Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-06-2013  

Stadionplan herzien met Saturn en Runnersworld

 

ALMELO – Het uitbrengen van de gemeentelijk detailhandelsstructuurvisie heeft een dag later onmiddellijk geleid tot reactie van de zijde van de plannenmakers van een nieuw voetbalstadion aan de Weezebeeksingel.
Donderdag werd koortsachtig overlegd tussen de plannenmakers enerzijds en het college van B&W en de gemeenteraadsfracties anderzijds. Plannenmaker Wyckerveste Groep toonde schriftelijk de intentie 40 miljoen te willen investeren in een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo. Ook deed men water bij de wijn t.a.v. het aantal gewenste m2 detailhandel nu het college van B&W in de detailhandelsstructuurvisie onomwonden voor de binnenstad heeft gekozen en zich qua voetbalstadion te willen houden aan reeds eerder gemaakte afspraken. Heracles-voorzitter Jan Smit toonde zich in Tc Tubantia verwachtingsvol t.a.v. een compromis, maar feitelijk zette men in het voorstel aan de gemeente slechts een streep door de helft van het gewenste aantal extra m2 dat men na de eerder gesloten deal nog op tafel heeft gelegd. Dat betekent dat het compromisvoorstel van de plannenmakers nog altijd 5.000 m2 meer is dan de gemeente beoogd in haar structuurvisie.
Voor het eerst ook kwamen in het koortsachtige overleg officieel namen over tafel van winkelketens die zich in een nieuw stadion willen vestigen. In de ‘wandelgangen’ heeft AlmeloNieuws.nl vernomen dat dit o.a. de sportartikelenketen Runnersworld zijn en het RTV-concern Saturn. De laatste vormt zeker nog een probleem omdat dit geen sportgerelateerd bedrijf is. In een eerder stadium werd ook al eens de naam Decathlon genoemd. Een Franse keten in sportartikelen en sportkleding. Ook namen als Action, Aldi, Bristol en Top 1 Toys circuleerden en of dat allemaal het stempeltje sportgerelateerd krijgt?
Er moeten dus nog wel wat plooien glad worden gestreken, voordat de gemeenteraad een definitief besluit neemt over de detailhandelsstructuurvisie en de zaak muurvast ligt. Vooral coalitiepartner CDA loopt nog niet te juichen. D66 en de VVD hebben wel oren naar het compromisvoorstel, maar de VVD zal dan ongetwijfeld veel moeten uitleggen aan de traditionele achterban (middenstand), indien het akkoord gaat met 5.000 m2 extra 'vrije' detailhandel aan de Weezebeeksingel. Het ‘inschuiven’ van het plan Almelo Nouveau zou wel eens tot de oplossing kunnen leiden. Mede ook omdat de gemeente een Outletstore in Almelo Nouveau aan de Nijreesingel vierkant afwijst.

Archief
Terug naar vorige pagina