Sportberichten


Plaatsing  
 
01-05-2010  

Vissers wint sprint Ronde van Overijssel (upd)

 

RIJSSEN - De weersomstandigheden waren zwaar, het parcours lag er goed bij en de renners maakten er wat van. De 58e editie van de Ronde van Overijssel is er één geworden om van te smullen. Hoewel het weer voor het publiek niet altijd meewerkte, waren de vele regenbuien en de wind wel goed voor het verloop van de wedstrijd. Een kopgroep van 21 renners ontstond al op de Tankenberg en die zou uiteindelijk ook de winnaar opleveren. Dat werd Job Vissers van het in de favorietenrol geplaatste team Skil-Shimano. Lees verder 

< Freek zocht en plekje in Bornerbroek om de karavaan aan zich voorbij te laten gaan en Nick Zweers stond bij de start, onderweg en bij de finish.
 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
02-05-2010  

DETO promoveert na winst op kampioen SVZW

 

WIERDEN – Na het kampioenschap van SVZW wilde ook DETO de promotie veilig stellen in Wierden. SVZW liet zich in het begin aftroeven en keek al vrij snel tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Bilanovic. Dat was de Wierdenaren toch wat te gortig en het spel werd feller en men speelde meer naar voren en maakte nog voor de rust gelijk door doelpunten van Altink en van Dijk.
Na rust kwamen DETO opnieuw op voorsprong door Bilanovic waarop SVZW de Vriezenveners met de rug tegen de muur zette. Het was Fraterman die kort voor het einde DETO op 2-4 zette en daarmee de promotie naar de hoofdklasse veilig stelde. 

< Henk Steen maakte de foto's

Fotoreportage (22 foto's)...

 
02-05-2010  

Herbert Finken, een globetrotter uit Keulen

 

In het Almelo´s Weekblad van maandag a.s. een artikel van de hand van Peter van Meerten over Herbert Finken, de meedogenloze stopperspil van Heracles in de zestigerjaren. Populair onder het volk vanwege zijn ‘streken´ en zijn rode MG sport waarmee hij regelmatig op de versiertoer ging en s'morgens altijd even en 'bakkie' deed in de sigarenwinkel van Jan van de Wind aan de Deldensestraat.
Op de volle tribunes werd met regelmaat de kreet ‘Finken vor noch ein Tor´ luidkeels gescandeerd. Ook ging hij eens volkomen ‘groggy´ in de kleedkamer, toen bokser en voetballer Darius Dhlomo hem vol op de kin mepte vanwege een verkeerde opmerking.

< v.l.n.r. Bestuurslid Frits van de Elst, Gerrie Donner, Herbert Finken, Wolfram Arnthof, Joop Brand en trainer Jaap van der Leck

ALMELO/KEULEN - Op weg naar de binnenstad van Keulen banen wij ons een pad tussen de supportersscharen van de lokale FC en die van Stuttgart. Nee, ditmaal geen bezoek aan een wedstrijd, maar vlakbij een ontmoeting met een Heracles icoon. Verkozen tot linksback in het alltime Heracles elftal. Vlak voor de lokale Mac loopt een lange vitale man op ons af en het oogcontact zegt veel over de man, scherp, geleefd en doordringend. Hij toont ons zijn grote glimlach en zegt: ‘Herbert Finken, jullie zijn….’


Lees verder 

 
02-05-2010  

live: FC Twente kampioen, Heracles wint


Bryan Ruiz scoorde de eerste tegen NAC
 

FC Twente heeft in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen de minimale voorsprong van een punt op Ajax weten vast te houden door een 2 - 0 overwinning in Breda van NAC. Fehèr werd in de 21e minuut met rood van het veld gestuurd, waardoor FC Twente niet echt in de problemen kwam. FC Twente kan dus met de Almeloër Brama in de gelederen de terechte kampioen worden genoemd. Het is het eerste landskampioenschap van FC Twente in de historie. De Enschedeërs voerden de ranglijst aan sinds oktober 2009.

Heracles Almelo maakte in de laatste wedstrijd eveneens geen fout en won verdiend van ADO Den Haag, waardoor het de nacompetitie speelt voor Europees voetbal. De eerste wedstrijd is donderdag a.s. in Kerkrade tegen Roda JC.
De naar AZ vertrekkende trainer Gert Jan Verbeek wordt opgevolgd door Peter Bosz die de Almeloërs in 2005 terug bracht in de ere-divisie. Voorzitter Smit maakte dit na afloop bekend. 

Perez in tranen

Droomafscheid voor N'Kufo
Munsterman in zevende hemel
Theo Jansen: Fantastisch voor Blaise en Kenneth


Heracles Almelo - ADO Den Haag   4 - 2  (Veijinovic, Everton, Maertens, Douglas - de Rijk, van der Linden e.d.) 
Utrecht - Vitesse Arnhem 2 - 2  (Dries Mertens, Mulenga - Kaya, Kolk)

NAC Breda - FC Twente 0 - 2  (Ruiz, Stoch)
NEC Nijmegen - AJAX Amsterdam 1 - 4   (Saïde - Suarez 2x, de Zeeuw, Pantelic)

Feijenoord - Heerenveen   6 - 2   (Makaay 3x, de Vrij, Thomasson, Bahia - Grindheim, Elm) 
Roda JC - Willem II   3 - 2   (Bodor, Juncker, de Fauw - Perer, Boutahar)
AZ - PSV   1 - 1   (El Hamdaoudi - Bakal)
Groningen - Sparta   3 - 1   (van de Laak, Matavz, Stenman - John)
RKC Waalwijk - VVV   1 - 2   (Mulder - Calabro, Boymans)

 
02-05-2010  

Gerco Schröder geeft titel niet uit handen

  MIERLO (KNHS) - Gerco Schröder werd met Eurocommerce New Orleans de nieuwe Nederlands Kampioen bij de senioren springruiters. Deze titel veroverde de Twent ook al in 2006 en hij nam deze nu weer over van Jeroen Dubbeldam. Dubbeldam (Weerselo) had na de eerste ronde de derde plek naar het scheen vast in handen, tot de steilsprong in de tweede ronde. Daar stopte BMC Van Grunsven Simon zo plotsklaps, dat Jeroen, die de voorwaartse snelheid te pakken had, via de hals van het paard er afschoof. De ruiter kwam weliswaar op zijn voeten terecht, maar dat wordt toch aangerekend als een val, waardoor Dubbeldam uiteindelijk als 16de werd geklasseerd. Eric van der Vleuten (Mierlo), die met VDL Groep Utascha SFN de derde kwalificatiewedstrijd wist te winnen, werd met VDL Groep Kaïd tweede in het kampioenschap, terwijl Jochen Munsterhuis (Enschede) met Munsterhuis Sportscars Peanuts het brons opeiste. Van der Vleuten eindigde met VDL Groep Utascha SFN feitelijk op de derde plaats in dit kampioenschap, maar dit werd niet geëffectueerd, omdat een ruiter slechts met één paard op het podium van het Nederlands Kampioenschap kan eindigen.
Lees verder...

 
02-05-2010  

Heracles wint ook van ADO Den Haag

 

ALMELO - Heracles Almelo boekte zijn zeventiende zege van het seizoen tegen ADO Den Haag met 4-2 en eindigde daardoor als zesde in de competitie. Al binnen tien minuten stonden de Almeloërs op 2-0 door Marko Vejinovic die vanaf de zestien doel trof en door Everton die in de achtste minuut een voorzet van Darl Douglas voortreffelijk afrondde door voor zijn tegenstander te kruipen. De ploeg verslapte en liet ADO in zijn spel komen maar ging toch met de 2-0 voorsprong de pauze in.
Na de rust had Heracles weer het beste van het spel maar werd na het rood van de Hagenees Soltani wat al te lichtzinnig door de verdediging te verwaarlozen. Birger Maertens vergrootte nog wel de voorsprong met een uitstekend afstandsschot, maar achterin gingen de deuren open en kwam ADO door doelpunten van Derijck en een eigen doelpunt van Van der Linden nog dichtbij. Het was Douglas die van rechts zijn tegenspeler op het verkeerde been zette en met een doeltreffend schot de eindstand 4-2 liet aantekenen.

< Nick Zweers maakte vandaag de foto's

Heracles Almelo - ADO Den Haag 4-2 (2-0)
1-0 Marko Vejinovic (5.)
2-0 Everton (8.)
3-0 Birger Maertens (71.)
3-1 Timothy Derijck (78.)
3-2 Antoine van der Linden (80./eigen goal)
4-2 Darl Douglas (88.)
Rood: Karim Soltani (58./ADO)

Heracles eindigde als 6e en speelt de Play Off. In 1941 gingen de Heraclieden FC Twente voor met hun 2e nationale titel. Kijk naar de beelden van toen. 
De eerste wedstrijd om Europees voetbal is donderdag a.s. in Kerkrade tegen Roda JC

Fotoreportage (59 foto's)...

 
03-05-2010  

DVO´71 op koers na winst op Zelos

  ZELHEM - DVO´71 heeft afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd Zelos verslagen, waardoor het aankomende zaterdag voor de tweede opeenvolgende keer kan promoveren. In een gastvrije ambiance leek het bij voorbaat duidelijk dat DVO´71 haar favorietenrol waar zou maken, maar niets is minder waar. Dat spelers ook gewoon mensen zijn, bleek wel weer eens. Bol van de spanning stond men, hetgeen in de eerste helft ook regelmatig kon worden geconstateerd. De normaal zo zekere achterhoede gaf Zelos een aantal kansen cadeau die niet werden afgemaakt. DVO´71 kon ondanks de bedreigingen toch op voorsprong komen. Mesut Hoklek nam een afvallende bal ineens uit de lucht en schoot hem onberispelijk in. Aan de andere zijde ging het niet veel later alsnog verkeerd. Een op zich ongevaarlijke bal liet men lopen voor keeper Roy Schlosser, maar deze kon niet voorkomen dat Zelos speler Jochemsen toch aan de bal kon komen en de gelijkmaker kon inschieten. Een incident waarbij Schlosser geblesseerd raakte en vervangen moest worden door Niels Middelkamp.
Lees verder...

 
04-05-2010  

Weer een domper voor Ajax door FC Twente

 

AMSTERDAM – Het Beloftenteam van FC Twente hield AJAX gisteren af van de titel in de hoogste klasse door 2-2 te spelen. Door de winst van PSV wist de Eindhovense club alsnog het kampioenschap voor de neus van de Amsterdammers weg te kapen. Om vooraf minder op te vallen waren de Enschedeërs met een neutrale bus naar Amsterdam gereisd.

 
04-05-2010  

Beloften Heracles winnen ook na de titel

 

ALMELO – Het Beloftenteam van Heracles Almelo wist ook na de titelwinst de vorm vast te houden en FC Utrecht te verslaan met 4-0. Schulmeister maakte de eerste twee doelpunten en te Wierik en Shayesteh zetten de eindstand op het scorebord. Na de wedstrijd werden de kampioenen gehuldigd voor hun promotie naar de hoogste klasse voor Beloftenteams in het betaald voetbal.

 
05-05-2010  

Kenneth Perez stopt bij FC Twente

 

ENSCHEDE - De 35-jarige Deen Kenneth Perez, wiens contract afloopt, stopt bij FC Twente. Dat maakte hij bekend na een gesprek met trainer Steve McClaren. Perez speelde bij FC Twente sinds zijn komst 57 duels en maakte 10 doelpunten.
Of Perez helemaal stopt met voetbal weet hij nog niet zo antwoordde hij in de talkshow Pauw & Witteman. Hij wil daar de komende tijd nog eerst over nadenken. Ook het vak als sportverslaggever/presentator lijkt hem wel iets.
Voor FC Twente spelde Kenneth Perez bij FC Kopenhagen, MVV, AZ, PSV en AJAX.
 

 
07-05-2010  

Heracles speelt gelijk in Play Off tegen Roda

 

KERKRADE – Heracles Almelo speelde in een levendig duel gelijk tegen Roda JC om een plek voor de finale in de Play Off voor Europees voetbal. Beide teams begonnen aanvallend en Heracles kreeg goede kansen via Everton en Dost. Het was echter de Deen Mads Juncker die Roda voor rust op 1-0 zette door een pass op maat van Bodor doeltreffend af te ronden.
Pieckenhagen moest enkele keren ingrijpen om erger te voorkomen en het was Dost die een voorzet van Overtoom op zijn bovenbeen meenam om vervolgens keeper Tyton het nakijken te geven.
Met nog een kwartier te spelen kregen beide teams kansen over en weer maar paal en lat stonden meer doelpunten in de weg. Roda was daarbij het gelukkigst omdat Dost ook nog eens een keer vlak langs het doel van de Limburgers kopte. Zondag is de return in het Polmanstadion. In de Play Off tellen uitdoelpunten dubbel.
In de andere pool won FC Utrecht de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 3-1

< Klik hier voor meer foto's van Harrie Broeze

Roda JC - Heracles Almelo 1-1
1-0 Junker (39)
1-1 Dost (77)

Arbiter: Van Hulten
Geel: -

Roda JC: Tyton, Saeijs (De Wree/75), De Fauw, Kruiswijk, De Jong, Janssen, Vormer, Hadouir (Delorge/75), Bodor, Junker, Skoubo
Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Fledderus/72), Armenteros (Hakola/65), Dost, Everton
Darl Douglas haakte kort voor de wedstrijd af wegens een hooikoortsaanval. Armenteros stond daardoor in de basis.

Gert Jan Verbeek: 'Er zat meer in' 
Van Veldhoven: 'We weten wat we kunnen'

 
07-05-2010  

Groots slotfeest Heracles Almelo

 

ALMELO - Supportersverenigingen Hart voor Heracles en Bianco Nero houden in samenwerking met de bvo Heracles na afloop van de laatste play off wedstrijd een groots slotfeest. Het feest vindt dus plaats op zondag 9 mei of op 16 mei, vanaf halfvijf. Als we Europees voetbal halen, zal het feest waarschijnlijk voor het stadion plaatsvinden, anders in het stadion.  Er treden artiesten op, spelers en staf worden in het zonnetje gezet, van vertrekkende spelers wordt afscheid genomen en de speler van het jaar wordt gehuldigd. Onder de artiesten regionale bekendheden en ook een grote naam – de organisatie is er nog druk mee bezig deze te strikken.

 
07-05-2010  

Voorzitter Smit: Vertrek Bas Dost aanstaande

 

ALMELO – Heracles Almelo voorzitter Jan Smit heeft bij RTV-oost bekend gemaakt dat Bas Dost niet behouden blijft voor Heracles. Clubs uit binnen en buitenland hebben zich gemeld bij Heracles Almelo. AZ behoord niet bij deze clubs, er is geen enkel contact geweest met de club uit Alkmaar. Belangstelling voor Kwame Quansah verwijst de voorzitter naar het rijk der fabelen. De voorzitter betreurd het geruchtencircuit wat ook door supporterssites wordt overgenomen. De onderhandelingen over Bas Dost worden hervat na afloop van de nacompetitie.

 
09-05-2010  

FC Twente huurt Jeffrey Bruma van Chelsea

 

LONDEN - Volgens de Engelse krant Daily Mirror wordt de 18-jarige Chelsea verdediger Jeffrey Bruma volgend seizoen aan FC Twente verhuurd. Bruma is sinds vorig jaar ook opgenomen in de selectie van Jong Oranje en speelt al sinds zijn vijftiende voor de koploper van de Premier League. Bruma wordt gezien als een der grootste talenten van Nederland en maakt sinds dit seizoen deel uit van de eerste selectie van Chelsea. In 2009 debuteerde hij in de hoofdmacht. Voordien speelde Bruma in de jeugd van Feijenoord.
 

 
09-05-2010  

DVO´71 promoveert na overwinning op Achilles E.


foto website DVO'71
  ALMELO – Het Almelose DVO´71 heeft na de promotie van vorig seizoen dit huzarenstukje nog eens herhaald door in de 3e klasse te winnen van Achilles Enschede. Het duurde lang voordat er een doelpunt viel en de afwezigheid van topscorer Kuipers speelde de Almeloërs duidelijk parten. De amper 75 toeschouwers bleven het team echter aanmoedigen op sportparkt ´t Maatveld. Met een brilstand werd bij de rust de kleedkamer opgezocht. Gelegenheid voor trainer Manuel Sanchez Torres het team weer op scherp te zetten en dat was nodig ook, want concurrent SVVN uit Nijverdal had een voorsprong genomen en alleen een overwinning kon de DVO-ers nog baten.
Halverwege de tweede helft kwam de bevrijding door een poeier van bijna 30 meter van de voet van Antonia Futa in de rechter bovenhoek. Het schot was Achilles keeper Reinders duidelijk te machtig, want hij keek er alleen maar naar. Achilles E. bleek in het verdere verloop machteloos zodat de promotie voor DVO´71 niet meer in gevaar kwam en de feestvreugde kon losbarsten met een blije Sanchez Torres op de schouders van zijn spelers.
Lees verder...

 
09-05-2010  

Heracles verlies van zichzelf en Roda JC

 

ALMELO - Ontsteltenis op zowel het veld als de tribunes. Ondanks de riante uitgangspositie duurde de wedstrijd voor Heracles vanmiddag in het Polman Stadion 10 minuten te lang.
Na een 0-0 ruststand kwam Heracles na een uur op 1-0 voorsprong. Darl Douglas verschalkte doelman Przemyslaw Tyton. In de laatste 10 minuten gaf Heracles de riante voorsprong weg na een eigen doelpunt van Antoine van der Linden (80e minuut). Door het eigen doelpunt raakte Heracles helemaal van streek, waardoor Roda JC de kansen rook. Diep in de blessuretijd vond Boldiszar Bodor het gaatje in de Almelose verdediging om in toe te slaan. 

< Spelers en supporters van Roda JC vieren het feest

Heracles Almelo - Roda JC 1-2
1-0 Douglas (62)
1-1 Van der Linden (80/ed)
1-2 Bodor (90+2)
Arbiter: Wegereef
Geel: -
Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic, Douglas, Dost, Everton (Fledderus/81)
Roda JC: Tyton, Saeijs, De Fauw, Kruiswijk, Bodor, Delorge, Vormer, Hadouir, Janssen, Junker, Skoubo (Lachambre/46)

Verbeek:
‘Het zat vandaag niet mee.’
Van Veldhoven: ‘Verdient gewonnen.’
Pieckenhagen: ‘Ik heb niet echt genoten.’
Juncker: ‘Ik kan het niet geloven.’ 

Fotoreportage (32 foto's)...

 
09-05-2010  

Mogelijke overgang Bas Dost naar Heerenveen

 

ALMELO - Bas Dost zal hoogstwaarschijnlijk vertrekken naar Heerenveen. Dit maakte Heracles Almelo voorzitter Jan Smit vanmiddag bekend in de persconferentie na afloop van de uitschakeling in de Play Off tegen Roda JC. Beide clubs zijn er volgens Smit al uit. Dost en Heerenveen moeten nu zelf tot overeenstemming zien te komen. Naar verluidt zou de tranfersom vier miljoen euro bedragen, maar ook hoor je een bedrag van twee miljoen euro in de wandelgang van het Polmanstadion.
Bas Dost was zelf minder blij met het bekendmaken van de mogelijke transfer door voorzitter Smit. Dost was na de uitschakeling voor Europees voetbal helemaal niet in de stemming om over een mogelijke overgang naar Heerenveen te praten.

Heracles Almelo schijnt al een opvolger te hebben gevonden voor Bas Dost. In de wandelgang circuleert de naam van Michael de Leeuw, de 22-jarige topscorer van BV Veendam. Hij scoorde in de Jupiler League 25 keer en voert de topscorerslijst aan. BV Veendam zou met een overgang het faillissement kunnen afwenden. De Leeuw speelde eerder voor RKTVV en in het beloftenteam van Willem II.

< Bas Dost moet nog in gesprek met Heerenveen

Commentaat Dost:
'Er is nog niets aan de hand.' 

 
10-05-2010  

Bod Heracles op De Leeuw helpt Veendam niet

 

VEENDAM – Heracles Almelo heeft BV Veendam 150.000 euro geboden voor topscorer Michael de Leeuw. De club van De Lange Leegte heeft voldoende geld bij elkaar gesprokkeld voor het ‘lopende’ seizoen maar kampt met een structureel tekort van 600.000 euro. Het bod van Heracles Almelo is onvoldoende om dat gat te overbruggen.
Veendam vroeg een half miljoen euro voor De Leeuw, maar weet ook dat bij een faillissement de spelers hun eigen weg kunnen gaan. Naast Heracles Almelo hebben nog meer eredivisieclubs belangstelling voor De Leeuw.
Verwacht wordt dat bewindvoerder Entzinger nog deze week het faillissement van BV Veendam zal aanvragen. Indien de Rechter Commissaris inderdaad het faillissement uitspreekt, blijft FC Oss alsnog in de Jupiler League. 

 
11-05-2010  

Steve McClaren naar Wolfsburg

 

ENSCHEDE - Steve McClaren heeft een contract voor twee jaar getekend bij de Duitse voetbalclub Vfl Wolfsburg. Dat heeft hij vanmorgen exclusief aan de sportredactie van TC Tubantia laten weten.Dat betekent het definitieve afscheid van de trainer bij FC Twente, waar McClaren naar eigen zeggen 'twee fantastische jaren' heeft gehad.

Lees verder in TC Tubantia Sport.

 
12-05-2010  

Nike Tennis Junior Tour Enschede

  ENSCHEDE - Op 22 t/m 24 mei wordt op tennisvereniging de Topspinners in Enschede de Nike Junior Tour georganiseerd. De Nike Junior Tour is een internationaal jeugd tennistoernooi in de categoriën t/m 12 en t/m 14 jaar. De Tour wordt in meer dan 25 landen georganiseerd en wereldwijd doen er 60.000 deelnemers mee.
Lees verder...

 
12-05-2010  

BV Veendam failliet, bod Heracles niet serieus

 

ALMELO – Het bod dat Heracles Almelo heeft gedaan op Michael de Leeuw werd door bewindvoerder Wim Entzinger in de persconferentie afgedaan als niet serieus. Een verkoop van de Leeuw had minstens 350.000 euro moeten bedragen om nog enige kans op redding van BV Veendam te mogen hebben. Vijf clubs hadden zich bij de bewindvoerder gemeld maar geen van hen legde een serieus bod op tafel. Zij zaten volgens Entzinger in de wachtkamer te wachten op een faillissement waardoor de spelers vrij zijn om te gaan waardoor ze hun eigen marktwaarde zelf kunnen verzilveren.
Entzinger maakte eveneens bekend dat ruim 650.000 euro terug wordt betaald aan sponsoren die onder voorwaarde van redding van de BV Veendam gelden op de speciale bankrekening hadden gestort.
Entzinger zegt samen met het bestuur en personeel van BV Veendam alles te hebben gedaan om een redding mogelijk te maken, maar t.a.v. de schuldeisers niet langer te kunnen wachten. Als hoofdoorzaak noemde Entzinger de niet nagekomen toezeggingen van Norder en Hoekstra inzake hun sponsorverplichtingen waarvan de rechter al eerder dit jaar uitsprak dat zij hun verplichtingen dienden na te komen. Deze gelden worden door hem als curator alsnog gevorderd om de schulden te kunnen vereffenen.
Na FC Haarlem is BV Veendam de tweede BVO die dit jaar failliet is gegaan. Door het faillissement van BV Veendam blijft FC Oss in de Jupiler League.

 
12-05-2010  

Hoogma in beeld bij Hamburger SV

 

HAMBURG - Na trainer Gert Jan Verbeek vertrekt bij Heracles Almelo wellicht ook algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. Volgens Bild is Hoogma bij Hamburger SV in beeld voor de functie van technisch directeur. Ook vorig jaar september werd Hoogma al getipt in die functie. Hoogma speelde tussen 1998 en 2004 voor HSV.
"Het belangrijkste is dat die persoon affiniteit heeft met HSV en dat hij goed kan omgaan met de media", schetst Horst Becker, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, het profiel. "Natuurlijk moet hij afkomstig zijn uit de voetballerij, we zoeken een voetbalman." Een nog aan te stellen technisch directeur krijgt de zeggenschap over de samenstelling van de selectie.
Het wachten is op de reactie van Hoogma zelf. Ruim een half jaar geleden liet de oud-verdediger weten dat hij op ‘korte termijn’ een dienstverband bij HSV niet zag zitten. "Ik wil de komende tijd graag belangrijk zijn voor deze club, maar dat ik in de toekomst nog wel iets voor HSV zou willen doen is geen geheim."
 

 
13-05-2010  

Paddy John van Heracles naar RKC

 

ALMELO – De twintigjarige Paddy John speelt komend seizoen voor RKC Waalwijk. Hij kreeg bij Heracles geen contractverlenging waardoor hij transfervrij kan overstappen naar RKC waar hij een contract heeft getekend voor één jaar met een optie voor een tweede seizoen. De jongere broer van Collins John kwam in januari 2009 van FC Twente naar Heracles Almelo waar hij speelde in het beloftenteam en vijf keer uitkwam voor de hoofdmacht.

 
14-05-2010  

Bas Dost definitief naar Heerenveen

 

ALMELO - Bas Dost en Heerenveen zijn tot overeenstemming gekomen over een verbintenis voor vijf jaar. Eerder waren Heracles Almelo en Heerenveen al tot overeenstemming gekomen over de tranfersom. Dost moet nog wel medisch gekeurd worden en tekent daarna een contract van vijf jaar voor de club uit het Friese Haagje.
Heracles Almelo is druk doende zowel op deze positie als op andere posities de selectie weer compleet te maken voor het volgende seizoen.

 
14-05-2010  

McClaren trainer van het jaar

 

AMSTERDAM - Steve McClaren is door zijn collega’s in het Nederlandse betaalde voetbal verkozen tot beste trainer van het afgelopen seizoen.
De Engelsman kreeg in de strijd om de Rinus Michels Award meer stemmen dan de overige genomineerden, Gert Jan Verbeek, Mario Been en Martin Jol. McClaren, die FC Twente verlaat en trainer wordt van VfL Wolfsburg, was wegens vakantie afwezig. Zijn assistent bij de Nationaal kampioen FC Twente, Kees van Wonderen nam de trofee in ontvangst uit handen van CBV-voorzitter Leo Beenhakker. McClaren kreeg een soortgelijke award ook al in Engeland.

 
14-05-2010  

WK Klootschieten in Dinkelland

 

DENEKAMP – Het WK Klootschieten begon donderdagmiddag met een vlaggenparade en muziek op het St. Nicolaasplein in Denekamp. Aan het WK nemen klootschieters uit ondermeer Nederland, Italië, Amerika, Ierland en Duitsland deel.
Burgemeester Roel Cazemier dankte tijdens zijn openingswoord zijn voorganger Frans Willeme voor zijn inspanning om het WK naar Dinkelland te halen. De Nederlandse klootschieters waren wat minder formeel en zongen uit volle borst ‘Goa stoan a’j veur twente bint’.
Toch werd het ook ijzig stil toen de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli werden herdacht omdat familieleden van een der bestuurders daarbij omkwamen.

< De wedstrijden begonnen vandaag en Jan Bril nam een kijkje.

Fotoreportage (31 foto's)...

 
16-05-2010  

Bruggink wint GP Eindhoven

 

EINDHOVEN - Springruiter Gert-Jan Bruggink uit het Twentse Weerselo heeft de Grote Prijs van Eindhoven gewonnen. Bruggink (29) wist met zijn merrie Andrea in beide rondes foutloos te blijven. Twaalf ruiters bereikten de barrage van de Grote Prijs. Het parcours aan de Karpendonkse Plas kende korte wendingen en lange lijnen, waar veel springruiters de fouten maakten.
Gert-Jan Bruggink won in een tijd van 37.75 seconden. Ruiter Jur Vrieling haalde de finish in 38.03 seconden met KWPN-hengst VDL Emmerton. Derde werd de Duitser Hans-Thorben Rüder met Orlanda in 38.58 seconden. Bruggink was zichtbaar blij met zijn overwinning en gooide bloemen naar het publiek. 'Ik heb niet echte derby-paarden dus de winst van vanmiddag maakt mijn concours hippique in Eindhoven helemaal goed', zei Bruggink. 'Ik start morgen dus niet in de Derby, maar de Grote Prijs van Eindhoven winnen op zo'n mooi terrein is geweldig'.
 

 
16-05-2010  

MHC Almelo MA1 kampioen !

 

ALMELO – De ‘meiden’ A1 van Mixed Hockey Club Almelo zijn zaterdag 15 mei kampioen geworden in de 2e klasse na een zeer verdienstelijke 4-1 overwinning in Goor, tegen de plaatselijke hockeyclub.
Na het overlijden van teamgenootje Charlotte Walraad in januari hebben de meiden zich voorgenomen dit kampioenschap voor “Charlie” te behalen. Gedecideerd, zonder puntverlies en met een doelsaldo van 41 voor en 5 tegen is het team al twee wedstrijden voor het einde van de competitie in hun missie geslaagd. Een geweldige prestatie en een mooie manier om een zeer gedenkwaardig seizoen af te sluiten.

< v.l.n.r.: Lindsey Schuchart, Anne Boswinkel, Elsbeth Frielink, Cherai van der Elst, Lucinda Grobben, Isabelle Schroeten, Marc de Wit (coach), Mirthe Hilberink, Madelon Oude Vrielink, Bas van Golde (coach), Puck Metgod, Pascale de Wit, Laura Klaasen, Lori Sauer, Maud de Wit

 
17-05-2010  

Frank Rijkaard in beeld bij FC Twente

 

ALMELO - Volgens de Turkse krant Millyet was voorzitter Joop Munsterman in Istanbul om te praten met Frank Rijkaard, de huidige coach van Galatasaray. Volgens de Turken zou FC Twente nu echter ver willen gaan. Munsterman zou al een officieel bod van twee miljoen hebben gedaan. Bovendien lijkt Galatasaray niet dwars te gaan liggen bij een eventueel vertrek van Rijkaard. De club heeft met een derde plek in de competitie een tegenvallend seizoen achter de rug. Twee jaar geleden polste hij de voormalige trainer van het Nederlands Elftal, Sparta en Barcelona al voor een Twents dienstverband. Rijkaard zag daar toen vanaf.
Frank Rijkaard werd in maart overigens ook genoemd als opvolger van Pim Verbeek bij het Australische nationale team.
 

 
19-05-2010  

Nico-Jan Hoogma niet naar Hamburger SV

 

ALMELO – Het Hamburgse Abendblatt meldt dat Nico-Jan Hoogma niet de nieuwe manager wordt bij HSV. Volgens het Abendblatt kon HSV het niet eens worden over de voorwaarden voor een tweejarige verbintenis.
Sergej Barbarez, net als Hoogma eveneens oud- speler van HSV, wordt nu als meest kansrijke kandidaat genoemd.

 
21-05-2010  

Rechter ‘mild´ voor Theo Janssen

 

ALMELO – FC Twente speler Theo Jansen heeft bij de rechtbank in Almelo een mildere straf gekregen dan door het OM werd geëist. De rechter achtte roekeloos rijgedrag niet bewezen maar veroordeelde Janssen wel tot een veel grotere geldboete dan gebruikelijk vanwege zijn hoge inkomen en dat is een nieuwe trend. Janssen moet vijfduizend euro boete betalen en kreeg een rijontzegging voor een half jaar vanwege zijn alcoholpromillage.
Janssen veroorzaakte in de nacht van 21 op 22 november na de wedstrijd tussen FC Twente en Vitesse in Enschede een eenzijdig ongeval waarbij zijn vriend en passagier Kevin Moeliker - keeper van FC Lienden – ernstig gewond raakte en dagen in coma lag.
Janssen werd door FC Twente ook al zwaar gestraft met een boete en schorsing en moest ook diverse keren maatschappelijk aantreden van zijn werkgever bij goede doelen.
Janssen had 0,8 promille alcohol in zijn bloed terwijl voor een beginnend rijder als hij maximaal een limiet geldt van 0,2 promille.
 

 
22-05-2010  

Raps24KIKA; een extra bijzondere prestatie!

  BIDDINGHUIZEN/ALMELO - Op vrijdag 3- en zaterdag 4 september wordt alweer de 7e Raps24KiKa verreden op de baan van FlevOnice te Biddinghuizen. De Raps24KiKa is een unieke 24uurs skate-/skeelerwedstrijd in estafettevorm voor iedereen die in teamverband een prestatie wil leveren voor zichzelf, het team en het goede doel. De opbrengsten van de Raps24KiKa worden namelijk geschonken aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).
Lees verder...

 
22-05-2010  

FC Twente dicht bij akkoord met Preud'homme

 

ENSCHEDE - Michel Preud'homme wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van FC Twente. De trainer is zaterdagmorgen gesignaleerd op het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo. De Belgische oefenmeester moet, de naar VfL Wolfsburg vertrokken, Steve McClaren opvolgen. Er wordt hard gewerkt aan een compromis. Preud'homme wil zijn huidige assistenten bij AA Gent, Stan Vandenbuys en Manu Ferrera, meenemen naar Enschede. Afgelopen seizoen bereikte hij een tweede plaats in de competitie en won hij de Belgische Beker door Cercle Brugge met 3-0 te verslaan in de finale.
< Foto www.fctwente.net

 
23-05-2010  

Preud'homme voor drie seizoenen bij Twente

 

ENSCHEDE - Alles wijst erop dat Michel Preud’homme de opvolger wordt van Steve McClaren bij FC Twente. Jack van Gelder meldde zondagavond in Studio Voetbal dat er een akkoord is bereikt met de huidige trainer van AA Gent over een samenwerking. Preud'homme zal voor drie jaar gaan tekenen in Enschede. Het is niet bekend of de clubs er al uit zijn, maar bij Twente worden er schijnbaar geen problemen verwacht. Afgesproken is dat Preud’homme geen eigen assistenten mee zal nemen, waardoor Alfred Schreuder de tweede man naast de Belgische hoofdtrainer zal worden. Wie de plek van Kees van Wonderen inneemt is nog niet bekend. Preud’homme was jarenlang doelman en beëindigde in 1999 zijn spelersloopbaan, waarna hij als technisch directeur aan de slag ging bij Benfica. Vervolgens trok hij naar Standard Luik en sinds 2008 traint hij bij AA Gent. Daarmee won hij dit seizoen de beker en in de competitie eindigde Gent uiteindelijk als tweede.

 
25-05-2010  

FC Twente contracteert Zweedse aanvaller

 

ENSCHEDE - FC Twente heeft de Zweedse international Emir Bajrami gecontracteerd. De 22-jarige met de nickname ‘Pinocchio’ kan als middenvelder en vleugelspits worden ingezet en geldt als groot talent. Voorzitter Joop Munsterman bevestigde het akkoord maandag in het sportprogramma van RTL. De geboortige Kosovaar Bajrami komt van de Zweedse club Elfsborg en moet nog medisch worden gekeurd.
Bij FC Twente vertrekken Blaise N’Kufo en stopt Kenneth Perez. Ondanks de vele geruchten hebben zich bij FC Twente nog geen kopers gemeld voor Brian Ruiz en verdediger Douglas.
 

 
25-05-2010  

De Compaan komt tekort in Cruyff Court Finale

 

AMSTERDAM/ALMELO – Het voetbalteam van De Compaan had het moeilijk bij de landelijke finales in Amsterdam. De beste acht teams van basisscholen uit het land voetbalden op het voorplein van het Olympisch stadion in Amsterdam om de Cruyff Court Cup 2010. Het jongensteam van basisschool De Compaan uit Almelo, dat zich in Heerenveen had geplaatst tijdens de regiofinale Noord/Oost, moest het opnemen tegen geplaatste teams uit grote steden als Den Haag, Rotterdam, Amersfoort, enz.
Spijtig genoeg voor De Compaan was het voetbal van de tegenstanders van een hoger niveau waardoor De Compaan niet mee kon strijden om de prijzen. Toch was het voor de boys van de Compaan een mooie belevingsvolle en sportieve finaledag mede door het lekkere weer en de morele steun van de meegereisde supporters.
Het jongensteam van De Zonnewijzer uit Amersfoort ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor en plaatste zich voor een interlandwedstrijd op het Cruyff Court Dennis Bergkamp in Londen .
Bij de meisjes won De Dynamis uit Hoorn. Rondom de Cruyff Court Interland wordt er een compleet dagprogramma samengesteld, waarbij onder andere het stadion van Arsenal bezocht wordt.

Deze interland wordt mede mogelijk gemaakt door: De Nederlandse Ambassade, KLM, Sponsor Bingo Loterij, Arsenal en Islington County.

 

Fotoreportage (59 foto's)...

 
26-05-2010  

Verbeek stapt per direct op bij Heracles


foto Nick Zweers
 

ALMELO -  Heracles Almelo heeft dinsdag de middagtraining afgeblazen. Ook de voor vrijdag geplande laatste training voor de vakantie gaat niet door wegens een conflict tussen trainer Gertjan Verbeek en zijn spelersgroep. Alleen de clinics en vriendschappelijke duels tegen Saasveldia (vandaag) en vv Swalmen (zaterdag) worden nog volgens afspraken afgewerkt. Wel zonder Verbeek, want de trainer ruimde na het conflict direct zijn bureau uit. De spelers zouden de pittige trainingen beu zijn die ook in Mallorca aan de orde van de dag waren terwijl het seizoen er op zit. Verbeek was dinsdagavond nog wel bij een Business-meeting in het Polman Stadion.
Algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma bevestigt dat de training dinsdagmiddag werd gecancelled. "De lucht is eruit bij de jongens. Ze hebben keihard gewerkt en er staat nu helemaal niets meer op het spel", laat de ex-prof weten in TC/Tubantia. "Alles valt van iedereen af. Het is niet makkelijk om dan nog volop door te gaan. Ze zijn aan vakantie toe, iedereen snakt naar het einde. Dat is begrijpelijk. Maar we hebben nog wat contractuele verplichtingen. Die moeten we nakomen."
Antoine van der Linden gaf in een reactie aan TC Tubantia aan dat de spelers vandaag gewoon bij elkaar komen en het conflict zullen bespreken. Volgens hem is de spelersgroep Verbeek zeker niet zat en zullen de spelers hun verplichtingen als goedbetaalde profs gewoon nakomen. 
Verbeek was niet voor commentaar bereikbaar. Hij gaat op maandag 21 juni beginnen aan zijn nieuwe klus bij AZ Alkmaar.

Naschrift redactie:
Dat na een succesvolle competitie en de teleurstelling in de Play Off de 'fut' er een beetje uit is, is nog wel te begrijpen. Heracles Almelo presteerde met een zesde plaats voortreffelijk in de competitie dankzij het collectief en dat kan op het conto van trainer Gertjan Verbeek geschreven worden. De escalatie in de laatste week voordat de spelersgroep aan hun vakantie begint is dan ook te betreuren. Verbeek is een man die meer dan honderd procent van zijn spelers vraagt en rekent zijn selectie af op de wijze waarop hijzelf zijn sportcarrière heeft beleefd en zo fungeert hij ook als trainer. Jammer dat hij het niet op kon brengen om op de tribune met zijn benen omhoog te kunnen gaan zitten om te bezien hoe zijn manschappen de training zonder zijn leiding zouden hebben volbracht. Aan de andere kant zou het goed zijn dat de spelersgroep alsnog een gepast afscheidscadeau voor Verbeek regelt, want dat heeft Gertjan Verbeek verdient! 

PS
Laat die Gertjan nu ook nog eens verre familie zijn van trainer Pim Verbeek.

 
26-05-2010  

Heracles verder met aanvaller Armenteros


foto Nick Zweers
 

ALMELO - Samuel Armenteros speelt ook de komende jaren voor Heracles Almelo. De 19-jarige Zweed heeft een nieuw, driejarig contract getekend bij de ploeg uit Overijssel. Het afgelopen seizoen speelde Armenteros veertien wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde. "Het afgelopen seizoen is erg goed gegaan, ik heb erg veel geleerd en ben op de goede weg. Het nieuwe contract is een mooi verjaardagscadeau, want ik ben 27 mei jarig", zegt Armenteros over zijn verlengde verbintenis. Naast de Zweed ondertekende ook Gaby Jallo een nieuw contract. De 22-jarige verdediger ligt nu tot de zomer van 2012 vast.

 
27-05-2010  

Endemol maakt Ajax-docu ‘De Ontknoping'

 

AALSMEER - Ajax en Endemol Sport gaan een documentaire maken over de spraakmakende apotheose van het afgelopen voetbalseizoen. In ‘De Ontknoping’ wordt het verhaal verteld van de twee allesbeslissende weken waarin Ajax uiteindelijk de KNVB beker wint en de titel mist.
‘De Ontknoping’ portretteert de beleving binnen alle geledingen van de club: van de spelers en de technische staf tot aan de directie en de medewerkers achter de schermen. Aan de hand van uniek beeldmateriaal wordt de spanning in de voorbereiding, de emotie rondom de laatste speeldag van de eredivisie en de euforie na het winnen van de KNVB beker op indringende wijze in beeld gebracht.
Henri van der Aat, commercieel directeur van Ajax: “We hebben een cameraploeg mee laten lopen in de fase waarin we opeens te maken kregen met twee bekerfinales in plaats van één. Tussendoor werd de laatste en beslissende speelronde in de competitie afgewerkt. Voor het eerst in de geschiedenis dat dit gebeurde en het zal waarschijnlijk ook nooit meer voorkomen. Het was een korte en intensieve, maar dus ook een unieke periode. Dat heeft bijzonder beeldmateriaal opgeleverd.”
Arjan van Westerloo, hoofd Endemol Sport: “Ajax heeft de moed gehad om ons twee weken lang onbeperkt toegang te bieden. Het resultaat van die vrijheid is een bijzonder spannend en waarachtig document. Ik ben Ajax zeer dankbaar voor het vertrouwen in deze documentaire en de samenwerking die we dit jaar hebben opgebouwd. “
‘De Ontknoping’ wordt geproduceerd door Endemol Sport. Ajax en Endemol Sport werken sinds dit seizoen al samen voor de productie van Ajax TV en diverse andere media-initiatieven.

 
27-05-2010  

Glynor Plet van Telstar naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Glynor Plet heeft bij Heracles Almelo een contract getekend voor drie jaar, met een optie voor nog een jaar. De 23-jarige aanvaller kwam afgelopen twee seizoenen 73 keer in actie, voor zijn oude club Telstar, waarin hij 40 keer scoorde. Glynor Plet: “Heracles Almelo is een stabiele club waar voor mij kansen liggen. Ik wil een betere speler worden en mezelf doorontwikkelen. Heracles Almelo heeft positief publiek dat altijd achter de ploeg staat en dat past goed bij mijn karakter. Dit zal mij helpen om bij Heracles Almelo succes te hebben”.

 
28-05-2010  

Darl Douglas tekent bij voor Heracles Almelo

 

ALMELO - Darl Douglas (30) heeft zijn contract bij Heracles Almelo verlengd met één seizoen plus een optie voor nog een seizoen. De aanvaller uit Paramaribo kwam dit seizoen tot 33 wedstrijden en scoorde daarin 5 keer. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: “We zijn erg blij dat wij het contract van Darl hebben kunnen verlengen. Hij is een goede rechtsbuiten die dit seizoen heeft laten zien een meerwaarde voor het elftal te zijn”.

 
30-05-2010  

E-tjes AKC kampioen

 

ALMELO – Het is niet allemaal kommer en kwel zoals in de zaalcompetitie van het afgelopen seizoen bij de Almelose korfbalvereniging AKC. Zaterdag werd het jeugdteam E2 voor de tweede opeenvolgende keer kampioen in hun klasse tijdens de veldcompetitie. Trainer Gert Goudbeek is dus maar wat trots op zijn team.
Joyce, Ashley, Noa, Franchien, Dion en Gert van harte gefeliciteerd. Over een paar jaar gaat het dus ook weer prima met de senioren.

 
30-05-2010  

Luctor wint eigen Leen van Emmerik Toernooi

  ALMELO – Het twaalfde Leen van Emmerik Toernooi werd een klinkende overwinning voor de organiserende vereniging Luctor et Emergo. Het toernooi is vernoemd naar de inmiddels 86-jarige Leen van Emmerik die van 1985 tot 2001 fungeerde als vrijwillige terreinmeester.
Sinds een aantal jaren wordt het toernooi gehouden voor teams uit de regio met spelers tot 23 jaar. Teleurstellend voor de organisatoren was dat het Tubbergse TVC ´28 niet kwam opdagen en kennelijk nog in een feestroes verkeerde nadat het twee dagen eerder promoveerde naar de tweede klasse. Het noopte de organisatie er toe het poulesysteem om te zetten in een halve competitie.
Proftrainer Jan van Staa reikte samen met de naamgever Leen van Emmerik de prijzen uit. PH werd tweede en Oranje Nassau eindigde als derde in de eindstand.
Lees verder...

 
31-05-2010  

Olthof zegeviert in nat CH Ambt Delden

 

AMBT DELDEN - Peter Olthof toonde zich zondag tijdens het concours hippique van Ambt Delden waterbestendig. Met Ziedaan (van Radisson) schreef hij in een kletsnat Ambt Delden met een tijd van 29,49 seconde op superieure wijze de slotrubriek in de gecombineerde klasse Z/ZZ op zijn naam en eindigde hij met Pinacolada ook nog eens als vierde. Op het twee fasenparcours in handicap hield hij de nummers twee en drie, Bas van der Aa met Weezer (32,75) en Kim Bekhuis met Royal Esquido (36,70), royaal op afstand.
Olthof – stalruiter bij Willy van der Ham - was dik tevreden met zijn overwinning en heeft zijn paarden al enige tijd in vorm. Na afloop informeerde hij dan ook of er in Almelo nog even geoefend kon worden voor de derby die wordt gehouden tijdens de Almelose Ruiterdagen van 18 t/m 27 juni a.s. Peter Olthof heeft dus plannen om de winnaar van vorig jaar Gert Jan Bruggink op te volgen.

Op het concours van De Zeven Buurtschappen troffen de combinaties in de twee groepen van de klasse M nog uitstekende omstandigheden. Rieanne Burgwal bleek met Upper Way in 32,67 seconde de sterkste in groep 1. Dat betekende een mooie rentree voor de Almelose met een paard dat ruim een jaar uit de roulatie was geweest als gevolgd van een hardnekkig virus. De volgende posities waren voor Marleen Bruggink met Primeval Temptations (33,99) en Marcel Roelink met Sip (34,25).
Sjaak Sleiderink stuurde Abbey Road in de tweede groep bekwaam naar de zege met een chrono van 32,82 seconde.Jeanette Corbeek nestelde zich met Silk-ka's Lily of the Valley in 34,01 op de tweede plaats en de oud- Almeloër Bjorn Egberink werd in 34,02 derde met Hemmelhorst Adonis.

Archief
Terug naar vorige pagina