Sportberichten


Plaatsing  
 
01-04-2009  

Grote Heracles Quiz is voor iedereen!

  ‘Deelnemen is gewoon ontzettend leuk, dat weet ik zeker. Want er worden allerlei leuke filmpjes en prachtige archiefbeelden gebruikt om vragen in te leiden en antwoorden te geven. De amusementswaarde staat voorop. En doordat we werken met multiple choice vragen, met telkens vier mogelijke antwoorden, maakt iedereen kans.’
Aldus Jack Telgenkamp, voorzitter van de Activiteitencommissie van supportersvereniging Hart voor Heracles. Deze commissie, die vorig jaar het succesvolle songfestival organiseerde, is ook de drijvende kracht achter de grote quiz die op zaterdagavond 18 april gaat plaatsvinden.
Lees verder...

 
02-04-2009  

Van den Bergh vertrekt naar zijn grote liefde

 

ALMELO - Ricky van den Bergh vertrekt na dit seizoen bij Heracles Almelo. Hij vertrekt naar ADO Den Haag. De aanvallende middenvelder zal voor twee jaar tekenen - met optie voor nog een seizoen - in zijn geboorteplaats. Bij Heracles liep zijn contract af, waardoor de Hagenees transfervrij kan overstappen. Van den Bergh is in Almelo bezig aan zijn tweede seizoen. Na een mislukt eerste seizoen is hij op dit moment de Heraclied met de meeste doelpunten op zijn naam namelijk zes. 

 
04-04-2009  

Kostbaar puntverlies FC Twente tegen NEC

 

NIJMEGEN - In de strijd om de tweede plaats in de eredivisie heeft FC Twente twee kostbare punten verspeeld. De Tukkers kwamen halverwege de eerste helft nog wel verdiend voor door een doelpunt van Arnautovic die het afstandsschot van Kenneth Perez van richting veranderde, maar verder kon het geen vuist maken. Denneboom was tegen zijn oude ploeg nog wel dichtbij met een kopbal op de lat.
Na rust kwam NEC wat beter in het spel en kwam het met een afstandsschot van John Goossens zelfs langszij. In de 88e minuut kreeg aanvoerder Youssef El-Akchaoui van NEC nog rood wegens slaan.

 
04-04-2009  

Heracles Almelo pas laat naast Heerenveen


Mark Jan Fledderus schiet Heracles naar een 1-1 gelijkspel tegen Heerenveen.
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft zaterdagavond in eigen huis tegen Heerenveen een kostbaar punt behaald. Na 93 minuten eindigde de wedstrijd in 1-1. Na 16 minuten maakte Kristian Bak Nielsen - vanuit een vrije trap van Danijel Pranjic - de 0-1. Pas laat in de tweede helft maakte Mark Jan Fledderus - ook uit een vrije trap - de 1-1. Kwame Quansah maakte een slaande beweging naar Viktor Elm en werd met een minuut te gaan van het veld gestuurd.

Fotoreportage (37 foto's)...

 
05-04-2009  

Stam en Konterman geven trainersadvies

 

ZWOLLE - De oud-internationals Jaap Stam en Bert Konterman gaan onderzoeken of er nog een toekomst is weggelegd voor trainer Jan Everse bij FC Zwolle na het direct opstappen van het bestuur eerder deze week. Beide ex-spelers begonnen hun carrière bij de Zwolse club.
Stam gaf aan dat hij nog steeds een warm plekje in zijn hart koestert voor de club en ook bereid is om een functie in de technische staf op zich te nemen. 
 

< Jaap Stam © Siegfried Woldhek 2001 

 
05-04-2009  

Topdressuur Twents Hippisch Centrum Almelo

  ALMELO - Vandaag is het buitenseizoen voor de paardensport begonnen. Op de terreinen van het Twents Hippische Centrum aan de Bosrand was er vanaf 10.00 uur bij een prachtig voorjaarszonnetje te genieten van topsportdressuur. Aan de start waren o.a. de nationale selecties Young Riders en Junioren en tal van andere cracks.
Lees verder...

Fotoreportage (19 foto's)...

 
06-04-2009  

Quansah drie wedstrijden geschorst

 

ZEIST - Heracles Almelo heeft er een probleem bij. Middenvelder Kwame Quansah is voor vier wedstrijden geschorst waarvan één voorwaardelijk. De Ghanees, die de straf aanvaardde, kan daardoor niet aantreden tegen Feijenoord, NAC en PSV.

Quansah kreeg de straf naar aanleiding van een handtastelijke reactie in de laatste minuut richting Viktor Elm van Heerenveen. Scheidsrechter Wiedemeijer gaf hem daarvoor een rode kaart.

 
06-04-2009  

FC Twente contracteert Luuk de Jong

bron: De Graafschap
 

DOETINCHEM - Betaald Voetbal De Graafschap B.V. en FC Twente hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Luuk de Jong. De 18 jarige aanvaller speelt per 1 juli 2009 voor FC Twente. Luuk de Jong is de jongere broer van Ajaxied Siem de Jong.

De Doetinchemmer speelde vanaf zijn 10e jaar in de jeugdopleiding van De Graafschap, het afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut bij de A-selectie.
Luuk de Jong is met FC Twente een contract voor drie seizoenen overeengekomen met een optie voor een extra seizoen.

"Het eerste gesprek dat ik met FC Twente had gaf mij direct een goed gevoel", aldus Luuk de Jong. "De club heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt en veel jonge spelers hebben zich bij FC Twente goed kunnen ontwikkelen, dat hoop ik daar ook te bereiken".

"Nu concentreer ik me eerst helemaal op De Graafschap. De komende weken zijn erg belangrijk, deze mooie club verdient het om in de Eredivisie te blijven".
 

 
07-04-2009  

Cruijff vindt meeste analisten “dramatisch”

 

HILVERSUM - Johan Cruijff vindt het niveau van de Nederlandse analytici “dramatisch”. Dat zegt hij in een interview met Jack van Gelder. Klik hier om het interview te zien.
 

 
07-04-2009  

Levchenko weg bij FC Groningen

 

GRONINGEN - Evgeniy Levchenko gaat na het lopende seizoen FC Groningen verlaten. Volgens de Oekraïner biedt de club hem geen nieuw contract aan en moet de 31-jarige middenvelder op zoek naar een nieuwe club. Zondag was Levchenko nog matchwinner in de laatste minuut tegen FC Utrecht.

 
07-04-2009  

Heracles Almelo verlengt contract kledingsponsor

bron: Heracles Almelo
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft met kledingsponsor Jako een nieuw contract afgesloten voor drie seizoenen. Jako verzorgt al vanaf 2006 de kleding van de Almelose eredivisionist.

< foto: v.l.n.r. Bestuurder Wim Samsen, directeur Jako - Philip Ploegaerts, Heracles-directeur Nico Jan Hoogma en Paul van Leeuwen (Jako) 
 

 
07-04-2009  

Kampioenschap Jong Heracles verkeken

 

ALMELO - Ondanks het meespelen van Maertens, Looms, Bajer, Schulmeister en Hakola wist Jong Heracles niet te winnen van Jong Zwolle. Looms en Bajer zetten de Heracliden nog wel twee keer op voorsprong, maar de Zwollenaren kwamen goed terug en wisten in het laatste kwartier te profiteren van het falende Jong Heracles dat met een 2-4 nederlaag afdroop richting kleedkamer. Trainer Kolmschot noemde het spel dramatisch en met zes punten achterstand op Jong ADO zijn de kampioenskansen nagenoeg verkeken.

 
07-04-2009  

Heracles wil Simon Cziommer (AZ)

 

ALMELO - Simon Cziommer staat op het verlanglijstje van Heracles Almelo. Dit meldt De Telegraaf. Heracles is op zoek naar een vervanger voor de naar ADO Den Haag verkassende Ricky van den Bergh. De Duitser die op dit moment op huurbasis voor FC Utrecht speelt hoeft bij AZ niet terug te keren. Onlangs sijpelde het bericht door dat algemeen directeur Nico Jan Hoogma al zou hebben gesproken met Cziommer. Dit werd vrijdag door voorzitter Jan Smit bij RTV Oost bevestigd.

 
09-04-2009  

Heracles heeft interesse in Pech (Hertha BSC)

 

ALMELO - Naast de getoonde belangsteling voor Simon Cziommer (FC Utrecht) heeft Heracles Almelo ook belangstelling voor de 20-jarige Hertha BSC speler Elias Pech. De jeugdige Duitse middenvelder maakte tijdens zijn proefperiode een zeer goede indruk op de technische staf van de Eredivisieclub, meldt AD/Sportwereld. De beoogde nieuwe aanwinst kwam recent in actie voor Heracles Almelo in de oefenwedstrijd tegen het 100 jarig jubilerende La Premiere. Bij Hertha BSC komt Pech momenteel uit voor het tweede elftal. Heracles Almelo gaat volgens AD/Sportwereld onderzoeken of de komst van de middenvelder financieel haalbaar is.

 
11-04-2009  

Verzorger Hoevers stopt bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Willem Hoevers, de verzorger van Heracles Almelo, geeft na achttien jaar trouwe dienst de pijp aan Maarten. De Oldenzaler vindt het mooi geweest en wil meer tijd aan zijn familie besteden en niet meer elk weekend op pad. Wel blijft hij parttime beschikbaar en verder gaat hij zich meer bezig houden met de stichting Kans voor een Kind waarvan hij mede-oprichter is.

Vrijdag maakte hij zijn besluit bekend aan de spelers en bestuur van Heracles Almelo. Het besluit van Hoevers wordt weliswaar betreurd, maar Heracles toont volledig respect voor zijn beslissing en zijn verdienste gedurende 18 jaar voor de club.

 
11-04-2009  

FC Twente wint van Roda en stelt feestje AZ uit


Romano Denneboom tekende voor de openingstreffer
 

ENSCHEDE - Aan het einde van een roerig weekje vol fusieperikelen is Roda JC dieper in de degradatiezorgen beland. FC Twente, zonder de geblesseerde topscorer Blaise N'Kufo, won op eigen veld eenvoudig met 4-2 en weet nummer drie Ajax, dat zondag nog in actie komt, op vier punten achterstand. Lees meer… en kijk naar de commentaren van Wout Brama en Kenneth Perez. 

Naschrift:
FC Twente heeft zichzelf en Heracles Almelo een goede dienst bewezen door van Roda JC te winnen. FC Twente behoudt daardoor de tweede plaats, stelde het feestje van AZ uit en behoudt de kans op de voorronde van de Champions League.
Heracles Almelo dat zondag naar Feijenoord reist, zag concurrenten Roda verliezen en Sparta met tien man alle punten pakken tegen eveneens concurrent Ado Den Haag. De Spartanen gingen de Heracliden voorbij in de ranglijst en ook De Graafschap kwam wat dichterbij door een puntje te pakken tegen NEC.
Al met al wordt het dringen onder aan de ranglijst. Wanneer Heracles de volle winst weet te pakken tegen het zwabberende Feijenoord, haalt het Sparta weer in en komt Willem II in het vizier dat zondag uit tegen Ajax moet. Heerenveen kan zich tegen Volendam geen puntverlies veroorloven i.v.m. Europees voetbal. Dat geldt eveneens voor FC Groningen wil het kans behouden op Europees voetbal. Het moet dan wel Vitesse verslaan. Het kan dus een goed weekend worden voor de Heracliden maar dan moeten er zelf wel punten gepakt worden.

 
12-04-2009  

Heracles kansloos tegen Feijenoord

 

ROTTERDAM - Met gele kaarten voor De Vries, Looms, van de Bergh, Maertens en Boakye in de wedstrijd tegen Feijenoord komt de nacompetitie voor Heracles Almelo dichtbij. Het Paasweekend begon zich al slecht af te tekenen doordat Sparta voorbij kwam in de competitiestand met de uitwinst tegen ADO Den Haag.

Roy Makaay zorgde in de 3e minuut al voor een domper door de Almeloërs op achterstand te zetten uit een voorzet van Biseswar, die het foutje van doelman van Nieuwenhuizen afstrafte . De Feijenoorders hadden ook wat goed te maken na de uitnederlaag vorige week in Volendam. In de 23e minuut prikte Makaay er nog een achter de vervanger van de geschorste Pieckenhagen toen Wijnaldem op de achterlijn Looms dolde en op maat voor gaf. Tien minuutjes later kon Bas Dost iets terug doen toen Timmer de bal niet klemvast kreeg. Makaay mocht echter in de 63e minuut vanaf de stip de score uitbouwen omdat Maertens onreglementair Fer de doorgang belette. Na rust wist Heracles op de counter niet tot doelpunten te komen en bouwde Feijenoord de voorsprong uit door doelpunten van Landzaat en Leerdam.
Een troost voor Heracles was de nederlaag van Volendam dat na vijf ongeslagen wedstrijden uit verloor van Heerenveen en opnieuw de rode lantaarndrager is. Heracles zakte één plaatsje naar de 14e plaats in de stand en zag De Graafschap een puntje dichterbij komen.


Feyenoord-Heracles Almelo 5-1
1-0 Roy Makaay (3.)
2-0 Roy Makaay (23.)
2-1 Bas Dost (34.)
3-1 Roy Makaay (58.) penalty
4-1 Denny Landzaat (63.)
5-1 Kelvin Leerdam (68.)

Kijk voor meer via NOS en RTV Oost 

 
17-04-2009  

Peter Reekers terug op oude nest

 

ALMELO - Peter Reekers heeft met Heracles Almelo een akkoord bereikt over een tweejarige verbintenis. De 27-jarige verdediger maakt komende zomer de overstap van VVV Venlo. Hij kwam tussen 2000 en 2006 al tot 166 wedstrijden voor Heracles.

"De supporters van Heracles Almelo hebben een spandoek met de leus 'Home is where your heart is'. Dat is precies op mij van toepassing, bij deze club ligt mijn hart", aldus Reekers. "Ik weet voor welke rol ik gehaald ben en ben erg blij met deze terugkeer. Ik ben weer thuis en kan niet wachten om het mooie shirt weer aan te trekken."

< Reekers in vroegere tijden
 

 
17-04-2009  

Heracles lanceert eigen energie-product

 

ALMELO - Voorafgaande de wedstrijd van Heracles Almelo - NAC werd het contract ondertekend van het nieuwe product 'Heracles Energie'. Willem Bokhove (van Heracles-sponsor DVEP (De Vrije Energie Producent)), Jan Smit en Nico-Jan Hoogma mochten de handtekeningen zetten in het contract, waardoor iedere supporter en businessclublid de mogelijkheid krijgt om energie af te nemen en daarmee Heracles Almelo te ondersteunen.
Voor elk afgesloten contract ontvangt Heracles Almelo namelijk een extra sponsorbijdrage. Meer informatie vind u op HeraclesEnergie.nl.

 
18-04-2009  

Drie belangrijke punten voor Heracles Almelo


Bas Dost viert Willie Overtoom's feestje na zijn doelpunt (4-0) mee.
Op de achtergrond schiet Jelle ten Rouwelaar de bal nog maar eens woedend in zijn eigen doel.
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft vrijdagavond in eigen huis met 4-0 gewonnen van NAC Breda. De daarbij horende punten komen de Almeloërs goed van pas in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie.

Op papier leek het een lastige klus te gaan worden. NAC Breda - dat op de 7de plaats staat - had eerder dit seizoen in Breda gewonnen van de Almelose ploeg met 3-0. Direct na de start bleek Heracles Almelo volledig voor de 3 punten te willen gaan. Al in de 12de minuut was het prijs. Doelman ten Rouwelaar kon net niet bij de bal nadat Jan Wuytens uit de rebound - vanuit een vrije trap door Ricky van den Bergh - in schoot. De 2-0 werd gescoord uit een strafschop door Ricky van den Bergh (gegeven op advies van de grensrechter), nadat Bas Dost werd neergetrokken door Rob Penders.

In de 27ste minuut mocht het Almelose publiek weer uit z'n dak. Juha Hakola schoot een vrije bal - even buiten het 16-metergebied - op doelman ten Rouwelaar, die de bal via de paal niet buiten het doel kon houden. Willie Overtoom zorgde nog in de eerste helft met een rake kopbal voor de eindstand van 4-0. 

De tweede helft had NAC weliswaar meer balbezit, maar de Bredase ploeg kon niet gevaarlijk worden. Heracles vond de 4-0 een prima stand om het duel mee te beëindigen.

Fotoreportage (36 foto's)...

 
18-04-2009  

Albert Zoer 3e in tussenstand Las Vegas

 

LAS VEGAS (USA) - Albert Zoer is met zijn toppaard Okidoki opgeklommen naar de derde plaats in het tussenklassement van de finale om de wereldbeker. De Echtenaar reed voor zijn doen Okidoki in een supersnelle tijd foutloos naar een derde plaats en staat nu in het klassement derde met - 80 pnt. achter Meredith Michaels-Beerbaum (1) - 88 en McLain Ward (2) - 84.
Gerco Schröder trok zich terug omdat voor hem een hoge klassering niet meer is weggelegd. Hij richt zich nu op de Grote Prijs van Las Vegas.

Iets dichter bij huis in Albergen (Zenderenseweg) is dit weekend de hele regionale top aan de start bij het CH Albergen. Zondagmiddag de finales en in de pauze een optreden van Jannes. De entree is vrij.
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
19-04-2009  

Lars Edel uit Aadorp districtskampioen turnen

  AADORP – Met de hoogste score van de dag heeft turner Lars Edel van Sport en Vriendschap (SEV) Aadorp afgelopen zaterdag in Opheusden met grote overmacht de districtstitel voor zich opgeëist. Met zijn score van 115,65 punten bleef hij de concurrentie in de categorie jeugd, niveau 11 bijna drie punten voor. Alleen met zijn vloeroefening (18,95) scoorde hij net geen 19,00 punten, op een maximum van 20,00. Op ringen, voltige, rek, sprong en brug haalde hij dat wel, vaak zelfs er ruim boven. Het voorzag zijn districtstitel absoluut extra glans.
Lees verder...

 
19-04-2009  

Stoevelaar wint succesvolle Heracles Quiz

  ALMELO - Patrick Stoevelaar is winnaar geworden van de Grote Heracles Quiz. Stoevelaar wist 47 van de 58 vragen goed te beantwoorden en bleef daarmee nipt Martin Kosters (45 punten) en Jurriën Wanschers (44 punten) voor. Het leverde hem de hoofdprijs op, een jaarkaart voor het komend seizoen plus een fraaie trofee. Liefst zo´n 75 Heracleskenners deden zaterdagavond in supporterscafé Het Hart mee aan het evenement dat was georganiseerd door supportersvereniging Hart voor Heracles. Ze namen in het schitterend aangeklede café plaats achter achter lange zwart-wit tafels. Onder hen ook een flink aantal prominenten, zoals oud-speaker Lenie Huizinga, speler Marnix Smit, bestuurslid Fred Schrander, AVC Heracles voorzitter Bob van Driel, wethouder en Hart voor Heracles voorzitter Mieke Kuik, Typisch-uitgever Dennis Slettenhaar, RTV Oost chef sport Frans Leushuis en Leefbaar-raadslid Bert Hummels.
Lees verder...

Fotoreportage (32 foto's)...

 
19-04-2009  

Marleen Veldhuis zwemt 2 wereldrecords

 

AMSTERDAM - Zwemster Marleen Veldhuis verkeert in een supervorm. Tijdens de Swim Cup wedstrijden te Amsterdam zwom de Bornse zwemster eerst het wereldrecord vlinderslag uit de boeken van de Noorse Therese Alshammer in 25,33 seconden. Enkele uren later deed ze dat ook op de 50 meter vrije slag door met een tijd van 23,96 seconden het oude record van de Australische Libby Tricket te verbeteren. Eerder deze week benaderde ze op de 100 meter vrij ook al het negen jaar oude wereldrecord van Inge de Bruin op achthonderdste seconde. Hinkelien Schreuder uit Goor werd op beide door Veldhuis gewonnen afstanden tweede.

 
20-04-2009  

OSG Erasmus geplaatst voor nat. hockeytoernooi

 

ALMELO - Het jongensteam van het osg Erasmus heeft zich afgelopen vrijdag geplaatst voor het eindtoernooi schoolhockey in Amsterdam. In Zwolle, op het complex van ZMHC, werd gespeeld tegen teams uit Groningen, Haaksbergen, Sneek en Zwolle. Het Erasmus team bestaat uit spelers uit verschillende teams van Mixed Hockey Club Almelo. Ook coach Roelof van Blommenstein is actief bij deze club. De Erasmianen kwamen wat moeizaam op gang. Na een magere overwinning op Groningen volgde een nederlaag tegen Zwolle. Daarna kwam de ploeg echter op stoom; Haaksbergen (5-0) en Sneek (3-0) werden ruim verslagen waardoor het team als beste tweede doorging naar de kruisfinales. Tegen het Enschedese Bonhoeffer College moesten strafballen de doorslag geven en de Erasmianen deden dat zoals het hoort waardoor de finale bereikt werd. In de regionale finale werd revanche genomen op Zwolle dat de poulewedstrijd nog van de Almeloërs had gewonnen. Daarmee werd door de Erasmianen plaatsing voor het nationale eindtournooi in Amsterdam bereikt.

 
23-04-2009  

De ontruiming van 't Maatveld en de perikelen

  ALMELO - DVO´71 kiest voor KNVB en LBA. (persbericht)

De zaterdagvereniging DVO ´71 die aan het einde van het volgende seizoen van ´t Maatveld verhuist naar sportcomplex De Riet heeft moeite met het feit dat de voorzitter van de projectgroep Toekomstvisie Buitensportaccommodaties, een opdracht heeft teruggegeven aan de wethouder van sportzaken.

Lees verder...

 
25-04-2009  

VRIMOT schaakkampioen in 2e klasse A

 

VRIEZENVEEN - De Vrienzenveens-Almelose schaakvereniging Vrimot werd met haar eerste team kampioen van de 2e klasse A door in de beslissende wedstrijd tegen medekampioenskandidaat Mat-Ador Wierden een afgetekende winst van 5-1 op de borden te zetten.

< Het kampioensteam bestaat uit de volgende spelers: Humphrey Burer, Berno v/d Noort, Edwin Burer, Peter Burer, Roy Doeve en Sander van Leeuwen.
 

 
25-04-2009  

PSV countert zich naar overwinning tegen Heracles

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft aan de overwinning van vorige week in eigen huis geen gevolg kunnen geven. PSV won in Almelo slim met 0-2. Doelpuntenmakers voor PSV waren Dzsudzsák en Danny Koevermans. PSV wachtte zijn kansen af en counterde zich naar de overwinning.

Hoewel de Heraclieden het PSV erg moeilijk maakten, kon de ploeg van trainer Gert Heerkes dit niet omzetten in doelpunten. In de afronding misten Bas Dost en Ricky van den Bergh de scherpte om doel te treffen. Wel was Heracles dichtbij via een vrije trap van Ricky van den Bergh, die helaas op het dak van het doel neerplofte.

Bij aanvang van beide helften werden spelers en publiek getrakteerd op verschillende sfeeracties, met direct na rust een groots vuurwerk.

NOS: Heracles oogst applaus, PSV punten (met commentaren)

Fotoreportage (31 foto's)...

 
25-04-2009  

FC Twente op de valreep naast Heerenveen

 

HEERENVEEN - In een matig duel met weinig kansen over en weer kwamen de Friezen in de 77e minuut op voorsprong door een doelpunt van Paulo Henrique die raak kopte uit een corner. In de tweede helft waren er meer kansen voor de Friezen dan de Tukkers zodat een nederlaag aannemelijk leek. Theo Jansen dacht er het zijne van en schopte op de valreep een vrije trap onberispelijk achter de Friese doelman zodat en puntdeling een feit werd. Heerenveen is met het resultaat verzekerd van Europees voetbal. Ook FC Twente kan Europa in maar er zijn ook nog kansen voor de Champions League.  

Kijk naar de foto's en luister naar het commentaar van Hersi en Jansen of kijk verder op NOS sport.

 
26-04-2009  

Yator wint Enschede Marathon in recordtijd

 

ENSCHEDE - De Keniaan Jacob Yator heeft zondagmiddag de Enschede Marathon gewonnen in een parcoursrecord van 2.09.02. De tijd onder de 2 uur en 10 minuten leverde hem tevens een bonus van 20.000 euro op. Landgenoot Sammy Kibet werd tweede (2.11.46), de derde plek was voor de Ethiopier Tsegaye Gebrselassie (2.11.48). Kibet was vorig jaar ook tweede in Enschede. Het oude parcourrecord van Girma Tola in de oudste marathon van Nederland stond al sinds 2004 op 2.10.33 

 
27-04-2009  

NK waterpolo meisjes onder 17 naar Almelo

 

ALMELO - De voorronde voor het NK waterpolo voor meisjes onder 17 jaar wordt op 30 mei a.s. gehouden in het Sportparkbad te Almelo. Aan de start komen 6 teams waaronder een combinatieteam van organiserende vereniging De Veene en het Vriezenveense VZPC. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur. De eerste drie teams plaatsen zich voor de finale op zaterdag 13 juni te Hilversum.

< Overigens kan het damesteam van De Veene met ingang van het nieuwe seizoen rekenen op de terugkeer van Olympisch kampioene van Peking 2008 Marieke van den Ham die haar topsportcarrière bij Polar Bears te Ede heeft beeindigd.

 
29-04-2009  

EK Triathlon Holten krijgt goedkeuring

 

RIJSSEN/HOLTEN - De organisatie van de EK Triathlon in Holten heeft goedkeuring gekregen van de Europese Triathlonbond ETU voor de manier waarop het EK Triathlon in Holten wordt georganiseerd. De Europese bond had slechts kleine opmerkingen en was zeer tevreden over het beschikbare aantal vrijwilligers. Het EK wordt gehouden van 2 t/m 5 juli in diverse categorieën.

 
29-04-2009  

Sprinter Martina naar FBK-Games

 

HENGELO - De Antilliaanse sprinter Churandy Martina is op 2e Pinksterdag de publiekstrekker bij de FBK-Games in Hengelo. Martina won in 2007 de 100 meter in 10.14 sec. en in 2008 de 200 meter in 20.50 sec. Dit jaar heeft hij zijn zinnen gezet op een overwinning op de 100 meter sprint.

Martina die in maart bij het CAS zijn beroepzaak tegen de diskwalificatie van Peking verloor, heeft van de Amerikaan Shawn Crawford toch de zilveren Olympische medaille gekregen omdat deze vond dat Martina er meer recht op had. Martina werd gediskwalificeert omdat hij één stap buiten de baan had gezet. 

< Martina nadat hij in Peking dacht zilver te hebben gewonnen.

 
30-04-2009  

Kamphuis wint Oranjeronde van Almelo

 

ALMELO - Sebastiaan Kamphuis kwam donderdagmiddag als eerste over de meet tijdens de Oranjeronde van Almelo op het wielercomplex De Sumpel. De Hengelose wielrenner uit Asito-Craft formatie van Herman Snoeijink was de snelste van een kopgroep van zes coureurs. In de eindsprint na 80 kilometer liet Kamphuis Timo Fransen (Westervoort) en Gijs Strating (Haren) achter zich.

Kamphuis veroverde daarmee ook de gele leiderstrui van De Twentsche Courant Tubantia Criterium Cup. De Oranjeronde van Almelo is de eerste van een serie van acht criteriums. Thijs Poelsta (Tubbergen) - eveneens in de kopgroep - voert het puntenklassement om de groene trui aan. 

Archief
Terug naar vorige pagina