Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-01-2017  

Van Kooten van Bornsestraat naar Ambachtstraat

 

ALMELO – Het is deze dagen af en aanrijden van vrachtwagens bij Installateur Van Kooten BV aan de Bornsestraat. Hofman Verhuizingen en Bolk Transport voeren in eendrachtige samenwerking de complete verhuizing uit van het installatiebedrijf naar de nieuwe huisvesting aan de Ambachtstraat 10, op zichtlocatie langs de H.R. Roland Holstlaan in Almelo.

Daarmee komt na 96 jaar een eind van Van Kooten BV aan de Bornsestraat. Sinds de start in 1920 werd het bedrijf alsmaar groter en nam het vooral een grote vlucht nadat wijlen Gerrit Schoemaker in 1969 de zink- en koperslagerij Van Kooten overnam. In het jaar 2000 nam zoon Allard Schoemaker het bedrijf over en geeft als algemeen directeur leiding aan het familiebedrijf. Ook hij bouwde gestaag door aan de groei van de onderneming. Die groei maakte tevens, dat het op de locatie waar het allemaal begon aan de Bornsestraat 22, logistieke problemen ontstonden. De bouwcrisis zorgde nog voor enige vertraging om te verkassen, maar nu moet in 3 dagen de complete verhuizing geregeld zijn. Volgens planning draait Installatiebedrijf Van Kooten en Instalcenter Van Kooten (onderdelen) met ingang van maandag weer volop aan de Ambachtstraat. Onderwijl blijft de servicedienst 24/7 bereikbaar via 0546-851010.

Van Kooten BV heeft naast de hoofdvestiging aan de Ambachtstraat 10 in Almelo ook InstallatieExperts-vestigingen in Nijverdal en Raalte. Bij het groeiende bedrijf werken nu zo’n 80 personeelsleden.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina