Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-06-2013  

Foeilelijk gashuisje wordt kunstobject

 

ALMELO - Kunstenares Marie-Louise Kersbergen van galerie- en skulpturenpark Groeneveld heeft van het foeilelijke gashuisje op het terrein van het Meester Siebelinkhuis een fraaier aanzien gegeven en een extra functie bezorgd als ´reclamezuil´ voor het game- sport- en healthcentrum FUN-IE-FIT.
De transformatie van het afzichtelijke gashuisje bij het Siebelinkhuis tot kunstobject is een van de succesprojecten die zijn voortgekomen uit de maatschappelijke ruilbeurs De Slinger. Van Kersbergen bood daar haar diensten aan. Zakelijk leider Hans van Riet van het Meester Siebelinkhuis sprak met haar over het gashuisje en de kunstenares zag er wel een uitdaging in. Ze deed eerst inspiratie op in het nieuwe FUN-IE-FIT in het Siebelinkhuis en maakte vervolgens een ontwerp voor het gashuisje. Ze koos voor ieder vlak één van de kleuren van de ledverlichting in het game- sport- en healthcentrum. Iedereen die rond het huisje loopt ziet hetzelfde kleurenspel als binnen, in het FUN-IE-FIT.
Leraren en personeel van het ROC van Twente (Netwerkschool) hebben het oude gashuisje goed geschuurd en Nijland Twente zette het object ´gratis en voor niets´ keurig in de grondverf. Met het beplakken van het logo van stichting De Klub Twente is het nu klaar.

Archief
Terug naar vorige pagina