Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-06-2013  

Spanning, spektakel en sensatie aan de Bosrand


De derby, in Almelo Trial Jumping genoemd, is een waar spektakelstuk. Hier zoeft een ponydeelneemster over de hindernis.
 

ALMELO – Al woensdag kwamen de eerste deelnemers aan de 47e Almelose Ruiterdagen binnen, twee dagen voordat het paarden en ponyspektakel op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand begon. Van vrijdag t/m zondag is het hippisch evenement van nationale allure voorbehouden aan de jongste deelnemers met hun pony’s. Liefs 700 pony’s met hun berijders staan op de startlijsten van de eerste drie dagen. Feest is er voor de deelnemers vanavond met de Playbackshow, een moment om helemaal los te gaan. De Kür op muziek is een sportief hoogtepunt. Met gespannen gezichtjes in de voetsporen van Anky van Grunsven, Edward Gal en regerend Europees kampioene Adelinde Cornelissen. De ponyderby op de zondagmiddag is het hoogtepunt bij het springen, een waar spektakelstuk over natuurlijk uitziende hindernissen in een tempo dat je bij pony’s niet vermoed. Tijd dus om met de kinderen en kleinkinderen zondagmiddag te vertoeven op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand.
Op maandag gaat het dan verder met de paarden, bijna 1400 in getal en dat tot en met zondag 23 juni. Vertier dus volop en de entree is alle dagen gratis.
Klik hier voor een impressie van de editie van vorig jaar
en hier voor de uitslagen pony's 2013 tot nu toe.

Archief
Terug naar vorige pagina