Sportberichten


Plaatsing  
 
12-05-2010  

BV Veendam failliet, bod Heracles niet serieus

 

ALMELO – Het bod dat Heracles Almelo heeft gedaan op Michael de Leeuw werd door bewindvoerder Wim Entzinger in de persconferentie afgedaan als niet serieus. Een verkoop van de Leeuw had minstens 350.000 euro moeten bedragen om nog enige kans op redding van BV Veendam te mogen hebben. Vijf clubs hadden zich bij de bewindvoerder gemeld maar geen van hen legde een serieus bod op tafel. Zij zaten volgens Entzinger in de wachtkamer te wachten op een faillissement waardoor de spelers vrij zijn om te gaan waardoor ze hun eigen marktwaarde zelf kunnen verzilveren.
Entzinger maakte eveneens bekend dat ruim 650.000 euro terug wordt betaald aan sponsoren die onder voorwaarde van redding van de BV Veendam gelden op de speciale bankrekening hadden gestort.
Entzinger zegt samen met het bestuur en personeel van BV Veendam alles te hebben gedaan om een redding mogelijk te maken, maar t.a.v. de schuldeisers niet langer te kunnen wachten. Als hoofdoorzaak noemde Entzinger de niet nagekomen toezeggingen van Norder en Hoekstra inzake hun sponsorverplichtingen waarvan de rechter al eerder dit jaar uitsprak dat zij hun verplichtingen dienden na te komen. Deze gelden worden door hem als curator alsnog gevorderd om de schulden te kunnen vereffenen.
Na FC Haarlem is BV Veendam de tweede BVO die dit jaar failliet is gegaan. Door het faillissement van BV Veendam blijft FC Oss in de Jupiler League.

Archief
Terug naar vorige pagina