Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-01-2017  

De Karelskamp van sluitingslijst


Foto: De Karelskamp
 

ALMELO – De penitentiaire inrichting De Karelskamp in Almelo staat niet meer op de nominatielijst om in 2021 te sluiten. Tegen de voorgenomen sluiting, in het kader van bezuiniging op het openbaar ministerie, bestond de laatste jaren veel verzet van personeel, de regionale politiek en in de Tweede Kamer. Ook vorig jaar kon de sluiting voor de zoveelste keer worden voorkomen.
De P.I. De Karelskamp aan de Bornsestraat kent twee onderdelen, het huis van bewaring en gevangenis. Daarnaast heeft de inrichting een productiewerkplaats waar gedetineerden produceren voor bedrijven. Mede daardoor geldt De Karelskamp als een van de goedkoopste penitentiaire inrichtingen in ons land.
Het onderdeel De Niendure – open inrichting voor terugkeer van gedetineerden in de maatschappij – sloot enkele jaren geleden wel haar deuren.

Tegen de bezuinigingen door het ministerie van justitie bestaat veel weerstand in het algemeen. De kritiek op de voorgenomen sluiting van gevangenissen en rechtbanken wordt breed gedragen, net zoals die op de vorming van het nationaal politiekorps.

Archief
Terug naar vorige pagina