Sportberichten


Plaatsing  
 
11-04-2009  

FC Twente wint van Roda en stelt feestje AZ uit


Romano Denneboom tekende voor de openingstreffer
 

ENSCHEDE - Aan het einde van een roerig weekje vol fusieperikelen is Roda JC dieper in de degradatiezorgen beland. FC Twente, zonder de geblesseerde topscorer Blaise N'Kufo, won op eigen veld eenvoudig met 4-2 en weet nummer drie Ajax, dat zondag nog in actie komt, op vier punten achterstand. Lees meer… en kijk naar de commentaren van Wout Brama en Kenneth Perez. 

Naschrift:
FC Twente heeft zichzelf en Heracles Almelo een goede dienst bewezen door van Roda JC te winnen. FC Twente behoudt daardoor de tweede plaats, stelde het feestje van AZ uit en behoudt de kans op de voorronde van de Champions League.
Heracles Almelo dat zondag naar Feijenoord reist, zag concurrenten Roda verliezen en Sparta met tien man alle punten pakken tegen eveneens concurrent Ado Den Haag. De Spartanen gingen de Heracliden voorbij in de ranglijst en ook De Graafschap kwam wat dichterbij door een puntje te pakken tegen NEC.
Al met al wordt het dringen onder aan de ranglijst. Wanneer Heracles de volle winst weet te pakken tegen het zwabberende Feijenoord, haalt het Sparta weer in en komt Willem II in het vizier dat zondag uit tegen Ajax moet. Heerenveen kan zich tegen Volendam geen puntverlies veroorloven i.v.m. Europees voetbal. Dat geldt eveneens voor FC Groningen wil het kans behouden op Europees voetbal. Het moet dan wel Vitesse verslaan. Het kan dus een goed weekend worden voor de Heracliden maar dan moeten er zelf wel punten gepakt worden.

Archief
Terug naar vorige pagina