Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-01-2017  

Asito viert 65-jarig bestaan in stadion

 

ALMELO – Schoonmaakbedrijf Asito, hoofdsponsor van Heracles Almelo, heeft vandaag in het Polman Stadion haar 65-jarig bestaan gevierd. Op de dag af begon Joop van Riemsdijk 65 jaar geleden zijn schoonmaakbedrijf bedrijf ‘Alle Stof In Twente Opruimen’ en inmiddels telt Asito ruim 10.000 werknemers met tal van vestigingen in het hele land. De oud- militair Van Riemsdijk was sinds zijn jeugd al een fervent supporter van Heracles en liet dat sindsdien ook blijken door de club in al die jaren te ondersteunen zoals de ‘Erven’ van Riemsdijk dat nog steeds doet. Nu zelfs als hoofdsponsor na het afhaken van het verkochte Royal TenCate als hoofdsponsor.
Alle jarigen in de eerste week van januari waren voor een jubileumfeestje uitgenodigd en daar kwam een honderdtal jarigen op af die werden getrakteerd op koffie met wat lekkers en een herinneringscadeautje.
Het jubilerende Asito werd op haar beurt verrast door algemeen directeur Nico-Jan Hoogma en commercieel directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo die de directie van Asito een fotocollage in de vorm van het speciale jubileumlogo van het bedrijf overhandigden.
Alle feestvierders gingen tezamen ook nog op de foto op de besneeuwde grasmat in het stadion.

Asito is onderdeel van de ADG Dienstengroep dat met in totaal 40.000 werknemers tot de grootste werkgevers van ons land behoort. De ADG Dienstengroep is nog steeds een familiebedrijf en eigendom van Monique van Riemsdijk, dochter van de overleden oprichter.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-01-2017  

Nieuw kunstwerk op brug Egbert Gorterstraat

 

ALMELO – De nieuwe brugdekken in de Egbert Gorterstraat, tussen het nieuwe stadhuis en het oude Javatorentje, zijn vandaag voorzien van een kunstwerk dat symboliseert dat het ophaalbruggen zijn. Het kunstwerk naar ontwerp van Royal Haskoning is gemaakt bij Composite Technologie Centre en voorzien van 2.000 LED-lichtjes waardoor het naar wens elke kleur kan uitstralen.
De drie brugdekken zijn echter vaste brugdekken die in de toekomst nog wel beweegbaar moeten worden gemaakt om vaartuigen naar de toekomstige havenkom in de binnenstad te kunnen laten varen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (9 foto's)...

 
05-01-2017  

Personeel Twen-Tyre sinds kerst thuis

 

ALMELO – Bandengroothandel Van Aalderen Twen-Tyre BV heeft haar deuren gesloten. Het bedrijf beleverde autobedrijven door heel Europa o.a. autobanden, velgen en oliën en vetten maar is telefonisch niet meer bereikbaar. Ook is de webshop gesloten.
Het personeel zit sinds de kerst thuis in afwachting van mogelijk een doorstart of faillissement. Bij Twen-Tyre werken 30 mensen.
Vijf jaar geleden werd het pand nog fors uitgebreid van 10 naar 19 docking-stations met een oppervlakte van 10.000 m2. Sindsdien staat een deel van het pand op het Bedrijvenpark Twente te huur. Ook hangt er een mededeling op de deur ‘wegens omstandigheden gesloten’.
 

 
05-01-2017  

Grote renovatie van Crematorium Almelo

 

ALMELO – Vanaf 9 januari wordt gestart met een grote renovatie in 2 fasen van het Crematorium Almelo aan de Willem de Clercqstraat. Het gebouw wordt gemoderniseerd en krijgt tegelijkertijd ook een aantal functionele verbeteringen. De verbouwing zal in vijf maanden haar beslag moeten krijgen.
Tijdens deze periode blijft het crematorium geopend, maar moeten nabestaanden wel rekening houden met een aantal aanpassingen en/of beperkingen bij plechtigheden. Zo is er maar beperkt ruimte voor 75 personen om plechtigheden bij te wonen en is de ruimte voor de familiekamer beperkt tot 10 personen. Grotere diensten kunnen  worden verplaatst naar  het crematorium in Usselo bij Enschede. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken zijn er tijdens de renovatie aangepaste aanvangstijden.

Crematoria Twente gaat naast de verbouwing in Almelo ook de vestiging Usselo aanpassen aan de eisen van deze tijd en wil tevens twee nieuwe crematoria bouwen in Oldenzaal (zie afbeelding) en Borne.
Meer info: www.crematoriatwente.nl 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-01-2017  

Bruggen Egbert Gorterstraat officieel in gebruik

 

ALMELO – Overijssels gedeputeerde Monique van Haaf heeft aan het eind van de middag de drie nieuwe brugdekken over het Overijsselskanaal in de  binnenstad van Almelo in gebruik genomen. Zij deed dat door met een gongslag de kunstzinnige LED-verlichting van de brugpylonen te ontsteken. In haar voorwoord betoogde zij dat Almelo een mooie stad is maar op sommige punten enige verbetering behoeft. Met het terugbrengen van het kanaal naar het Marktplein is Almelo daar volgens haar goed mee bezig.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (45 foto's)...

 
12-01-2017  

Expositie Lyceum Erasmus in Huis van Katoen

 

ALMELO – In het ‘Huis van Katoen’ aan de Rosa Luxemburgstraat is donderdag de expositie ‘De bewogen geschiedenis van een markant schoolgebouw’,  zijnde het  Lyceum Erasmus aan de Sluiskade NZ, geopend.
Bekende Almeloërs als de TV-presentatoren Tom Egbers en Daphne Bunskoek doorliepen het Erasmus evenals oud- voorzitter Ally Derks van het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA). Zij haalden anekdotes aan over hun studietijd bij het Almelose lyceum.
De expositie over het ‘oude’ Erasmus is nog te zien tot en met 14 april a.s. tijdens de openingsuren van het ‘Huis van Katoen’ van woensdag t/m zaterdag tussen 11.00 uur en 17.00 uur.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (43 foto's)...

 
12-01-2017  

Burgemeester lanceert website groene long West

 

ALMELO – Burgemeester Arjen Gerritsen heeft tijdens  de Nieuwjaars ‘noaber’ bijeenkomst in Erve Pezie de nieuwe website over de Westelijke Groene Long van Almelo gelanceerd.
De website geeft informatie over het ontstaan van de groene long als oud cultuur historisch gebied langs de ooit belangrijke verkeersverbinding van o.a. Deventer en Zwolle richting het Twentse achterland en het Duitse Osnabrück.
Het natuurlijke coulissenlandschap werd in 1476 ook economisch belangrijk toen in opdracht van Graaf Otto van Rechteren de waterverbinding Hollander Graven werd aangelegd tussen de Loolee en de Regge. Anno 2017 is dat bijna niet meer voor te stellen door de latere aanleg van spoorlijnen en grotere waterwegen. Ook de Oude Wierdenseweg verloor haar economische functie door de aanleg van de Noordelijk gelegen Wierdensestraat.
In de Westelijke Groene Long zijn nog wel oude boeren erven te vinden en het Landgoed De Bellinckhof dat een groot deel van de Westelijke Groene Long bezit.

Klik hier voor meer info.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-01-2017  

Van Kooten van Bornsestraat naar Ambachtstraat

 

ALMELO – Het is deze dagen af en aanrijden van vrachtwagens bij Installateur Van Kooten BV aan de Bornsestraat. Hofman Verhuizingen en Bolk Transport voeren in eendrachtige samenwerking de complete verhuizing uit van het installatiebedrijf naar de nieuwe huisvesting aan de Ambachtstraat 10, op zichtlocatie langs de H.R. Roland Holstlaan in Almelo.

Daarmee komt na 96 jaar een eind van Van Kooten BV aan de Bornsestraat. Sinds de start in 1920 werd het bedrijf alsmaar groter en nam het vooral een grote vlucht nadat wijlen Gerrit Schoemaker in 1969 de zink- en koperslagerij Van Kooten overnam. In het jaar 2000 nam zoon Allard Schoemaker het bedrijf over en geeft als algemeen directeur leiding aan het familiebedrijf. Ook hij bouwde gestaag door aan de groei van de onderneming. Die groei maakte tevens, dat het op de locatie waar het allemaal begon aan de Bornsestraat 22, logistieke problemen ontstonden. De bouwcrisis zorgde nog voor enige vertraging om te verkassen, maar nu moet in 3 dagen de complete verhuizing geregeld zijn. Volgens planning draait Installatiebedrijf Van Kooten en Instalcenter Van Kooten (onderdelen) met ingang van maandag weer volop aan de Ambachtstraat. Onderwijl blijft de servicedienst 24/7 bereikbaar via 0546-851010.

Van Kooten BV heeft naast de hoofdvestiging aan de Ambachtstraat 10 in Almelo ook InstallatieExperts-vestigingen in Nijverdal en Raalte. Bij het groeiende bedrijf werken nu zo’n 80 personeelsleden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-01-2017  

Pius X VMBO stuurt reclamevloot de weg op

 

ALMELO – Meer techneuten vraagt het bedrijfsleven en daarom stuurt de afdeling VMBO van het Pius X College de komende weken maar liefst 60 auto’s de weg op, om ouders en mogelijk toekomstige leerlingen attent te maken op het Open Huis van woensdag 25 januari a.s. in de prachtige vestiging Catherina van Renneslaan 35 in Almelo (De school kreeg in oktober nog het vignet 'Gezonde Gouden Schoolkantine). Leerkrachten, oud- collega’s, de conciërge en de kantoormedewerkers allen plakken ze een grote sticker op de auto, want techniek is niet alleen leuk, een toekomstige baan is ook nagenoeg zeker bij een afgeronde opleiding.

Voorafgaande aan het Open Huis aan de Catherina van Renneslaan, is er dinsdagavond 24 januari al een Open Huis in de Pius X vestiging te Rijssen aan de Graaf Ottostraat 48.

De afdeling havo - atheneum/gymnasium (vwo) - tweetalig onderwijs van Pius X houdt haar Open Huis aan de César Franckstraat 4 te Almelo al op maandagavond 23 januari.

 
18-01-2017  

Buitendienst Almelo nog niet naar Twente Milieu


Je kunt de kosten van het onderhoud wel verdoezelen, maar niet wegpoetsen door uitbesteden!
 

ALMELO – Het college van B&W kreeg dinsdagavond tijdens de raadbijeenkomst het lid op de neus met het plan de gemeentelijke buitendienst over te hevelen naar Twente Milieu. Het voornemen is geboren uit de intentie te willen bezuinigen op het onderhoud van het gemeentelijk openbaar terrein.
Al een jaar wordt gesproken met de nu nog ambtelijke dienst om mens en materieel over te dragen aan de semi- overheidsinstelling Twente Milieu waarin de gemeente tevens participeert en ook bestuurlijke verantwoordelijkheid heeft. Die overgang gaat niet van een leien dakje, mede omdat de werknemers vrezen voor hun rechten op langere termijn.

Twijfels
Ook de gemeenteraad heeft in meerderheid haar twijfels zo bleek naar aanleiding van een ingediende motie. ‘Het is van de zotte dat het college de raad niet deelgenoot maakt van die afweging’, zei fractievoorzitter Gijs Stork van Lokaal Almelo Samen (LAS). Stork en met hem een meerderheid in de raad, vindt het maar vreemd dat het college alleen de overstap naar Twente Milieu belicht, waarin de gemeente eveneens aandeelhouder is. De raad betwijfelt of dat enig financieel voordeel oplevert en wil een keuze uit meerdere opties waaruit moet blijken dat de burger goedkoper uit is.
Verantwoordelijk wethouder Van Wijk kon niet anders dan het plan terugnemen voor nader overleg binnen het college. Dat ging niet van harte gelet op haar sterk afraden van de motie en de verwijzing dat de raad in maart vorig jaar schriftelijk is geïnformeerd dat het college de overstap naar Twente Milieu wil maken. Het mocht niet baten. De raad wil meerdere opties. Die moeten dan wel goedkoper zijn, anders heeft uitbesteden geen zin!

 
20-01-2017  

Overval in politiekleding op woning mislukt

 

ALMELO – Vanochtend rond negen uur hebben twee daders in ‘politiekleding’ gepoogd een woning te overvallen aan de Haven NZ. Het bleef bij een poging omdat er drie mensen in huis waren waardoor bij de politie alarm geslagen kon worden. De verdachten sloegen per auto op de vlucht richting Wierden.
De politie verzoekt uit te kijken naar mogelijk een zwarte of donkerblauwe VW Golf. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden.
Bij een eerdere overval werd de vluchtwagen in brand gestoken. Ook dat wil de politie graag vernemen of ergens een brandende auto wordt aangetroffen.  Meldt het via 0900 8844

Update:
De vluchtauto betreft een zwarte VW Golf met 'gouden' velgen. In de auto zat nog een derde persoon. De auto werd gisteren ontvreemd in Apeldoorn. De politie legt een mogelijk verband met eerdere overvallen op woningen in Almelo, Wierden en Zwolle. 

Fotoreportage: Alwin Winkel

Fotoreportage (5 foto's)...

 
21-01-2017  

Voor ton kunstwerken vernield op Indiëcomplex

 

ALMELO – Beeldhouwster Linda Biemans heeft zaterdag de schrik van haar leven gekregen toen zij in haar atelier op het Indiëcomplex kwam. Vandalen hadden zich in de nacht van vrijdag op zaterdag toegang verschaft en hebben tientallen marmeren beelden vernield die zij gedurende elf jaar heeft gemaakt. In 2008 werd Biemans nog de Herman Krikhaar Prijs toegekend voor een werk in Italiaans marmer. De schade kan oplopen tot wel 100.000 euro.

De vandalen hielden niet alleen thuis in het atelier van Biemans maar ook in de restauratieve ruimte van cateraar Bos die in de Doelenstraat ook De Smaak Van… exploiteert. Bij Bos werd een laptop stuk gesmeten, een poederblusser leeggespoten, een deur uit het kozijn getrapt, speakers van de muur getrokken en glazen en ramen stuk geslagen. Hier wordt de schade op zo’n 10.000 euro geschat.

De politie deed zaterdag sporenonderzoek naar de daders die zich toegang verschaften via het dak van de vroegere weverij van Koninklijke TenCate.

Het Indiëcomplex is van projectontwikkelaar ter Steege uit Rijssen die van het vroegere textieldomein een compleet nieuwe binnenstedelijke woonwijk maakt. In de loop der jaren ontstonden tevens tal van creatieve activiteiten zoals theater, toneel en de stadsmusical Katoen. In de toekomst blijft daarvoor ruimte beschikbaar.

Zie ook reportage: Open huis atelier Linda Biemans uit 2011 en een film over Biemans op Youtube.

 
23-01-2017  

Zestienjarige fietser dodelijk geschept

 

ALMELO – Bij een ongeval op de kruising Berlagelaan-Ledeboerslaan is maandagmiddag een 16-jarige Almeloër om het leven gekomen. Het slachtoffer stak vanuit de Ledeboerslaan de kruising over en werd geschept door een 19-jarige automobilist komen vanaf de Berlagelaan doorgaand op de Windmolenbroeksweg. Het slachtoffer werd daarbij zo hard getroffen, dat hij aan zijn verwondingen is overleden.

Fotoreportage: Alwin Winkel

Fotoreportage (7 foto's)...

 
26-01-2017  

IJsbanen donderdag open in Almelo en regio


IJsbaan 't Linschot in Bornerbroek
 

IJsbaan Almelo Sluiskade Zuidzijde 195 - De ijsbaan is vandaag geopend van 10.00 t/m 12.00 uur, van 13.30 t/m 17.00 uur en van 18.30 t/m 21.30 uur.
IJsclub Wintervreugd Gravenweg 3, Aadorp - De ijsbaan is vandaag geopend.
IJsbaan Het Linschot Weersweg 1, Bornerbroek - De ijsbaan is vandaag geopend van 15.00 uur t/m ongeveer 21.00 uur.

IJsclub Albergen Weemselerweg 1 - De ijsbaan is vandaag vanaf 10.00 uur geopend.
IJsclub Eendracht Geesterenweg 11, Vriezenveen - De ijsbaan is vandaag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 22.00 uur.
IJsbaan Het Landriet Landrietweg,Geesteren - De ijsbaan is vandaag geopend zolang het ijs het toelaat.
Wierdense IJscclub – alleen de ‘krabbelbaan’ voor kinderen is open i.v.m. preparatie van de grote baan voor het Wierdens Schoolkampioenschap dat morgen wordt gehouden.
In Enter is de ijsbaan aan de Ganzenweg vandaag geopend van 14.00 t/m 17.00 uur en van 18.30 t/m 21.30 uur.

 
26-01-2017  

EMS behaalde Nadcap-erkenning

 

ALMELO – Het engineeringsbedrijf EMS in Almelo, specialist in warmtebehandeling en vacuüm-hardsoldeerdiensten voor de lucht- en ruimtevaartindustrie heeft een succesvolle accreditatie door Nadcap behaald. Deze accreditatie geeft klanten uit de luchtvaartindustrie een onafhankelijk en betrouwbaar bewijs dat EMS werkt volgens de hoogste mondiale normen voor deze processen.

40 jaar ervaring
"Onze klanten vertrouwen op de 40 jaar ervaring die EMS heeft op het gebied van geavanceerde warmtebehandeling en vacuüm-hardsolderen", legt de Managing Director van EMS, Pieter Folkers, uit. "We hebben zowel vacuüm- als atmosferische ovens en bieden een compleet portfolio aan warmtebehandelingen en hardsoldeermogelijkheden voor zeer verschillende componenten, die voldoen aan de eisen van onze klanten. De onafhankelijke accreditatie van Nadcap geeft blijk van ons vermogen om op een gecontroleerde en voorspelbare manier geavanceerde product- en proceseisen te vervullen".
Vorig jaar behaalde EMS  tevens de EN 9100-certificering voor "hardsolderen en warmtebehandeling van onderdelen voor de luchtvaart". EMS levert producten en diensten aan zeer uiteenlopende sectoren, waaronder lucht- en ruimtevaart, auto-industrie, halfgeleiderindustrie en medische toepassingen.
EMS heeft ook een vestiging in het Duitse Julich.

 
27-01-2017  

Overval op Primera Acaciaplein

 

ALMELO – Rond half drie vanmiddag is de Primera-winkel aan het Acaciaplein in Almelo overvallen. De verdachte stapte met de buit in een donkere auto waarin handlangers zaten. In Wierden werd kort nadat men op de vlucht sloeg, de mogelijk verdachte auto aangehouden aan de Nijverdalsestraat. De drie inzittenden werden in bewaring gesteld, hangende het onderzoek.

Bij de overval geraakte niemand gewond. De politie onderzoekt de overval en verzoekt getuigen zich te melden.

Foto: Alwin Winkel

 
28-01-2017  

De Karelskamp van sluitingslijst


Foto: De Karelskamp
 

ALMELO – De penitentiaire inrichting De Karelskamp in Almelo staat niet meer op de nominatielijst om in 2021 te sluiten. Tegen de voorgenomen sluiting, in het kader van bezuiniging op het openbaar ministerie, bestond de laatste jaren veel verzet van personeel, de regionale politiek en in de Tweede Kamer. Ook vorig jaar kon de sluiting voor de zoveelste keer worden voorkomen.
De P.I. De Karelskamp aan de Bornsestraat kent twee onderdelen, het huis van bewaring en gevangenis. Daarnaast heeft de inrichting een productiewerkplaats waar gedetineerden produceren voor bedrijven. Mede daardoor geldt De Karelskamp als een van de goedkoopste penitentiaire inrichtingen in ons land.
Het onderdeel De Niendure – open inrichting voor terugkeer van gedetineerden in de maatschappij – sloot enkele jaren geleden wel haar deuren.

Tegen de bezuinigingen door het ministerie van justitie bestaat veel weerstand in het algemeen. De kritiek op de voorgenomen sluiting van gevangenissen en rechtbanken wordt breed gedragen, net zoals die op de vorming van het nationaal politiekorps.

 
29-01-2017  

Twee Almeloërs verongelukt in Ambt Delden

 

AMBT DELDEN – Op de Rijssenseweg in Ambt Delden zijn vannacht een 22-jarige en 23-jarige man uit Almelo om het leven gekomen. Zij geraakten op de kruizing met de Zomerweg met hun auto in de sloot. De opgeroepen traumahelikopter kwam vergeefs omdat beide slachtoffers ter plekke overleden.
De Verkeersongevallenanalysedienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht.

Bij voetbalclub Luctor et Emergo zijn alle activiteiten afgelast i.v.m. het verongelukken van de keeper van het zesde elftal.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
30-01-2017  

Persoon onder trein bij Almelo

 

ALMELO – Bij de overweg Grote Bavenkelsweg tussen Almelo en Zenderen is één persoon overreden door de internationale trein richting Bentheim (D).
NS meldt dat zeker rekening gehouden moet worden met vertraging tot 11.45 uur voordat het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo weer op gang komt.

 
31-01-2017  

Toch bouw villa´s aan Sportlaan - Kollenveld

 

ALMELO – De Almelose ondernemer Kees Smit mag toch twee villa’s bouwen aan de Sportlaan op de rand met het buitengebied van het Kollenveld. Smit bezit daar een kavel van 3.200 m2 met opstallen als een voormalige boerderij, schuur en garage. Hij wil die opstallen afbreken om er twee villa’s te bouwen voor zijn dochters.
De bouw in het duurdere segment woningbouw is eigenlijk voorbehouden aan het uitbreidingsgebied Almelo NoordOost. Reden om het plan eerst tegen te houden en ook omdat het de stedenbouwkundige structuur aan de stadsrand zou aantasten.
De gemeente wil nu alsnog medewerking verlenen, omdat anders verpaupering ontstaat en vanwege bijval uit de buurt.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina