vrijdag dan toch nog de 2e etappe met totaal zo’n 85 mensen, inclusief begeleiders, aan de start. De wandeltocht voerde vooral door het Schelfhorstpark over een afstand van 4 km. Toch pittig voor een aantal cliënten. Daarna volgde de feestelijke intocht bij De Colckhof, als het ware een ‘Via Ballonia’ waarbij livemuziek, lekkere hapjes en drankjes voor een feestelijke stemming zorgden.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-06-2013  

Spanning, spektakel en sensatie aan de Bosrand


De derby, in Almelo Trial Jumping genoemd, is een waar spektakelstuk. Hier zoeft een ponydeelneemster over de hindernis.
 

ALMELO – Al woensdag kwamen de eerste deelnemers aan de 47e Almelose Ruiterdagen binnen, twee dagen voordat het paarden en ponyspektakel op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand begon. Van vrijdag t/m zondag is het hippisch evenement van nationale allure voorbehouden aan de jongste deelnemers met hun pony’s. Liefs 700 pony’s met hun berijders staan op de startlijsten van de eerste drie dagen. Feest is er voor de deelnemers vanavond met de Playbackshow, een moment om helemaal los te gaan. De Kür op muziek is een sportief hoogtepunt. Met gespannen gezichtjes in de voetsporen van Anky van Grunsven, Edward Gal en regerend Europees kampioene Adelinde Cornelissen. De ponyderby op de zondagmiddag is het hoogtepunt bij het springen, een waar spektakelstuk over natuurlijk uitziende hindernissen in een tempo dat je bij pony’s niet vermoed. Tijd dus om met de kinderen en kleinkinderen zondagmiddag te vertoeven op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand.
Op maandag gaat het dan verder met de paarden, bijna 1400 in getal en dat tot en met zondag 23 juni. Vertier dus volop en de entree is alle dagen gratis.
Klik hier voor een impressie van de editie van vorig jaar
en hier voor de uitslagen pony's 2013 tot nu toe.

 
16-06-2013  

Sportverenigingen presenteren zich

 

ALMELO – Onder de regie van Sportbedrijf Almelo presenteerden zich diverse sportverenigingen op de Koornmarkt. Kijk naar een impressie van Coen Mulder.
 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
16-06-2013  

Schenking 80.000 euro speelgoed voor ZGT

 

ALMELO – Verbazing heerste alom vorige week donderdagmiddag op de nieuwe kinderafdeling van ZGT Almelo. De hele ontvangstzaal van de hypermoderne kinderafdeling (pal achter het restaurant) en die vrijdag 14 juni in gebruik werd genomen, puilde uit met speelgoed. Als een lopend vuurtje ging het door het ziekenhuis en veel personeelsleden stonden zich te vergapen aan al dat kleurrijke moois. ‘Schandalig veel’, riep een medewerkster en sloeg de handen van verbazing voor de mond bij het zien van al die ‘hebbedingetjes’ die patiëntjes het noodgedwongen verblijf in het ziekenhuis wat aangenamer moet maken. Gulle gever van dit al, de stichting Leven met Kanker die normaliter dit soort acties houdt in kinderafdelingen van academische ziekenhuizen.
Lees verder...

 
17-06-2013  

Opvallende gestolen fiets gezocht

 

ALMELO – Het overkomt velen, het ontvreemden van hun fiets. Vanmorgen werd Linda van der Hauw, marketing manager van de stichting Almelo Promotie, het slachtoffer. Even shoppen in de Rosa Luxemburgstraat en weg was haar opvallende ‘karretje’. Het betreft een zo goed als nieuwe Batavus Mambo Spring 2011 met fietstassen die iets anders zijn dan op bijgaande foto (wel roze). Ook zit er een klein gaatje in het zadel. Heeft u de onverlaat gezien met Linda’s ‘karretje’ meldt het ons, ook als het ‘karretje’ bij een heler staat.

 
17-06-2013  

Nieuw Guinea Kruis voor Dirk Molenaar

 

ALMELO – Loco-burgemeester Jan van Marle heeft namens de minister van defensie maandag het Nieuw-Guinea Herinneringskruis uitgereikt aan de heer D.J. (Dirk) Molenaar op grond van zijn dienstperiode in het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea van 11 februari 1957 tot 20 april 1958. Het Nieuw-Guinea Herinneringskruis is een blijk van waardering en respect voor zijn inzet onder vaak buitengewoon moeilijke omstandigheden.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (11 foto's)...

 
18-06-2013  

Heracles juicht, binnenstadondernemers balen


Het geamendeerde besluit werd door Jemy Pauwels (VVD) in de 'wandelgang' de nieuwe vorm van besturen genoemd. Geen concreet strikt omschreven besluit maar gaandeweg invullen met partners. 'Zo gaat het ook met het besluit van de luchthaven Twente'. reageerde Pauwels op de kritiek van een partijgenoot die elke juridische onderbouwing miste in het besluit.
 

ALMELO – Een geamendeerde detailhandelsstructuurvisie geeft Heracles Almelo carte blanche bij de ontwikkeling van een nieuwe voetbaltempel. VVD, D66 en PvdA vonden het collegevoorstel te strikt  en kwamen met een wijziging die Heracles Almelo alle kansen biedt qua invulling met winkels in en om het nieuwe stadion. Het college van B&W wees bij monde van wethouder Jan van Marle bij herhaling op de ‘gaten’ die het amendement schiet in de geformuleerde beleidsregels  over de ontwikkeling van de detailhandel in Almelo en wees tevens op de mogelijke juridische gevolgen. Dat deden ook de tegenstanders van het amendement. CDA, ALA en SP hadden feitelijk geen moeite met het collegevoorstel maar wel met het gebrek aan juridische onderbouwing die het amendement inhield. Zij vreesden ook voor de mogelijke gevolgen voor de binnenstadvernieuwing. De provincie Overijssel heeft daarvoor ruim 9 miljoen euro toegezegd. Voorwaarde is daarbij wel dat het aantal m2 detailhandel in Almelo moet krimpen. Door het geamendeerde besluit zit die krimp er niet meer in en wordt de totale verkoopruimte in de stad alleen maar groter en kan ook de Woonboulevard de leegstand invullen met andere types winkels. Het besluit maakt tevens een nieuwe zienswijze noodzakelijk en dan kan ook de provincie alsnog besluiten om de miljoenentoezegging voor revitalisatie van de binnenstad in te trekken. Of het zover komt zal de tijd leren.
Heracles-voorzitter Jan Smit realiseerde zich dat de club er nog lang niet uit is, maar nu wel daadwerkelijk verdere afspraken kan maken met potentiële huurders. Hij was na de marathonzitting in ieder geval blij genoeg om de supporters, die voor de stoep van het stadhuis de wacht hielden, te trakteren op gratis bier. Voor de ondernemers in de binnenstad proefde de avond feitelijk bitter.

Voorzitter Jan Smit: '
Het is nu of nooit'
AlmeloAnders: 'VVD wordt grote verliezer'

Fotoreportage (9 foto's)...

 
19-06-2013  

Nieuwe volière voor Stadsboerderij

 

ALMELO - Wethouder Anja Timmer heeft samen met Albert van de Stadsboerderij Beeklust woensdag 19 juni de nieuwe (maar ook historische) Jugendstil volière onthuld. Het prachtige onderkomen werd in opdracht van de stichting Stadsherstel gemaakt door leerlingen van de VVBA, de Netwerkschool Twente, het ROC van Twente en de BOVO uit Vroomshoop. Meer dan een eeuw stond een prachtige Jugendstil volière in de tuin van een oude stadsboerderij in het centrum van Almelo (nu de winkel van Kamp Lederwaren). Het bouwwerk werd door de heer Kamp geschonken aan de stichting Stadsherstel, die het unieke bouwwerk graag wilde behouden.

De volière verkeerde echter in een dermate slechte conditie, dat er niets anders restte dan het prachtige bouwwerk tot in detail na te maken.
Het nieuwe exemplaar werd een tikkeltje groter dan het origineel omdat de volière dienst gaat doen als duiventil op het terrein van de Stadsboerderij Beeklust. En duiven hebben iets meer ruimte nodig dan de kleinere zangvogels die ooit in de nagebouwde voliere woonden. Het prachtige vogelhuis is vervolgens ook nog door leerlingen schilderen van het ROC van Twente in Hengelo geverfd in de oorspronkelijke groen met wit tinten. Leerlingen van de BOVO uit Vroomshoop zorgden voor een perfect passend fundament.
Bij de Stadsboerderij Beeklust zijn ze blij met de nieuwe volière. Werknemers van de Stadsboerderij (mensen met een beperking) krijgen de zorg over zowel het nieuwe pand als de vogels. Wethouder Timmer van Almelo was ook al verrukt van het prachtige bouwwerk en zei erg blij te zijn dat een dergelijk bijzonder bouwsel bewaard is gebleven.
De nieuwe bewoners van de Jugendstil volière zijn sierduiven. Een aantal daarvan is nog maar heel kort bij de Stadsboerderij, want een marter had nog niet zo lang geleden de duiven in een andere vogelkooi aangevallen. Een aantal overleefde dat niet en werd vervangen door nieuwe exemplaren.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (24 foto's)...

 
22-06-2013  

Spinnen wol,vlas en tolspinnen Wevershuisje

 

ALMELO - Een demonstratie wol en vlas spinnen. Het spinnen is na het vilten, de oudste vorm van wol verwerken. Vanaf de tijd, dat de mens zich met veeteelt ging bezig houden -en dat waren in de eerste plaats geiten en schapen- heeft men de huiden, de wol en het haar gebruikt als kleding.In Peru hoeden de kinderen de Alpãca’s en spinnen om deze manier de wol. De mannen weven de wol met een heupgetouwtje en de vrouwen breien, zelfs als ze op de bus staan te wachten. In Engeland heeft een wolkeurmeester een spintol bij zich, pakt een pluk uit de te keuren wol en spint ermee. Daarop baseert hij o.a. zijn keuring.

Vele eeuwen later kwam een zgn. spindelwiel. Dat spinstokje werd horizontaal gelegd tussen twee verticale dragers met een draaischijfje erachter. Men had een soort van tafeltje gemaakt met poten of pootjes. Daarop draaide men met de hand een wiel. Over dat wiel en de schijf liep een touw. En de ene draaide het wiel en de ander spon op het stokje. Dit soort constructie was er in een grote uitvoering, waarbij de twee mensen stonden. En er was een kleine uitvoering die men op tafel zette. Een tafelspindelwiel. Later kwam er ook een tafelspindelwiel. Daarbij moest men wel met de ene hand draaien en met de andere hand spinnen. Dit was er voornamelijk voor vlas.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (8 foto's)...

 
22-06-2013  

Streetparade in centrum van Almelo

 

ALMELO - Voorafgaand aan de Taptoe ‘s avonds in het Polmanstadion zorgden zaterdagmiddag vier fanfarekorpsen voor een opwarmermertje in het centrum van Almelo.
Vanaf 15:00 uur waren de Trompetterkorps Kampen, Irene Ede, Beatrix Hilversum en Advendo Sneek nadrukkelijk aanwezig in het centrum van Almelo. Het winkelend publiek kon de muzikale Streetparade wel waarderen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (65 foto's)...

 
22-06-2013  

Spectaculaire Almelose Taptoe in Polmanstadion


foto Dimotech
 

ALMELO - De Almelose Taptoe  in het Polmanstadion brachten veel muziek en show op een hoog niveau. Vele korpsen van nationale en internationale faam presenteerden hun shows op het kunstgras van het Polmanstadion.. De presentatie van deze avond was in handen van Marga Bult. Zeven muzikale gezelschappen (korpsen) vermaakten de toeschouwers op de volle hoofdtribune. Voor het vierde jaar achter elkaar werd de Taptoe in het Polman Stadion bijna een traditie.

De deelnemende korpsen waren: Amigo Leiden, Fanfarekorps der Genie, Irene Ede, Trompetterkorps Kampen, Advendo Sneek, Beatrix Hilversum en K&G Leiden. De opbrengst van 8.000 euro is voor twee stichtingen, die veel goed werk verzetten voor kinderen met gezondheidsproblemen, t.w. KIKA (Kinderen Kankervrij) en Kans voor een Kind. Om tien uur was de  finale met de afmars van de korpsen.
De avond werd besloten met een spectaculair vuurwerk.

Fotoreportage: Roel Immink

Fotoreportage (9 foto's)...

 
22-06-2013  

Maud de Wit wordt Rondemiss in Almelo

 

ALMELO - De 18-jarige studente Maud de Wit van het ROC van Twente wordt rondemiss van de Profronde Almelo op vrijdag 23 augustus. Ze volgt turnster Wyomi Masela op die de functie vorig jaar bekleedde.
Maud de Wit studeert aan de middelbare hotelschool van het ROC van Twente in Almelo. Ze fungeerde al vaker bij evenementen als gastvrouw. De laatste keer was dat op de openingsavond van het Historische Festival in Almelo, waar ze alle eregasten ontving. De Rondemiss doet zelf niet aan wielrennen, maar is wel een enthousiast hockeyster. Als Rondemiss wordt ze ingezet voor de ontvangst van eregasten bij de Profronde en maakt ze met een van de gecontracteerde profrenners een rondgang in een open wagen over het parcours, vlak voor de start van de wielerwedstrijd.
De Profronde Almelo wordt gehouden op vrijdag 23 augustus. Het evenement begint al ’s middags met de allereerste Rabobank Dikke Bandenrace om 16.00 uur.

Foto: Marijn Backx Fotoproducties

 
23-06-2013  

Druk bezocht Wijkfestival Schelfhorst.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (82 foto's)...

 
24-06-2013  

Provincie wil opheldering stadionplan Heracles

 

ZWOLLE/ALMELO – Vorige week lachte Heracles Almelo de toekomst toe, nadat de gemeenteraad van Almelo bij amendement besloot Heracles Almelo meer ruimte te bieden bij de invulling van de detailhandelsruimte in en om een nieuw te realiseren voetbaltempel. Zelfs de provincie gaf vooraf per brief te kennen dat er geen directe koppeling is tussen de stadionplannen en de revitalisering van de binnenstad. Men doelde in de brief op de toegezegde subsidie van 9 miljoen euro voor het aangepaste verkleinde binnenstadplan. Ervaren stadsbestuurders wisten echter ook dat de brief geen 100 procent garantie bood en vreesden dat die subsidie alsnog kan worden ingetrokken. Ook het college van B&W wees op het juridisch slecht onderbouwde amendement waardoor Heracles vrij spel zou krijgen wat invulling van detailhandel betreft. Dezelfde invullingsvrijheid biedt het aangenomen amendement ook de naastgelegen Woonboulevard. Zelfs de collegepartijen VVD en PvdA lieten het college van B&W kopje onder gaan, omdat er kennelijk zwart-wit bloed door de aderen van de voorstanders vloeit. Alleen het VVD-raadslid Israa Abdullatif wilde het juridische probleem wel zien en stemde met de opposanten mee. Desondanks werd met 21-14 Heracles Almelo en haar partners Wijckerveste en BAM dus alle ruimte geboden en ondanks dat de gemeente vergaande afspraken had dat het aantal m2 detailhandel in Almelo de komende jaren moet krimpen. De bestaande afspraken gelden feitelijk nog breder, want de provincie heeft met de Netwerksteden Almelo, Borne, Hengelo en Enschede een lopende afspraak (Ontwikkelagenda) dat de focus van detailhandelsbeleid de komende jaren gericht moet zijn op de kernwinkelgebieden. Het is deze afspraak waarom het provinciebestuur nu alsnog aan de bel trekt om opheldering te vragen bij het Almelose stadsbestuur. De provincie houdt in de brief bovendien vast aan de eerdere deal van de gemeente met Heracles Almelo dat er alleen sport-gerelateerde detailhandel in en om het stadion mag komen en dreigt nu zelfs een zienswijze (bezwaarschrift) tegen het raadsbesluit in te dienen. Een raadsbesluit dat VVD-raadslid Jamy Pauwels vorige week als de nieuwe vorm van besturen betitelde, na er op te zijn aangesproken door een partijlid. Die bestuurlijke lichtzinnigheid kan dus de gemeente feitelijk 9 miljoen euro kosten indien de provincie de kont echt tegen de krib gooit.

Heracles-voorzitter Jan Smit ontplofte maandagmorgen - na de perspresentatie van de nieuwe hoofdtrainer Jan de Jong (Heerenveen) - toen hem gevraagd werd of hij de krant had gelezen met het laatste nieuws uit Zwolle. “Daar heb je weer zo’n Almelose negatieveling. Breng eens positief nieuws, man. Wat heb ik hier nu aan”, brieste hij woedend onder het weglopen. Even later na te zijn afgekoeld, nam Smit de handschoen weer op. “Wij zijn gebaat bij positief nieuws. Dit brengt alleen maar negatieve energie. Willen we met Heracles vooruit, dan moet het nieuwe stadion er komen en dat moet dan ook betaalbaar zijn en de verhuur van detailhandelsruimte biedt dat”, zei Smit haast verontschuldigend voor zijn uitbarsting “Laat ze maar komen met 1 miljoen bezwaarschriften, dan kan ik er voor vechten. Ik heb dat al eens eerder meegemaakt met de golfbaan (Ommen – red.) en die ligt er nu ook.” Smit gaf er feitelijk mee aan dat zijn wil om een nieuw voetbalstadion te realiseren nog niet is gebroken. Voor Smit is de Europese detailhandelsrichtlijn in deze ook van belang, want die is heel stellig: “Gemeenten kunnen detailhandelsgebieden bestemmen of blokkeren, maar niet brancheren.”

Voer voor juristen dus. Dat is feitelijk niet in het belang van Heracles Almelo, want ingediende bezwaarschriften kunnen het plan voor een nieuwe voetbaltempel jaren traineren. Die kant van de besluitvorming is de kant waar geen enkele partij belang bij heeft. Heracles niet, de gemeente niet en ook de ondernemers in de binnenstad niet.
Op 3 juli zal blijken of de provincie definitief groen licht geeft voor de subsidie van 9 miljoen euro voor het revitaliseren van de binnenstad en alsnog haar per brief geopperde bezwaar t.a.v. het raadsbesluit van de ontwikkeling van de zogenoemde ZuidAs (Weezebeeksingel) intrekt of gestand doet !

 
24-06-2013  

Al dik 500 deelnemers aan Zwem4Daagse

 

ALMELO – Bij de start van de 40-tigste Zwemvierdaagse van zwemclub De Veene stonden maar liefst 550 deelnemers op de lijst. Tijdens het 5 dagen durende evenement moeten de deelnemers gedurende 4 dagen afstanden afleggen van 250 of 500 meter om voor een herinneringsmedaille in aanmerking te komen. Ook het randprogramma in zwembad Het Sportpark biedt de deelnemers veel plezier.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (15 foto's)...

 
25-06-2013  

FUN-IE-FIT haalt TV programma Een Vandaag

 

ALMELO – Dat de PR-machine van stichting De Klup Twente prima draait is algemeen bekend. Twee jaar lang werd gepromoot dat in het Mr. Siebelinkhuis het digitale FUN IE FIT Centrum van de grond moest komen. Diverse acties werden gehouden om de pecunia bij elkaar te krijgen en onlangs werd de digitale speeltuin officieel geopend.
Vandaag dan landelijke media-aandacht in het TV programma Een Vandaag. Daarvoor werd wel het FUN IE FIT Centrum vol bemand met tal van digitale ‘cracks’ zoals Jasper Schoo van de E-sportbond die er samen met e-sportKlup voorzitter Roberto Fernandez en de kinderen van Het Mozaïek er voor zorgden dat de ‘game-wall’ een topbezetting had. Ook de test-cracks Johan Weghorst en Niek Leydeckers waren van de partij en zij gaven de reporters van Een Vandaag inzicht wat men in het FUN IE FIT Centrum zoal digitaal kan doen.

Direct na het journaal van 18.00 uur wordt het uitgezonden op Nederland 1 en hebt u het gemist?
Klik dan
hier.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (10 foto's)...

 
25-06-2013  

Stadsfonds beheert Cultureel Initiatieven Fonds


Vernieuwende cultuur: "de blauwe witte dubbele trechter van de optische illusie"
 

ALMELO – De gemeente Almelo geeft het beheer van het nieuwe culturele Amateur Initiatieven Fonds in handen van het Stadsfonds. Daarvoor heeft de gemeente gekozen omdat het Stadsfonds al veel ervaring heeft in het ondersteunen en toekennen van bijdragen aan culturele evenementen. Het Stadsfonds doet dat met gelden die worden verkregen uit het Almelose bedrijfsleven.
Voor het nieuwe fonds dat de stichting in opdracht van de gemeente gaat beheren, is een eenmalige budgetsubsidie van 55.000 euro beschikbaar en bedraagt het jaarlijks uit te keren budget 10.000 euro. Dat laatste bedrag moet worden ingezet voor eenmalige nieuwe initiatieven afkomstig uit alle kunstdisciplines, die de bestaande instellingen en hun regulier aanbod van amateurkunst overstijgen en niet het doel hebben om winst te maken.
Woensdagmorgen om 09.00 uur tekenen wethouder van cultuur Gerrit van Woudenbergh en Stadsfonds-voorzitter Ben Hulshof daarvoor een overeenkomst. De wethouder krijgt wel een adviserende rol in het beheer van het nieuwe fonds voor amateurkunst.

Aanvragen van cultuursubsidie via:
www.stadsfondsalmelo.nl 


Besluit: Beheer cultureel initiatievenfonds voor amateurkunst

 
26-06-2013  

Hoog slagingspercentage bij Canisius

 

ALMELO – Het definitieve slagingspercentage bij scholengemeenschap St. Canisius in Almelo en Tubbergen is aanleiding tot gepaste trots. Na het resultaat van de herexamens is nu het totale resultaat bekend. Op zowel het vmbo als het havo slaagde 95 procent van de leerlingen (afgerond op hele getallen). Ook het vwo scoorde uitstekend: 91 procent van de leerlingen wist het diploma te bemachtigen en dat kan meer dan prima worden genoemd.

 
26-06-2013  

Gezellige jaarlijkse Veteranendag in de Burgerzaal

 

ALMELO – Veel gemeenten organiseren jaarlijks een Veteranendag voor hen die elders op de wereld werden ingezet om de vrede te bewerkstelligen of de Nederlandse belangen te verdedigen. Dit jaar werden de veteranen uitgenodigd in de Burgerzaal van het Stadhuis.
Loco-burgemeester Jan van Marle heette namens de gemeente allen welkom en wenste hen niet alleen een gezellige avond toe maar ook een avond waarin de contacten onderling weer aangetrokken kunnen worden.

Kolonel b.d. M. van der Giessen, projectleider Versterking Nuldelijnondersteuning Veteranen gaf een een presentatie over de zorgverlening aan veteranen en wees er op dat veteranen die nazorg behoeven daar een beroep op kunnen doen.

Maandelijks wordt ook een Veteranencafé georganiseerd voor de veteranen in de regio Almelo. Die bijeenkomsten zijn in de bovenzaal van Bier & Wijnlokaal 't Hookhoes an het Amaliaplein. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 9 juli van 19.30 uur tot 22.00 uur.

De vrolijke noot kwam van Shantykoor De Oostvaarders.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (17 foto's)...

 
26-06-2013  

Prik een vorkje mee tijdens Culivent 13

 

ALMELO – In het Hagenpark zijn de voorbereidingen voor het nieuwe culinaire evenement Culivent 13 volop bezig. Het initiatief van een aantal Almelose horeca-ondernemers moet de stad culinair op de kaart zetten. In totaal staan er in het Hagenpark 24 paviljoens waar een vorkje kan worden geprikt bij de diverse deelnemers.
Het gezamenlijke motto is; “PROEVEN, ETEN, BELEVEN OMDAT ALLEEN PROEVEN NIET GENOEG IS”
Er is dus meer dan alleen een vorkje prikken, zo zijn er dagelijks ‘workshops’, is er een Twentse Streekmarkt en gaan ook de ‘kids’ culinair in de Kids-Kichen.
Culivent 13 wordt gehouden op 28, 29 en 30 juni.

Meer info: http://culivent.nu/ en
https://www.facebook.com/pages/Culivent-2013/168997793242689

Fotoreportage (11 foto's)...

 
27-06-2013  

Politie onderzoekt val van balkon, man gewond

 

ALMELO – Een 50-jarige Almeloër is woensdag jl. gewond geraakt bij een val van een balkon aan de PC Boutenstraat. De man die in het ziekenhuis ligt, had omstreeks kwart voor zes in de vooravond ruzie met een 56-jarige plaatsgenoot. De politie onderzoekt nu of de val een gevolg was van een handgemeen of dat het slachtoffer zelf het evenwicht verloor.
Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
 

 
28-06-2013  

Moestuin Het Kwekertje Jan Steenstraat geopend

 

ALMELO – Aan de Jan Steenstraat in de wijk Ossenkoppelerhoek is een nieuwe moestuin gerealiseerd met behulp van o.a. woningstichting Beter Wonen die de grond voor een periode van vijf jaar beschikbaar stelde, de stichting IBN ROESJD en Meckelfeld Tuinen uit Kloosterhaar. De moestuin omvat 10 stukjes grond van elk 60 m2 die worden onderhouden en bewerkt door mensen met zeven in de wijk wonende culturele achtergronden. Beheerder Eric Kers van het gebouw ‘De Oude Boksschool’ was de stille kracht achter het initiatief. Voorzitter Joop Martens van wijkplatform Ossenkoppelerhoek/Beeklust verrichtte samen met Eric Kers de openingshandeling.

Fotoreportage: Bert Kuiper

Fotoreportage (4 foto's)...

 
28-06-2013  

Onthulling Muurgedicht van Willem Wilmink

Fotoreportage Jan Bril.
 

ALMELO – Cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh onthulde vrijdagavond het eerste Almelose muurgedicht op de muur van het appartementengebouw Manchester aan de Holtjesstraat in de zuidelijke binnenstad.
Het gedicht ‘huizen in de binnenstad’ van Willem Wilmink werd op de muur geschilderd door de Almelose kunstenaar Freddy Hoevers. Muurgedichten dragen bij aan het beleven van poëzie door de toevallige voorbijganger. Het heeft een element van verrassing. De jury van de jaarlijkse Willem Wilmink Dichtwedstrijd in de bibliotheek van Almelo, selecteert de gedichten voor de muurschilderingen. Voorstellen in deze zijn dan ook welkom.
Initiatiefnemers Woningstichting Beter Wonen, de gemeente Almelo, de Stichting Almelo Promotie willen de komende jaren 10 à 15 muurgedichten in de binnenstad realiseren.

Fotoreportage (29 foto's)...

 
28-06-2013  

Amaliaplein uit Profrondeparcours

 

ALMELO – Het bestuur van de Profronde Almelo, die dit jaar op 23 augustus wordt gehouden, heeft het parcours drastisch ingekort. Opmerkelijk is dat het bij het publiek populaire Amaliaplein dit jaar buiten het parcours valt. De karavaan trekt dit jaar niet meer van de markt rechtsaf de Wierdensestraat op om via de Adastraat, Holtjesstraat, Grotestraat Zuid richting de Koornmarkt te gaan, maar gaat vanaf de markt langs de Waag het bruggetje over door de Schuttenstraat, om scherp linksaf de Grotestraat Zuid weer in te gaan. Het parcours door de Almelose binnenstad wordt daarmee fiks ingekort. De organisatie noemt de nieuwe scherpe bocht bij café De Stam spectaculair omdat de renners daar vol in de remmen moeten. Extra strobalen moeten de veiligheid waarborgen voor de renners, maar de bocht wordt daardoor nog meer geknepen.

Reclamekaravaan
De drastische ingreep heeft ongetwijfeld ook gevolgen voor de reclamekaravaan die de ronde vooraf gaat. Deze bocht is voor vrachtwagens namelijk niet te nemen. De organisatie noemt evenwel het verkorte parcours attractiever voor het publiek omdat de renners vaker langs komen. Ook een betere bereikbaarheid voor hulpdiensten wordt al ‘drogreden’ opgevoerd. De grote trucks in de reclamekaravaan gaan bij café De Stam rechtdoor over de Hagenbrgh en via de Hofstraat voegt men op de Koornmarkt weer in. Omdat de Wierdensestraat buiten het parcours wordt gelaten, krijgt ook de finish een andere plek en wordt de VIP-ontvangst gepland op het verhoogde Waagplein.

Rabo Dikke Banden Race
Voorafgaand aan de Profronde staat na lange tijd ook de ‘dikke banden race’ weer op het programma. Deze keer niet voor prominenten zoals in de beginjaren het geval was, maar voor ‘kids’. Dat parcours is nog korter en gaat door de passage in de Grotestraat Noord weer richting het marktplein. Het ‘Rabo dikke banden parcours’ werd door Ties, Hein, Cato, Jesse en Jeffrey van de Oosteres, de Windhoek, de Weier, de Radboud en de Egbertusschool al verkend. Volgens de vijf deelnemers zitten er géén moeilijke stukken in het parcours. Opgeven kan men
hier.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-06-2013  

Mulder Schilders helpt nieuw asiel

 

ALMELO – Het bloemetje van de maand juni van de stichting Help nieuw dierenasiel Almelo, gaat naar Maurits Jansen van Mulder Schilders. Jansen (foto - rechts) heeft de stichting toegezegd alle radiatoren de woningstichting Beter Wonen uit haar te slopen huizen haalt, van een nieuw kleurtje te voorzien. De stichting Help nieuw dierenasiel Almelo zamelt geld en giften in natura om te komen tot een nieuw dierenasiel voor de regio Almelo. Mulder Schilders is een bedrijf dat de gift van Beter Wonen completeert, zodat geen radiatoren behoeven te worden gekocht. Ook andere bedrijven gaven al in natura of zegden hulp toe.

 
29-06-2013  

Tiende Pleinconcert, een dag vol muziekplezier

 

ALMELO – Het tiende Pleinconcert op de Koornmarkt bracht zaterdag voor velen weer een moment van muziekplezier. Op het podium o.a. de jazzy klanken van The Big Basement Band o.l.v. Frank van Nus, de klanken van het reizende carillon De Palz bespeeld door beiaardier Frans Haagen, Cor Bakker die muzikale leiding gaf aan diverse jeugdorkesten, Angela Groothuizen die de finalisten van de Voice of Almelo – middelbare scholieren – presenteerde en van tips voorzag en ook nog zelf in de spotlights trad met Sway en pianist Nici Brandsen en s’avonds dan de slotakkoorden van het strijkersensemble van het Nederlands Symphony Orkest die werken van de componisten L. Boccherini, A. Glazunov, L. Mendelssohn en W.A. Mozart ten gehore brachten m.m.v. de Alt-saxofoniste Deborah Witteveen.
Cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh opende het Pleinconcert, dat deze keer tot stand kwam onder voorzitterschap van Jan Krol i.s.m. de Kaliber Kunstenschool Twente (v/h. Muziekschool) en dankzij vele sponsoren.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (23 foto's)...

 
30-06-2013  

Genieten van kunst en muziek in Beeklustpark

  ALMELO – In het Beeklustpark genoten zondag honderden bezoekers van de 6e jaarlijkse Kunstmarkt met een breed palet aan kunstuitingen van kunstenaars uit binnen- en buitenland.
Op het concertpodium bovendien Ierse volksklanken voor een scala aan songs waar menig liedje herkenbaar was en kon worden meegezongen.

Fotoreportage: Jan Bril
Lees verder...

Fotoreportage (43 foto's)...

 
30-06-2013  

Culivent 13 een enorm succes

 

ALMELO – De culinaire presentatie van samenwerkende horeca-ondernemers in het Hagenborghpark kan een groot succes worden genoemd. Al vrijdagavond was de opkomst ver boven verwachting en ook zaterdag en zondag prikten bezoekers massaal een vorkje mee. De opstelling met talloze pagodetenten gaf het totaal een een prachtige entourage onder verlichte bomen. Met eigentijdse terrassen presenteerden de deelnemende restaurateurs, traiteurs en wijnhuizen uit de regio onder het motto ‘proeven, eten en beleven’ de nieuwste trends op culinair gebied.
Een deskundige jury verdeelde bovendien diverse Culivent-prijzen. Zo behaalde De Smaak van Nielz een eerste prijs, kreeg Kampkuiper de Gastvrijheid Prijs en wist het Theaterhotel de Entourage Prijs binnen te halen. Restaurant Tibbe werd het origineelst bevonden en sleepte ook nog de Bolletje Prijs in de wacht evenals Kampkuiper.
Mede-organisator Jaap Besteman van Westerhuis Horeca Supplier: “Het was pico-bello, de presentatie bijzonder fraai en de opkomst was groots. De Kids-Kitchen was enorm populair. Kortom Culivent 14 staat op de agenda.”

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (32 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina