Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-05-2010  

Erasmus-olifant naar Dierenpark Emmen

 

ALMELO- Leerlingen van OSG Erasmus VMBO uit de klassen 1 en 5 hebben een olifant ontworpen. Met de Erasmus-olifant Ayesha - vol van leven - doen de leerlingen mee aan een openluchtexpositie van Dierenpark Emmen over olifanten.
De tentoonstelling ‘Elephant Parade’ bestaat uit 75 grote olifantbeelden. De expositie is van 13 mei tot en met 1 september in Dierenpark Emmen. Naderhand worden de beelden verkocht. De opbrengst gaat naar Elephant Family, een stichting die actie voert tegen het uitsterven van de Aziatische olifant.
 

 
01-05-2010  

Badeendjesrace op de Almelose Aa

 

ALMELO - Lionsclub Almelo de Essen organiseerde vandaag de eerste Badeendjesrace die ooit is gehouden op de Almelose Aa. Om 11.00 uur werden de badeendjes te water te laten door notaris Bolding.
Het doel van de Badeendjesrace is geld inzamelen voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Fight for Sight. Een internationaal project dat blindheid en visuele beperkingen wil voorkomen en genezen. De Lions heeft de krachten hiervoor gebundeld en samen met de Wilde Ganzen zetten zij diverse kleinschalige projecten op in die landen waar dit het hardst nodig is.
Duizend badeendjes gingen à 2 euro per stuk van start.

< Jan Bril zette al die 'Kwik, Kwek en Kwakjes' op de foto

De winnende lotnummers zijn geworden:
585, 412, 674, 827, 138, 763, 427, 990, 932, 382, 985, 811, 859, 359, 800, 303, 86, 847, 487, 219, 907.

Als u een van bovenstaande lotnummers bezit, meldt u zich dan via: badeendjes@petlook.nl om uw prijs in ontvangst te nemen.
 

Fotoreportage (50 foto's)...

 
01-05-2010  

Druk dagje in het Schelfhorstpark

 

ALMELO – Tijdens de Dag van de Arbeid waren er in het Schelfhorstpark meerdere activiteiten. Overdag stegen er hete luchtballonnen het luchtruim in en s’avonds speelden the Ontario Fire Service Pipes en Drums en the Toronto Pipes en Drums,. twee Canadese Pipe Bands, ter ere van 65 jaar bevrijding. Nadien werd de film Soldaat van Oranje getoond.

< Jan Bril nam een kijkje bij de hete luchtballonnen en het concert


 

Fotoreportage (50 foto's)...

 
03-05-2010  

Kliklijn burgers – politie in gebruik

 

ALMELO – Het politiekorps in Almelo heeft als eerste in Overijssel een kliklijn in gebruik genomen waar de burgers bijvoorbeeld de politie kunnen helpen met het oplossen van een diefstal of vermissing van personen.
Via het zogenoemde Burgernet krijgen burgers een spraakmelding van de politie met de mededeling waarnaar gezocht wordt en wat men dient te doen als men toevalligerwijze iets waarneemt waar de politie op dat moment meer van wil weten. De spraakmelding gaat alleen naar personen die zich daarvoor aanmelden. Elders in het land hebben zich bij proeven 4,6% van de burgers hiervoor aangemeld. 

 
03-05-2010  

Hans Wesselink 25 jaar groente & fruit

 

ALMELO – Een van de meest markante marktkooplieden is Hans Wesselink. Altijd goed gemutst en vriendelijk voor zijn klanten. Zaterdag stond hij samen met broer Jos 25 jaar op de Almelose markt met groente en fruit en dus moest Hans als ‘patron’er aan geloven of hij wilde of niet. Broers en zussen hadden de kraam versierd en Hans een speciaal schort om gedaan om de aandacht op het jubileum van Hans en het familiebedrijf te vestigen.
 

 
03-05-2010  

Voetbaltweedaagse pupillen bij ON

 

ALMELO – Oranje Nassau en de Twentse Voetbalschool organiseren maandag en dinsdag een tweedaagse voor jonge voetbaltalentjes van zeven t/m twaalf jaar. Tijdens deze dagen wordt er spelenderwijze getraind op techniek, wedstrijden spelen en nog veel meer.

< Jan Bril nam maandag een kijkje.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
04-05-2010  

Een primeur voor Tapasrestaurant Solera

 

ALMELO - Sinds een paar weken draait Tapasrestaurant Solera met een nieuw, ondersteunend bedieningssysteem. Door middel van een elektronisch kastje (zie foto), waar iedere tafel van voorzien is, kunnen de gasten hun wensen kenbaar maken. Tapasrestaurant Solera wil hiermee en nog hoger serviceniveau bereiken. ‘Wij zijn benaderd door Sale Partners voor een pilot met dit systeem en waren gelijk enthousiast. Natuurlijk betekent dit niet dat onze medewerkers wachten tot de gast het knopje intoetst! Maar het is vooral voor de gast fijn dat hij met een druk op de knop zijn wens kenbaar kan maken!’ aldus Jan Willem Holtmaat van Tapasrestaurant Solera. ‘We hebben positieve reacties van onze gasten ontvangen en gaan er zeker de hele zomer mee door’.

 
04-05-2010  

Koninklijke Ten Cate meer winst

 

ALMELO - Koninklijke Ten Cate uit Almelo heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst geboekt. Het beursgenoteerde bedrijf ziet een beginnend herstel in vrijwel alle markten waarop het bedrijf actief is. Weliswaar zakte de omzet licht, maar dat werd goed gemaakt door te snijden in de kosten. In het tweede kwartaal verwact Ten Cate een stijgend bedrijfsresultaat. Onzekerheid bestaat er nog over de defensiecontracten met het rijk. Qua export loopt dat onderdeel wel goed.

 
04-05-2010  

Dodenherdenking in Almelo en Bornerbroek

 

ALMELO - De herdenkingsdienst in Hof 88 en een stille tocht naar het oorlogsmonument aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein, dat was de nieuwe opzet van dit jaar. Bloemen werden er zoals andere jaren gelegd op meerdere plekken in Almelo en in Bornerbroek. De slachtoffers werden herdacht met bloemen op vier begraafplaatsen: de Joodse begraafplaats, de algemene begraafplaats, de katholieke in het Sluitersveld en de katholieke begraafplaats in Bornerbroek. Burgemeester Jon Hermans hield een toespraak bij het monument in de Riet, waarna er een gedicht klonk en muziek gespeeld werd. Met twee minuten stilte werden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, andere oorlogssituaties en vredesoperaties herdacht.

Fotoreportage (63 foto's)...

 
05-05-2010  

Heracles-familiedag in Avonturenpark

 

ALMELO – De selectie en staf van Heracles Almelo toog dinsdagmiddag naar het Avonturenpark Hellendoorn voor een Heracles-familiedag. Duizenden kinderen en hun ouders kwamen daar op af om met de spelers in de diverse attracties te gaan of een handtekening te verzamelen of zelfs op de foto met hun idool.
Heracles Almelo heeft al langer een samenwerkingsverband met het Avonturenpark. Vorig jaar werd de Herakidsdag gehouden met gereduceerde tarieven voor een kaartje van de voetbalweek en ook de Businessclub Heracles was al eens te gast in Avonturenpark Hellendoorn.

< Jan Bril ging voor ons kijken
 

Fotoreportage (35 foto's)...

 
05-05-2010  

Bevrijdingsvuur ontstoken

 

ALMELO - Vandaag, 5 mei Bevrijdingsdag, kwam het bevrijdingsvuur naar Almelo. Het werd door de Wielerclub Ruiten 3 opgehaald in Wageningen en via station Almelo de Riet naar het stadhuis gebracht. Op het stadhuisplein werd nadat de burgemeester enkele woorden had gesproken het bevrijdingsvuur ontstoken. De Canadese korpsen waren hierbij aanwezig en maakten het tot een feestelijk geheel. Om 14.00 uur startte het bevrijdingsfestival op het Marktplein. Hier treden veel verschillende bands op zoals Sillo, de Heeren van Almelo, MC Chicks en Vintage. Het festival kent een gevarieerd programma waarbij iedereen kan genieten van de verschillende muziekstijlen.
Programma: 14:00 Casper en Maaike (covers), 14:45 Sillo (rapper) ,15:30 Michel Exel (volkszanger),16:15 Heeren van Almelo,17:30 Mc Chicks,19:00 Bullet Bow Shockwave,20:15 Vintage,21:30 The Beach Boys (tributeband)

Jan Bril maakte de fotoreportage

Fotoreportage (60 foto's)...

 
06-05-2010  

Politiebureau strippen en vernieuwen

 

ALMELO – Het strippen van gebouwen raakt in. Deed de Universiteit Twente dat al in de voorgaande jaren om vele miljoenen te besparen. In Almelo wordt momenteel ook het oude belastinggebouw aan de burgemeester Raveslootsingel volgens die methode volledig opgeknapt en nu volgt het politiebureau tegenover het stadhuis.
Vorig jaar al maakte de korpsleiding van de politie Twente duidelijk dat nieuwbouw in Almelo er niet inzat omdat het korps flink werd gekort vanuit De Haag. Toenmalig wethouder Sjoers zat er niet zo mee. Hij liet weten dat op de huidige plek pas over vijftien jaar nieuwe woningen gebouwd moeten worden. Nu echter wordt bijna negen miljoen euro gespendeerd aan de verbouwing van het politiebureau en dat kan betekenen dat het gebouw, dat eind volgend jaar klaar moet zijn, over vijftien jaar nog niet is afgeschreven en waarschijnlijk nog langer in functie zal blijven.
De politie wordt tijdelijk gehuisvest in het buurgebouw van ArboDuo en het leegstaande ambulanceonderkomen bij de brandweerkazerne.

< Afbeelding: Architectenbureau De Twee Snoeken - s'Hertogenbosch

 
06-05-2010  

Burgemeester verkent de stad

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld maakt er serieus werk van om haar stad te leren kennen. Met de fiets verkent zij de stad en vandaag maakte zij een flinke tocht door het oosten en zuiden van de stad. Zo fietste zij met Noabers door de Gravenallee en werd bij de Pleisterplaats aan de Wateregge gepauzeerd om met de buurtgenoten een babbeltje te maken onder het genot van een kop koffie en een plak krentenwegge.
Nadien ging het gezelschap per fiets verder langs de stuw-vistrap in de Loolee en werd een bezoek gebracht aan Erve Janmaat om via De Bolkshoek naar AVC Heracles te gaan voor een ontmoeting met het bestuur. De fietstocht werd vervolgd door het Kollenveld en Het Paradijs om sávonds te eindigen aan de Nije Allee in vinexwijk Het Nijrees.
Op 21 mei gaat zij naar De Koppel en verkent zij De Riet.

< Jan Bril nam in het Nijrees een kijkje

Fotoreportage (15 foto's)...

 
06-05-2010  

Schaapskudde in Aalderinkshoek

 

ALMELO – De Schoonebeker schapen en lammeren van Schapengrazerij Bornerbroek worden deze week ingezet om de bermen en geluidswal aan de Noordkant van de Wierdensestraat te begrazen. Het voordeel is dat de terreinen op zodanige wijze worden beheerd dat de aanwezige flora en fauna beschermd wordt en verloren gewaande biotopen terugkeren. Het ligt in de bedoeling de schapen vier keer per jaar enkele dagen in te zetten. Vorig jaar werden ook de braakliggende terreinen op Twentepoort oost met schapen onderhouden. 
 

Fotoreportage (6 foto's)...

 
07-05-2010  

Huifkar met tractor mag stad niet in

 

ALMELO – Campingbaas van Tol heeft geen goed woord over voor de gemeente Almelo. Hij mag met zijn door een tractor getrokken huifkar met passagiers de stad niet in omdat dit teveel oponthoud teweeg zou brengen. Met een huifkar getrokken door paarden zou hij dat wel mogen, maar dat gaat nog langzamer zegt van Tol van camping Het Berkenven aan de Oude Hoevenweg in Geesteren West (bij De Pollen) in TC Tubantia.
In Enschede mocht een ondernemer juist met paard en wagen de stad niet in om toeristen rond te rijden. Dat zou volgens de gemeente Enschede te gevaarlijk zijn omdat de paarden op hol kunnen slaan. Hij mag nu proef draaien. Van Tol heeft een bezwaar ingediend tegen de afwijzing door de gemeente Almelo. Het treintje van Preston Palace mag in Almelo wel rond rijden met toeristen.

 
09-05-2010  

Nationale Molendag bij De Hoop

 

ALMELO – De stichting Windkorenmolen De Hoop aan de Nieuwstraat hield zaterdag haar Nationale Molen en Gemalendag. De open dag trok het nodige bekijks waarbij uitleg werd gegeven over de werking van de molen en kon er van de heerlijke pannenkoeken worden gesmuld. Velen maakten ook een keuze uit de diverse meelsoorten om een zakje meel te kopen om thuis zelf brood te bakken. Ook AlmeloNieuws.nl nam een kijkje in de persoon van Jan Bril.
 

Fotoreportage (28 foto's)...

 
09-05-2010  

Politiebureau wordt gestript en vernieuwd


Aanzicht Boddenstraat - De Twee Snoeken Architecten, Den Bosch
 

ALMELO – Het politiebureau van Almelo wordt volledig vernieuwd naar een ontwerp van architectenbureau De Twee Snoeken uit Den Bosch. Vorig jaar augustus maakte de korpsleiding in Enschede bekent dat nieuwbouw in Almelo van de baan was vanwege de rijksbezuiniging die het korps kreeg opgelegd. Toenmalig wethouder stedelijke vernieuwing Anthon Sjoers liet toen weten dat niet zo’n probleem te vinden omdat de geplande aantrekkelijke stedelijke woonlocatie op die plek pas over een jaar of vijftien werd voorzien.
Nu komt de korpsleiding met een acht miljoen euro kostende renovatie waarbij het gebouw tot op het skelet wordt gestript en gemoderniseerd. Dat dit voor slechts een periode van vijftien jaar is, kan dus gevoeglijk worden betwijfeld. Het politiebureau krijgt een geheel nieuw aanzien en wordt van binnen volledig aan de eisen van deze tijd aangepast. Het cellenblok aan de zijde van de Boddenstraat wordt afgebroken omdat arrestanten in de toekomst naar de nieuwbouw in Borne gaan. Ook het nieuwste deel van het huidige gebouw met daarin de schietbaan wordt gesloopt.
De politie wordt vanaf 1 juli a.s. voor een periode tot eind 2011gehuisvest in het naastgelegen kantoor van ArboDuo en de leegstaande ambulancegarage achter de brandweerkazerne.  

Fotoreportage (6 foto's)...

 
09-05-2010  

Speeltuin Nieuwland volledig opgeknapt

 

ALMELO – Zaterdag werd het volledig opgeknapte clubgebouw van de voormalige speeltuin VOK aan de Steffensweg officieel in gebruik genomen door wijkwethouder Mieke Kuik-Verweg. Met de opknapbeurt van het clubgebouw komt een einde aan een lange renovatieperiode van de speeltuin ‘Het Nieuwland’. De speeltoestellen waren al eerder opgeknapt door vrijwilligers en ook aan de opknapbeurt van het clubgebouw kwamen talrijke helpende handen te pas. Drie wensen heeft het bestuur nog voor de speeltuin, een glijbaan, een kabelbaan en een opslaghok voor materialen.

< Jan Bril nam een kijkje tijdens de opening
 

Fotoreportage (45 foto's)...

 
11-05-2010  

Ambtelijk apparaat Almelo veel te duur

 

ALMELO – Volgens een analyse in TC Tubantia is het ambtelijk apparaat van de gemeente Almelo veel te duur. De overschrijding van het budget in 2009 heeft vooral te maken met te dure ambtenaren en een te hoog aantal van 900 ambtenaren. Bij de afdeling Vastgoed & Belasting bedraagt de overschrijding 722.000 euro. Ook de afdelingen Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft 447.000 euro meer gekost dan begroot en ook bij Bestuursorganisatie en Beleidscoördinatie wordt het budget met 435.000 euro overschreden. Één op de tien ambtenaren verdient meer dan het maximum dat in zijn schaal van toepassing is. Volgens de schrijver van de analyse loopt Almelo ver achter bij de gemeente Enschede waar het afgelopen jaar al een bezuinigingsoperatie van start ging die in drie jaar 14 miljoen euro moet opleveren. Enschede hield vorig jaar 7,1 miljoen euro over.
In de analyse is het aantal ingehuurde krachten op projectbasis in Almelo buiten beschouwing gelaten. Al met al werken er zo’n 1200 mensen voor de gemeente Almelo.
Intern is medewerkers al enkele weken geleden mede gedeeld dat in de komende tijd flexibiliteit gevraagd wordt en dat er 100 personeelsleden moeten afvloeien. Voor ingehuurde krachten geldt een maximum periode van vier maanden waarna opnieuw beoordeeld moet worden of de inhuurtermijn wordt verlengd of niet. De gemeente wil in totaal 12 miljoen euro bezuinigen.

 
12-05-2010  

De Kast treedt op tijdens Nacht van Almelo

 

ALMELO – Tijdens de vijftiende Nacht van Almelo staan op het centrale podium op het de marktplein vrijdag 28 mei De Kast, Wolter Kroes en Queen Mania. Wethouder Jan van Marle nam dinsdagmiddag het eerste polsbandje in ontvangst van voorzitter Marco Rine van het organiserende comité. De Nacht van Almelo wordt georganiseerd door de gezamenlijke serviceclubs en de lokale horeca. Na het concert op de markt gaat het vertier verder in de deelnemende horecabedrijven waar tal van optredens gepland staan. Het passepartout kost in de voorverkoop tien euro en is verkrijgbaar bij de horecabedrijven. De baten van de ‘Nacht’ gaan naar het Almelose Kinderfonds.

 
12-05-2010  

Muziekschool en Kreatief C. naar Denizli

 

ALMELO- Leerlingen van het Muziektheaterhuis, een samenwerkingsverband tussen De Muziekschool Twente en het Kreatief Centrum, zullen op 12 mei vertrekken naar Turkije. Ze zijn door partnerstad Denizli uitgenodigd om deel te nemen aan een groot, internationaal Jeugdfestival. Speciaal voor dit festival maken de leerlingen een nieuwe voorstelling waarin zang, dans en muziek centraal staan. Ook is er een uitwisseling tussen een leidinggevende van De Muziekschool Twente met het conservatorium in Denizli. De culturele uitwisseling is bedoeld om te bouwen aan een duurzame relatie tussen de verschillende kunstinstellingen in beide steden.

 
12-05-2010  

KiKa4daagse De Stam levert 5000 euro op

 

ALMELO - De KiKa4daagse in café De Stam heeft het lieve sommetje van 5000 euro opgebracht. Vier dagen lang werd er belangeloos opgetreden en gaven bezoekers vrije giften voor KiKa. De slotavond met het optreden van de Trailband werd zelfs een grandioos feest zoals je dat van de Trailband kunt verwachten. Verder werd er een Bingo georganiseerd, een Rock Karaoke en een kindermiddag.
Steven Middelkamp en Freddy Hoevers bouwden zelfs een ‘Walk In’ fotostudio om gasten op de gevoelige plaat vast te leggen tegen betaling van 5 euro en de gesigneerde bal van Heracles Almelo bracht tijdens de veiling 202 euro op. Verder stelden diverse middenstanders tegoedbonnen beschikbaar voor een verloting. Al met al kijken de initiatiefnemers Toon en Liset terug op een geslaagde 4-daagse voor KiKa.

 
12-05-2010  

Milieuvergunning Nijhoff Grind aan zijden draadje

  ALMELO - Gedeputeerde Staten van Overijssel maken vandaag het voornemen bekend om de milieuvergunning van Nijhoff Grindmaatschappij in Almelo in te trekken. De provincie voelt zich genoodzaakt deze maatregel te treffen omdat Nijhoff stelselmatig diverse voorschriften van haar milieuvergunning heeft overtreden. Bovendien weigert het bedrijf helderheid te verschaffen over het gebruik en de bestemming van verontreinigd slib/fijn zand. Daardoor bestaat het gevaar dat verontreinigde grond wordt toegepast waar het voor mens en dier gezondheidsrisico´s kan vormen. De provincie ziet helaas geen verbetering en heeft het vertrouwen verloren dat Nijhoff momenteel in staat is en de wil heeft volgens de voorschriften van de milieuvergunning te werken.
Lees verder...

 
12-05-2010  

Schoolkrantarchief CLA op DVD

 

ALMELO – De stichting Vrienden van het Christelijk Lyceum Almelo (CLA – nu Het Noordik) hebben met behulp van een der leraren het volledige schoolkrantarchief uit de jaren 50 tot en met de jaren 60 op DVD gezet. Het archief omvat niet alleen de schoolkranten maar ook honderden foto’s uit lang vervlogen tijden en van de reünies die daarop zijn gevolgd. Het archief werd op DVD gezet i.v.m. de aanstaande reünie die op zaterdag 29 mei wordt gehouden in het Theaterhotel.
Voor die reünie hebben zich op dit moment hebben al ruim vijfhonderd oud-leerlingen en oud- personeelsleden aangemeld. Aanmelden kan nog steeds via de website www.cla-almelo.nl of via telefoon 0546-864832. De DVD is overigens te koop voor het bescheiden bedrag van vijf euro.
 

 
13-05-2010  

Twee verdachten aangehouden voor straatroof

 

ALMELO – Eerder deze week heeft de politie twee verdachten aangehouden die worden beticht van de straatroof op een bejaarde vrouw van 86 jaar op zondag 18 april jl. De verdachten, een 23-jarige Almelose man en een 18-jarig Almelo’s meisje, konden mede worden aangehouden door tips via Misdaad Anoniem. Zij worden ook verdacht van insluiping en diefstal uit een tandartsenpraktijk aan de Reggestraat op 16 maart jl.

 
14-05-2010  

Geslaagde dag schoolhandbal

 

ALMELO – Op de terreinen van sportvereniging PH werd door de basisscholen De Compaan en Radboud/St Egbertus woensdag jl. een handbaltoernooi gespeeld. In totaal namen 350 leerlingen deel. De Compaan bleek de sterkste bij zowel de jongens als de meisjes. Woensdag 29 mei is de tweede handbaldag van Schoolsport Vakwerk Almelo.
 

 
14-05-2010  

Overval op Juweliershuis Brummer


Het signalement van de daders:
Twee mannen van ongeveer 20-25 jaar, één man heeft een witte pet op en is kleiner dan de tweede dader, die als fors wordt omschreven. De forse dader heeft een zwarte jas aan. Beide mannen hebben een moker en zwarte tassen.

Getuigenoproep:
Hebt u voor, tijdens of na de overval iets gezien wat mogelijk verband houdt met deze overval en u heeft nog niet met de politie gesproken. Neemt u dan contact op met de politie Twente, team Almelo via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.
 

ALMELO - Twee onbekende mannen hebben vrijdagmorgen een gewapende overval gepleegd op een juwelier aan de Grotestraat in Almelo. De mannen drongen de winkel binnen en sloegen twee vitrinekasten kapot. Daarna gingen ze er met de inhoud van de vitrinekasten op een brommer vandoor. Het personeel kon op tijd naar een andere ruimte vluchten. De afgelopen maanden zijn meerdere overvallen gepleegd in Twente.Overval op juwelierOp vrijdag 14 mei heeft een overval plaatsgevonden op een juwelierszaak aan de Grotestraat in Almelo. De twee daders hebben diverse vitrines vernield en een onbekend aantal sierraden buitgemaakt. Het personeel is ongedeerd gebleven.
Vrijdagochtend 14 mei omstreeks 10.00 uur komt bij Politie Twente de melding binnen dat een juwelierszaak aan de Grotestraat in Almelo wordt overvallen door twee mannen. Als de agenten ter plaatse komen zij de daders inmiddels gevlucht. Alerte getuigen vertellen dat zij twee mannen met bivakmutsen uit de juwelierszaak hebben zien komen, de Ootmarsgang zijn ingelopen, daar op een zwarte scooter zijn gestapt en zijn weggereden in de richting van het Kolkje. Hoewel de politie direct in de omgeving naar de daders heeft gezocht, zijn zij helaas niet meer aangetroffen.

 
14-05-2010  

Politie zoekt vermiste elfjarige (update)

 

ALMELO - De politie is op zoek naar de 11-jarige Gioëlle Nijkamp uit Almelo. Het meisje ging donderdagavond rond 23.00 uur op haar woonadres naar bed en bleek de volgende ochtend om 6.30 uur verdwenen. Volgens de politie was ze enigszins depressief.

Gioella Nijkamp is mogelijk gekleed in een paars of blauw T-shirt, donkerblauwe skinny jeans, wit/roze Nike Air schoenen en witte sokken. Vermoedelijk draagt ze grote oorringen. De politie acht het mogelijk dat ze de achternaam van haar moeder Zambito gebruikt.

Update: 11-jarige Almelose terecht
Almelo/Aadorp - De 11-jarige Gioëlle Nijkamp uit Almelo is terecht. Zij is hedenavond, vrijdag 14 mei, omstreeks 21.00 uur ongedeerd aangetroffen bij een tennisvereniging in Aadorp. Waarom zij is weggelopen is op dit moment nog onduidelijk. Gioëlle is inmiddels overgedragen aan haar moeder.
 

 
16-05-2010  

Dreigende subsidiestop Lokale Omroep

 

ALMELO – Als de Lokale Omrope Almelo haar kwaliteit niet verbetert dreigt er volgend jaar een subsidiestop. Tegelijkertijd moet de LOA het alleen gaan doen met vrijwilligers en blijft de LOA in gebreke met het instellen van een Programmaraad en vindt het college de luisterdichtheid onder de maat.
Voorzitter Jan Krol van de LOA noemt het eisenpakket van cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh onrealistisch. Volgens Krol kun je de kwaliteit niet verbeteren met alleen vrijwilligers. Bovendien moet er duizenden euro worden betaald aan Buma/Stemra voor het doorgeven van muziek en kost ook het uitzenden van het ANP-nieuws het nodige. Bovendien moet huur worden betaald voor huisvesting in de bibliotheek. Ook kent de LOA nu één betaalde deeltijdbaan. Volgens Krol is er een brief onderweg naar de wethouder waarin de LOA e.e.a. beter wil uitleggen.
Voor dit jaar is de subsidie eenmalig met 3000 euro verhoogd van 42.000 naar 45.000 euro om de digitale doorgifte te verbeteren.
 

 
16-05-2010  

Concertseizoen Beeklustpark weer geopend

 

ALMELO - De start van het concertseizoen in het Beeklustpark wqas deze keer aan de Koninklijke Fanfare Apollo uit het Gelderse Laren. Het 130 jaar jonge Apollo bestaat uit een fanfare, een jeugdkorps en een drumband.
De Koninklijke Fanfare Apollo speelde tijdens het optreden in het Beeklustpark een typisch repertoire voor fanfares met composities in verschillende muziekstijlen van klassiek tot modern. Hierbij kunt u denken aan klassieke marsen, lichte muziek uit de pop- en filmwereld, maar uiteraard ook eigentijdse composities voor fanfareorkest. Zelfs songs van Marco Borsato werden gespeeld. De belangstelling was zoals gewoonlijk weer goed.
 

Fotoreportage (30 foto's)...

 
17-05-2010  

Orgels, koopzondag en kunstmarkt

 

ALMELO - Gisteren was het een en al draaiorgels tijdens de koopzondag in de binnenstad. Fotograaf Jan Bril was er al vroeg bij om de orgels op de plaat te zetten.
Ook toog hij naar de Rembrandtlaan voor de kunstmarkt die daar een nieuwe start maakte zonder gemeentelijke subsidie. De opkomst van het publiek was matig evenals de publiciteit, maar dat zal wel met de beschikbare financiën te maken hebben. Geen geld voor reclame en voor muziekale ondersteuning, maar de organisatoren die moesten wijken voor nieuwbouw aan de Vissedijk hebben er vertrouwen in dat aan de Rembrandtlaan toekomstperspectief ligt.

Fotoreportage (41 foto's)...

 
17-05-2010  

Aanvraag 4 projecten voor bouwsubsidie

 

ALMELO – De gemeente Almelo ondersteunt vier aanvragen voor de bouwstimuleringsregeling die het kabinet heeft ingesteld vanwege de geldcrisis. Het is de derde en laatste ronde voor de subsidies die 10.000 euro per woning bedragen. De bouw moet voor 1 januari 2011 beginnen.
Nijhuis Bouw en Hegeman Projecten Almelo gaan 8 herenhuizen (foto) bouwen aan de Sluiskade ZZ. De herenhuizen zijn ontworpen door architect George Popinceanu van INBO Architecten uit Woudenberg. Kamphuis Makelaars en Post jr. Sanders hebben de verkoop in handen en de grote herenhuizen kosten 249.000 euro vrij op naam.
Beter Wonen wil beginnen aan 22 huurappartementen aan de Grotestraat Zuid hoek Bavinkstraat en aan 9 seniorenappartementen aan de Rombout Verhulstlaan. St. Joseph wil subsidie voor 22 huurwoningen aan de Brandersweg en Vinken vastgoed uit Vriezenveen doet een beroepe op de regeling voor de bouw van huurappartementen boven de winkels op de hoek van de Oranjestraat/Grotestraat.

 
17-05-2010  

Wijkkrant ‘de Veurbode´ 35 jaar jong

 

ALMELO – ‘Er gaat niets boven het snuiven van papier’, denken veel ouderen die niets moeten hebben van moderne media als internet. De Veurbode maakt dat als wijkkrant in de Ossenkoppelerhoek en Beeklust al 35 jaar waar. Vandaar de jubileumuitgave nu in pdf om uit te printen of desgewenst digitaal te lezen. 


De Veurbode

 
18-05-2010  

56e Almelose Avondwandelvierdaagse

 

ALMELO – Ruim vijfhonderd deelnemers zijn maandagavond bij het Rode Kruisgebouw aan de Hofkampstraat gestart voor de 56e Almelose Avondwandelvierdaagse. Tot en met donderdagavond wordt er gelopen over afstanden van 5, 10 of 15 km.
De laatste avond wordt er gestart bij buurtcentrum ’t Dok aan de Sumatrastraat.
 

 
18-05-2010  

Erasmus moet dokken voor ballen

 

ALMELO – Al enige jaren strijden buren van OSG Erasmus tegen de uitbreiding van het verharde sportveld achter de school aan de Sluiskade NZ. Werden de bestuurlijk juridische procedures al eerder uitgevochten door de mannen, later kwam juridisch adviseur Marcel Middelkamp met het novum de procedures nog eens over te doen door de echtgenotes als klagers in te zetten.
Bestuursrechter Hangelbroek van de rechtbank Almelo stelde nu een dwangsom vast van 500 euro voor elke keer dat een bal in de tuin van de klaagsters terecht komt. Wordt vervolgens de bal illegaal uit de tuin gehaald door over het hek te klimmen, wordt de boete zelfs verdubbeld. De dwangsom kan oplopen tot maximaal 30.000 euro.
Het plaatsen van een ballenvanger is geen optie omdat dit door de klagers werd afgewezen. Vraagt zich waarom het verharde speelveld zo dicht tegen de woningen moest worden aangelegd en waarom de gemeente daar planologisch mee instemde?

Artikelen in TC Tubantia
Leren leven met overlast.
Buren halen toch hun gelijk.
Erasmus weigert overleg.
Kwestie duurt voort.
Vrouwen gaan nu de strijd aan.

 
18-05-2010  

Horecatycoon Kooistra zwaar onder vuur

 

ALMELO – Dat aan het Amaliaplein nog een horecavestiging van 'De Drie Gezusters' komt, kan zo langzamerhand ernstig worden betwijfeld. De Groningse horecatycoon Sjoerd Kooistra komt steeds meer onder vuur te liggen van de grote brouwers in Nederland.
Na Heineken is nu ook Grolsch bezig Kooistra aan te pakken wegens betalingsachterstanden. Kooistra zet sinds jaar en dag formules uit voor exploitatie van horecabedrijven om deze vervolgens aan zetbazen te verhuren tegen dermate hoge tarieven dat deze de exploitatie niet rond kunnen krijgen. Op basis van omzetten roomt Kooistra vooraf de winst af waardoor de zetbazen hun huur niet meer aan de brouwerij kunnen voldoen.
Heineken legde vorige maand beslag op huizen en bezittingen van Kooistra en Grolsch gaat nu over tot executieverkoop van de inventaris van de Enschedese vestiging van 'De Drie Gezusters' die valt onder Horeca Oude Markt BV. Ook Inbev heeft procedures tegen Kooistra aangekondigd. Een Nijmeegse 'zetbaas' vecht eveneens nog een strijd uit met Kooistra die zelf aankondigde met drie kortgedingen te komen tegen Heineken.

 
18-05-2010  

Oproep melden eikenprocessierups


Gebiedsuitbreiding ekenprocessierups
 

ALMELO - De gemeente Almelo gaat, evenals voorgaande jaren, actief maatregelen nemen om de eikenprocessierups te bestrijden. Het diertje is bezig aan een opmars in Nederland, en zal ook dit jaar weer in Almelo opduiken. De rupsen zijn bedekt met brandharen die heel gemakkelijk afbreken. Juist die brandharen kunnen bij mensen irritaties opleveren aan slijmvliezen, ogen en huid.
De eikenprocessierups is de larve van de eikenprocessievlinder. Het is een behaarde rups die van april tot en met juli op eikenbomen voor kan komen. De rupsen gaan in processie op zoek naar voedsel - eikenbladeren - vanuit de toppen van de bomen. De brandharen van het diertje komen los van de huid en worden eenvoudig door de lucht verspreid. Wanneer mensen ermee in aanraking komen, veroorzaken deze haartjes irritatieverschijnselen zoals huiduitslag, zwelling van de ogen en ontsteking van de luchtwegen. De klachten verdwijnen over het algemeen na een paar dagen. Bij aanhoudende verschijnselen wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts.
De eikenprocessierups komt, zoals de naam al aangeeft, vooral voor op eiken. Bomen waar de rupsen in voorkomen, zijn te herkennen aan de nesten op de stam of op de dikke takken. De nesten zijn dichte, witte spinsels. Hiervandaan gaan de dieren vooral ´s avonds en ´s nachts in karakteristieke processies op zoek naar voedsel (eikenbladeren). Overdag bevinden ze zich vaak in de nesten of op de zonzijde van de bast van de eikenboom.
De gemeente gaat de rups actief bestrijden. De beestjes worden met speciale apparatuur opgezogen en ter plekke verbrand. Omdat op dit moment nog niet precies bekend is waar ze voorkomen, is de gemeente mede afhankelijk van meldingen vanuit de bevolking. De prioriteit van de bestrijding ligt op plaatsen waar veel mensen komen. Denk hierbij aan woongebieden, fietsroutes en de omgeving van scholen. Wanneer u de aanwezigheid van de eikenprocessierups in uw omgeving constateert, kunt u dit melden op het centrale telefoonnummer van de gemeente, 0546-541111.

 
18-05-2010  

Circus Humberto vijf dagen in Almelo

 

ALMELO – ‘Een show vol humor, spanning en sensatie in een kleurrijke circustent met vier masten en zaagsel in de piste’, dat is wat de bezoekers van Circus Humberto de komende dagen te wachten staat aan de Rembrandtlaan. Paarden, buffels, kamelen, leeuwen en clowns in de piste en acrobaten in de trapeze, voorwaarden voor een traditioneel circus als Humberto nu eenmaal is. De ‘roots’ van het circus ligt in Duitsland waar Jochi Ortmann en Eugen Zinnecker 'Circus Humberto' in 1992 hebben opgericht.

Donderdagavond om 19.00 uur is de premièrevoorstelling gevolgd door twee voorstellingen van vrijdag t/m zondag om 15.00 uur en 19.00 uur. Maandagmiddag is de laatste voorstelling om 14.00 uur want daarna moet de tent snel worden afgebroken om weer opgebouwd te kunnen worden in de nieuwe tijdelijke standplaats Nijkerk.

 
19-05-2010  

Ruim € 2000,- voor Stichting Equator Medicare

  Zondag 16 mei heeft Dr. Dick Jungst voor Stichting Equator Medicare de cheque met het eindbedrag van de soberheidsactie en de actie Jongeren die Hongeren ontvangen. Ondanks de economisch mindere tijden en de vele goede doelen en acties, is er € 2150,36 opgehaald! Voor de actie Jongeren die Hongeren heeft een groep van zo'n 15 jongeren 24 uur niet gegeten en de tijd samen doorgebracht met games, films en weinig slaap.
Dick Jungst is vanaf half maart tot eind april weer 6 weken in Kenia geweest, waar hij als arts heeft gewerkt voor Rotary Doctors Nederland. Wekelijks trekken ze naar afgelegen dorpen waar binnen een straal van 15 tot 45 km geen medische voorzieningen zijn. Naast het behandelen van de mensen is het voorkomen van ziekten erg belangrijk, door voorlichting over allerlei infectieziekten en over schoon drinkwater en over het gebruik van malarianetten. Stichting Equator Medicare uit Almelo heeft de mogelijkheden om te helpen bij bijvoorbeeld schoon-drinkwaterprojecten of medische voorzieningen.
Lees verder...

 
20-05-2010  

Open dag Het Knooppunt Aalderinkshoek

 

ALMELO – Woensdag hield het dagbestedingcentrum Knooppunt aan de Catherine van Reneslaan een Open Dag voor belangstellenden en familieleden van ‘dagbesteders’ die bij het Knooppunt van Interakt Contour betrokken zijn. Ook stagiaires en werkzoekenden konden een kijkje nemen in het arbeidvervangende dagbestedingcentrum waar cliënten zich bezig houden met diverse creatieve activiteiten, computerlessen, afasie en sport- en spel en arbeidmatige activiteiten. Interakt Contour is werkzaam in Utrecht, Gelderland, NOP en Overijssel.

< Fotograaf Jan Bril nam voor AlmeloNieuws een kijkje 

Fotoreportage (30 foto's)...

 
20-05-2010  

PANalytical doneert stichting Boodschappenmand

  ALMELO - Op instignatie van de medewerkers van PANalytical heeft de Almelose producent van röntgenanalyse apparatuur haar overtollig kantoormeubilair verkocht en de baten geschonken aan stichting De Boodschappenmand. De verkoop bracht € 1500,- in het laatje van De Boodschappenmand. De stichting De Boodschappenmand is evenals de stichting De Voedselbank Almelo volledig afhankelijk van giften en krijgen geen gemeentelijke subsidie.
Lees verder...

 
20-05-2010  

Lintjes voor Zonnebloem initiatiefneemsters

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft vanmiddag tijdens een bijeenkomst van de Zonnebloem in wijkcentrum De Schelf, drie actieve leden van de Zonnebloem een Koninklijke onderscheiding opgespeld.
Marietje Ekkel-Korte, Ria Bolk-Heithuis en Ans Cleven-Verbraak werden alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Hermans sprak haar waardering uit voor de jarenlange inzet voor andere leden van de Zonnebloem, de ondersteunende activiteiten bij vele reizen en vooral omdat het trio al sinds veertien jaar het gehele land doorreist als trio voor vermaak met Playback- en dansshows tijdens bijeenkomsten van de Zonnebloem.

 
20-05-2010  

Ovan Abdullah is mbo-uitblinker 2010!

  ALMELO - Op donderdag 20 mei jl. heeft het ROC van Twente tijdens een feestelijke bijeenkomst met familie en vrienden op de ROC-locatie aan de Wierdensestraat in Almelo de uitslag bekend gemaakt van de verkiezingscampagne voor de ‘mbo-uitblinker 2010’. De 22-jarige Ovan Abdullah uit Enschede, student van de opleiding Fashion Design, ging er met de felbegeerde titel vandoor. Ovan blonk tijdens zijn stage uit bij modeontwerpstudio bARBARA i gONGINI in Denemarken, waar hij een eigen collectie ontwierp. Ovan dingt nu mee naar de landelijke titel mbo-uitblinker, die 8 oktober a.s. door de MBO Raad bekend wordt gemaakt.
Lees verder...

 
21-05-2010  

Dodelijk ongeval tijdens bouwwerkzaamheden

 

ALMELO - Tijdens werkzaamheden aan een gebouw in Almelo heeft een ongeval plaatsgevonden, waarbij een man om het leven gekomen. Donderdagmorgen 20 mei omstreeks 09.00 uur werd de politie gemeld dat tijdens voegwerkzaamheden aan een gebouw aan de Hagenborgh in Almelo, een ernstig ongeval had plaatsgevonden.
Toen de politiemensen ter plaatse kwamen werd geconstateerd dat een steiger was omgevallen waarop een voegmedewerker, een 45-jarige man uit Hengelo, aan het werk was. Als snel bleek dat het slachtoffer aan zijn verwondingen was overleden.
De politie stelt, samen met de arbeidsinspectie, een onderzoek in naar de oorzaak van dit tragische ongeval.

 
21-05-2010  

Nieuwe donaties Stadsfonds

 

ALMELO – Het Stadsfonds Almelo heeft weer een aantal aanvragen gehonoreerd voor een totaalbedrag van 3500 euro. De ontvangers zijn Rembrandt Fiësta dat 1500 euro krijgt voor het multiculturele festival op 4 en 5 juni, de Almelose Havendagen dat 1000 euro ontvangt als bijdrage in de aanschaf van een tweede podium en het jaarlijkse oogstfeest in de binnenstad, dat wordt georganiseerd door het Wevershuisje i.s.m. de Oogstgroep Almelo en de Brookmoaten Bornerbroek, ontvangt eveneens 1000 euro.
 

 
22-05-2010  

Verdachte dubbele moord in Pieter Baan

 

ALMELO - De Poolse man die er van wordt verdacht tijdens inbraken in de Goossenmaatsweg en de Ambtstraat de beide bewoners te hebben gedood, zit ter observatie in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Beide slachtoffers, een man en een vrouw, kwamen op gruwelijke wijze om het leven. De Pool werd op heterdaad betrapt bij een derde inbraak in de buurt terwijl tegelijkertijd de tweede moord werd gemeld bij de politie.
De strafzaak wordt voor de Almelose rechtbank op 17 augustus behandeld, zo bleek vandaag tijdens een Pro Forma-zitting.

< Ambtstraat
 

 
22-05-2010  

MEA-opleiding techniek voor meisjes aan Pius X

  ALMELO - Op het Pius X College in Almelo, locatie Van Renneslaan, gaat na de zomervakantie Mae van start; een nieuw opleidingstraject techniek speciaal voor meisjes op het vmbo.
Mae richt zich, in tegenstelling tot andere techniekopleidingen, op de maatschappelijke kant van techniek. Hierbij staan de wensen en behoeften van de gebruikers centraal. Daarnaast gaat Mae uit van het leer- en werkgedrag van meisjes en stemt de lessen en vakken hierop af. Zo is er veel aandacht voor groepsopdrachten, rollenspellen, eigen creativiteit, presentaties en ontwerp.
Lees verder...

 
22-05-2010  

Japanse stripfiguren centraal in Anime Festival

 

ALMELO - Daar zijn ze weer, zoals ieder jaar de fraai uitgedoste jongeren die helemaal in de ban zijn van Japanse stripfiguren . Meer dan tweeduizend jongeren zijn dit weekeinde in het Theaterhotel voor het festival Anime waarin het allemaal draait om de Japanse popcultuur. In een drietal zalen van het Theaterhotel zullen films worden vertoond, er zijn workshops en er is een beurs waarop allerlei spullen worden verkocht die betrekking hebben op Japanse strips en stripfiguren. Ook treden twee Japanse popgroepen op. De internationaal uitgegeven auteur Helen McCarthy is te gast op Anime. Zij signeert haar boeken over de Japanse stripheld Osamu Tezuka en de animatieheld Hayao Miyasaki van het Oscar-winnende Spirited Away.

< Foto's Jan Bril

Fotoreportage (75 foto's)...

 
22-05-2010  

Almeloopers onderweg in Roparun

 

ALMELO - Zaterdagmorgen om 08.00 uur zijn de Almeloopers vertrokken naar Parijs voor hun start in de Roparun 2010. Wethouder van sport Jan van Marle wenste hen succes in hun 540 km sponsorloop naar Rotterdam waar zij 2e Pinksterdag hopen te arriveren. De Almeloopers steunen met hun deelname de palliatieve zorg in Nederland.
Kijk voor meer op www.almeloopers.nl 

< foto: Jan Bril

 
23-05-2010  

Culturele uitwisseling in Denizli

  ALMELO- Leerlingen van het Muziektheaterhuis, een samenwerkingsverband tussen De Muziekschool Twente en het Kreatief Centrum, zijn de afgelopen week op uitwisseling geweest naar Turkije. Ze waren door partnerstad Denizli uitgenodigd om deel te nemen aan een groot, internationaal amateurtheaterfestival.
De leerlingen, zeven meisjes, hebben tijdens het festival enkele succesvolle optredens verzorgd op scholen. Speciaal voor dit festival maakten ze een nieuwe voorstelling waarin zang, dans en muziek centraal staan.
Lees verder...

Fotoreportage (11 foto's)...

 
24-05-2010  

Pinksterfeesten Bornerbroek weer een succes

 

BORNERBROEK - De Pinksterfeesten in Bornerbroek trekken veel bezoekers. Door het mooie weer was het drukker dan voorgaande jaren.  Op de fiets naar Bornerbroek was dan ook dit Pinksterweekend de hoofdmoot. De Pinksterfeesten is één van de grootste evenementen binnen de gemeente Almelo. Een groot minpunt is dat vandalen in de nacht van zaterdag op zondag de straatversiering van buurtvereniging de Kanaaltrekkers uit Bornerbroek in brand hebben gestoken. De kanaaltrekkers bouwt elk jaar tijdens de Pinksterfeesten in het dorp een grote trekker van strobalen langs de Enterseweg. Al jaren deed in Bornerbroek het gerucht de ronde dat jongeren de 'trekker'in brand wilden steken.

< Freek, terug van vakantie, schoot de volgende plaatjes

Fotoreportage (15 foto's)...

 
24-05-2010  

Kruiwagenrace 't Wetshuys met veel jolijt

 

ALMELO - Mooi weer, koud bier en een kruiwagenrace met de nodige hilariteit tijdens de jaarlijkse kruiwagenrace bij 't Wetshuys, wat wil een mens nog meer op een mooie Pinksterdag. Freek was natuurlijk van de partij om deze hilarische momenten vast te leggen. Vooral de waterbak was een foto waard. Winnen is geen must, maar is mooi meegenomen.

Fotoreportage (42 foto's)...

 
25-05-2010  

Almeloopers geslaagd in Roparun

 

ALMELO – De Almeloopers die zaterdagmorgen vroeg vertrokken naar Parijs om te starten in de sponsorloop Roparun 2010 zijn geslaagd in hun missie en hebben de 530 km van Parijs naar Rotterdam met goed gevolg afgelegd. In alle steden en dorpen die werden aangedaan werd de lopers een warm onthaal bereid. Van de 275 in Parijs gestarte teams wisten vier teams de tocht niet te volbrengen, maar de anderen wachtte een warm onthaal op de Coolsingel. Roparun bracht vorig jaar ruim vier miljoen euro op voor palliatieve zorg bij kankerpatiënten.

< Jan Bril legde de thuiskomst vast
 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
25-05-2010  

Verkeer, veiligheid, billboards en kas spekken

 

ALMELO – Zo af en toe denk je als nuchter mens wat gebeurt hier nu weer? Zo dacht ook onze tipgever over de nieuwe billboards die momenteel door CBS langs de invalswegen van Almelo geplaatst worden en op enkele plekken wel heel erg dicht langs de rijbaan staan.
Een gemeente met een krappe beurs kan natuurlijk altijd wel wat extra inkomsten gebruiken. Maar of de plaatsing van die billboards zo dicht langs de rijbaan, de veiligheid bevorderen kan worden betwijfeld.

< Werd nog wel eens een 'grasrandje' meegenomen, nu wordt angstvalling de linkerkant aangehouden. 

 
25-05-2010  

Voetbalmania groeit en de stad kleurt Oranje

 

ALMELO – Binnenkort reist het Nederlands Elftal af naar het WK in Zuid Afrika en dan slaat de voetbalkoorts weer toe. Normaliter reizen duizenden supporters hun favorieten na omdat men er bij wil zijn. Uitgedost als oranjegekleurde brullende leeuwen wordt vriend en vijand ‘geïntimideerd’ en idolen toegezongen, maar dat komt er deze keer niet van.
Één der gehuurde hotelschepen van de Holland Amerika Lijn werd al geannuleerd en de reisorganisatoren doen de tickets en reizen al voor ‘ramsjgeld’ weg. Als oorzaken worden genoemd straatroof en onveiligheid in Zuid Afrika, de nu bekend geworden terrorismedreiging van Al Quada t.a.v. Nederland en Denemarken en de groeiende onzekerheid of de vliegtuigen wel de lucht in mogen vanwege die ‘uitbrakende’ vulkaan in IJsland. Nee IJsland plaatste zich niet voor het EK maar beïnvloed wel de wereld zowel financieel alsook sportief.
De thuisblijvers maken er het beste van en supporteren op afstand met dolle straatfeesten in Oranje gekleurde steden. In de Goossenmaat is men al aardig op weg en dat beeld zal straks door de gehele stad hetzelfde zijn. Hup Holland Hup, laat de leeuw niet in zijn hempie staan…
Nu van Gaal nog als commentator en gangmaker, dan komt het helemaal goed. (met die feesten)

Stuur een foto van uw oranje gekleurde straat naar Almelo Nieuws

Fotoreportage (14 foto's)...

 
26-05-2010  

Legoteam WierdeWorldWay nu naar Istanbul

  ALMELO - Het legoteam van basisschool De Wierde gaat alsnog naar de First Lego League (FLL)-finale in Istanbul. De reis, die in april gepland stond, moest wegens de vulkanische aswolk worden uitgesteld. Maandag 31 mei vertrekt het Nederlandse team om mee te doen aan de Open Europese Finale. Vrijdag 4 juni keren de leden van het legoteam terug met, naar zij hopen, de felbegeerde eerste plaats.
De Wierde vertegenwoordigt Nederland als enige school in een competitie met meer dan 48 teams uit de hele wereld. Om deze bijzonder reis te bekostigen hebben de kinderen zelf geld ingezameld door het sponsorspelcircuit ‘de Waanzinnige Wierde Woensdag´ te organiseren.
Daarnaast is een sponsorloop gehouden. Naast deze opbrengsten wordt De Wierde financieel ondersteund door de Gemeente Almelo en het bedrijfsleven.
Lees verder...

 
27-05-2010  

HAVO/VWO Graduation Party

 

ALMELO, 18 juni, Theaterhotel

Voor alle geslaagde HAVO/VWO scholieren wordt op 18 juni a.s. een grandioze ‘Graduation Party’ gehouden in het Theaterhotel. Het doel is tweeledig, ten eerste een grandioos feest om de diplomering te vieren en ten tweede om de studenten meer te binden aan de regio en voor de toekomst te behouden voor het regionale bedrijfsleven. Daarvoor is ook een speciale website geopend waarop Almelose bedrijven staan met hun vacatures en stageplaatsen. Door kennis te laten maken met die bedrijven hoopt men tevens dat na een eventuele vervolgstudie de gelegde contacten hun vruchten zullen afwerpen in de toekomst.

Voor deelname aan de ‘Graduation Party’ moet men zich wel vooraf inschrijven voor 29 mei a.s. De betrokken schoolopleidingen hebben daarvoor de nodige informatie. Het feest is gratis en wordt gehouden op het terras van het Theaterhotel en restaurant Solera. Voor iedere deelnemer is er tevens een verrassing in de vorm van een ‘Goody Bag’.
 

 
27-05-2010  

Gemeente fout in affaire Kolenbrander

 

ALMELO – De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Almelo fout zit op vier van de negen milieumeldingen in de affaire Kolenbrander aan de Pepershaar in Bornerbroek. De gemeente legde Kolenbrander diverse dwangsommen op omdat deze zich niet zou houden aan de milieuvoorschriften.
Juridisch milieuadviseur Middelkamp trachtte via een milieumelding de inning te voorkomen door negen verbeteringen te melden en daarvoor legalisering te vragen. De gemeente wees deze echter af en in vier gevallen onterecht vindt de Raad van State. De gemeente moet deze meldingen nu opnieuw beoordelen.
Raadslid Kamphuis (-ex PVA) stuurde onlangs een brief met ‘pittige’ woorden naar het college en noemde het ondernemertje pesten. Hij eiste het intrekken van de dwangsommen. B&W weigerde evenwel een antwoord te geven vanwege de toonzetting van de brief.

< Mobiele Puinbreker Kolenbrander

 
27-05-2010  

Spanningen in college vanwege plan rioolheffing

 

ALMELO Het plan van VVD-wethouder Johan Andela om de rioolheffing te verleggen naar de huiseigenaren valt niet in goede aarde bij de twee PvdA-wethouders in het college. Ook zij vrezen dat de minima er daardoor op jaarbasis zo’n 180 euro aan besteedbaar inkomen op achteruit gaan. De woningbouwcorporaties hebben al gezegd dat zij een verlegde rioolheffing zullen doorberekenen aan de huurders. Het gaat om zo’n 2600 huurders die nu nog vrijstelling genieten.
Schouten zei tijdens de ledenvergadering van de PvdA dat dit plan een forse inbreuk in de gemeentelijke inkomenspolitiek betekent en daar nog eens goed over nagedacht dient te worden.
Wethouder Andela zegt dat de hogere huur mogelijk door eeen hogere huursubsidie kan worden gecompenseerd. Hij sluit niet uit dat in sommige gevallen mensen er op achteruit gaan. Laat nu bijna alle Tweede Kamerfracties plannen hebben om de huursubsidie in termijnen te verlagen en zelfs willen opheffen.
Wettelijk kunnen lage inkomens tot 100 procent worden gecompenseerd via de bijstand. Veel gemeenten gaan zelfs tot 115 procent met vrijstelling van gemeentelijke lasten.

 
27-05-2010  

Kunstwerk Cascade en Verdi park klaar

 

ALMELO – Met een toespraak en een ferme klap op de knop vierde wethouder Gerrit van Woudenbergh dat de bouw van vijf appartementen, de opknapbeurt van het Verdi park en de hernieuwde in gebruik name van het kunstwerk Cascade in de wijk Aalderinkshoek kon worden afgerond.
Talrijke betrokkenen zoals vertegenwoordigers van bouwbedrijf Goossen, architectenbureau IAA, woningstichting St. Joseph en stichting Woonzorg Nederland woonden de ingebruikname bij. Als gasten waren eveneens aanwezig de weduwe van kunstenaar Jan van Eyl – die het object Cascade ontwierp in 1969 voor het Waterschapsgebouw aan de Apollolaan – zijn dochter en kleindochter en burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld.
Na het officiële gedeelte volgde een bezichtiging door het Verdi park en de vijf appartementengebouwen die in het park werden gebouwd.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
29-05-2010  

Aanleg van speelbossen in Almelo is begonnen


Jan Bril nam een kijkje bij de aanleg van het Speelbos in het Schelfhorstpark
  ALMELO - De Gemeente Almelo is begonnen met de aanleg van twee speelbossen waarin kinderen kunnen spelen in de natuur. Eén komt er in het Schelfhorstpark en één komt er aan De Jachtvalk in de wijk Windmolenbroek. Speelbos Schelfhorst wordt als eerste aangepakt, daarna het speelbos in het Windmolenbroek.
Kinderen hebben zelf meegewerkt aan het ontwerp, en bedachten onder andere stapstenen in de vijver en een touwbrug.
In het bos bij de vijver in het Schelfhorstpark wordt op dit moment een kronkelende droge beekbedding uitgegraven die uitmondt in de vijver. Bij de uitmonding wordt een speelstrand en ook een klein eilandje gemaakt. In de beekbedding worden grote boomstammen en veldkeien gelegd, zodat kinderen met droge voeten bij het eilandje kunnen komen of de beek over kunnen steken.
Lees verder...

Fotoreportage (7 foto's)...

 
29-05-2010  

Convenant ‘Ossenkopjes´ project ondertekend

 

ALMELO – Het vrijwilligersproject ‘Ossenkopjes’ verdienen voor de jeugd in de Ossenkoppelerhoek is een ambitieus project waarbij kinderen kunnen deelnemen aan tal van activiteiten zoals fietsbanden plakken, knutselclub, zwerfvuil opruimen, paddenstoelentocht en nog veel meer. Het project moet de maatschappelijke betrokkenheid nog meer verbeteren dan dat dit al het geval is. Ook de woningcorporaties Beter Wonen en St. Joseph zijn net als de gemeente en het wijkbestuur partner in het plan dat leefbaarheid en betrokkenheid in de wijk moet bevorderen. Lees verder in het Almelo's Weekblad.
 

Fotoreportage (6 foto's)...

 
29-05-2010  

Nieuw bouwplan St. Josephbuurt


Vogelvlucht Zuid-Noord. Linksonder sluit aan op het kanaal Almelo-Nordhorn
 

ALMELO - In de St. Josephbuurt, een arbeidersbuurt in de wijk Sluitersveld, zijn enkele jaren geleden ca. 140 woningen gesloopt. Ter vervanging werd een ambitieus plan ontwikkeld voor 140 wooneenheden maar woningstichting St. Joseph stelde vorig jaar het eisenpakket bij vanwege de gewijzigde marktomstandigheden. De corporatie liet 4D Architecten met vestigingen in Enter en Putten een nieuw aangepast plan ontwerpen met woningen waarvoor wel wordt geacht een markt te zijn. Het plan voor 83 wooneenheden werd onlangs aan de gemeenteraad gepresenteerd.
Lees verder in het Almelo’s Weekblad.
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
29-05-2010  

Derde lustrum Nacht van Almelo groot succes

 

ALMELO – Op vrijdag ging Almelo weer los tijdens de vijftiende editie van de Nacht van Almelo. Wolter Kroes, De Kast met Syb, Thomas Berger, Queen Mania en andere bekende acts maakten er op het Marktplein en in de deelnemende café's een fantastisch feest van. Van iedere verkochte consumptie tijdens de Nacht van Almelo kwam 0,10 ten goede aan het Almelo’s Kinderfonds. Dit leverde 15.000 euro’s op. Het Almelo’s Kinderfonds steunt lokale initiatieven voor minderbedeelde kinderen en jongeren in Almelo.
De Nacht van Almelo vindt jaarlijks plaats op de laatste vrijdag van mei en trekt steevast tienduizenden bezoekers. De organisatie is in handen van de Almelose serviceclubs, de lokale horeca en de gemeente.
Woningstichting Beter Wonen is hoofdsponsor van het evenement. Ook de Almelose PLUSmarkten, TC Tubantia, PANalytical, URENCO Enrichment Technology, Soweco en diverse andere Almelose bedrijven zijn actief sponsor van de ‘Nacht’.
 
< 'Paparazzo' Freek was natuurlijk van de partij

Fotoreportage (79 foto's)...

 
29-05-2010  

Dansmarathon voor kinderafdeling ziekenhuis

 

ALMELO – Leerlingen van dansschool Elkerbout hielden vrijdag een gesponsorde dansmarathon tussen 10.00 uur en 22.00 uur. Voor elke uitgevoerde dans werd door vrienden, familie en/of bedrijven twee euro gesponsord. De baten zijn bestemd voor de kinderafdeling van het ziekenhuis ZGT (voorheen Twenteborg) in Almelo. Het ziekenhuis kan voor vijfduizend euro aan speelgoed tegemoet zien. Thomas ter Wijlen en Gertjan Veldman waren de enige twee die het alle uren volhielden en krijgen als beloning een rondvlucht.

< Jan Bril nam een kijkje.
 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
30-05-2010  

Schuur op erf uitgebrand in Bornerbroek

 

BORNERBROEK – Aan de Joostinksdijk in Bornerbroek is zaterdagmiddag een schuur van een boerenbedrijf uitgebrand. In de schuur stonden twee antieke tractoren die verloren zijn gegaan. Ook waren diesel en chemicaliën opgeslagen in de schuur.
De brandweer van Borne kreeg assistentie uit Hellendoorn en Hengelo. Er raakte niemand gewond en de oorzaak van de brand is nog onbekend.

< Kijk naar de foto's van Patrick Weegink

 
31-05-2010  

Kamp Lederwaren groots verbouwd

 

ALMELO – Aan de Grotestraat Zuid 114 bevindt zich een zeer belangrijke historische plek. Het pand van Kamp Lederwaren is namelijk een oude stadsboerderij met delen uit de 18e en 19e eeuw. Sinds kort is aan de achterkant een grote uitbreiding van de winkel van Kamp Lederwaren gereed gekomen waarbij architect Herman Kleisen de historische kenmerken beter zichtbaar heeft gemaakt en volledig behouden. AlmeloNieuws nam een kijkje.
Meer info.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
31-05-2010  

Zomerexpositie in Kunsthal Hof 88

 

ALMELO – Zondagmiddag werd in de Kunsthal van Hof 88 de Zomerexpositie geopend van de kunststichting Indigo. Tot en met 4 juli a.s. worden werken van Ynske Klokkers en Ineke Gast getoond.

Ynske Klokkers-de Graaf (1943-2007)
Schilderijen in olieverf en acryl, aquarellen en pastels.
Met grote gedrevenheid was zij bezig haar werk te vervolmaken. Steeds was de relatie met mensen om haar heen daarbij van groot belang. Naast dynamisch geschilderde naakten ontstonden er ook sprookjesachtige illustraties en verstilde aquarellen. Deze tentoonstelling wil een hommage zijn aan een geliefde kunstenares, die helaas veel te vroeg is overleden.

Ineke Gast
Beelden in brons, olieverfschilderijen en schetsen.
‘In alles een vorm zien’ is onlosmakelijk met haar creatieve manier van leven verbonden. In de rust van haar atelier vormt zij haar beelden, na vele schetsmatige studies. Haar veelzijdigheid zal de aandachtige kijker verrassen, want ook de olieverfschilderijen zijn bijzonder van kleur en beweging. De portretten in brons doen vermoeden dat daar haar grootste kracht ligt.

< Jan Bril zette bezoekers en kunstwerken op de foto

Fotoreportage (36 foto's)...

 
31-05-2010  

Komt Media Markt naar Almelo ?

 

ALMELO - Media Markt vestigt zich mogelijk in Almelo. De elektronicagigant zou in gesprek zijn over een vestiging aan de Woonboulevard. Het elektronicabedrijf ontkent dit niet, maar zegt ‘geen uitspraken naar de media te doen’, dat meldt TC Tubantia.
Volgens het bericht zou een winkelmakelaar van vastgoedbedrijf Zadelhof hebben laten weten in gesprek te zijn met ‘grote partijen’ voor de Woonboulevard maar wil de woordvoerder van Zadelhof ‘bevestigen noch ontkennen’ in onderhandeling te zijn met Media Markt.
 

 
31-05-2010  

Hof Arnhem wil getuigen horen in gijzeldrama

 

ARNHEM – Het gerechtshof in Arnhem heeft aangegeven dat in het hoger beroep van gijzelnemer Ahmed O. nieuwe getuigen moeten worden gehoord. Ahmed O. gijzelde op 16 juni 2008 wethouder Kuiper en vier ambtenaren in het stadhuis van Almelo nadat hij het restaurant van zijn vrouw en zijn auto in de hens stak. Aanleiding zou de tegenwerking zijn van de gemeente Almelo om geen vergunning te willen verlenen in het voormalige restaurantpand van V&D.
De gemeente Almelo had op het pand de Wet Voorkeursrecht Gemeenten gelegd omdat het pand in 2017 zou worden gesloopt voor vernieuwing van de binnenstad. Bovendien werden marktkramen tegen de gevel van het restaurant geplaatst op marktdagen en werd op onterechte wijze met inzet van de marktdienst en politie het terras ontruimd. De provinciale Ombudsman tikte de gemeente daarvoor gevoelig over de vingers.
Bij de zitting in Almelo werden veel getuigen die de verdediging aanvoerde afgewezen. Het Hof in Arnhem denkt daar echter anders over en wil wel een tweetal ambtenaren en een aantal andere betrokken personen horen.
Onderneemster Ocksi-Erdem ging door de affaire, die landelijk de aandacht trok in het TV-programma Zembla, failliet. Dat faillissement wordt waarschijnlijk binnenkort opgeheven wegens gebrek aan baten zo meldt juridisch adviseur Eshuis op de website www.jeejar.nl  
 

Archief
Terug naar vorige pagina