Sportberichten


Plaatsing  
 
27-05-2010  

Endemol maakt Ajax-docu ‘De Ontknoping'

 

AALSMEER - Ajax en Endemol Sport gaan een documentaire maken over de spraakmakende apotheose van het afgelopen voetbalseizoen. In ‘De Ontknoping’ wordt het verhaal verteld van de twee allesbeslissende weken waarin Ajax uiteindelijk de KNVB beker wint en de titel mist.
‘De Ontknoping’ portretteert de beleving binnen alle geledingen van de club: van de spelers en de technische staf tot aan de directie en de medewerkers achter de schermen. Aan de hand van uniek beeldmateriaal wordt de spanning in de voorbereiding, de emotie rondom de laatste speeldag van de eredivisie en de euforie na het winnen van de KNVB beker op indringende wijze in beeld gebracht.
Henri van der Aat, commercieel directeur van Ajax: “We hebben een cameraploeg mee laten lopen in de fase waarin we opeens te maken kregen met twee bekerfinales in plaats van één. Tussendoor werd de laatste en beslissende speelronde in de competitie afgewerkt. Voor het eerst in de geschiedenis dat dit gebeurde en het zal waarschijnlijk ook nooit meer voorkomen. Het was een korte en intensieve, maar dus ook een unieke periode. Dat heeft bijzonder beeldmateriaal opgeleverd.”
Arjan van Westerloo, hoofd Endemol Sport: “Ajax heeft de moed gehad om ons twee weken lang onbeperkt toegang te bieden. Het resultaat van die vrijheid is een bijzonder spannend en waarachtig document. Ik ben Ajax zeer dankbaar voor het vertrouwen in deze documentaire en de samenwerking die we dit jaar hebben opgebouwd. “
‘De Ontknoping’ wordt geproduceerd door Endemol Sport. Ajax en Endemol Sport werken sinds dit seizoen al samen voor de productie van Ajax TV en diverse andere media-initiatieven.

Archief
Terug naar vorige pagina