Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-05-2010  

Politiebureau strippen en vernieuwen

 

ALMELO – Het strippen van gebouwen raakt in. Deed de Universiteit Twente dat al in de voorgaande jaren om vele miljoenen te besparen. In Almelo wordt momenteel ook het oude belastinggebouw aan de burgemeester Raveslootsingel volgens die methode volledig opgeknapt en nu volgt het politiebureau tegenover het stadhuis.
Vorig jaar al maakte de korpsleiding van de politie Twente duidelijk dat nieuwbouw in Almelo er niet inzat omdat het korps flink werd gekort vanuit De Haag. Toenmalig wethouder Sjoers zat er niet zo mee. Hij liet weten dat op de huidige plek pas over vijftien jaar nieuwe woningen gebouwd moeten worden. Nu echter wordt bijna negen miljoen euro gespendeerd aan de verbouwing van het politiebureau en dat kan betekenen dat het gebouw, dat eind volgend jaar klaar moet zijn, over vijftien jaar nog niet is afgeschreven en waarschijnlijk nog langer in functie zal blijven.
De politie wordt tijdelijk gehuisvest in het buurgebouw van ArboDuo en het leegstaande ambulanceonderkomen bij de brandweerkazerne.

< Afbeelding: Architectenbureau De Twee Snoeken - s'Hertogenbosch

Archief
Terug naar vorige pagina