Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-05-2010  

Aanleg van speelbossen in Almelo is begonnen


Jan Bril nam een kijkje bij de aanleg van het Speelbos in het Schelfhorstpark
 

Tipi’s van boomstammen
Met de grond die uit de beek is gegraven, wordt aan de rand van het bos een drie meter hoge speelterp opgeworpen van waaraf je kunt uitkijken over de vijver en het park. In het speelbos worden grote tipi's gebouwd van drie dikke boomstammen tegen elkaar aan, die met takken kunnen worden uitgebouwd tot dichte hutten. Ook worden verspreid door het bos knuppelpaden aangelegd.
Midden in het speelbos komt een korte tunnel door een heuvel, waar je straks doorheen kunt kruipen.

Touwbrug

Speelbos De Jachtvalk ligt tussen de straten De Jachtvalk, De Ooievaar en De Oeverpieper en bestaat uit een bosgebiedje en een stuk nat grasland. De rechte sloot tussen dit bos en grasland wordt vergraven tot een bredere, meer natuurlijker waterloop, waarlangs zich plukken riet en andere oeverplanten kunnen ontwikkelen. Aan de kant van de Ooievaar komt een eilandje en een klein speelstrand. Ook hier kun je via grote boomstammen en veldkeien het water oversteken. In het speelbos komt onder andere een speelheuvel met tunnels van grote rioolbuizen. In het meest natte deel wordt een knuppelpad aangelegd tussen beekoversteek en tunnelbuis
De Gemeente Almelo wil de basis van de beide speelbossen voor het begin van de zomervakantie klaar hebben. Beide bossen kunnen in de komende jaren nog worden uitgebreid.
 

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina