Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-01-2017  

Voor ton kunstwerken vernield op Indiëcomplex

 

ALMELO – Beeldhouwster Linda Biemans heeft zaterdag de schrik van haar leven gekregen toen zij in haar atelier op het Indiëcomplex kwam. Vandalen hadden zich in de nacht van vrijdag op zaterdag toegang verschaft en hebben tientallen marmeren beelden vernield die zij gedurende elf jaar heeft gemaakt. In 2008 werd Biemans nog de Herman Krikhaar Prijs toegekend voor een werk in Italiaans marmer. De schade kan oplopen tot wel 100.000 euro.

De vandalen hielden niet alleen thuis in het atelier van Biemans maar ook in de restauratieve ruimte van cateraar Bos die in de Doelenstraat ook De Smaak Van… exploiteert. Bij Bos werd een laptop stuk gesmeten, een poederblusser leeggespoten, een deur uit het kozijn getrapt, speakers van de muur getrokken en glazen en ramen stuk geslagen. Hier wordt de schade op zo’n 10.000 euro geschat.

De politie deed zaterdag sporenonderzoek naar de daders die zich toegang verschaften via het dak van de vroegere weverij van Koninklijke TenCate.

Het Indiëcomplex is van projectontwikkelaar ter Steege uit Rijssen die van het vroegere textieldomein een compleet nieuwe binnenstedelijke woonwijk maakt. In de loop der jaren ontstonden tevens tal van creatieve activiteiten zoals theater, toneel en de stadsmusical Katoen. In de toekomst blijft daarvoor ruimte beschikbaar.

Zie ook reportage: Open huis atelier Linda Biemans uit 2011 en een film over Biemans op Youtube.

Archief
Terug naar vorige pagina