Sportberichten


Plaatsing  
 
07-05-2010  

Heracles speelt gelijk in Play Off tegen Roda

 

KERKRADE – Heracles Almelo speelde in een levendig duel gelijk tegen Roda JC om een plek voor de finale in de Play Off voor Europees voetbal. Beide teams begonnen aanvallend en Heracles kreeg goede kansen via Everton en Dost. Het was echter de Deen Mads Juncker die Roda voor rust op 1-0 zette door een pass op maat van Bodor doeltreffend af te ronden.
Pieckenhagen moest enkele keren ingrijpen om erger te voorkomen en het was Dost die een voorzet van Overtoom op zijn bovenbeen meenam om vervolgens keeper Tyton het nakijken te geven.
Met nog een kwartier te spelen kregen beide teams kansen over en weer maar paal en lat stonden meer doelpunten in de weg. Roda was daarbij het gelukkigst omdat Dost ook nog eens een keer vlak langs het doel van de Limburgers kopte. Zondag is de return in het Polmanstadion. In de Play Off tellen uitdoelpunten dubbel.
In de andere pool won FC Utrecht de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 3-1

< Klik hier voor meer foto's van Harrie Broeze

Roda JC - Heracles Almelo 1-1
1-0 Junker (39)
1-1 Dost (77)

Arbiter: Van Hulten
Geel: -

Roda JC: Tyton, Saeijs (De Wree/75), De Fauw, Kruiswijk, De Jong, Janssen, Vormer, Hadouir (Delorge/75), Bodor, Junker, Skoubo
Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Fledderus/72), Armenteros (Hakola/65), Dost, Everton
Darl Douglas haakte kort voor de wedstrijd af wegens een hooikoortsaanval. Armenteros stond daardoor in de basis.

Gert Jan Verbeek: 'Er zat meer in' 
Van Veldhoven: 'We weten wat we kunnen'

Archief
Terug naar vorige pagina