Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-05-2010  

Spanningen in college vanwege plan rioolheffing

 

ALMELO Het plan van VVD-wethouder Johan Andela om de rioolheffing te verleggen naar de huiseigenaren valt niet in goede aarde bij de twee PvdA-wethouders in het college. Ook zij vrezen dat de minima er daardoor op jaarbasis zo’n 180 euro aan besteedbaar inkomen op achteruit gaan. De woningbouwcorporaties hebben al gezegd dat zij een verlegde rioolheffing zullen doorberekenen aan de huurders. Het gaat om zo’n 2600 huurders die nu nog vrijstelling genieten.
Schouten zei tijdens de ledenvergadering van de PvdA dat dit plan een forse inbreuk in de gemeentelijke inkomenspolitiek betekent en daar nog eens goed over nagedacht dient te worden.
Wethouder Andela zegt dat de hogere huur mogelijk door eeen hogere huursubsidie kan worden gecompenseerd. Hij sluit niet uit dat in sommige gevallen mensen er op achteruit gaan. Laat nu bijna alle Tweede Kamerfracties plannen hebben om de huursubsidie in termijnen te verlagen en zelfs willen opheffen.
Wettelijk kunnen lage inkomens tot 100 procent worden gecompenseerd via de bijstand. Veel gemeenten gaan zelfs tot 115 procent met vrijstelling van gemeentelijke lasten.

Archief
Terug naar vorige pagina